MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra
Aštuonioms porcijoms jums reikės:
2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.
Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Glazūruotą kiaulienos kumpį galite aptiekti tiek karštą, tiek šaltą kartu su daržovių salotomis.
na, o atvirai tariant, tai neverta tiek varkti, nes kad ir skanu, bet jau laiko per dauk uzeme.
Aštuonioms porcijoms jums reikės:
2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.
Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Glazūruotą kiaulienos kumpį galite aptiekti tiek karštą, tiek šaltą kartu su daržovių salotomis.
na, o atvirai tariant, tai neverta tiek varkti, nes kad ir skanu, bet jau laiko per dauk uzeme.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3207 [640x480].JPG (64.39 KiB) Peržiūrėta 5998 karus(ų)
-
- HPIM3206 [640x480].JPG (81.45 KiB) Peržiūrėta 5998 karus(ų)
Re: MĖSOS PATIEKALAI
zinok as ji kepiau ne kaip recepte, o isukusi i folija is pat pradziu, nes kitaip jauciu butu sausas gavesis, ir mum saltas skaniau nei siltas, bet nevrta su juo tiek terliotis.
Re: MĖSOS PATIEKALAI
o čia tokie iešmeliai - alia šašlykiukai
400 g. veršienos sprandinės ar kumpio,
50 g. majonezo,
30 g. aštraus pomidorų padažo,
2 skiltelės česnako,
100 sūdytų kiaulienos lašinukų,
šašlykų prieskonių.
Veršieną supjaustom gabaliukais, dedame ant jos marinatą pagamintą sumaišant majonezą su pomidorų padažu ir prieskoniais. Įspaudžiam česnako. Išmaišome ir paliekam pasimarinuoti 5 val. Lašinukus supjaustyti. Ant medinių iešmelių verti šašlyko gabaliuką, tada lašinuko gabaliuką ir taip susluoksniuoti visus iešmelius. Kepti orkaitėje apie 20 - 25 min.
400 g. veršienos sprandinės ar kumpio,
50 g. majonezo,
30 g. aštraus pomidorų padažo,
2 skiltelės česnako,
100 sūdytų kiaulienos lašinukų,
šašlykų prieskonių.
Veršieną supjaustom gabaliukais, dedame ant jos marinatą pagamintą sumaišant majonezą su pomidorų padažu ir prieskoniais. Įspaudžiam česnako. Išmaišome ir paliekam pasimarinuoti 5 val. Lašinukus supjaustyti. Ant medinių iešmelių verti šašlyko gabaliuką, tada lašinuko gabaliuką ir taip susluoksniuoti visus iešmelius. Kepti orkaitėje apie 20 - 25 min.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3312 [640x480].JPG (89.97 KiB) Peržiūrėta 5976 karus(ų)
-
- HPIM3309 [640x480].JPG (51.25 KiB) Peržiūrėta 5976 karus(ų)
-
- HPIM3310 [640x480].JPG (52.13 KiB) Peržiūrėta 5976 karus(ų)
-
- HPIM3311 [640x480].JPG (72.99 KiB) Peržiūrėta 5976 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: MĖSOS PATIEKALAI
atsisyldziau per nakti is saldytuvo dideli mesos gabala, ir nekyla jokiu minciu ka cia skanaus sumeistravus
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Veršienos iešmeliai
Veršienos išpjovos;
Sūdyto kiaulienos kumpio;
Pomidorų;
Veršienos prieskonių "Sauda"
Druskos.
Veršieną supjaustome mažesniais gabaliukais, juos padruskinam, pabarstom prieskoniais, ir pamarinuojam 30 min. Kumpį ir pomidorus supjaustom kūbeliais. Ant iemelių veriam gabaliuka veršienos, tada kiaulienos kumpio, tada ver veršienos ir pomidoro gabaliuka. Taip katjam iki iešmelio galo. Kepam orkaiteje apie pusvalandį. Tiekia su bulvių koše ir agurkais.
Veršienos išpjovos;
Sūdyto kiaulienos kumpio;
Pomidorų;
Veršienos prieskonių "Sauda"
Druskos.
Veršieną supjaustome mažesniais gabaliukais, juos padruskinam, pabarstom prieskoniais, ir pamarinuojam 30 min. Kumpį ir pomidorus supjaustom kūbeliais. Ant iemelių veriam gabaliuka veršienos, tada kiaulienos kumpio, tada ver veršienos ir pomidoro gabaliuka. Taip katjam iki iešmelio galo. Kepam orkaiteje apie pusvalandį. Tiekia su bulvių koše ir agurkais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3396 [640x480].JPG (78.5 KiB) Peržiūrėta 5927 karus(ų)
-
- HPIM3397 [640x480].JPG (50.64 KiB) Peržiūrėta 5927 karus(ų)
-
- HPIM3399 [640x480].JPG (59.89 KiB) Peržiūrėta 5927 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Saunuole, pridejai groziu taip ir uzsimaniau valgyt
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: MĖSOS PATIEKALAI
atrodo kad skanu,tik man visad baisu,kad ,mesa kieta bus
Re: MĖSOS PATIEKALAI
pabandyk tada su kiauliena pamarinota iesmelius daryti, jie juk greit iskeps ir tikrai nebus keta mesyte.
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: MĖSOS PATIEKALAI
gal tiesiog trumpiau kept reikia kad nebutu kieta
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Paprasti kepsniukai
Kiaulienos karbonadinės;
Druskos;
Pipirų;
Kiaušinių;
Miltų;
Alijaus kepti.
Mėsą supjaustom, išmušam, padruskinam ir papipirinam. Paliekam pastovėti ir pasimarinuoti 30 min. Išplakam kaiušinius. Į plakinį volojam karbonadą, po to apvoliojam miltuose ir kepame kaitintam aliejuje.
Kiaulienos karbonadinės;
Druskos;
Pipirų;
Kiaušinių;
Miltų;
Alijaus kepti.
Mėsą supjaustom, išmušam, padruskinam ir papipirinam. Paliekam pastovėti ir pasimarinuoti 30 min. Išplakam kaiušinius. Į plakinį volojam karbonadą, po to apvoliojam miltuose ir kepame kaitintam aliejuje.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3443 [640x480].JPG (67.86 KiB) Peržiūrėta 5868 karus(ų)
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Skanus puslapis, ir ryte galeciau mesyte valgyti.
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Skani veršiena
500 g veršienos kumpio;
veršienos prieskonių "sauda";
1 pokelis bernaise padažo;
200 ml. pieno;
druskos.
Veršieną supjaustom mažais gabaliukais, prieskoniuojam, druskinam ir palaikom 3 valandas, kad pasimarinuotų. Piene išplakam padažo miltelius, dedame ant virykles ir nuolat maišydami užverdame. Nukaičiam kai ima tištėti. Į keptuvę pilam aliejaus, dedam mėsos gabaliukus, gerai apkepinam, tada pilame padažą ir taip patroškiname dar keletą minučių. Tiekiam su bulvėm ir daržovėm.
500 g veršienos kumpio;
veršienos prieskonių "sauda";
1 pokelis bernaise padažo;
200 ml. pieno;
druskos.
Veršieną supjaustom mažais gabaliukais, prieskoniuojam, druskinam ir palaikom 3 valandas, kad pasimarinuotų. Piene išplakam padažo miltelius, dedame ant virykles ir nuolat maišydami užverdame. Nukaičiam kai ima tištėti. Į keptuvę pilam aliejaus, dedam mėsos gabaliukus, gerai apkepinam, tada pilame padažą ir taip patroškiname dar keletą minučių. Tiekiam su bulvėm ir daržovėm.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3450 [640x480].JPG (61.57 KiB) Peržiūrėta 5834 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: MĖSOS PATIEKALAI
As tai noreciau agurkeliu
Re: MĖSOS PATIEKALAI
o agurkeliai irgi mano gamybos, siemet neblogai man jie uzderejo, tai prisivakavau, bet jaui pabaiga, liko 6 litriniai stiklainiukai ir viskas, nes maniskis per 2 dienas viena ta stiklainiuka ir suvalgo...
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Veršienos medaljonai
300 g. veršienos išpjovos;
3 česnako skiltelės;
druska;
malti juodieji ir kvapnieji pipirai;
provanso žolelių;
2 - 3 šaukštai miltų;
saulėgrąžu aliejaus kepti.
Įšspaudžiam česnaką, sumaišom jį su druska, žolelėm ir pipirais. Išpjova supjaustom 1 cm storio riekutėm. Jas ištrinam prieskonių mišiniu ir palaikom pora valandų. Mėsos gabaliukus, pavoliojame miltuose, ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus, sudedame į puodą, uždengiame ir palaikom taip 3 - 5 min. Skanaus
300 g. veršienos išpjovos;
3 česnako skiltelės;
druska;
malti juodieji ir kvapnieji pipirai;
provanso žolelių;
2 - 3 šaukštai miltų;
saulėgrąžu aliejaus kepti.
Įšspaudžiam česnaką, sumaišom jį su druska, žolelėm ir pipirais. Išpjova supjaustom 1 cm storio riekutėm. Jas ištrinam prieskonių mišiniu ir palaikom pora valandų. Mėsos gabaliukus, pavoliojame miltuose, ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus, sudedame į puodą, uždengiame ir palaikom taip 3 - 5 min. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3481 [640x480].JPG (62.08 KiB) Peržiūrėta 5825 karus(ų)
-
- HPIM3483 [640x480].JPG (67.88 KiB) Peržiūrėta 5825 karus(ų)
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Užkepėlė su grikiais
virtos arba keptos kiaulienos;
česnakinės druskos;
grikų;
grietinės;
druskos;
sviesto.
Į kepimo indelius sudedame susmulkintą mėsą. Grikius išverdame pasūdytam vandenį. Juos paskaniname maltu džiovintu česnaku arba česnakine druska. Dedame grietinės (kiekis priklauso nuo indelių skaičiaus), viską išmaišome ir uždedame ant mėsos. Dedame į orkaitę 10 min. Po to ant kiekvieno užkepėlės indelio dedame po šaukšteli sviesto ir dar dedame porai minučių į orkaitę. Skanaus
virtos arba keptos kiaulienos;
česnakinės druskos;
grikų;
grietinės;
druskos;
sviesto.
Į kepimo indelius sudedame susmulkintą mėsą. Grikius išverdame pasūdytam vandenį. Juos paskaniname maltu džiovintu česnaku arba česnakine druska. Dedame grietinės (kiekis priklauso nuo indelių skaičiaus), viską išmaišome ir uždedame ant mėsos. Dedame į orkaitę 10 min. Po to ant kiekvieno užkepėlės indelio dedame po šaukšteli sviesto ir dar dedame porai minučių į orkaitę. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3489.JPG (177.75 KiB) Peržiūrėta 5799 karus(ų)
-
- HPIM3490.JPG (114.38 KiB) Peržiūrėta 5799 karus(ų)
-
- HPIM3491.JPG (145.01 KiB) Peržiūrėta 5799 karus(ų)
-
- HPIM3492.JPG (146.89 KiB) Peržiūrėta 5799 karus(ų)
-
- HPIM3493.JPG (105.76 KiB) Peržiūrėta 5799 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: MĖSOS PATIEKALAI
ooo grikiai
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Aštrus šašlykas keptas orkaitėje
veršienos ar kiaulienos kumpio;
majonezo;
sojos padažo;
šašlykų prieskonių;
citrinos sulčių;
druskos;
maltų čili pipirų.
Mėsą supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Iš likusių produktų padarom marinatą, juo įtriname mėsos gabaliukus, sudedame į plastikini krepšelį ir paliekam šaldytuve per naktį. Po to imame po gabaliuka, veriame ant medinių iešmeliu ir dedame į orkaitę, kepam 200 laipsnių orkiatej 15 - 20 min. Skanaus
veršienos ar kiaulienos kumpio;
majonezo;
sojos padažo;
šašlykų prieskonių;
citrinos sulčių;
druskos;
maltų čili pipirų.
Mėsą supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Iš likusių produktų padarom marinatą, juo įtriname mėsos gabaliukus, sudedame į plastikini krepšelį ir paliekam šaldytuve per naktį. Po to imame po gabaliuka, veriame ant medinių iešmeliu ir dedame į orkaitę, kepam 200 laipsnių orkiatej 15 - 20 min. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3498.JPG (118.35 KiB) Peržiūrėta 5784 karus(ų)
-
- HPIM3497.JPG (102.87 KiB) Peržiūrėta 5784 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Gerai atrodo, bet labiau noreciau agurkeliu, taip senai nevalgem