MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Tu čia pagal vyniotinį, a ne? Toks omletas? Bet jau atrodo - įspūdingai.Tutsi rašė:atnesu savo velykini mesos torta pasivaisinti
Re: MĖSOS PATIEKALAI
P.Beinaravičiaus šašlyko receptas
Reikės kiaulienos sprandinės, smulkintų (ne maltų) juodųjų pipirų, citrinų sulčių, majonezo, druskos.
Mėsą supjaustyti gabalėliais, apibarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Tada ant mėsos išspausti citrinų sulčių (1 kg mėsos – pusės citrinos sulčių) ir vėl viską išmaišyti. Vėliau pilamas majonezas (1 kg mėsos – apie 100 ml majonezo), viskas dar kartą išmaišoma.
Paskui visą masę reikia sudėti į dubenį ir apvynioti jį maistine plėvele arba suversti į polietileninį maišelį, sandariai jį užrišti.
Tiek plėvelę, tiek maišelį reikėtų subadyti šakute, kad marinuojama mėsa gautų oro.
Paliekame marinuotis šaldytuve parai ir daugiau.
Druską įmaišome tik prieš pat kepdami.
Keli receptai išvykoms
Šašlykas svogūnų marinate:
2 kg kiaulienos sprandinės, 2 kg svogūnų, druskos, pipirų, kalendrų, bazilikų.
Supjaustytą mėsą gerai išmaišyti su susmulkintais svogūnais ir prieskoniais bei palikti per naktį šaldytuve.
Šašlykas granatų sultyse:
2 kg kiaulienos, 0,5 litro granatų sulčių, trys svogūnai, po žiupsnelį kalendrų, petražolių ir krapų, druskos, juodųjų pipirų.
Viską supjaustyti, dėti prieskonių, gerai išmaišyti ir, užpylus sultimis, marinuoti šaldytuve 2–4 valandas.
Švelnaus skonio, vaikams patinkantis šašlykas:
Reikės pasirinktos mėsos, svogūnų, kefyro, mėgstamų mėsos prieskonių (gali būti karis), druskos.
Supjaustytą gabalėliais mėsą sluoksniuoti su svogūnais, prieskoniais ir druska, viską užpilti kefyru. Šiek pamaišyti stengiantis neišardyti sluoksnių ir dar užpilti kefyro.
Kuo ilgiau mėsa šaldytuve marinuosis, tuo bus skanesnė.
http://www.lrytas.lt/-13363021691334078 ... 4%97sa.htm
Reikės kiaulienos sprandinės, smulkintų (ne maltų) juodųjų pipirų, citrinų sulčių, majonezo, druskos.
Mėsą supjaustyti gabalėliais, apibarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Tada ant mėsos išspausti citrinų sulčių (1 kg mėsos – pusės citrinos sulčių) ir vėl viską išmaišyti. Vėliau pilamas majonezas (1 kg mėsos – apie 100 ml majonezo), viskas dar kartą išmaišoma.
Paskui visą masę reikia sudėti į dubenį ir apvynioti jį maistine plėvele arba suversti į polietileninį maišelį, sandariai jį užrišti.
Tiek plėvelę, tiek maišelį reikėtų subadyti šakute, kad marinuojama mėsa gautų oro.
Paliekame marinuotis šaldytuve parai ir daugiau.
Druską įmaišome tik prieš pat kepdami.
Keli receptai išvykoms
Šašlykas svogūnų marinate:
2 kg kiaulienos sprandinės, 2 kg svogūnų, druskos, pipirų, kalendrų, bazilikų.
Supjaustytą mėsą gerai išmaišyti su susmulkintais svogūnais ir prieskoniais bei palikti per naktį šaldytuve.
Šašlykas granatų sultyse:
2 kg kiaulienos, 0,5 litro granatų sulčių, trys svogūnai, po žiupsnelį kalendrų, petražolių ir krapų, druskos, juodųjų pipirų.
Viską supjaustyti, dėti prieskonių, gerai išmaišyti ir, užpylus sultimis, marinuoti šaldytuve 2–4 valandas.
Švelnaus skonio, vaikams patinkantis šašlykas:
Reikės pasirinktos mėsos, svogūnų, kefyro, mėgstamų mėsos prieskonių (gali būti karis), druskos.
Supjaustytą gabalėliais mėsą sluoksniuoti su svogūnais, prieskoniais ir druska, viską užpilti kefyru. Šiek pamaišyti stengiantis neišardyti sluoksnių ir dar užpilti kefyro.
Kuo ilgiau mėsa šaldytuve marinuosis, tuo bus skanesnė.
http://www.lrytas.lt/-13363021691334078 ... 4%97sa.htm
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: MĖSOS PATIEKALAI
gal zuikiuko kas pageidautu
- Prikabinti failai
-
- IMG_0834.jpg (127.01 KiB) Peržiūrėta 9057 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: MĖSOS PATIEKALAI
o gal kulnines kas noretu Tikra ... be jokiu E
- Prikabinti failai
-
- IMG_0845.jpg (82.29 KiB) Peržiūrėta 9055 karus(ų)
Re: MĖSOS PATIEKALAI
PritariuLaurela rašė:geriau buciau nemacius
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Kiaulienos kumpio kepsnys su pictacijomis. Pomidorai kepti paprikoje su baziliko lapeliais
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Ramune, kaip apetitnai atrodo ... siandien biski teko pasinervuoti darbe, tokiais momentais apetitas pas mane zveriskas...nors ir po vakarienes,sitos lekstes irgi neatsisakyciau
Su Meile - www.laurela.eu
Re: MĖSOS PATIEKALAI
nelabai isvaizdziai nusifotkino cia man tas musu patiekaliukas, bet vistiek atnesu,nes tikrai labai skanu
darzoviu ir mesos mixas pagal Laurela
Reikia:
Kiaulienos sprandine
Bulves
Cukinija
Morkos
Pievagrybiai
paprikos (nebutina)
kukuruzai
svogunai
vysniniai pamidorai (kuo daugiau tuo skaniau)
mesos prieskoniai
druska
pipirai
mairunas
bazilikas
viska susmulkinti , sumaisyti su prieskoniais ir deti i kepimo maisa.Kepti apie 1 val 180-200C orkaiteje.
darzoviu ir mesos mixas pagal Laurela
Reikia:
Kiaulienos sprandine
Bulves
Cukinija
Morkos
Pievagrybiai
paprikos (nebutina)
kukuruzai
svogunai
vysniniai pamidorai (kuo daugiau tuo skaniau)
mesos prieskoniai
druska
pipirai
mairunas
bazilikas
viska susmulkinti , sumaisyti su prieskoniais ir deti i kepimo maisa.Kepti apie 1 val 180-200C orkaiteje.
Su Meile - www.laurela.eu
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: MĖSOS PATIEKALAI
oooo :O kažkas skanaus ir idomaus :O
o kepant tą rankovę reikia subadyti??
o kepant tą rankovę reikia subadyti??
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: MĖSOS PATIEKALAI
tikrai ne,cia joje viskas troskinasi,Isia rašė:oooo :O kažkas skanaus ir idomaus :O
o kepant tą rankovę reikia subadyti??
labai skaniai cia atrodo,kepsiu sia savaite butinai taip
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Skanėstas, tik seniai bedarytas
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: MĖSOS PATIEKALAI
ei, tada mano dujinėje orkaitėje ta rankovė netinka
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Oooo, reiks isbandyti. Bet kaip gerai sudejai viska ir isejai is virtuves. Ateini, gatava
Re: MĖSOS PATIEKALAI
ir dar vienas gerumas - jokiu riebalu, o labai sultinga
Su Meile - www.laurela.eu
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Arūna, as rankoveje ir zuvi, ir mesa, ir atskirai darzoves darau. Super! Svarbiausia, kad riebalu mazai tereikia o kituose patiekaluose ir saip troskinasi savo sultyse!Arūna rašė:Oooo, reiks isbandyti. Bet kaip gerai sudejai viska ir isejai is virtuves. Ateini, gatava
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- sofe
- Gurmanas
- Pranešimai: 1091
- Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 13:24
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilkaviskis -uk
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Laurute,apsivalgymas daugiau nieko,kaip as megstu tokius miksiukus,o ir isvis dievinu maista kepta rankoveje,buna skanu ,sultinga ...
Aš esu toks protingas, kad kartais pats nesuprantu nė vieno žodžio, ką sakau. (Oscar Wilde)
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Mes irgi daug rankovėje darom ir riebalų iš viso nededam - natūralių užtenka. Bet čia gerai tuo, kad viskas kartu su garnyru O tu guli ant sofkutės ir laukiNeri rašė:
Arūna, as rankoveje ir zuvi, ir mesa, ir atskirai darzoves darau. Super! Svarbiausia, kad riebalu mazai tereikia o kituose patiekaluose ir saip troskinasi savo sultyse!
Re: MĖSOS PATIEKALAI
Tūšinta mėsytė pieno ir garstyčių padaže
Reikia:
Mesos prieskoniai
Karbonadine mesa pjaustyta juostelemis
svogunu ziedu puseles
pievagrybiai
Padazui:
i piena ipilti kaupina sauksta miltu,ismaisyti,kad neliktu gumuleliu, deti sauksta grietines, ideti grudetu garstyciu, prieskoniu pagal skoni. Viska ismaisyti,uzpilti ant jau pakepintos mesos su svogunais ir pievagrybiais. Patusinti 5-10 min.
Skanaus !
Reikia:
Mesos prieskoniai
Karbonadine mesa pjaustyta juostelemis
svogunu ziedu puseles
pievagrybiai
Padazui:
i piena ipilti kaupina sauksta miltu,ismaisyti,kad neliktu gumuleliu, deti sauksta grietines, ideti grudetu garstyciu, prieskoniu pagal skoni. Viska ismaisyti,uzpilti ant jau pakepintos mesos su svogunais ir pievagrybiais. Patusinti 5-10 min.
Skanaus !
Su Meile - www.laurela.eu