Puslapis 9 iš 11
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:01
angeliuke
Skanumelis
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:02
Forelle
Krevetės Ponte Vedra
750 g paruoštų krevečių;
2 š. sviesto;
2 š. sauso šerio;
1 š. kukurūzų krakmolo;
2 p. slyvinių pomidorų (pjaustytų);
2 p. saliero pjaustytų stiebelių;
2 š. razinų;
1 š. kedro riešutų;
½ p. tarkuoto sūrio.
Keptuvėje įkaitinti sviestą su šeriu; išmaišyti krakmolą. Nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, pomidorus, salierus, razinas ir riešutus, gerai išmaišyti ir dėti į 180 C įkaitintą orkaitę 15-18 minučių. Išėmus iš orkaitės apibarstyti tarkuotu sūriu (galima įdėti atgal, kol sūris apsilydys).
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:07
Jacinta
kas tas seris?
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:08
Forelle
Apelsinų ir krevečių salotos
¾ p. alyvuogių aliejaus;
¼ p. acto;
½ a.š. druskos;
¼ a.š. pipirų;
250 g šviežių špinatų;
3 dideli apelsinai, suskirstyti gabalėliais;
1 vidutinis griežinėliais supjaustytas raudonas svogūnas;
500 g virtų krevečių;
Išmaišyti aliejų, actą, druską ir pipirus. Didelėje lėkštėje sudėti špinatus, sluoksnį apelsinų, svogūnų žiedus ir krevetes. Užpilti padažu.
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:10
Forelle
Jacinta rašė:kas tas seris?
Cheresas arba šeris.
Chereso pavadinimas susijęs su Andalūzijos (Pietų Ispanijos) miestu Cheres de le Frontera. Šis savotiškas stiprus arba stalo vynas išsiskiria aštroku ir kiek karčiu, tačiau maloniai gaivinančiu skoniu. Cheresui, kaip jokiam kitam vynui, būdingas lengvas grybų prieskonis, jis puikiai sužadina apetitą. Į šio vyno receptūrą įeina mielės. Pats cheresas brandinamas artipilnėse statinėse arba rezervuaruose, tad jo paviršiuje susidaro plona mielių plėvelė. Jos dėka gėrimas įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Skiriamos kelios chereso rūšys: sausas, sausas stiprus, stiprus ir desertinis. Juose būna nuo 14-16 % iki 20 % spirito ir nuo 0,2 iki 9 % cukraus.
Parašytas: 04 Vas 2008, 12:14
Jacinta
aaa... aisku!
Parašytas: 04 Vas 2008, 21:36
duziki
ir as dabar zinosiu
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:29
Tutsi
ir tu nezinojei
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:31
Jacinta
suprantu as nzn nieko
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:32
Tutsi
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:34
Jacinta
nejuokauju!
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:40
Tutsi
o tai kur jusu bendras issilavinimas
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:42
Jacinta
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:43
Mille
Jo neragavau, bet kad tai vynas - žinojau
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:44
Jacinta
as vyno isvis nemegeja!
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:45
Mille
Jacinta rašė:as vyno isvis nemegeja!
Ir aš ne. Bet pamažu vis paragauju
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:46
Jacinta
as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:48
Mille
Jacinta rašė:as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais
Šitus ir aš mėgstu. Ir dar alų. Ir įvairius kokteilius
Ir viskį
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:53
Jacinta
va, teisingai alu pamirsau!
o vat viskio neee...
Parašytas: 04 Vas 2008, 23:55
Tutsi
susikuklinkit mergyyyyynos
Parašytas: 05 Vas 2008, 00:00
Mille
Tutsi rašė:susikuklinkit mergyyyyynos
Nu ką man dabar daryt, jei skanu. Dar nepaminėjau martinio, keglevichiaus, žalių devynerių ir t.t.
Aišku, čia visai ne į temą kalba išėjo. Vsio, nebeteršiam eterio
Parašytas: 05 Vas 2008, 00:02
Tutsi
as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka
Parašytas: 05 Vas 2008, 00:03
Mille
Tutsi rašė:as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka
O mano atveju - VIETOJ jūrų gėrybių
Parašytas: 05 Vas 2008, 00:04
Tutsi
mano irgi
Parašytas: 05 Vas 2008, 00:13
duziki
Parašytas: 05 Kov 2008, 21:53
Ramunė
Avokadai su krevetėmis ir ananasais
200 g valytų krevečių,1 avokado,
100 g konservuotų ananasų,
4 valg. šaukštų natūralaus jogurto,
žalumynų papuošimui.
Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.
Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.
Parašytas: 09 Kov 2008, 12:45
Forelle
Įdaryti kalmarai
* 8 kalmarų (čiuptuvėlius nupjaukite ir supjaustykite)
* 75 g maltų džiūvėsėlių
* 3 pjaustytų ančiuvių
* ryšulėlio koriandrų
* 3 smulkintų česnako skiltelių
* 90 ml alyvuogių aliejaus
* 6 luptų pjaustytų pomidorų
* 300 ml sauso balto vyno
* 10 ml cukraus
Kalmarų čiuptuvėlius sumaišykite su džiūvėsėliais, ančiuviais, koriandrais, česnaku, čili pipirais, druska ir 30 ml alyvuogių aliejaus. Atskieskite trupučiu vandens, kad masė būtų įdarui tinkamos konsistencijos.
Mase įdarykite kalmarų vamzdelius (įdaru pripildykite tik tris ketvirtadalius vamzdelių, nes kepant jie susitrauks, o įdaro masė padidės). Vamzdelių angas užsiūkite. Kalmarus iš visų pusių pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Į keptuvę, kurioje kepė kalmarai, supilkite vyną. Sudėkite pomidorus, įberkite truputį druskos, cukraus ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kalmarus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės: mažus vamzdelius kepkite maždaug 5 min., vidutinio dydžio - 10 min. Išimkite siūlus. Kalmarus patiekite karštus arba šaltus su šviežiais koriandrais ir griežinėliais pjaustytomis bulvėmis.
Parašytas: 09 Kov 2008, 13:03
sinsan
Parašytas: 10 Kov 2008, 09:48
Ramunė
Kokosinės krevetės su mangų padažu
500 g karališkųjų krevečių,
100 g kukurūzų miltų,
3 išplakti kiaušinių baltymai,
100 g tarkuotų kokosų,
500 ml aliejaus kepti,
druskos, pipirų.
Mangų padažui:
1 nuluptas ir supjaustytas mangas,
2 žaliųjų citrinų sultys,
1 aitrioji paprika,
2 šaukštai smulkintų mėtų lapelių,
1 šaukštas petražolių lapelių,
1 šaukštas žuvų padažo,
2 šaukštas natūralaus jogurto.
Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvoliokite jas miltuose, baltymuose ir kokosuose.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Virkite krevetes tol, kol jos apskrus. Tuomet dėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nusigertų riebalai.
Padažui: visus ingredientus sutrinkite trintuve iki vientisos masės.
Parašytas: 10 Kov 2008, 09:49
Ramunė
Moliuskai su karamelizuotais svogūnais
700g. moliuskų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais,
100 ml chereso,
3 susmulkintos česnako skiltelės,
smulkinti petražolių lapeliai.
Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite minutę, tuomet supilkite cheresą. Suberkite moliuskus ir pagruzdinkite 3-5 min. Išimkite ir išmeskite neatsidariusias geldeles.
Pagardinkite petražolių lapeliais ir pateikite į stalą. Prie moliuskų tiks balta skrudinta duona, apibarstyta trintais česnakais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.