Puslapis 1011

Parašytas: 10 Kov 2008, 09:50
Ramunė
Midijų užkepėlė su špinatais

200 g. midijų,
50 g. sviesto,
2 šaukštai grietinės,
1 l. vandens,
1 svogūnas,
šafrano,
druskos, pipirų,
1 šaukštas acto,
100 g. špinatų.

Midijas gerai išplauti su šepeteliu, keičiant vandenį. Užvirti vandenį ir į jį sudėti midijas, virti 5 minutes. Midijas išimti iš puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuoviro į kitą indą, jei yra smėlio - saugoti, kad nepatektų. Nuovirą pasūdyti, papipirinti, įdėti šafrano, įpilti acto ir grietinės. Viską išplakti. Susmulkintą svogūną pakepinti 25 g. sviesto ir po to jį sudėti į sultinį. Špinatus nuplauti, nusausinti ir pakepinti svieste, po to supilti į sultinį. Iš kriauklių išimti minkštimą ir sudėti į sviestu išteptą kepimo indą. Viską užpilti špinatų mase. Kepti orkaitėje apie 10 minučių.

Parašytas: 10 Kov 2008, 09:51
Ramunė
Krevetės su makaronais

400 g. virtų, lukštentų krevečių,
50 g. sauso balto vyno,
4 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštai sviesto,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
vienos citrinos sultys,
druska, juodi pipirai,
400 g. makaronų.

Išvirti makaronus. Česnaką pakepinti ant alyvuogių aliejaus, tada įdėti sviestą, ištirpus sviestui sudėti krevetes, pakepti 1 min., tada įpilti vyno, pakaitinti apie 3 min., išpausti citriną, įberti druskos ir pipirus, viską pamaišyti, sudėti virtus makaronus ir vėl viską išmaišyti, dar pakaitinti apie 2-3min.

Parašytas: 10 Kov 2008, 09:52
Ramunė
Krabų kepsnys


dėžutė konservuotų krabų,
mažas svogūnas,
truputis acto,
augalinio aliejaus,
malto imbiero ant peilio galo,
1 kiaušinis,
miltų, pieno,
pipirų, druskos.

Padažui:
truputis pomidorų pastos,
3 vidutinio didumo svogūnai,
česnako skiltelė,
truputis malto imbiero.

Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą. Svogūnus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su maltu imbieru, įmesti česnako skiltelę ir patroškinti. Kai svogūnas suminkštės, išgriebti česnaką, pridėti pomidorų pastos, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti.
Krabus nusausinti, apvolioti tešloje ir kepti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus.Valgyti tuojau pat. Prie jų labai tinka biriai virti ryžiai. Padažą patiekti atskirame inde. Tinka įvairios aštresnės ar saldžiarūgštės vaisių ir daržovių salotos.

Parašytas: 10 Kov 2008, 09:52
Ramunė
Tešloje kepti langustai su padažu

4 išvirti langustai,
1 svogūnas, actas,
aliejus, imbieras,
1 kiaušinis, miltų
pieno, pipirai,druska.

Padažui:
pomidorų tyrė,
3 svogūnai,
1 česnakas,
imbiero, druska,
pipirai, aliejus.

Langustus sumaišyti su svogūnais, druska, pipirais, actu, aliejumi,imbieru. Pastatyti vienai valandai marinuotis. Iš miltų, pieno ir kiaušinių sumaišyti skystą tešlą ir taip pat palikti 1 val. Svogūną supjaustyti ir sumaišyti su imbieru, česnaką įmesti, nepjaustyti ir patroškinti. Kai svogūnas bus minkštas įdėti pomidorų tyrės ir langustus. Pamirkyti mėsą tešloje ir kepti aliejuje. Patiekti su ryžiais. Padažą patiekti atskirai.

Parašytas: 10 Kov 2008, 09:53
Ramunė
Krevetės su makaronais


400 g. virtų, lukštentų krevečių,
50 g. sauso balto vyno,
4 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštai sviesto,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
vienos citrinos sultys,
druska, juodi pipirai,
400 g. makaronų.

Išvirti makaronus. Česnaką pakepinti ant alyvuogių aliejaus, tada įdėti sviestą, ištirpus sviestui sudėti krevetes, pakepti 1 min., tada įpilti vyno, pakaitinti apie 3 min., išpausti citriną, įberti druskos ir pipirus, viską pamaišyti, sudėti virtus makaronus ir vėl viską išmaišyti, dar pakaitinti apie 2-3min.

Parašytas: 15 Kov 2008, 18:46
Ramunė
Kalmarais įdaryti agurkai

6 agurkai, indelis konservuotų kalmarų,
svogūnas, majonezo, petražolių, maltų pipirų.
Kalmarus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su taip pat smulkiai pjaustytu svogūnu. Krėskite majonezo, gardinkite pipirais. Tada nupjaukite agurkų galiukus, išskobkite minkštimą. Jei odelė kieta, ją irgi nulupkite, jei ne - tiesiog dailiai išpjaustykite danteliais. Agurkus įdarykite paruošta mase. Puoškite petražolėmis. Tiekite su majonezu arba grietine.

Parašytas: 16 Kov 2008, 12:47
Forelle
Krevečių pyragas

Sudedamosios dalys
Tešlai
200 -150 g kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
1,5 valgomojo šaukšto šalto vandens
1/2 žiupsnio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus

Įdarui
300 g nuvalytų krevečių
4 kietai virti susmulkinti kiaušiniai
100 g juostelėmis supjaustytų porų
200 ml grietinės
200 g varškės
1-2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
2- 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos

Papuošimui
100 g lukštentų krevečių
citrina
krapai

Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti.
Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje.
Įdarui gerai išplakite grietinę elektriniu mikseriu. Įmaišykite varškę, krienus, suberkite druską, cukrų.
Į masę įmaišykite krevetes, susmulkintą kiaušinį ir porą. Ištirpintą želatiną sudėkite į įdarą. Supilkite įdarą į formą su pyrago pagrindu. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Papuoškite citrina ir krapais. Puikiai tiktų ir taurė atšaldyto balto vyno.

Paveikslėlis

dansukker

Parašytas: 16 Kov 2008, 13:06
Forelle
Krabų ir avokado šokis
Paruošimo laikas – 20 min.

Jums reikės:
7 avokadų;
150 g smulkintos krabų mėsos (šviežios arba marinuotos);
180 g išvalytų rožinių krevečių;
žiupsnelio švelniosios paprikos;
žiupsnelio petražolių;
šaukšto supjaustyto česnako;
1 citrinos sulčių;
3 šaukštų majonezo;
80 g tirštos grietinės;
druskos;
maltų pipirų.

Paruošimas: kiekvieną avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais, juos apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Avokadus sutrinkite šakute ir atšaldykite šaldytuve. Krabus sumaišykite su paprika ir majonezu, įdėkite grietinės ir sumaišykite su česnaku, įberkite druskos ir pipirų.
Kiekvienos stiklinės dugne dėkite krabų, sumaišytų su majonezu, ant viršaus – krevečių ir avokado sluoksnį. Viską pakartokite dar kartą. Galiausiai uždėkite grietinės su česnaku šaukštą ir papuoškite petražolėmis.
Patarimas: avokado kremą galite pagardinti „Tabasco“ padažu

Parašytas: 16 Kov 2008, 14:45
Lilina
Tą su krevetėm išsisaugojau :hubba:

Parašytas: 11 Bal 2008, 11:37
vitele
Baltajame vyne troškintos midijos
Jums reikės:

500 g midijų

40 g sviesto

1 svogūno

1/2 stiklinės sauso balto vyno

100 g grietinėlės

druskos, pipirų

Paruošimas:

Įkaitintame puode ištirpinkite sviestą ir sumeskite griežinėliais pjaustytą svogūną. Kiek pakepę, supilkite vyną ir grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais ir galiausiai sumeskite midijas. Puodą užvožkite dangčiu, gerai pakratykite ir troškinkite apie penkias minutes. Baigiant troškinti užberkite žiupsnelį česnako ir saujelę petražolių.

Gero apetito!

Parašytas: 21 Bal 2008, 21:45
Ramunė
Omletas su krevetėmis

150 g užšaldytų krevečių
3 kiaušiniai
1 didelis svogūnas
3-4 pievagrybiai
2 šaukštai pupelių daigų
1 šaukštelis sojų padažo
aštrios maltos paprikos
2 šaukštai aliejaus
druskos
Krevetes atšildyti ir nusunkti.Įmušti kiaušinius su 2 šaukštais šalto vandens, pasūdyti ir išmaišyti su krevetėmis.Nuplautus ir nuluptus pievagrybius bei svogūną smulkiai supjaustyti.Keptuvėje su pašildytu aliejumi pakepinti svogūną ir pievagrybius.Po to sumažinti ugnį, įmesti daigus, kiaušinius su krevetėmis, supilti sojų padažą, energingai išmaišyti, pagardinti druska ir paprika.Padidinti ugnį.Paskrudintą omletą atsargiai apversti ir kelias minutes kepinti.Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Parašytas: 26 Bal 2008, 14:48
Ramunė
Moliuskai a la Charantaise

3 l moliuskų
40 g sviesto arba margarino
1 skiltelė česnako
150 g balto sauso vyno
25 g konjako
1 šaukštelis miltų
0,5 l moliuskų nuoviro
0,5 šaukštelio curry
1 trynys
1 šaukštelis grietinės
0,5 citrinos
petražolių lapai
pipirai
1. Moliuskus getai nuplauti po tekančiu vandeniu.
2. Ant stiprios ugnies išlydyti 15 g sviesto arba margarino, sudėti susmulkintą česnaką, moliuskus, supilti baltą vyną, suberti pipirus. Kai moliuskai pradės atsidarinėti, supilti konjaką ir uždengti. Uždengti ir virti 5 min., vis pakratant puodą. Kai geldelės visai atsidarys, moliuskus išimti iš puodo ir nusausinti. Laikyti šiltai. Nuovirą perkošti per labai tankų sietą.
3. Likusį sviestą arba margariną išlydyti, suberti miltus ir truputį pakepti. Supilti šaltą moliuskų nuovirą, curry. Druskos ir pipirų dėti nereikia. Maišyti mediniu šaukštu, kol padažas sutirštės. Virti ant labai silpnos ugnies 10 min. 4. Trynį išsukti su grietinę ir citrinos sultimis, o po to - su karštu padažu. Įdėti susmulkintas petražoles ir viską gerai išmaišyti.
5. Moliuskus sudėti į pakaitintą salotinę, užpilti padažu ir tuoj pat tiekti į stalą.
Patarimai: moliuskus, kurie virimo metu patys neatsidarė, reikia išmesti ir nebandyti ją atidaryti.

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:11
Ramunė
Natūralūs moliuskai

2 l moliuskų
1 morka
1 svogūnas
30 g sviesto arba margarino
petražolių lapai
čiobreliai
1 lauro lapas
1. Moliuskus getai nuplauti po tekančiu vandeniu. Nusausinti.
2. Morkas ir svogūnus supjaustyti griežinėliais.
3. Į puodą sudėti riebalus, morkas, svogūnus moliuskus, prieskonius ir pastatyti ant ugnies. Kai kriauklelės pradeda atsidarinėti, puodą reikia kartkartėmis pakratyti. Kai geldelės atsidarys pilnai - nedelsiant paduoti į stalą.
Patarimai: moliuskus, kurie virimo metu patys neatsidaro, teikia išmesti ir nebandyti jų atidaryti.

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:44
Ramunė
Moliuskais įdaryti grybai

0,5 puodelio sviesto
1 kg grybų, kurių kepurėlių skersmuo nuo 3,5 iki 5 cm
1 puodelis moliuskų skystyje
1 skiltelė česnako, susmulkinta
0,5 puodelio džiūvėsėlių
0,3 puodelio petražolių, supjaustytų
0,75 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
citrinos sulčių
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.Nupjaukite ir supjaustykite grybų kotelius. Pamerkite grybų kepurėles į sviestą ir sudėkite apvaliąja puse žemyn ant vielinio padėklo skardoje. Nusunkite skystį nuo supjaustytų moliuskų (skysčio neišpilkite).Tirpintame svieste patroškinkite grybų kotelius ir česnaką. Supilkite moliuskų skystį ir troškinkite, kol grybų koteliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite džiūvėsėlius, petražoles ir pipirus. Šaukštu sudėkite gautą mišinį į grybų kepurėles. Kepkite ant atviros ugnies (apie 15 cm atstumu nuo ugnies) apie 8 minutes, kol gybai suminkštės, o viršūnėlės truputį paruduos.Pašlakstykite kiekvieną citrinos sultimis ir patiekite karštus.

Parašytas: 19 Geg 2008, 06:36
Ramunė
Kalmarai tešloje

1 kg šaldytų kalmarų,
1 l vandens,
400 ml aliejaus,
300 g kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
300 ml mineralinio vandens,
2 šaukštų degtinės,
druskos,
juodųjų pipirų (maltų) ,
lauro lapelių pagal skonį.
Sudėkite šaldytus kalmarus į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 3-5 min.Kalmarus supilkite į kiaurasamtį, nupilkite vandenį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkte į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais. Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.
Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.

Parašytas: 01 Lie 2008, 11:30
Ramunė
Jūros gėrybių ragu

600 g krevečių,
750 g menkės filė,
450 g jūrų šukučių,
1 žaliosios citrinos,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
2 svogūnų,
2 saliero stiebų,
2 morkų,
1 raudonosios paprikos,
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 daržovių sultinio kubelio,
125 ml sauso baltojo vyno,
0,25 arbat. šaukštelio džiovinto malto čili pipiro,
cukraus,
druskos.
1. Žuvį supjaustykite 5-8 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su krevetėmis ir jūrų šukutėmis, apliekite žaliosios citrinos sultimis, sumaišytomis su kalendra.
2. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje, nuolat maišydami, apkepinkite griežinėliais supjaustytas daržoves.
3. Ten pat sudėkite konservuotų pomidorų gabalėlius kartu su sultimis, supilkite vyną, suberkite sauso sultinio kubelį, cukrų, druską, pipirus, įpilkite 175 ml vandens. Ant stiprios ugnies užvirinkite, po to, sumažinus ugnį iki vidutinio lygio, pakaitinkite dar penkias minutes.
4. Į šį mišinį sudėkite jūros gėrybes ir sumaišykite, vėl ant stiprios ugnies viską užvirinkite, vėliau, sumažinę ugnį, nuolat maišydami, pakepinkite apytiksliai 5-10 minučių, kol jūros gėrybės taps matinėmis. Papuoškite petražolėmis.

Parašytas: 01 Lie 2008, 15:10
Songe3
Krevetės su makaronais pabandžiau liux viskas patiko. LABAI SKANU.

Parašytas: 01 Lie 2008, 15:17
Ramunė
Krevetės lavbai skanu, bet aš jas dažniausiai kur nors išvykusi restorane valgau, o pati laaaabai retai gaminu. :? Gal galima receptėlį tų su makaronais?

Parašytas: 01 Lie 2008, 15:19
Songe3
Ramunė rašė:Krevetės su makaronais


400 g. virtų, lukštentų krevečių,
50 g. sauso balto vyno,
4 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštai sviesto,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
vienos citrinos sultys,
druska, juodi pipirai,
400 g. makaronų.

Išvirti makaronus. Česnaką pakepinti ant alyvuogių aliejaus, tada įdėti sviestą, ištirpus sviestui sudėti krevetes, pakepti 1 min., tada įpilti vyno, pakaitinti apie 3 min., išpausti citriną, įberti druskos ir pipirus, viską pamaišyti, sudėti virtus makaronus ir vėl viską išmaišyti, dar pakaitinti apie 2-3min.
Tavo receptėlis aš šitą dariau :))

Parašytas: 01 Lie 2008, 15:27
Ramunė
Aaaaaaaaaaa, o aš galvojau, kad kitoks koks naujesnis bus. Mums irgi labai patiko :hubba:

Parašytas: 01 Lie 2008, 15:35
Songe3
:D Tai va :laugh:

Parašytas: 19 Lie 2008, 09:53
Ramunė
Krevečių salotos su kriaušėmis

300 g konservuotų krevečių,
2 kriaušių,
300 g kieto sūrio,
1 poro,
majonezo ir druskos pagal skonį.
Kriaušes ir sūrį supjaustykite kubeliais, porą supjaustykite žiedeliais. Sudėkite krevetes, viską sumaišykite su majonezu, pabarstykite druska.

Parašytas: 23 Lie 2008, 13:41
Ramunė
Vaisių salotos su krevetėmis

reikės:
1 obuolio,
1 banano,
1 persiko,
150 g krevečių,
1 greipfruto.
Padažui:
2 šaukštų majonezo,
2 šaukštų pomidorų padažo.
Krevetes virkite 5 – 7 min. pasūdytame vandenyje. Nulupkite odelę. Bananą, persiką ir obuolį nulupkite, pašalinkite obuolio sėklyną. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į salotinę.Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą ir pomidorų padažą lygiomis dalimis. Užpilkite vaisius paruoštu padažu, sudėkite krevetes. Salotas galima patiekti greipfrutų puselėse, prieš tai pašalinus jų minkštimą. Papuoškite plonomis obuolio skiltelėmis.

Parašytas: 11 Rgs 2008, 19:04
Ramunė
Sūris su jūros gėrybėmis

150 g sūrio, 400 g jūros gėrybių mišinio, po 200 g išlukštentų krevečių ir virtų ryžių, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštai sojų padažo, pipirų, ½ ryšelio petražolių, 2 lauro lapeliai, nedaug raudonojo vyno ar vermuto.

Vandenį užvirinti su lauro lapeliais ir druska, supilti ant jūros gėrybių, palaikyti 2–3 min. ir nupilti. Nuvarvintas jūros gėrybes sudėti į indą, užpilti vermutu ar vynu ir palaikyti 30 min.
Krevetes sumaišyti su ryžiais, sojų padažu, druska, pipirais, trečdaliu grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinio, likusį supilti į jūros gėrybes. Į vieną mažą keptuvėlę sudėti krevetes, į kitą – jūros gėrybes, apdėti sūrio gabaliukais ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kurioje laikyti, iki sūris išsilydys.

Parašytas: 12 Rgs 2008, 11:28
justuke
ale kreveciu uzsimaniau :roll:

Re: patiekalai is juros gerybiu

Parašytas: 18 Geg 2009, 21:18
pyp
Midijos paprastai

1 kg midijų
2 česnako skiltelės
0,5 svogūno
svogūnų laiškų, krapų
150 ml balto sauso vyno
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai alyvų aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
lauro lapelių

Midijas 1 h pamirkyti šaltame vandenyje. Pamirkius nuvalyti kiautelius. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepinti kol suminkštės, bet neparuduos. Supilti midijas, vyną, susmulkintus svogūnų laiškus ir krapus, pasūdyti, papipirinti, įdėti kelis lauro lapelius ir virti 5-6 minutes vis pamaišant. Neatsivėrusias geldeles iškarto išmesti. Valgyti šiltas su bulka, ją pamirkant į skystį, kuriame virė midijos. Ant midijų tinka uzžsispausti citrinos.

Kadangi mums visokie šliužiukai patinka, tai pavalge jautemes kaip katinai prisilaize grietines :D

Re: patiekalai is juros gerybiu

Parašytas: 18 Geg 2009, 21:26
Živilė
O kaip jas valgyti? Iš tos geldelės tą mėsytę?

Re: patiekalai is juros gerybiu

Parašytas: 18 Geg 2009, 22:40
pyp
Živilė rašė:O kaip jas valgyti? Iš tos geldelės tą mėsytę?
aha :wink:

Re: patiekalai is juros gerybiu

Parašytas: 18 Geg 2009, 22:50
zivicib
as paryziuje valgiau grietineles ir cesnaku, taip pat balto vyno padaze. suuuper skanu buvo.

Re: patiekalai is juros gerybiu

Parašytas: 18 Geg 2009, 23:27
pyp
as kita karta irgi gaminsiu su grietinele...turiu receptuka

beje midijas pirkau nukainuotas ... 1 kg uz juokinga kaina - 2Lt, uztai ir susigundziau. Aisku buvo didele rizika, kad dauguma bus negyvu, bet pasitaike atvirksciai, gal tik kokia 10 ismeciau