Puslapis 11 iš 11
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Geg 2009, 08:37
Forelle
Esu midijas ragavus, patiko, bet pati nedrįstu gaminti, o ir maniškis nevalgytų
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Geg 2009, 10:11
Helle
Tokio patiekalo ir aš nedrįsčiau gamint...
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Geg 2009, 10:50
pyp
tokiems patiekalams reikia daugiau drasos valgyt, o ne gamint...o seip jei zmogus nusiteikes skeptiskai ragaudamas, jam ir nepatiks, tiesiog reikia noreti pazinti ir viskas, manyciau
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 24 Geg 2009, 22:46
Lilina
O kur čia midijom prekiauja? Maniškis su malonumu sušlamštu. O ką jeigu negyvos? valgyt nebegalima?
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 25 Geg 2009, 11:22
pyp
prekybos centruose svieziu zuvu skyriuose, nuo numirusios midijos galima apsinuodyti
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Geg 2009, 14:21
Lilina
Reikės pasidairyt. Šitas patiekaliukas visai neprastai atrodo
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Geg 2009, 14:42
pyp
kokios prancuziskos bulkytes dar rekomenduoju nusipirkt
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Geg 2009, 16:58
Siesta
Kaip skaniai atrodo.
Jau ir man norisi išbandyti.
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 18 Spa 2009, 17:28
Esis
Austrės su baltos duonos ir šoninės įdaru
Reikės:
baltos duonos
šoninės
šviežių bazilikų
kambario temperatūros sviesto
Duona susmulkinama, bazilikai sukapojami, šoninė taip pat smulkiai supjaustoma - viskas dedama į vieną dubenį, įdedama kambario temperatūros sviesto ir rankomis suminkoma. Šiuo įdaru įdaromos austrės ir kepama orkaitėje.
(nuotraukos iš renginio)
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 18 Spa 2009, 17:30
Forelle
Norėčiau išbandyt tokius receptus, bet kad bijau pirkti parduotuvėje tas jūros gėrybes. Kartais stoviu žiūriu žiūriu ir nesuprantu šviežios ar ne, gaila, kad pinigai nenueitų veltui
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 18 Spa 2009, 17:34
Esis
Aš taip pat neperku, bet gal kas pasinaudos idėja.
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Spa 2009, 02:29
Nicole
O košmarėli!
Atsiprašau!Manęs čia nebuvo!
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Spa 2009, 08:27
Dora
man irgi nekoks vaizdelis,kazkada cia svedai krevetemis pavaisino,o as gi mandagi neatsisakau paragaut,tai pasakysiu,kad jos nieko neipatingos visiskai beskones,vertinu tik krabu lazdeles ir silkes bei zuvis,cia ne man
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Spa 2009, 10:52
Lilina
Eina sau kaip skanu
Net seilę ištyso kaip užsimaniau paragaut. Bet irgi ranka ne kyla nusipirkti prekybcentre austriu
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 19 Spa 2009, 16:59
pyp
normalios ten tos austres, kiek pirkom, viskas gerai buvo...svarbu butu neatsiverusios, o galiojimo data parasyta buna
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 09:31
sandruca
Gal kas kokiu nauju receptu suzinojot, isbandet??? man kaip tik siandienai reiketu ko nors su krevetem
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 11:27
Ramunė
Avokadų, krevečių ir pomidorų salotos
1 avokadas,
2 pomidorai,
175 g išlukštentų krevečių ( aš naudojau tigrines krevetes).
Užpilas :
pusė laimo,
šaukštas pjaustytųkalendrų (keičiau baziliku),
125 g natūralaus jogurto,
šaukštelis cukraus pudros,
druskos, pipirų.
Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Sudėti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti.
Avokadą nulupti, supjaustyti, pašlakstyti citrinos sultimis. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis.
lėkštę iškloti salotų lapais ( nebūtina, bet gražu), išdėlioti paeiliui avokadą su pomidorais. Sudėti krevetes, užpilti užpilu ir papuošti. Palaikyti apie pusvalandį..
Mes valgėm su skrudinta duona.
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 11:30
Ramunė
Krevetės ant iešmelių
16 didelių valytų krevečių,
4 skiltelių česnako,
2 čili pipiriukų,
200 g sviesto,
50 ml alyvų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
2-3 šaukštų kapotų petražolių.
Česnaką sukapokite arba išspauskite. Čili pipiriukus, išėmus sėklas, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite česnaką. Atvėsinkite. Įkaitinkite alyvų aliejų ir jame 10 min. ant mažos ugnies apkepkite čili pipiriukus.
Keptuvę nukaiskite, į ją sudėkite česnakinį sviestą, supilkite citrinos sultis, suberkite petražoles, įberkite pipirų. Ant medinių iešmelių verkite po 4 krevetes, aptepkite čili padažu ir kepkite grilyje 3-4 min. arba 180 laipsnių orkaitėje. Kepant krevetes vis patepkite padažu.
Dar galima kiekvieną krevetę susukti į šoninę ir verti ant iešmelių . Kepti apie 5 minutes. Labai skanu, nereikia net marinuoti.
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 15:05
sandruca
Ramune, aciu uz receptukus, bus butinai greitu metu isbandyti, o siandien dariau is to, ka radau saldytuve
Pekino salotos, iceberg salotos, pomidorai, agurkai, kons. kukuruzai, salotu prieskoniai, citrinu sultys, saukstas alyv.aliejaus, saukstas soju padazo,saukstas 'pink' padaziuko, nelukstentos krevetes, kumpis...
Darzoves supjaustyti ir isdelioti lekstej taip, kaip norisi... Krevetes pusv. pamarinuoti aliejaus-soju pad.-citrinu sulciu marinate, po to suvynioti i kumpi ir pagrilinti kokias tris minutes. Deti ant salotu ir skaniai suvalgyti
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 15:10
Ramunė
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 15:10
sandruca
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 15:12
Ramunė
Arba ant šluotos
Kai tik būsiu mieste, krevečių griebsiu ir mėginsiu. Vaizdelis - superinis
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 15:24
Neri
Kaip skaniai cia pas tave
tik as geriau ant sluotos nei su ryanair.
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 16:17
Tutsi
kaip noriu kreveciu
jau 100 metu ju nevalgiau
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 26 Bir 2011, 19:26
Nicole
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 05 Sau 2014, 18:34
DanuteL
Krevetes su kumpio "paltuku" ir jogurtiniu padazu
Reikia:
Kreveciu (geriau didesniu),
1 citrinos, saukstelio medaus, druskos, pipiru, cili milteliu, aliejaus
kumpio ir iesmeliu.
Jogurto, kuri pagardinam megstamom zolelem, druska, pipirais, citrinos sultim ir pan....
Eiga: nutarkuojam citrinos zievele, isspaudziam sultis, imaisom medu, 2 saukstus aliejaus, druskos, pipiru ir cili pagal skoni.
gerai ismaisom ir sudedam krevetes. Marinuojam apie 15 min.
paskui isukam i skiautele kumpio ir ant iesmo.
kepam keptuvej ikaitintam aliejuje.
Patiekiam su jogurtu (galima su salotom)
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 06 Sau 2014, 11:51
Arūna
As pirma, pirma prie sito patiekaliuko
Re: patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 07 Sau 2014, 12:48
Laurela
Danute, super!!!! butinai isbandysiu