Puslapis 5 iš 6
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 16 Lie 2011, 20:00
Tutsi
o tikslu receptuka galima butu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 16 Lie 2011, 20:51
Krantė
Receptas yra šioje temoje 3psl. "Duona pagal švogerį". Tik aš jį vis pakeičiu, kartais daugiau ruginių miltų dedu, kartais kvietinių daugiau, dar pridedu saulėgrąžų, sezamo sėklų, avižinių dribsnių. Žodžiu ką turiu tuo metu tą ir dedu. Dar kepimo indą patepu aliejumi ir pabarstau sezamo sėklomis, tada duonelė neprilimpa ir dugnas gražus gaunasi aplipęs sėklytėmis.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 08:03
Ramunė
Šiandien ir pas mane šis skanėstas bus.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 12:45
Nicole
Ir Ramuniukas mums su sviestu atnes
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 13:58
Ramunė
Atneš, kai tik praauš
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 14:25
Ramunė
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 15:16
Tutsi
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 15:34
Ramunė
Čia irgi natur product
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 16:09
Tutsi
matau, man to sakyti nereikia
Todel ir jamu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Lie 2011, 18:57
Nicole
Eina sau
namo noriuuuuuuuuuuuuu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 11:26
Danute
Atnesu duonikes pagal receptuka ir to puslapio
post166307.html?hilit=Ožkos pieno sūrio#p166307
pamaciau ta nuotrauka ir labai uzsinorejau.... nu bet aisku, kaip buna... ir to neturiu ir ano....
Svogunu laisku neturejau,
kajeno pipiro...
sviezio ciobrelio...
grudetu garstyciu….
Nu bet labai tos duonos norejau.... tai dejau 100 g. ozkos pieno surio,
Svogunu laiskus pakeiciau 2 dideliais svogunais: juos supjausciau smulkiai kubeliais ir labai mazam kieki aliejaus paskrudinau keptuvej ir sudejau i duonos tesla….
1 didele bulve (raudonos neturejau…
)
175 g miltu ir saukstelis kupinas kepimo milteliu,
iberiau truputi italisku zoleliu misinio…
1 sauksteli druskos
2 kiausinius, nes pasirode kazkaip per sausa tesla – nelipo visai… turbut del svogunu kiekio…
4 saukstus pieno
2 sauksteliai paprastu garstyciu…
Eiga visa kaip ir anam receptuke.
Nu jau skanumas buvo!!! Lauzem ir silta valgem!
Paskui gabaliuka paslepiau, kad paragaut ar salta irgi skani
Skani! Tik nebe tokia puri, kaip silta (cia kaip su kugeliu – saltas jis toks kietesnis pasidaro…)
Zodziu dar kepsiu ir kepsiu!
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 11:29
Ramunė
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 13:48
gutiss
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 14:10
jurate-13
nagi manija duonos is tiesu uzejo !!! - ir gerai ,valgai savo daryta duonele nei tau pilvo pucia nei dar kas nors daros
kepu ir as ir vis dar negaliu atsivalgyti mano receptas , perksiacius Jusu visu - toks pats kaip Aruna kad yra uzrasius - na superine duona ! O del duonos misinio jei neklystu tai Norfoje esu macius - patikslinsiu artimiausiu metu kai tik uzsuksiu i ja . Tada tai is vis kelios minutes darymo nors ir cia nera sudetingumo ypac darant su raugu. Snd pas man taip pat duonos darymo diena - rytoj kepsiu,nes susisivalgo zaibiskai
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 14:58
Nicole
Nu blemba,nebutu pripirkta duonos-eiciau kept
Tikra pagunda toks vaizdelis
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 17 Spa 2011, 15:00
Ramunė
Valgyt nedaryk šiandien, ryt - trečiadienį jau galėsi kept
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 10:14
Arūna
Šakės koks vaizdzialis
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 10:45
juuurate
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 12:08
gutiss
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 12:22
Tutsi
labai grazi ta tavo duonute
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 12:40
daida
Labai gražios jūsų duonutės
O man vis kiek aš bekepu tai duonos pluta atšoka nuo viršaus ir nesuprantu, ką darau ne taip
Ir Raugo kitokio iš arklio muziejaus parsivežiau nu ir vistiek kažką darau ne taip, gal kuri žinot kas čia yra?
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 13:36
Danute
net pakvipo ta duoniuke
ir grazi labai!!!!
del pluteles tai nezinau....
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 16:02
Nicole
Daida,pasiskaityk
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 0800620400 dar atsoksta,jei perkepa,kiek zinau
Gutciuk,vel gundai,teks ozkos suri traukt i pirkiniu sarasa
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 19 Spa 2011, 18:06
Ramunė
Noriu ir aš
Bent pliooooonos reikelės
Žiauriai trūksta laiko
Visokie planai, protokolai... O kada savo malonumui ką daryt
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Gru 2011, 01:41
Aguona***
Kepėm kartą ir mes duonelę
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 12 Sau 2013, 14:22
Rugiaveidė
O čia mano duonytė, kurios labai buvau išsiilgus, nes nekepiau jau pusmetį...
Raugą padėti šiltai, kad pradėtų kilti, aš padedu ryte ir kyla iki vakaro.
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė trijų grūdų dribsnių,
1 stiklinė linų sėmenų,
1 stiklinė saulėgrąžų,
0,5 stiklinės cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos – ištirpinti vandenyje.
1 kg Ekstra miltų,
1 litro vandens,
Sezamo sėklų.
Viską suberti į indą, išmaišyti. Supilti ištirpintą druską, raugą – vėl gerai išmaišyti.
Tada supilti 1 kg miltų ir 1 litrą šilto vandens. Vandenį pilti dalimis, lėtai maišant. Tešla turi būti tirštų blynų tirštumo. Pasilikti 2-3 šaukštus kitam kartui, ir raugą įdėti į šaldytuvą.
Kepimo skardą patepti aliejumi ( man šis būdas netinka, nes reikia duoną dalimis iškrapštyt iš skardos, aš ištepu riebalais ir pabarstau miltais arba džiuvesėliais), pabarstyti sezamo sėklomis, supilti tešlą į skardą, viršų pabarstyti sezamo sėklomis ir padėti kilti 12 val. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 val.
Kai užsimanau, kepu su saulėje džiovintais pomidorais, super skanu. Išimu iš stiklainio pomidorus, nuvarvinu aliejų ir sublenderiuoju. Arba kitais kartais kepu su džiovintais vaisiais, riešutais...
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 12 Sau 2013, 14:30
Laurela
lb skaniai atrodo
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 12 Sau 2013, 15:03
Isia
gundo, seilės kaupias, jaučiu,kad be galo skanu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 12 Sau 2013, 15:27
DanuteL
Noriu riekeles
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 12 Sau 2013, 19:44
gutiss