Puslapis 56

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 16 Lie 2011, 20:00
Tutsi
o tikslu receptuka galima butu :roll:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 16 Lie 2011, 20:51
Krantė
Receptas yra šioje temoje 3psl. "Duona pagal švogerį". Tik aš jį vis pakeičiu, kartais daugiau ruginių miltų dedu, kartais kvietinių daugiau, dar pridedu saulėgrąžų, sezamo sėklų, avižinių dribsnių. Žodžiu ką turiu tuo metu tą ir dedu. Dar kepimo indą patepu aliejumi ir pabarstau sezamo sėklomis, tada duonelė neprilimpa ir dugnas gražus gaunasi aplipęs sėklytėmis. :) :)

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 08:03
Ramunė
Šiandien ir pas mane šis skanėstas bus. 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 12:45
Nicole
Ir Ramuniukas mums su sviestu atnes :hypno:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 13:58
Ramunė
Atneš, kai tik praauš :P

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 14:25
Ramunė
Einam skanaut :P kaimiškai, ūkiškai, paprastai :wink:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 15:16
Tutsi
valioooo, dar ir desros dave 038 038 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 15:34
Ramunė
Čia irgi natur product :lol:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 16:09
Tutsi
matau, man to sakyti nereikia :D Todel ir jamu :D

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Lie 2011, 18:57
Nicole
Eina sau :shock: namo noriuuuuuuuuuuuuu :hypno:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 11:26
Danute
Atnesu duonikes pagal receptuka ir to puslapio post166307.html?hilit=Ožkos pieno sūrio#p166307

pamaciau ta nuotrauka ir labai uzsinorejau.... nu bet aisku, kaip buna... ir to neturiu ir ano....
Svogunu laisku neturejau,
kajeno pipiro...
sviezio ciobrelio...
grudetu garstyciu….

Nu bet labai tos duonos norejau.... tai dejau 100 g. ozkos pieno surio,
Svogunu laiskus pakeiciau 2 dideliais svogunais: juos supjausciau smulkiai kubeliais ir labai mazam kieki aliejaus paskrudinau keptuvej ir sudejau i duonos tesla….
1 didele bulve (raudonos neturejau… 064 )
175 g miltu ir saukstelis kupinas kepimo milteliu,
iberiau truputi italisku zoleliu misinio…
1 sauksteli druskos
2 kiausinius, nes pasirode kazkaip per sausa tesla – nelipo visai… turbut del svogunu kiekio…
4 saukstus pieno
2 sauksteliai paprastu garstyciu…

Eiga visa kaip ir anam receptuke.
Nu jau skanumas buvo!!! Lauzem ir silta valgem!
Paskui gabaliuka paslepiau, kad paragaut ar salta irgi skani
Skani! Tik nebe tokia puri, kaip silta (cia kaip su kugeliu – saltas jis toks kietesnis pasidaro…)
Zodziu dar kepsiu ir kepsiu! 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 11:29
Ramunė
:hubba: :hubba: :hubba:
Nu vaizdelis - nors monitoriu grauzk 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 13:48
gutiss
Eina sau,kaip skaniai atrodo 038 038 :hubba: :hubba:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 14:10
jurate-13
nagi manija duonos is tiesu uzejo !!! - ir gerai ,valgai savo daryta duonele nei tau pilvo pucia nei dar kas nors daros :D
kepu ir as ir vis dar negaliu atsivalgyti mano receptas , perksiacius Jusu visu - toks pats kaip Aruna kad yra uzrasius - na superine duona ! O del duonos misinio jei neklystu tai Norfoje esu macius - patikslinsiu artimiausiu metu kai tik uzsuksiu i ja . Tada tai is vis kelios minutes darymo nors ir cia nera sudetingumo ypac darant su raugu. Snd pas man taip pat duonos darymo diena - rytoj kepsiu,nes susisivalgo zaibiskai :)

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 14:58
Nicole
Nu blemba,nebutu pripirkta duonos-eiciau kept :roll: Tikra pagunda toks vaizdelis 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 17 Spa 2011, 15:00
Ramunė
Valgyt nedaryk šiandien, ryt - trečiadienį jau galėsi kept :mrgreen:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 10:14
Arūna
Šakės koks vaizdzialis :hypno:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 10:45
juuurate
Jau kaip skaniai atrodo :hubba: :hubba: :hubba:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 12:08
gutiss
Nu kepiau ir as 038 038 038 Tik man tokia grazi nesigavo :cry: Turbut perkepiau...........Bert skanu laaaaabai 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 12:22
Tutsi
labai grazi ta tavo duonute 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 12:40
daida
Labai gražios jūsų duonutės :!: O man vis kiek aš bekepu tai duonos pluta atšoka nuo viršaus ir nesuprantu, ką darau ne taip :roll: Ir Raugo kitokio iš arklio muziejaus parsivežiau nu ir vistiek kažką darau ne taip, gal kuri žinot kas čia yra?

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 13:36
Danute
net pakvipo ta duoniuke 038 038 ir grazi labai!!!!

del pluteles tai nezinau.... :roll:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 16:02
Nicole
Daida,pasiskaityk :wink: http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 0800620400 dar atsoksta,jei perkepa,kiek zinau :roll:
Gutciuk,vel gundai,teks ozkos suri traukt i pirkiniu sarasa :mrgreen:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 19 Spa 2011, 18:06
Ramunė
Noriu ir aš :hubba: :hubba: Bent pliooooonos reikelės :merg2: Žiauriai trūksta laiko :cry: Visokie planai, protokolai... O kada savo malonumui ką daryt :evil:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 23 Gru 2011, 01:41
Aguona***
Kepėm kartą ir mes duonelę :)

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 12 Sau 2013, 14:22
Rugiaveidė
O čia mano duonytė, kurios labai buvau išsiilgus, nes nekepiau jau pusmetį...

Raugą padėti šiltai, kad pradėtų kilti, aš padedu ryte ir kyla iki vakaro.

1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė trijų grūdų dribsnių,
1 stiklinė linų sėmenų,
1 stiklinė saulėgrąžų,
0,5 stiklinės cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos – ištirpinti vandenyje.
1 kg Ekstra miltų,
1 litro vandens,
Sezamo sėklų.

Viską suberti į indą, išmaišyti. Supilti ištirpintą druską, raugą – vėl gerai išmaišyti.
Tada supilti 1 kg miltų ir 1 litrą šilto vandens. Vandenį pilti dalimis, lėtai maišant. Tešla turi būti tirštų blynų tirštumo. Pasilikti 2-3 šaukštus kitam kartui, ir raugą įdėti į šaldytuvą.
Kepimo skardą patepti aliejumi ( man šis būdas netinka, nes reikia duoną dalimis iškrapštyt iš skardos, aš ištepu riebalais ir pabarstau miltais arba džiuvesėliais), pabarstyti sezamo sėklomis, supilti tešlą į skardą, viršų pabarstyti sezamo sėklomis ir padėti kilti 12 val. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 val.

Kai užsimanau, kepu su saulėje džiovintais pomidorais, super skanu. Išimu iš stiklainio pomidorus, nuvarvinu aliejų ir sublenderiuoju. Arba kitais kartais kepu su džiovintais vaisiais, riešutais... :)



Paveikslėlis

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 12 Sau 2013, 14:30
Laurela
038 lb skaniai atrodo

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 12 Sau 2013, 15:03
Isia
gundo, seilės kaupias, jaučiu,kad be galo skanu :hypno:

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 12 Sau 2013, 15:27
DanuteL
Noriu riekeles 038

Re: NAMINE DUONA

Parašytas: 12 Sau 2013, 19:44
gutiss
Nu jau labai skanu 038 038 038 038