Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Rgp 2008, 02:08

Nu tada tikrai siutas ima!!

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 28 Rgp 2008, 08:16

kaip noreciau ko...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:20

Prancūziškas slyvų pyragas

250 g miltų, 80 g sviesto ar margarino,
30 g cukraus, druskos,
1 kiaušinis, 3 šaukštai šalto vandens,
250 g slyvų, 1 šaukštas cukraus.
Miltus su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu suminkyti, įminkyti 2-3 šaukštus šalto vandens, kad tešla būtų elastingesnė, uždengti ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Pusę tešlos iškočioti ir kloti į atidaromą 18 cm skersmens formą, pateptą riebalais, pabarstytą miltais, kraštus užlenkti. Nuplautas slyvas įpjauti iki pusės, išimti kauliukus ir jomis apdėlioti tešlą, pabarstyti cukrumi. Likusią tešlą iškočioti, pjaustyti 1-2 cm pločio juostelėmis, jas kryžiuoti ant slyvų (formuoti groteles). Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 40 min. Išsiskyrusiomis iš slyvų sultimis teptuku patepti “groteles” ir dar 5 min. pakepti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:20

Sluoksniuotos tešlos slyvų pyragas

2 lapai šaldytos sluoksniuotos tešlos,
10 g miltų, 10 g sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
20 g kapotų migdolų,
10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono,
250 g slyvų, 20 g cukraus, 2 šaukšteliai cinamono.
Šaldytą tešlą atsargiai išlankstyti, kloti ant stalo, kad atšiltų. 18 cm skersmens atidaromą formą pavilgyti šaltu vandeniu ir iškloti tešla (galima dviguba) užlenkiant kraštus. Apačią gerai subadyti šakute ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15 min. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą, jame truputį pakepinti džiūvėsėlius, migdolus, 10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono. Šia mase patepti iš orkaitės ištrauktos tešlos dugną, ant jos šonu išdėlioti per pusę perpjautas išimtais kauliukais slyvas, viršų pabarstyti cukrumi, cinamonu ir dar 25 min. kepti. Atvėsinti. Galima patiekti su plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgs 2008, 18:59

Slyvų pyragas

75 g sviesto;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
1 1/2 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilės esencijos;
slyvų.

Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išsukti. Įlašinti vanilės esencijos. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto ir kiaušinį plakinį. Supilti į kepimo formą, įspausti slyvas, perpjautas pusiau, pjūviu į viršų.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepant keksiukus - 15-18 min.

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Forelle 02 Rgs 2008, 20:19, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 19:09

labai skaniai atrodo :D

Svečias

Standartinė Svečias » 02 Rgs 2008, 20:16

Labai skaniai skambantis slyvų pyragas, o Forelles keksiukai išties gražiai atrodo. :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 20:27

cukinija pasisveciavo :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgs 2008, 21:17

Ačiū, atrodo kažkas panašaus jau buvo įdėta, tai net nesivarginau su eiga.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 02 Rgs 2008, 21:18

Tutsi rašė:cukinija pasisveciavo :wink:
:oops:

blondinė
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 15 Lie 2008, 21:08
Pliusai: 0
Miestas: VAKARŲ

Standartinė blondinė » 02 Rgs 2008, 21:39

:hypno: labai nuostabūs keksai......super;super ir dar karta super :hubba: :geles:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 02 Rgs 2008, 22:00

Nu prie Forelles niekaip neprikibsi :lol: , tiesiog nuostabu :geles:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgs 2008, 22:12

Čia jau patys paprasčiausi keksiukai, tik nuotraukos gražios ;)

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 02 Rgs 2008, 22:18

Tai čia faktas, vaizdas būtų nekoks, tai aš ir dėmesio nekreipčiau :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 22:41

o ka daryti man,kai as nemoku fotografuoti :( Tada as daugiau nerodysiu :?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgs 2008, 22:47

janrri rašė:Tai čia faktas, vaizdas būtų nekoks, tai aš ir dėmesio nekreipčiau :lol:
Aš kartais pagal nuotrauką ir renkuosi ką gaminti :D bet kaip nusivili jeigu nesigauna taip kaip buvo pavaizduota, arba nudžiungi, kai išeina dar gražiau

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgs 2008, 22:48

Tutsi rašė:o ka daryti man,kai as nemoku fotografuoti :( Tada as daugiau nerodysiu :?
Mokytis ir dar kartą mokytis :lol: Šiaip daug ką duoda, kad nuotraukos didelės. žĮiūrėt viską galima, net svilėsiukus :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 22:53

tai,kad man dvejetusnikei niekas nesigauna Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Rgs 2008, 23:14

Geda ,Tutsiuk!Juk taves tortais nieks nepralenks!! :roll: :aciu2: :cook2: :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 23:20

del tortu as nesiginciju,as del nuotrauku Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Rgs 2008, 23:27

Nu nenorek visko,kaip maza mergyte... :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 23:28

o as noriu :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Rgs 2008, 23:31

Tada ,pirmas zingsnis-nusipirk gera fotika,antras-mokykis,trecias,mokykis,ketvirtas ir ttt-mokykis ir pavyks!!!ko labai nori,visad pavyksta. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 23:32

na mano fotikas ne is pigiuju,tik,kad nera kas pamokina :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Rgs 2008, 23:38

nu pala,as tau atsiusiu pamoku.Parsiusiu is savo hubu ir tau persiusiu.Tada teks mokytis.Prisisnekejai. :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 23:43

gerai,tik nepamirsk,kad as anglu kalbos nei bum bum :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Rgs 2008, 23:47

Zinau,rusiskai ten maciau yra.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 03 Rgs 2008, 08:50

jau šitoj vietoj ir aš neprofesorė :lol: , ir man nekas gaunasi :oops: Jei nebūtų pats patiekalas išvaizdus, tai tu gali kiek nori, ir kaip nori, ir su kuo nori fotografuoti, vistiek bus šūdauskas :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2008, 13:46

todel mes geriau gaminkim :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 03 Rgs 2008, 13:52

Mano patarimas toks: fotografuoti makro režimu, jeigu įmanoma dieną netoli lango, tada puikus apšvietimas ir dėti didelės nuotraukas, nes kai įdėta perpjautas pyragas nufotografuotas iš toli ir dar sumažinta foto, tai ten spoksok nespoksojęs nė velnio nematysi jo tekstūros.

Užrakinta