Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūziškas slyvų pyragas
250 g miltų, 80 g sviesto ar margarino,
30 g cukraus, druskos,
1 kiaušinis, 3 šaukštai šalto vandens,
250 g slyvų, 1 šaukštas cukraus.
Miltus su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu suminkyti, įminkyti 2-3 šaukštus šalto vandens, kad tešla būtų elastingesnė, uždengti ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Pusę tešlos iškočioti ir kloti į atidaromą 18 cm skersmens formą, pateptą riebalais, pabarstytą miltais, kraštus užlenkti. Nuplautas slyvas įpjauti iki pusės, išimti kauliukus ir jomis apdėlioti tešlą, pabarstyti cukrumi. Likusią tešlą iškočioti, pjaustyti 1-2 cm pločio juostelėmis, jas kryžiuoti ant slyvų (formuoti groteles). Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 40 min. Išsiskyrusiomis iš slyvų sultimis teptuku patepti “groteles” ir dar 5 min. pakepti.
250 g miltų, 80 g sviesto ar margarino,
30 g cukraus, druskos,
1 kiaušinis, 3 šaukštai šalto vandens,
250 g slyvų, 1 šaukštas cukraus.
Miltus su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu suminkyti, įminkyti 2-3 šaukštus šalto vandens, kad tešla būtų elastingesnė, uždengti ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Pusę tešlos iškočioti ir kloti į atidaromą 18 cm skersmens formą, pateptą riebalais, pabarstytą miltais, kraštus užlenkti. Nuplautas slyvas įpjauti iki pusės, išimti kauliukus ir jomis apdėlioti tešlą, pabarstyti cukrumi. Likusią tešlą iškočioti, pjaustyti 1-2 cm pločio juostelėmis, jas kryžiuoti ant slyvų (formuoti groteles). Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 40 min. Išsiskyrusiomis iš slyvų sultimis teptuku patepti “groteles” ir dar 5 min. pakepti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sluoksniuotos tešlos slyvų pyragas
2 lapai šaldytos sluoksniuotos tešlos,
10 g miltų, 10 g sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
20 g kapotų migdolų,
10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono,
250 g slyvų, 20 g cukraus, 2 šaukšteliai cinamono.
Šaldytą tešlą atsargiai išlankstyti, kloti ant stalo, kad atšiltų. 18 cm skersmens atidaromą formą pavilgyti šaltu vandeniu ir iškloti tešla (galima dviguba) užlenkiant kraštus. Apačią gerai subadyti šakute ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15 min. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą, jame truputį pakepinti džiūvėsėlius, migdolus, 10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono. Šia mase patepti iš orkaitės ištrauktos tešlos dugną, ant jos šonu išdėlioti per pusę perpjautas išimtais kauliukais slyvas, viršų pabarstyti cukrumi, cinamonu ir dar 25 min. kepti. Atvėsinti. Galima patiekti su plakta grietinėle.
2 lapai šaldytos sluoksniuotos tešlos,
10 g miltų, 10 g sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
20 g kapotų migdolų,
10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono,
250 g slyvų, 20 g cukraus, 2 šaukšteliai cinamono.
Šaldytą tešlą atsargiai išlankstyti, kloti ant stalo, kad atšiltų. 18 cm skersmens atidaromą formą pavilgyti šaltu vandeniu ir iškloti tešla (galima dviguba) užlenkiant kraštus. Apačią gerai subadyti šakute ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15 min. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą, jame truputį pakepinti džiūvėsėlius, migdolus, 10 g cukraus, ½ šaukštelio cinamono. Šia mase patepti iš orkaitės ištrauktos tešlos dugną, ant jos šonu išdėlioti per pusę perpjautas išimtais kauliukais slyvas, viršų pabarstyti cukrumi, cinamonu ir dar 25 min. kepti. Atvėsinti. Galima patiekti su plakta grietinėle.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Slyvų pyragas
75 g sviesto;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
1 1/2 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilės esencijos;
slyvų.
Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išsukti. Įlašinti vanilės esencijos. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto ir kiaušinį plakinį. Supilti į kepimo formą, įspausti slyvas, perpjautas pusiau, pjūviu į viršų.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepant keksiukus - 15-18 min.
75 g sviesto;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
1 1/2 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilės esencijos;
slyvų.
Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išsukti. Įlašinti vanilės esencijos. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto ir kiaušinį plakinį. Supilti į kepimo formą, įspausti slyvas, perpjautas pusiau, pjūviu į viršų.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepant keksiukus - 15-18 min.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 02 Rgs 2008, 20:19, redaguota 1 kartą(us).