Puslapis 18 iš 20
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 02 Rgs 2009, 17:55
Tina
Šaunuolė
Labai skaniai atrodo. Vištieną su cukinijom ir sūrio padažu išbandžiau. Labai patiko
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 02 Rgs 2009, 22:49
la major
Oi, kaip faina, kad receptukas pravertė
Man irgi labai skani ta vištiena, padažas gardus
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 03 Rgs 2009, 12:11
Tylus
Dar vienas musakos receptelis.
Graikiškas baklažanų apkepas "Musaka"
Reikes:
3 baklazanu;
300g jautienos farso;
300g kiaulienos farso;
300-400g fermentinio surio;
3-4pomidoru;
prieskoniu (raudonosios paprikos ,baziliko arba jei nera tiks ir vegeta)
Baklazanus supjaustom 1cm storio riekem ir apibarstom druska,paliekam
kokiam pusvalandziui,kad issiskirtu karcios sultys.Tada nuplaunam ir
kiekviena apkepam keptuveje,kad truputi suminkstetu (aliejuje).
Paruosiam farsa,sumaisom,idedam prieskoniu,galima 1 kiausini.
Tada imame skarda ir dedame sluoksniais:baklazanai,plonai isplotas
farsas,pjaustyti riekelem pomidorai ir fermentinis
suris(tarkuotas).Dedasi keli
sluoksniai:baklazanai,farsas,pomidorai,suris.Virsuje turi buti
suris.Nereikia nieko pilti i skarda.
Ir i orkaite.Kepa apie 20-30 min,na kol graziai issileidzia suris.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 03 Rgs 2009, 17:29
Lilina
Tikrai apkepas. Bet baziliko geriau vegeta ne keisti.Aišku jeigu ypatingos meilės prieskoniams nejauti-tada aišku galima. bet bazilikas ir pomidoras - labai geras derinys. rekomenduoju naudoti baziliką, druskos, česnako, pipirų arba dar geriau, čili pipiriuko gabaliukus
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 03 Rgs 2009, 17:35
pyp
vegeta isviso yra "dermo"...nu cia mano nuomone
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 03 Rgs 2009, 17:38
sinsan
viena kart pigioj vegetoj kirmele sudziuvusia radau
nuo tada perku tik gera universalu misini
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 01:22
Nicole
Forelle rašė:Šiaip logiškai mąstant, kadangi cukinijos yra beskonės, tai virmas acte joms suteiks skonį. Bet tai ar ne skaniau ir sveikiau būtų buvę kur nors kitur pavirti?
Man tos žalios agurkų formos cukinijos kaip ir turi skonį
Labai patinka pakepinti faršą su čili,kitais prieskoniais ir svogūnu,tada troškinti su riekutėm pjaustytu baklažanu,cukinija,paprika ir apvirtais ryžiais,paskaninti grietinėlėj išmaišyta pomidorų pasta
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 08:25
Tylus
pyp rašė:vegeta isviso yra "dermo"...nu cia mano nuomone
Jus teisi. Sis receptas pas mane dar is senu laiku, kai apie vegeta dar nieko nezinojome.
Dabar vien paskaicius pvz:
http://beta.sveikasvaikas.lt/spring/pro ... ution=e4s1
ima siurpas. Nenaudokite vegetos. Beje reikia atsargiai naudoti ir universalius prieskonius.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 13:21
pyp
isviso tuos sultiniu kubelius, sriubas is pakeliu, prieskoniu misinius reikia atidziai nagrineti, nes visibeveik privaryti natrio gliutomato....geriausia pirkt sveiko maisto pardose tokius dalykus, brangiau, bet gi pats valgai, ne priesui gamini
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 13:23
Tina
Neseniai atsirado Saudos prieskonių mišiniai be natrio glutamato. Maximoj perku ir Norfoj mačiau.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 13:26
pyp
Tina rašė:Neseniai atsirado Saudos prieskonių mišiniai be natrio glutamato. Maximoj perku ir Norfoj mačiau.
o...turesiu omeny
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 04 Rgs 2009, 13:29
Tutsi
jau geras pusmetis jie yra
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 10:10
sliekas
Sveiki! turiu moliuga.noriu pasidaryt moliugu gnocci pagal Forelle. bet niekur nerandu kaip pasigamint moliugu tyre.gal kas pades?aciu
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 10:28
Forelle
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 11:21
sinsan
nors as turiu receptu su moliugais, nesu nieko dariusi jau dauuuk metu
gal kada reiktu koki moliugele prigriebt, bet beda, kad danijoj moliugu gali nusipirkt pas turkus, bet toli vaziuot, o seip pardose tik pries helouvyna buna
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 11:24
pyp
as uzvakar is viso moliugo prisidariau klecliuku ir prisisaldziau kruva...turiu dar viena moliuga, tai ji paskirsiu sriuboms ir ekspermentams
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 11:35
Forelle
Pas mane namie dešimties kilogramų moliūgas. Bijau jau net pjaut, lauksiu kada konferencija baigsis, turėsiu daugiau laiko, o tada ir prasidės moliūgų dienos
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 11:43
sinsan
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Spa 2009, 12:15
Forelle
Tikiuosi, kad tam moliūge ne kelios sėklos, o viena ir su leliuku
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 11 Spa 2009, 20:35
Živilė
Įkeliu cukinijų apkepo receptuką. Iš Sonatinos lobynų (ji traukė receptą iš taste.com.au), kitiems bandžiusiems irgi pavyko ir patiko, bent komentaruose taip rašė.
Taigi,
Cukinijų apkepas
500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus
Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 min.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.
Aš vietoj kumpio dėjau tarkuotą morką, kurią apkepinau kartu su svogūnu. Ir kiaušinių dėjau tik 2, tai tada dar kokį šaukštą krakmolo ir viskas buvo labai OK. Tikrai labai skanus, sakyčiau, užkandis
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 11 Spa 2009, 21:11
sinsan
labai grazus pyragas
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 11 Spa 2009, 21:20
Esis
Labai patiko vaizdelis ir sudėtis! Tik likau nesupratusi, kodėl kai dėjai mažiau kiaušinių plius dėjai krakmolo? man rodos tešla turėtų būti sausesnė, nes mažiau kiaušinių ir dar sausesnė, nes įdėjai krakmolo.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 11 Spa 2009, 21:58
Forelle
Labai gražiai atrodo apkepėlis
Beje, aš iš tos svetainės irgi panašų kepiau (greit pasirodys ir receptas, ir nuotraukos kurių dar nesusikėliau
), tai sudėtis panaši, tik nėra lašinukų, o vietoj jų morkos, kaip kad ir dėjai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 12 Spa 2009, 00:39
Nicole
Živile,ar darai daugiau iš geltonųjų cukinijų,ar tinka ir tos žaliosios?Iki šiol žaliąsias naudojau tik užkepėlėm ar troškiniams ir būtinai prie mėsos!
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 12 Spa 2009, 08:49
Dora
tikrai apetitingas apkepukas,bet as visvien mesos deciau,nes be mesos niekas nevalgytu isskyrus mane,tad tenka taikytis prie daugumos
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 12 Spa 2009, 16:09
Živilė
Krakmolo dėjau, kad neiškystų mano apkepas, nors jeigu nenorit nedėkit, darykit kaip priklauso, čia aš bais sutaupyt užsinorėjau
Šiaip pas mane cukinija žalia buvo, nes kitokios neturim, bet girdėjau geltonos net skanesnės. Nors man gerai ir žalia, visada sueina
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 13 Spa 2009, 17:02
Forelle
Geltonos švelnesnio skonio, tikrai skanios, bet nebrokiju ir žalių.
Sulyginau savąjį receptą ir tavąjį, tai pas mane tik šaukštasm miltų dedasi, o visi kiekiai daugmaž panašūs tai nieks neišskysta. Palauki kol pravėsta, tada supjaustai ir gali valgyti rankoje laikydamas (kaip kad mažoji daro).
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 14 Spa 2009, 18:29
Forelle
Iš to pačio šaltinio, panašus receptas kaip ir pas Živilę. Skirtumas tik tas, kad čia fritata, o ten jau man daugiau kaip pyragas atrodo, su tiek miltų
Vyrui irgi darau panašiai, tik vietoj daržovių dedu dešrelių, kumpio ir pan.
Morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata
2 š. aliejaus;
1/2 puodelio tarkuotos cukinijos;
1/2 puodelio tarkuotos morkos;
1/2 puodelio tarkuoto pastarnoko;
pluoštelis plačialapių petražolių, smulkiai supaustytų;
3 dideli kiaušiniai,
1/3 puodeliai tarkuoto fermentinio sūrio;
1 š. miltų.
Įkaitintame aliejuje apkepti tarkuotas morkas, cukinijas ir pastarnokus, kol suminkštės (apie 4-5 minutes). Atvėsinti. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su tarkuotu sūriu, apkeptomis daržovėmis, miltais ir petražolėmis. Masę supilti į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių. Iškepusią išimti, kelias minutes plaukt, kol pravės ir supjaustyti gabaliukais.
Kad tikrai skanu įrodo ir nekantriosios dukrytės rankelė nepasitenkinusi tik vienu gabaliuku ir įsibrovusi į fotosesiją
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 14 Spa 2009, 18:32
Tutsi
skaniai atrodo
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 14 Spa 2009, 18:34
Forelle
Ačiū, skanu ir buvo