Puslapis 2020

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 13 Kov 2010, 19:21
la major
na, termometro neturiu, bet tikrai nebuvo karštas. Pirma prišildžiau per karštą, bet palaukiau, pravėsinau, ir tada pyliau... Mielės lygtai kruta, bet labai jau lėėėėtai...

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 14 Kov 2010, 19:52
Lilina
Ai, man nepavyko mielinės spurgos. Mums, šauliams, matyt, ne mielių vertojimo diena buvo :D

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 14 Kov 2010, 21:55
la major
Na, pas mane finalas gavosi laimingas, suvalgėm

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Kov 2010, 12:20
Forelle
Kukurūzų ir cukinijų sklindžiai

Paveikslėlis

1 ½ puodeliai miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis pieno;
2 kiaušiniai;
½- ¾ indelio konservuotų kukurūzų (aš įdėjau visą indelį „Bonduelle kids“);
1 (200-300 g) tarkuota cukinija (galima pabarstyti druska ir po 10 minučių susidariusias sultis nuspausti);
maltų juodųjų pipirų, druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei pipirais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Užpilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Suberti kukurūzus bei takruotas cukinijas. Gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje ant vdutinio stiprumo ugnies. Ypač skanu valgyti su jogurtu, pagardintu prieskoninėmis žolelėmis.

Paveikslėlis

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Kov 2010, 12:31
Lilina
:hubba: valgyt noriu, noriu valgyt....

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Kov 2010, 13:15
Forelle
Aš irgi noriu, šie jau prieš pora savaičių kepti, jau skonio neatsimenu. Kas padarys man valgyt???? Vyras miega, aš vis skaičiuoju skaičiuoju ir skaičiuoju, pamiršau, kad jau ir pietūs atėjo

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Kov 2010, 14:31
la major
Aš irgi valgyt noriu, erzinat čionai sklindžiais... :(
Mielajam įdėjau pilną dėžutę lęšių troškinio su šonine bei rūkytom dešrelėm. Tai turbūt jau sukirto darbe, o aš vis be pietų, pusryčiams tik keletą vafliukų su varškės pertepu suvalgiau. Beje, lbai skanių pertepų vafliams išmokau gaminti. Kažin, aktualu? Galėčiau papublikuoti :)

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Kov 2010, 14:47
Forelle
Jau kepu mėsą, tai gal dar ir gyvensiu :) La Major, aišku, pasidalink savo atradimu, gal daug kam tai bus naujiena

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 22 Rgs 2010, 10:47
Freda
Kaip tiek receptu prisiziurejau tai ir nebezinau ka padaryti is baklazanu,pirma karta nusipirkau

bet daryti ka ir nebezinau,jus saunuoles daug mokat.

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 22 Rgs 2010, 10:53
Tutsi
maniskiai ju nemegsta, tad gaminau gal tik karta 8)

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 22 Rgs 2010, 11:54
Freda
gal ir maniskiai nevalgys bet reikia pabandyti,del bendro isprusimo.

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 22 Rgs 2010, 22:58
daida
Sluoksniuoti baklažanai

Reikės:
baklažano,
majonezo,
česnako 3-4 ,
graikinių riešutų.

Baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir apkepti aliejuje iki rudumo. Graikinius riešutus pakepinti ir susmulkinti. Česnaką susmulkinti. Česnaką, graikinius riešutus ir majonezą sumaišyti. Įlėkštę dėti sluoksnį baklažanų ir sluoksnį majonezo, vėl sluoksnį baklažanų.

Čia mėgstamiausias mano brolio šaltas užkandis 8)

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 23 Rgs 2010, 01:44
Nicole
Idaryti baklazanai man irgi keistoki,bet troskiniuos su kitom darzovem man net labai patinka 038

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 02 Gru 2010, 16:18
sinsan
va kaip graziai atrodo mano moliugu tyre paruosta saldymui.

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 15 Spa 2011, 21:18
Ramunė
Faršu įdaryti patisoniukai

Nupjauti viršūneles, išskobti, pridėti faršo ir kepti 40 min. 180C temperatūrije. Pabaigoje užberti sūrio, uždėti diiiidelį tašką ketčupo.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 16 Spa 2011, 00:28
Nicole
O kodel jie pas tave tokie raguoti? :shock: Maniskiai tai draugiskiau atrodo :lol:
Patisonai man kazkodel tik marinuoti delikatesas,kiti-puse by... :oops:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 16 Spa 2011, 08:49
Ramunė
Supranti, Nicoliuk, kiekvienas šeimininkas pagal savo charakterį ir gyvūnus, ir augalus renkasi :mrgreen: Man labai patinka šita patrova :P , vyrui ne maistas, tik faršą iškrapšto :evil: , todėl darau labai retai. :?

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 10 Spa 2013, 12:41
daida
Cukinijų kamuoliukai

1 stiklinė tarkuotų cukinijų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas degtinės,
1 skiltelė česnako,
20 g susmulkinto svogūno,
1 saliero stiebas,
saujalė smulkintų krapų,
1 kiaušinis,
apie 150 g maltų džiūvesėlių,
apie 100 g miltų,
Druskos, pipirų,
Aliejaus virimui.

Sumaišykite tarkuotas ir šiek tiek nuspsustas cukinijas su fermentiniu sūriu, degtine, smulkintu česnaku, svogūnu ir kiaušiniu. Paskaninkite druska ir pipirais. Supilkite puse džiuvesėlių, išmaišykite. Dalimis maišydami berkite miltus. Berkite tiek, kad iš tešlos galima būtų formuoti rutuliukus.
Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite likusiuose džiūvesėliuose. Rutuliukus virkite dideliame aliejaus kiekyje (kaip spurgas).
Patiekite su česnakiniu arba agurkiniu padažu.

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 11 Spa 2013, 13:06
DanuteL
Labai sauniai atrodo!
Cia kaip saltas uzkandis? Ar ne?

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 11 Spa 2013, 20:16
ram-une
labai gardus užkandis :D ragavau , ot :mrgreen: :D

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Parašytas: 18 Spa 2013, 12:25
Arūna
Oi kokie dailučiai. Bus proga cukiniją damušt :mrgreen: