Puslapis 1 iš 24
Bulviniai patiekalai
Parašytas: 30 Geg 2007, 14:33
Hazel
Bulvės - idealus nepakeičiamas maisto produktas, tik jas reikia tinkamai paruošti. Jose yra beveik visų svarbių mineralų ir elementų, labai daug B grupės vitaminų. Bulvės nekaloringos (100g - 72 kcal) ir sočios. Daugelis šeimininkių bulves nuskuta ar nulupa, o juk kaip tik pačiose jų lupenose ir po plonytėmis luobelėmis yra daugybė mūsų organizmui būtinų mikroelementų, kurie padeda pasisavinti visas bulvėse esančias maistines medžiagas. Virtas, keptas bulves reikėtų valgyti su lupenomis, išskyrus pavasarį, kai bulvės apvysta ir sudygsta. Tada geriau nulupti. Žinoma, nereikėtų piktnaudžiauti keptomis, nes tukina aliejus, kuriame bulvės kepamos (kaloringumas padidėja dvigubai, o bulvių traškučių - keturgubai). Bulvėse stebėtinai daug vitamino C - suvalgę kelias bulves, jo gausite net pusę dienos normos. Šioje daržovėje esančios balastinės bei augalinės medžiagos saugo nuo vėžio. Neišmeskite šaltų virtų bulvių - jose yra vadinamo atspariojo krakmolo, kuris padeda naikinti vėžio ląsteles
Parašytas: 30 Geg 2007, 14:47
Hazel
O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją
http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė
Parašytas: 30 Geg 2007, 14:58
silsta
Ten kur duotas ŠVILPIKŲ RECEPTAS, tai aš juos darau. Iškepu, dar sudedu į kepimo indą, užpilu padažu, ir orkaitėje truputį patroškinu. Nu skanu....
Parašytas: 30 Geg 2007, 14:59
Hazel
O aš dedu mažiau varškės, bet manau, kad tai ne problema. Tiesa, dar nededu mėtų lapelių.
Parašytas: 30 Geg 2007, 16:21
Tutsi
mes ir negalv
osim ,kaip uzsinorejau svilpiku
Parašytas: 30 Geg 2007, 21:19
Hazel
tutsi rašė:mes ir negalosim ,kaip uzsinorejau svilpiku
Aš jų niekada negaminu specialiai, darau tik kai lieka bulvių...
Parašytas: 31 Geg 2007, 08:20
Tutsi
o as kai susiplanuoju,tai visada specialiai gaminu
Parašytas: 31 Geg 2007, 08:40
silsta
Būna ir man taip, kai lieka, tai ir sunaudoju. O kai lieka kokių mėsyčių, daržovių, ir nežinau kur jas panaudoti, tai darau apkepus
Viskas sueina...
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:10
Ramunė
Hazel receptukas yra labai skanus " Bulviu ir ryziu koses kotletai"
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:12
Tutsi
nebandziau
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:15
Ramunė
As ilgai ruosiausi, bet jau padariau
Net mano mesedziui labai patiko
O as ir salta paragavau su majonezo-krienu- ketcupo padaziuku
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:24
Tutsi
o kuriame puslapi yra receptukas
o dabar einu bulviu uzkaisiu švilpikams
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:31
Ramunė
Lyg tai prie pigiu patiekalu.
Jis paprastas :
Ryziai virti, bulviu kose, kiausinis, prieskoniai. Viska sumaisai ir apvolioji dziuvesiuose. Kepiau keptuveje, nors galima ir orkaiteje. Kai kepsiu vel, bandysiu patroskinti orkaiteje sugrietine ir suriu. Turetu buti labai
Parašytas: 31 Geg 2007, 09:35
Tutsi
Parašytas: 31 Geg 2007, 14:07
Hazel
Reikėtų parašyti, kad būtų vietoje
Čičinsko kepsnys
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 65003B4AA1
aišku, produktų kiekį reikėtų susimažinti, nebent norisi DAUG...
Parašytas: 31 Geg 2007, 14:30
Tutsi
o mano vyrams,cia kiekis kaip tik
Parašytas: 31 Geg 2007, 14:34
Hazel
tutsi rašė:o mano vyrams,cia kiekis kaip tik
tavo vyrai, matosi, mėgsta GERAI pavalgyti
Parašytas: 31 Geg 2007, 14:41
Tutsi
megsta,tik abu maista gadina
Parašytas: 31 Geg 2007, 15:40
Ramunė
tutsi rašė:megsta,tik abu maista gadina
Kūdi, kaip štankietai
Parašytas: 31 Geg 2007, 16:33
Ramunė
Silkių apkepas su bulvėmis ir kopūstais
3 silkių filė,
6 virtos bulvės,
2 svogūnai,
0,5 litro raugintų kopūstų,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė grietinės,
druskos.
Sikles supjaustyti gabalėliais. Kopūstus, pakepintus svogūnus patroškinti aliejusje su trupučiu vandens. Bulves supjaustyti griežinėliais, apkrepinti.
Sluoksniais į skardą :
bulvės-silkė-kopūstai. Viską užpilame grietine, sumaišyta su druska. kepame apie 20 min.
Nebandžiau pati, bet receptas gan egzotiškas
Parašytas: 31 Geg 2007, 16:38
Ramunė
Bulvių kotletai su fermentiniu sūriu
6 virtos maltos bulvės atrba bulvių košė,
1 riekė juodos duonos,
2 kiaušiniai,
4-5 šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos, aliejaus, bulvių prieskonių.
Bulves ar košę sumaišyti su pakepintais duonos trupiniais, sūriu, prieskoniais, 1 kiaušiniu. gerai išminkyti ir formuoti kotlečiukus ( forma nesvarbu - galima ir širdutes, mėnuliukus). Juos pavolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje arba virti kaip spurgas.
galima valgyti vienus su varškės dažinuku, spirgučiais; galima kaip garnyrą prie mėsos.
Fermentinį sūrį galiūma keisti varškės sūriu arba ir varške.
Parašytas: 31 Geg 2007, 17:16
merope87
SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos
Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
Parašytas: 31 Geg 2007, 17:21
Ramunė
merope87 rašė:SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos
Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
Skanu
Parašytas: 31 Geg 2007, 19:02
Ramunė
Bulviniai sausainiai su marmeladu
500 g virtų bulvių,
100g miltų,
10 g cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis cinamono, maltos citrinos žievelės, tiršto marmelado, aliejaus.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su miltais ir visais kitais produktais. Iškočioti 1 cm lakštą, išspausti sausainius ir iškepti. Iškeptus aptepti marmeladu ir suklijuoti poromis.
Parašytas: 31 Geg 2007, 19:06
Ramunė
Bulvių keksas
500 virtų ir sutrintų bulvių,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
100 gskaldytų riešutų,
4 šaukštai kakavos,
šaukštas aliejaus,
2 šaukšteliai van. cukraus, sodos.
Trynius išsukti su cukrumi ir kakava, suberti tarkuotus riešutus, bulves, plaktus baltymus ir kitus priedus. kepti apie 1 val.
P.S. Paskutiniai receptai tik nurašyti. Gal kuri išbandysit.
Parašytas: 31 Geg 2007, 19:53
Tutsi
prisikirtom švilpiku,dabar sedim visi bambas isverte
Parašytas: 31 Geg 2007, 20:04
Ramunė
Geras dalykas
reiks ir man kada pasidaryt, senokai bebuvo ant stalo toks patiekaliukas
Parašytas: 01 Bir 2007, 08:37
Tutsi
ir as,taip pagalvojau,emiau ir padariau
Parašytas: 01 Bir 2007, 08:54
silsta
O aš vakar dariau ryžių košės ir bulvių kotletus. Išėjo gerai, patenkinta receptuku. Ačiū, Hazel..
Parašytas: 01 Bir 2007, 09:16
Tutsi
silsta rašė:O aš vakar dariau ryžių košės ir bulvių kotletus. Išėjo gerai, patenkinta receptuku. Ačiū, Hazel..
na,kita savaite ir as juos pabandysiu,nes sendien tai jau balandelius darysiu