Puslapis 1 iš 3
ŠIMTALAPIS
Parašytas: 06 Bir 2007, 16:13
silsta
Ar bandėte kas kepti šimtalapį
Tai tradicinis totorių skanumynas, valgiau aš jį, burnoje tirpsta. Radau kelis receptus inete, bet kol kas pati abejoju gaminti, kažin ar gausis...
Re: ŠIMTALAPIS
Parašytas: 06 Bir 2007, 16:18
Ramunė
silsta rašė:Ar bandėte kas kepti šimtalapį
Tai tradicinis totorių skanumynas, valgiau aš jį, burnoje tirpsta. Radau kelis receptus inete, bet kol kas pati abejoju gaminti, kažin ar gausis...
Kiek žinau, tai dzūkų saldumynas. Kiek buvau baliuose, visada šimtalapis puikuojasi. jei naminis ar pagal užsakymą -
bet paskutinį kartą brolienė buvo pirktinį atsivežusi tokį nediduką - paprastas pyragas su aguonomis, bet keptas namuose - skanesnis
Serijinė gamyba prasidėjo.
O recepėiuką galėsiu paieškoti, tikrai turiu
Parašytas: 06 Bir 2007, 16:35
Tutsi
mano anyta kepa nuostabu simtalapi,teko ir man kazkada dalyvauti procese.Kiek ten darbo
kai nuvaziuosiu,paprasysiu receptuko
Parašytas: 06 Bir 2007, 16:40
janrri
Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.
Parašytas: 06 Bir 2007, 16:45
Tutsi
janrri rašė:Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.
oi ne,tikrai nesigaus bulka,nes tesla ne tokia
ir lapai ten atskirai kociojasi,ir sviestu tepasi,kad nesuliptu...na zodziu darbo N
Parašytas: 06 Bir 2007, 20:40
Hazel
knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti.
Parašytas: 06 Bir 2007, 20:50
Tutsi
Hazel rašė:knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti.
nezinau,kokia turetu buti proga,kad viena simtalapi gaminciau
Kai dviese,lengviau
Parašytas: 06 Bir 2007, 22:17
Ramunė
Hazel rašė:knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti.
Paskaičiau komentarus jūsų... gal ir aš susilaikysiu nuo receptų, kad nebūtų liapsusų. palauksim, gal kas kepė, įdės arba Tutsi parveš
Parašytas: 06 Bir 2007, 22:44
Hazel
siaip supermamoje galima butu paklausti, jos tai tikrai zinos
Parašytas: 07 Bir 2007, 09:36
janrri
tutsi rašė:janrri rašė:Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.
oi ne,tikrai nesigaus bulka,nes tesla ne tokia
ir lapai ten atskirai kociojasi,ir sviestu tepasi,kad nesuliptu...na zodziu darbo N
Gal netaip išsireiškiau su ta bulka
. Aš pati kepu kartais šimtalapį, tik norėjau pasakyti kad reikia pamatyti visą gaminimo procesą.Svarbiausia tešlos išminkymas ir ištampymas ir dar sviesto kokybė.
Parašytas: 07 Bir 2007, 09:37
Tutsi
pilnai su tavimi sutinku,jei tu kepi,tai idek savo receptuka-ismeginsim.O supermamose,nereikia net klausti,yra tema simtalapis ir receptu,ir komentaru
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:09
Hazel
Radau supermamose simtalapio recepta
ulaa ji jau megino
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:10
Hazel
o cia kazkoks paveiksliukas, bet simtalapi maciau visai kitoki
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:19
Hazel
ŠIMTALAPIS
1 kg miltų;
50 g mielių;
250 g pieno;
5 kiaušiniai;
1,5 stiklinės aguonų;
stiklinė razinų;
cukrus lakštams pabarstyti
400 g sviesto lakštams aptepti;
Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama б dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžitų. Šiltai kildoma valandą.
Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinį uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:21
Ramunė
Hazel rašė:Nesupratau, kas cia ivyko
kodel tas receptas toks su veidukais?
Matyt, labai jau skaniai rašei
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:29
Hazel
Ramunė rašė:Hazel rašė:Nesupratau, kas cia ivyko
kodel tas receptas toks su veidukais?
Matyt, labai jau skaniai rašei
Nerasiau
cia is supermamu
bet veliau teko perrasyti, kadangi buvo klaidu, nors aisku yra ir dabar, visko netaisiau.
Parašytas: 16 Bir 2007, 11:35
Tutsi
o as tikrai kada ji pameginsiu
Rudeniop
Parašytas: 19 Rgp 2007, 21:05
Ramunė
Parašytas: 20 Rgp 2007, 09:11
vitele
Viename iš diskų turiu šimtalapio gamybos fotoreportažą , dabar jau nebepamenu iš kokio tinklapio parsisiunčiau , per pietus , kai mažoji užsnūs įkelsiu
Parašytas: 20 Rgp 2007, 09:43
Tutsi
kaip faina
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:03
vitele
Šimtalapis
Produktai:
5 kiaušiniai, 25gramai mielių, 0,5 stiklinės pieno, miltų, aguonų, cukraus, sviesto.
Receptas:
Mieles ištrinti su 1 šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos. Tada įmušti kiaušinius
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:14
Tutsi
o kur daugiau
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:17
vitele
Aguonas nuplikinti trupučiu karštu pienu. atvėsinti pieną likusį ir supilti į mieles, gerai išmaišyti ir po truputį pilti miltus, iki kol bus galima minkyti tešlą, bet dar liptų prie rankų, nes jei perdaug bus miltų neišsitampys.
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:21
vitele
kantrybes moteros nuotraukas mazinu uz koki desimt min bus pilnas
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:22
Tutsi
gerai,lauksiu
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:43
vitele
Tęsiam toliau
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:51
vitele
Kai jau tešlą galima minkyti, tai apipilam stalą ir rankas aliejumi ir pradedame minkyti apie 1h be pertraukų, o kad nepriliptų tešla vis miltais arba aliejumi patepkite.
Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:59
vitele
po intensivaus minkimo padaliname tešla į tris dalis ir padarę įdubas uždengiame rankšluosčiu.
Pasiruošiam ant kėdės tempimui pagalves, kad nebūtų per žemai. ir apklojame plevele ir dar medžiaga švaria, kurios negaila ir lygią. apibarstome miltais, taip pat formą ištepame aliejumi ir netoliese pasidedame.
Parašytas: 20 Rgp 2007, 12:05
vitele
pasiruošiame cukrų su šaukšteliu, apiplykitas aguonas ir minkštą sviestą, kad galėtume lengvai tepti.
Tada kai truputi pakilusią tešlą pradedame daužyti tarp ranku ir ploti, kad ji temptusi ir per vidurį iki opersimatymo plonėtų, kai jau sunku išlaikyti uždedame ant paruoštų pagalvių ir kraštus po truputi spudeliodami tampom, kol pakankamai didelės formos ir skaidrus būtų. bet prieš imant tešlą patariu rankas ištepti aliejumi, tada lengviau tampysis ir reikia atsargiai tampyti, nes ji lengvai plyšta, o pataisyti neimanoma. taip ištampius pirmą tešlos gabalėlį ištepam sviestu ir apibarstome cukrumi, poto antrą gabalėlį ant jo ištempem ir vėl ištepam sviestu ir cukrumi.
Parašytas: 20 Rgp 2007, 12:12
vitele
trečią ištempę vėl ištepam sviestu ir cukrumi, ir išpilam aguonas, pasklaidom beveik per visą plotą, tada atsargiai pakeliam vieną kraštą ir jis susivinioja į ritinį ir atsargiai perkeliame į formą. kepame kol parus ir prie degtuko nelips, beje orkaitė turi būti įkaitinta .