Puslapis 1213

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 04 Gru 2008, 21:19
Živilė
Labai mėgstu kruopas visokias ir patiekalus iš jų. Dabar kaip tik Adventas, prisilaikyti nuo mėsos reikia, tai jaučiu pasinaudosiu jūsų receptais. Ačiū :)

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 06 Kov 2009, 21:23
sinsan
neradau temos "košės" tai idesiu saviskė pusrytinę - vakarieninę košę
2 porcijoms reikės:
100 g. virtų ryžių;
50 g. avižinių dribsnių;
1 bananas;
1 obuolys;
sauja razinų;
1 stiklinė pieno;
sauja lazdyno riešutų;
20 g. juodojo šokolado.
Pieną užvirinam, iberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu. Skanaus :wink:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 07 Kov 2009, 01:35
Tutsi
vaziuok pas mane kosiu gaminti, be sokolado sukirsciau visa puoda :roll: :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 07 Kov 2009, 10:09
sinsan
mielu noru, nes maniskis ju ne is tolo. nevalgo nors tu ka

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 07 Kov 2009, 10:42
Forelle
O aš košes kas rytą, o kartais jau ir vakarais valgau. Tingiu atskirai gaminti dukrytei, tai kartu valgom, gaila, kad jau negaliu nė šokolado užsibert, cukraus mažiau dedu

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 07 Kov 2009, 13:53
Tutsi
kaip koses uzsinorejau :roll:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 24 Bal 2009, 09:52
Helle
Risotto su lašiša

3 pomidorų,
1 svogūno, česnako,
čili pipiro,
20 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
200 g risotto ryžių,
1 dėžutės pomidorų pastos,
1,5 stiklinės daržovių sultinio,
5 šaukštų grietinėlės,
pipirų,
druskos,
30 g Parmezano sūrio,
baziliko,
3 gabalų po 200 g lašišos,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
kaleno pipirų

Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Čili pipirą, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, odelę, jį, o taip pat ir svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti ir gilesnėje keptuvėje įkaitintame svieste, sumaišytame su aliejumi, sudėjus ryžius patroškinti. Įmaišyti pomidorų pastą, įpilti karšto sultinio ir ant mažos ugnies neuždengus dar 20 min. troškinti, papildant sultinio, pamaišant. Pabaigoje supilti grietinėlę. Kelis gabalėlius pomidorų palikus papuošimui, kitus įmaišyti į ryžius, paskaninti druska, pipirais, įmaišyti pjaustyto baziliko, kelis lapelius palikus papuošimui, tarkuoto Parmezano sūrio. Lašišos filė nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti servetėle, supjaustyti 2x2 cm dydžio gabalėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, saikingai pasūdyti. Juos išdėlioti ant ryžių, uždengti ir 8-10 min. troškinti. Tada ryžius dėti į lėkštę, ant viršaus lašišos gabalėlius, papuošti pomidorų gabalėliais, baziliko lapeliais. Galima pabarstyti Parmezano sūriu.

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 24 Bal 2009, 10:53
zivicib
oi cia labai skaniai turetu buti, pereitasavaitgali kazka panasaus su draugais gaminom (tiksliau jie gamino, mes su vyru ziurejom ), tai buvo laaaabai skanu ;)

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 30 Bir 2009, 19:06
pyp
Daugiaryžis su špinatais

500 g šaldytų arba šviežių špinatų
90 g sviesto
100 ml balto sauso vyno
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas
350 g rizoto ryžių
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio
druskos, tik sumalti juodieji pipirai
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite vyną, ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite supjaustytus špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 30 Bir 2009, 19:41
Forelle
Nežinau kodėl, bet va špinatų daugiaryžis man neprigijęs. Vieną kartą pabandžiau, daugiau nedarau

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 30 Bir 2009, 21:22
pyp
su dilgelem man skaniau...bet sis irgi nieko...neatsisakysiu kartoti

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 01 Lie 2009, 10:22
Živilė
Aš darysiu kada nors paprastą risotto (tas daugiaryžis man visai nelimpa) iš skaniai.lt Labai jį ten giria :roll:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 04 Rgs 2009, 21:35
pyp
Polenta

200 g kukurūzų kruopų
800 g daržovių sultinio
100 ml baltojo vyno
50 g sviesto
sviesto formos patepimui
40 g parmezano
sviesto kepimui (galima ir aliejaus)
8 plonų riekelių kumpio (aš ėmiau šoninę)
40 g sviesto padažui
kelių lapelių šviežių šalavijų(bėriau raudonėlio)
druskos, pipirų

Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų kruopas. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa. Baigiant virt, sudėti sūrį ir gerai išmaišyti.
Stačiakampį indą ištepti sviestu, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Supjaustyt pailgom juostelėm, kad skerspjūvyje gautus kvadratas.
Keptuvėje iš visų pusių ant sviesto apkepinti polentos gabaliukus.
Padažui į keptuvę sudėti kumpį, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies, sudėti sviestą ir kepti kol jis išsilydis. Polentos gabalėlius apipilti padažu ir patiekti.

Buvo ziauriai skanu, maniskio komentaras: "neprisimenu kada taip skaniai tobulai valgiau" :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 04 Rgs 2009, 21:44
Forelle
Tik be vyno darau tokias lazdeles dukrytei, nes kitaip kukurūzų košės neįikiši, o šitas tik kerta :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 04 Rgs 2009, 23:29
sinsan
as tai kitaip polenta darau, bet manisksi vis tiek nevalgo

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Rgs 2009, 01:25
Tutsi
man neskaniai skamba.... as ne nemeginsiu :roll:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Rgs 2009, 11:14
Forelle
Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Rgs 2009, 11:42
pyp
Forelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandyt :wink:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Rgs 2009, 11:50
Forelle
pyp rašė:
Forelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandyt :wink:
Tai ten tie patys kukurūzai, tik kad smulkesni ir trumpaiu verda, nes su mažąja paprasstų kukurūzų kruopų išvirimas visada baigdavosi susvilinimu, neišeidavo taip ilgai maišyti

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 14 Spa 2010, 13:41
sinsan
Plovas su kiaulės širdim
150 g. kiaulės širdies,
125 g. trumpagrūdžių ryžių,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai pomidorų padažo,
druskos,
pipirų.
Kiaulės širdį išverdam pasūdytam vandenyje, susmulkinam ir pakepinam kartu su smulkintais svogūnais. Pradedam virti ryžius pasūdytam vandeny, vandens pilam apie 1,5 stiklinės. Prieš baigiant virti į juos sudedam kepinta širdį su svogūniuku, pomidorų padažą ir pipiriukus, išmaišom. Nukaičiam ir dar palaikom 5 min. Skanaus :wink:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 12:13
Isia
turiu daug daug perlinių kruopų, kaip jas greit suvartoti, ar ką skanaus iš jų gamintis :?: :!:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 19:20
Tutsi
salotu :roll: sriubos... plova.... :roll:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 19:52
Isia
pasvėriau maišiukus- 4 kg. Ir ryžių tiek pat turiu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 21:09
Tutsi
normaliai :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 21:36
Isia
pokuose būtų supakuoti,nebūtų problemų laikyt,bet kai jie maišely dieliam,reik mastyt kaip juos sunaudot greit... :?:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 05 Vas 2013, 22:07
Tutsi
tai susipilk po mazesnius :roll:

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 06 Vas 2013, 09:34
Arūna
Išsivirk sriubytės - gali su daržovėm arba man skanu su inkstais ir raugintais agurkais :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 07 Vas 2013, 17:51
Isia
Plovas su perlinėm kruopomis irgi neblogai 038

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 08 Vas 2013, 00:32
Tutsi
na o ka as sakau ;)
o as sendien prisiviriau perliniu, bus ryt kokiu salotu ;)

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 08 Vas 2013, 11:09
Isia
šiandien į trasa eis ryžiai. Reik nuo bulvių pailsėt :lol:
sekanti kartą ir pas mane numatyta perlinių kruopų mišrainė :!: