Puslapis 78

Parašytas: 19 Rgs 2007, 10:30
Tutsi
tai is karto negalejei ideti receptuko :merg2: ,ar norejei,kad prasytume :wink:

Parašytas: 19 Rgs 2007, 10:35
Forelle
oi, atsiprašau, galvojau, kad receptą iš jūsų forumo ir pasiėmiau, nes pastaruoju metu visi apie Oliverį diskutuoja ir jo receptus bando.

0,5 l natūralaus pieno;
1 nedidelis indelis natūralaus jogurto.

Pieną užvirti, išjungti ir palikti kol pravės iki kūno temperatūros. Supilti jogurtą, gerai išplakti plakikliu, uždengti folija ir 2-3 valandom palikti kambario temperatūroje, o tada dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.

Labai svarbu žiūrėti į jogurto sudėtį, nes dabar parduotuvėse pilna su natūralaus jogurto su želatinom ir kitais priedais. Pati naudojau ekologišką Dobilo jogurtą.

Parašytas: 19 Rgs 2007, 11:04
Tutsi
kazkur buvo rasyta,tikrai,bet kazkaip atrodo konkreciai nebuvo parasyta kaip daryti :aciu1:

Parašytas: 19 Rgs 2007, 11:15
Forelle
Tutsi rašė:kazkur buvo rasyta,tikrai,bet kazkaip atrodo konkreciai nebuvo parasyta kaip daryti :aciu1:
Gali būti. Iš kažkur proporcijas ištraukiau, nes tą receptą seniai turiu užsirašius. Gal iš Oliverio forumo? Daug Oliverio receptų sudominę, turiu užsirašius, bet čia pirmas kurį dariau :)

Parašytas: 19 Rgs 2007, 11:45
Tutsi
gal ir geri jo receptai,bet man jo gamynimo budas nelabai priimtinas :roll:

Parašytas: 19 Rgs 2007, 13:47
vitele
Man paskutinis jo receptas patiko , kai kukuliukus iš žuvies ir bulvių darė :D

Parašytas: 19 Rgs 2007, 14:35
Forelle
vitele rašė:Man paskutinis jo receptas patiko , kai kukuliukus iš žuvies ir bulvių darė :D
Kaip tik paskutinių dviejų laidų ir nemačiau :( užtaikau kai ruošia, tai kas man nepatinka.

Parašytas: 19 Rgs 2007, 14:38
Tutsi
zakon podlasti :wink:

Parašytas: 05 Gru 2007, 09:54
svenis
MANGU LEDAI>25ml tirsto kokosu pieno,3 kiausiniu tryniai,4 saukstai cukraus,300ml grietineles,3 mangai,pakepintu migdolu drozliu papuosti.Kokosu piena pakaitint iki uzvirimo,bet neuzvirti.I puoda imusti kiausiniu trynius,suberti cukru ,ipilti kelis saukstus karsto kokosu pieno ir ismaisyti.Imaisomelikusi piena ir nuolat maisydami kaitiname virs puodo su verdanciu vandeniu,kol pakankamai sutirsteja.Atausinus isplakti grietinele ir imaisyti i atausinta krema.Mangus nulupti ir isimti kauliukus.Truputi mango supjaustyti mazais gabaliukais,o likusius vaisius pertrinameper sieteli.Mango gabaliukus ir sutrinta mase imaisome i krema.Sudeti i negilu inda ir saldyti kol sutirstes.Tada isimti is saldiklio ir mikseriu plakti tol ,kol mase taps vientisa.Atsaldyti ir dar karta isplakti.Uzdengti inda ir saldyti kol sustings.Kokosu drozles papuosimui. :luks:

Parašytas: 05 Gru 2007, 09:56
Tutsi
turetu buti labai skanu :P

Parašytas: 05 Gru 2007, 09:59
svenis
Pats dar nemeginau bet sesuo gamino.sake neblogi ledai :valg:

Parašytas: 05 Gru 2007, 10:53
Tutsi
po svenciu,kai bus daugiau laiko,butinai pabandysiu :roll:

Parašytas: 05 Gru 2007, 13:51
svenis
Sokoladiniai ledai su aitriaja paprika.250grcukraus,6 kiausiniu tryniai,2 cinamono lazdeles,3 malti kvapnieji pipirai,2 saukstai romo,apelsino zieveles,100gr kakavos,500ml namines grietines(nelabai riebios)1 maza dziovinta sumalta aitrioji paprika.Supilti i puoda 400ml vandens,suberti cukru aitriasias paprikas,pipirus,cinamono lazdeles,apelsino zieveles ir pavirinti ape 20min.Toliau pastoves kialeta minuciu suberti kakava ir perkosti.Palaikyti kol atves.Uzvirti 200ml grietineles.I dubeni sudeti kiausiniu trynius ir po truputi ,plakant sudeti grietinele.Toliau ant silpnos ugnies kaitinti misini kol sutirstes.Tik neuzvirinti.Gerai isplakame 300ml grietineles,supilti roma,palengva imaisome sirupa ir krema.Supilti i formeles pridengti ir i saldymo kamera nakciai.SKANAUSBe paprikos netas skonis :luks:

Parašytas: 05 Gru 2007, 13:56
Tutsi
na neeee,cia ne man :oops:

Parašytas: 05 Gru 2007, 13:58
svenis
Tutsi rašė:na neeee,cia ne man :oops:
Jau pastebejau kad tau paprika nelabai. 078 :laugh:

Parašytas: 05 Gru 2007, 14:03
Tutsi
galima cia nepastebeti :P

Parašytas: 05 Gru 2007, 22:14
duziki
:laugh:

Parašytas: 15 Kov 2008, 14:24
Talija
Obuolių ir varškės pyragas

3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Parašytas: 22 Kov 2008, 11:04
Forelle
Šiandienos pusryčiai - varškėtukai :)

Paveikslėlis

Parašytas: 22 Kov 2008, 11:07
sinsan
skanus varsketukai, as virtus megstu, o maniskis keptus :D

Parašytas: 22 Kov 2008, 11:09
Forelle
Man ir virti, ir kepti skanūs, o maniškiui - tik kepti, užtat šiandien ir kepėm.

Parašytas: 23 Kov 2008, 01:24
Tutsi
O KAIP TU JUOS DARAI :roll:

Parašytas: 23 Kov 2008, 09:44
sinsan
varsketukai labai gerai pusryciams :D

Parašytas: 23 Kov 2008, 10:26
Forelle
Tutsi rašė:O KAIP TU JUOS DARAI :roll:
Paprastai. Dėjau apie 300 g varškės, 1 kiaušinį, cukraus ir keletą šaukštų miltų. Formuoji šlapiomis rankomis rutuliukus, suploji ir į keptuvę. Viskas.

Parašytas: 24 Kov 2008, 18:31
Ramunė
Pieniška žirnių ir perlinių kruopų sriuba

4 stiklinės pieno
2,5 stiklinės vandens
1,3 stiklinės žirnių
3 šaukštai perlinių kruopų
1 šaukštas sviesto
druska
Išvirti išbrinkintus žirnius ir kruopas.Supilti pieną, užvirinti ir paskaninti sviestu bei druska.Sriuba turėtų būti tirštoka.

Parašytas: 16 Geg 2008, 18:06
merope87
Ne patiekalas, bet.. ką atradau :!: Dobilo - (ŽEMAITIJOS PIENAS) jogurtas su citrinomis ir imbierais :hubba:

Parašytas: 16 Geg 2008, 18:45
Ramunė
:shock: reiks pasiieškot. o kas per skonis?

Parašytas: 16 Geg 2008, 18:51
Lilina
reikės paragauti :roll: Dukra jogurtus rija ir aš skanauju :roll:

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:13
Forelle
merope87 rašė:Ne patiekalas, bet.. ką atradau :!: Dobilo - (ŽEMAITIJOS PIENAS) jogurtas su citrinomis ir imbierais :hubba:
Vakar ir aš užmačiau, kad "Dobilo" jogurtai yra su skoniais. Tai nusipirkau braškių ir su citrinomis, pastarasis nerealiai aptiko. Eisiu vėl pirkt :)

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:15
Tutsi
kai as juos per prievarta valgau beveik kasdiena,tai reikes pasakyti,kad ir man nupirktu :roll: nors jie jau man visi nebeskanus :(