Puslapis 88

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:16
Forelle
Tutsi rašė:kai as juos per prievarta valgau beveik kasdiena,tai reikes pasakyti,kad ir man nupirktu :roll: nors jie jau man visi nebeskanus :(
o kodėl per prievartą? :shock:

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:19
Tutsi
mano vaistai kuriuos geriu,reikalauja papildomo kalcio kasdiena,tai gydytoja patare jogurtus kasdiena valgyti :oops: Tai va....

Parašytas: 16 Geg 2008, 19:28
Forelle
Tada tai taip. Aš nors ir imėgėja pieno produktų, bet kartais jau negaliu į jogurtus ir žiūrėt, atsivalgau, o po kiek laiko vėl negaliu be jų nė dienos :)

Parašytas: 17 Geg 2008, 08:40
merope87
Ramunė rašė::shock: reiks pasiieškot. o kas per skonis?
Na, toks labai gaivus :D Patariu bent paragauti :wink: Aš kai jogurtus kiekvieną dieną ryte ir vakare po indelį, tai vis paįvairinimas. Ir geras paįvairinimas :D

Parašytas: 20 Geg 2008, 11:52
Ramunė
[b]Gardus varškės desertas [/b]

4 arbat. šaukštelių želatinos;
500 g varškės sūrelių;
¼ l pieno;
4 šaukštų juodųjų serbentų sulčių;
2 šaukštų citrinų sulčių;
50 g miltinio cukraus;
80 g susmulkinto juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos, šaukštelio riešutų.
Iki minkštos vientisos masės ištrinkite sūrelius ir pieną su druska. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, po to ją ištirpdykite 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėskite į kremą ir padalinkite į tris dalis. Vieną dalį sumaišykite su sultimis, pasaldinkite, jei reikia, ir sukrėskite į 4 taures. Kitą dalį sumaišykite su citrinų sultimis, šiek tiek pasaldinkite ir sukrėskite ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišykite su ištirpintu šokoladu, užberkite susmulkintų riešutų. Palikite valandėlei, kad atvėstų.
Varškės desertą galite papuošti kokoso drožlėmis, vyšnaitėmis ar plakta grietinėle.

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2009, 16:34
merope87
Prie sumuštinių neleidžia prikabinti.
Ant duoniukų, įdaras - varškė, krabų lazdelės, svogūnų laiškai ir majonezas.

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 29 Kov 2009, 00:41
Cukinija
Niam... 038

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 14 Sau 2013, 12:22
gutiss
Pasidalinsiu ir as savo marinuoto surio receptu......
Bet kokio fermentinio surio,
Dziovintu pomidoru,
Cesnako,
Ivairiu zoleliu,kaip bazilikas,raudonelis,mairunas,ciobreliai......
Aliejaus be kvapo,
Kas megsta astriai - cili pipiriuko.
Naudoju si suri ivairiom salotom pagardinti.

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 14 Sau 2013, 14:02
Laurela
skanumelis 038

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 14 Sau 2013, 14:43
Nicole
Varskes suri esu marinavus,bet fermentinio neteko,turbut net neragavus :shock: Kiek ilgai jis gali isbut saldytuve?Pabandyciau is mazos porcijos gal pradziai 038

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 27 Kov 2013, 11:38
daida
Sūrio vyniotinis

Tešlai:
80 g sviesto,
80 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugas),
100 g miltų,
7 kiaušiniai,
2 šakelės baziliko,
400 ml šilto pieno.

Įdarui:
180 g fermentinio sūrio,
180 g varškės,
20 valgomųjų smidrų stiebų,
2 šaukštai majonezo,
druskos, maltų baltųjų pipirų.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Nuplaukite baziliko lapelius, nusausinkite ir pasmulkinkite. Ištirpinkite puodelyje sviestą ir supilkite miltus. Intensyviai maišydami kepinkite 3 minutes. Nuimkite puodelį nuo ugnies ir nuolat maišant plona srovele supilkite pieną. Taip pat nuolat maišant įmaišykite po vieną kiaušinio trynius. Paskaninkite druska ir pipirais. Baltymus standžiai išplakite . Į trynių masę sudėkite bazilikus ir išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200oC temperatūros.
Didelę kpimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popierių pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ant višaus supilkyte tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepus atvėsinkite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su varške bei majonezu. Smidrus aplupkite. Sudėkite smidrus į verdantį vandenį ir 7 min. pavirkite. Nuvarvinkite.
Atvėsusį kiaušinių ir sūrio lakštą aptepkite sūrio ir varškės mase, ant viršaus išdeliokite smidrus ir susukite. Vyniotinį suvyniokite į kepimo plėvelę ir padėkite šaltai mažiausiai 1 val.

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 27 Kov 2013, 17:20
Laurela
labai skaniai atrodo 038

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 27 Kov 2013, 18:28
DanuteL
kaip noreciau gabaliuko :roll:

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 00:03
daida
ne tik skaniai atrodo, bet ir greitai susivalgo, nors vyras sako,kad mėsos vyniotinis geriau :lol:

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 11:24
Tutsi
tikrai skaniai atrodo, bet pritariu tavo vyrui.... mesos geriau :D

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 11:26
ram-une
neteko smidrų ragaut... įdomu,koks skonis?
nors geriau gal nežinot- a vdrug patiks? paskui dar močiutės darželį išknysiu ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 11:27
Tutsi
o kuo kaltas mociutes darzelis? jie gi pardeje parsiduoda :D

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 11:45
ram-une
:D tai gi daržely auga smidrai :D tik dekoratyviniai :D :D
už tai ir juokiuosi :mrgreen:

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 28 Kov 2013, 17:19
Tutsi
na as taip ir supratau.. :wink:

Re: Patiekalai iš pieno produktų

Parašytas: 29 Kov 2013, 01:25
daida
ram-une rašė:neteko smidrų ragaut... įdomu,koks skonis?
nors geriau gal nežinot- a vdrug patiks? paskui dar močiutės darželį išknysiu ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Labai švelnus jų skonis, todėl jei bus labai daug prieskonių pačių smidrų nesijaus