Sausainiai ir pyragai su medumi

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 12:27

Daugiau taip nebedarysiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Rgs 2007, 12:40

na ziurek,pasitaisyti niekada ne velu :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 26 Rgs 2007, 19:39

Medaus saldainiai

200 g medaus, 200 g sviesto, 200 g riešutų, 200 g avižinių dribsnių, 1 pakelis vanilinio cukraus, apelsino ar citrinos žievelių.

Medų su sviestu išsukite. Supilkite avižinius dribsnius, sudėkite mėsmale sumaltus riešutus, vanilinį cukrų, išmaišykite. Skardą išklokite sviestu ištepta folija ir sukrėskite paruoštą masę. Sulyginkite. Statykite šaltoje vietoje. Kai sustings supjaustykite gabaliukais, ant jų užtarkuokite apelsino ar citrinos žievelės. Saldainiukai atrodys kaip apsnigti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 20:36

:luks: :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 22:18

o dribsniai,kokie turetu buti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2007, 07:26

Avižiniai. Aš beveik visada naudoju greito paruošimo :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:22

supratau :aciu1:

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 27 Rgs 2007, 11:22

pas mus labai daug medaus.man bobute is kaimo parupino.tai ir tevams ir uosviams duodam.

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 27 Rgs 2007, 11:29

morku-bananu pyragas(su medum)
1,5 puodelio ryžių miltų
0,25 puodelio medaus
druskos
1 šaukštelis sodos kepimui
1 šaukštelis cinamono (Cinamonas)
1 puodelis tarkuotų morkų arba
1 puodelis susmulkintų bananų
0,3 puodelio alyvų aliejaus
vanilės (nebūtina)

Sumaišykite visus produktus, supilkite tešlą į 20 cm indą ir kepkite 1800C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 27 Rgs 2007, 11:34

o cia mielinis pyragas su aguonom ir medumi
250 g miltų
125 g pieno
75 g cukraus
20 g mielių
2 kiaušiniai
100 g sviesto
druskos

Įdarui:
200 g aguonų
100 g cukraus
2 šaukštai medaus
1 kiaušinis
100 g razinų
50 g romo
Mieles ištrinti su cukrumi, įberti žiupsnelį druskos, supilti kambario temperatūros pieną ir įmaišyti tiek miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Tešlą palaikius 30-40 min. šiltoje vietoje, sudėti kiaušinių trynius, vieną kiaušinį. ištirpintą sviestą ir plakikliu plakti, kol atsiras pūslelės.
Nuplautas aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu 2-3 kartus, Vandeniui nuvarvėjus, sumalti. Į paruoštas aguonas sudėti medų, kiaušinį, rome išbrinkintas razinas, cukrų ir išmaišyti.
Tešlą iškočioti, suformuojant stačiakampį lakštą, sudėti įdarą ir suvynioti į volelį.
Kepti 1800C temperatūroje apie 1,5 val. Atvėsusį pyragą apipilti tirpintu šokoladu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 11:50

idomūs receptukai :wink:

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 27 Rgs 2007, 12:04

na alyvuogiu alieju galima pakeisti paprastu musiskiu,o ryziu miltus -kvietiniais.bet ryziu miltu galima nusipirkti iki parduotuveje.pirmas receptukas tai kaip ir paprastas biskvitas kepamas tik pagardintas morkom ir bananais,o antras-rieste.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 12:36

supratau :luks:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Rgs 2007, 16:14

Tutsi rašė:o dribsniai,kokie turetu buti :roll:
:shock: Taigi parašyta, avižiniai.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 17:14

as supratau,kad aviziniai,bet ju visokiu yra...greito paruosimo ir paprastu,ir ...t.t. :evil:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Gru 2007, 19:10

:arrow:
Prikabinti failai
ausain11.JPG
ausain11.JPG (31.3 KiB) Peržiūrėta 5232 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Gru 2007, 20:01

Gražu...bet aš jau tokį grožį nepajegsiu sulipinti. :(

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Gru 2007, 20:25

o kodel,cia nera taip sunku :roll: mano uosviene tokias gamina :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 16 Gru 2007, 20:49

labai grazu :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2007, 21:01

Kaimiškas meduolis

3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,1 šaukštelis sodos

Medų ištirpinti ir atšaldyti.
Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.
Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.
Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2007, 21:02

Greitas meduolis

3 stiklinės miltų,
2 stiklinės rūgpienio,0,5 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai bet kokio džemo,
1 stiklinė cukraus,2 šaukštai kakavos,
2 šaukšteliai sodos nubraukti,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis prieskonių meduoliams.

Miltus persijoti, suberti cukrų, įpilti pieno, aliejaus, sudėti likusius komponentus, kruopščiai išmaišyti.Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.Kepti 40 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Gru 2007, 22:01

Mūsų šeimynikei tas turėtų patikt :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2007, 22:24

cia labai panasu i mano greitpyragi su uogiene :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Vas 2008, 13:25

Avižinių dribsnių sausainėliai

Jums reikės:

125 g sviesto,
125 g medaus,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1-2 kiaušiniai,
1 citrina,
350 g stambių avižinių dribsnių,
2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų sėklų,
50 g besėklių razinų,
2 šaukštai miltų.

Paruošimas:


Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros.

Puode arba dubenyje ištirpinti sviestą, sudėti medų ir maišant pakaitinti, kol ištirpsta.
Nukelti nuo ugnies, suberti cukrų, gerai išsukti, maišant po vieną įmušti kiaušinius, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, išsunkti citriną ir supilti į masę jos sultis, vėl gerai viską išmaišyti.
Tada įmaišyti avižinius dribsnius, miltus, razinas, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišyti.
Kepimo lakštą iškloti kepimo popieriumi.
Paruoštą masę šaukštu dėti ant kepimo popieriaus, formuoti nedidelius dribsnių kauburėlius, paliekant tarp jų didesnius tarpus.
Kepti apie 10 -15 min., kol dribsnių kauburėliai lengvai paruduoja.
Iškeptus palaikyti apie 5 min., tada, jeigu kauburėliai yra sulipę, peiliu juos atskirti vienas nuo kito ir dar palikti ant kepimo lakštų, kol visai atvėsta.
Tada atsargiai, kad nesuirtų, peiliu arba mentele sausainėlius perdėti į lėkštę ir tiekti.

Sausainėlius galima kepti ir be priedų - miltų, kiaušinių ir kt. Tada masę reikia ruošti tik iš sviesto, medaus, avižinių dribsnių ir saulėgrąžų. Paruošimo ir kepimo būdas išlieka tas pats, iškepti sausainėliai būna labiau birūs, bet taip pat skanūs.

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 14 Kov 2008, 20:39

MEDAUS KEKSIUKAI
100g aguonų,
300g miltų,
80g cukraus,
100g džiovintų abrikosų,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušiniai,
1 a.š. malto cinamono,
cukraus pudros.
Aguonas nuplikyti ir sumalti.Sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišyti medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėsti aguonų masę. Tešlą supilti į keksines ir prieš kepant 1 val. palaikyti šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepti maždaug 35 min.Iškepusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Kov 2008, 20:44

Va šituos tai reiks Velykoms išbandyt :hubba: :luks: , nes jau nebeužilgo kitas medaus "derlius" bus, o aš dar senojo niekaip nepabaigiu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2008, 21:31

reiketu ryt isbandyti :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Kov 2008, 12:49

procesas pajudejo :D

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 15 Kov 2008, 13:50

Tikiuosi patiks jums :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 15 Kov 2008, 14:08

Ausruze rašė:MEDAUS KEKSIUKAI
100g aguonų,
300g miltų,
80g cukraus,
100g džiovintų abrikosų,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušiniai,
1 a.š. malto cinamono,
cukraus pudros.
Aguonas nuplikyti ir sumalti.Sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišyti medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėsti aguonų masę. Tešlą supilti į keksines ir prieš kepant 1 val. palaikyti šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepti maždaug 35 min.Iškepusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.
Skaitosi tai skaniai, vertėtų išbandyt, manau :roll: :wink:

Skelbti atsakymą