Puslapis 1 iš 5
Uogienės, kompotai, sultys...
Parašytas: 26 Bir 2007, 12:46
Ramunė
Parašytas: 26 Bir 2007, 13:19
Ligita
Kaiptik gal prieš valandą parašiau 2 uogienių receptus prie konservavimo...
Parašytas: 26 Bir 2007, 16:36
Ramunė
Ligita rašė:Kaiptik gal prieš valandą parašiau 2 uogienių receptus prie konservavimo...
Tai aš po to ir temukę užvedžiau. Gal Andron perkels
Man patiko vyšnios su konjamku
Tik šiemet tų vyšnių - nedaug yra
Parašytas: 26 Bir 2007, 16:41
Ligita
Tikrai...
Pas mus kiekvienais metai būdavo pilnas medis, bet šiais - tik kelios uogos. Gerai, kad praeitais metais daug uogienių prisiviriau.
O dėl perkelimo - tegul perkelia, nes ten nelabai prie daržovių tinka.
Būtų labai ačiū.
Parašytas: 26 Bir 2007, 16:50
Ramunė
Man labai vyšnių reikia, nes gaminu silkę su jų uogiene, pabaigiau visą uogienę
Teks pirkt, nes nei namie, nei pas uošvius - nėr
Parašytas: 26 Bir 2007, 17:43
Ramunė
Girta žemuogių ar braškių uogienė
1 kg uogų,
0,5 kg cukraus,
70 g degtinės.
Nuplautas uogas sluoksniuoti inde ir palaikyti apie 8 val, kol išsiskirs sultys. Tada sultis nupilti ir virti, kol trečdalis nugaruos. AUogas sukrėsti į sirupą, supildi degtinę ir virti 5 min. Karštas uogas išgriebti kiaurasamčiu, sudėti į stiklainiukus ir uždaryti.
Parašytas: 26 Bir 2007, 17:51
Ligita
Ramunė rašė:Girta žemuogių ar braškių uogienė
1 kg uogų,
0,5 kg cukraus,
70 g degtinės.
Nuplautas uogas sluoksniuoti inde ir palaikyti apie 8 val, kol išsiskirs sultys. Tada sultis nupilti ir virti, kol trečdalis nugaruos. AUogas sukrėsti į sirupą, supildi degtinę ir virti 5 min. Karštas uogas išgriebti kiaurasamčiu, sudėti į stiklainiukus ir uždaryti.
Man patinka, kai uogienėje yra šiek tiek alkoholio.
Kažkoks įdomus skonis būna. O kokias uogas naudoti?
Parašytas: 26 Bir 2007, 17:54
Ramunė
Žemuoges arba braškes. Galima avietes. Kitokių nebandžiau
Parašytas: 26 Bir 2007, 17:57
Ligita
Aš darau vyšnias su konjaku.
Parašytas: 26 Bir 2007, 19:52
Ramunė
Jos mane sudomino labai
Parašytas: 28 Bir 2007, 17:57
Ramunė
Juodųjų serbentų kompotas
1 kg juodų serbentų uogų,
1 l vandens,
350-370 g cukraus.
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
Parašytas: 28 Bir 2007, 22:40
Lilina
Aš konservacijų nemėgstu. Pas mane visas konservavimas-tai šaldymas šaldyklyje
Parašytas: 29 Bir 2007, 09:38
Ramunė
O aš verdu obuolienę ( kartą į 2 metus) ir kas 4 metai braškes. O kadangi išmokau skanią silkę, tai dabar virsiu vyšnienės daug-daug...
Dar kas 2-3 metai konservuoju ubuolius, slyvas ir kriaušes - kad būtų prie paukštienos, šiaip nevalgom
Parašytas: 29 Bir 2007, 09:41
Ramunė
Trinti juodieji serbentai
Šitaip uogas darau kasmet, nes labai skanu su sūriu ar varške. Ir prie blynų.
Serbentus nuplauti, apdžiovinti ir sumalti mėsmale. Į uogas sudėti cukrų, ir pamaišant laikyti 12-15 val. Tada supilstyti į indelius, užsukti ir padėti iki naudojimo. Išsilaiko miki 2 metų.
Proporcijos :
1 litras malttų uogų - 0,75 litro cukraus.[/b]
Parašytas: 29 Bir 2007, 19:42
Ramunė
Cukraus sirupe užšaldyti rabarbarai
1 kg rabarbarų,
1,5 kg cukraus,
1 stiklinė vandens.
Paruoštus rabarbarus supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais ir 2 min. plikyti verdančiame vandenyje.Išgriebus sudėti į stiklainius.
Iš vandens, kuriame buvo plikomi rabarbarai, įdėjus cukraus, išvirti sirupą ir karštu apipilti rabarbarus.Atvėsusius užšaldyti šaldiklyje.
Parašytas: 29 Bir 2007, 19:47
Ligita
Ramunė rašė:Dar kas 2-3 metai konservuoju ubuolius, slyvas ir kriaušes - kad būtų prie paukštienos, šiaip nevalgom
pas mane šeimoje konservuotos slyvos ir kriaušės labai greitai suvartojamos.
niekada neužkonservuoju kiek reikia - visada per mažai.
Parašytas: 29 Bir 2007, 19:49
Ramunė
O man taip su paprika, agurkais ir pomidorais būna.
Parašytas: 29 Bir 2007, 19:55
Ramunė
Tarkuotų cukinijų uogienė su svarainiais
3 kg nuvalytų cukinijų (be odos ir sėklų),
1 kg svarainių ,
1,5 kg cukraus .
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka.
Svarainius nuplauname, nusausiname, supjaustome ketvirčiais ir pašaliname sėklas su sėklalizdžiais. Taip paruoštus svarainius sumalame mėsmale.
Į puodą sudedame cukinijas, svarainius, supilame cukrų ir sumaišome. Paliekame stovėti, kol ištirpsta cukrus.
Uogienę verdame, kol ji ima blizgėti, o cukinijų tarkiai tampa peršviečiami.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius. Uogienei pravėsus uždarome dangteliais.
Man labai patinka su blynais ir pyragų pertepimams.
Parašytas: 30 Bir 2007, 18:46
merope87
PRIESKONINĖ JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ
1kg juodųjų serbentų
0,4l medaus
3 šaukšteliai gvazdikėlių
3 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai maltų muskatų
0,1l obuolių acto
Serbentus pavirinti 10min. Sudėti prieskonius ir actą, ant mažos ugnies pavirti dar 10min. Sudėti medų ir karštą uogienę supilstyti į iškaitintus stiklainius. Uždengus laikyti šaltoje vietoje arba užšaldyti. Tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų.
(Nebandytas receptas, labai mėgstu juoduosius serbentus - šiemet kaip nors pasidarysiu
)
Parašytas: 30 Bir 2007, 19:00
merope87
Tokį įdomų receptą radau: gal išbandys kas, o gal jau ir bandė
OBUOLIŲ TYRĖ SU KONDENSUOTU PIENU
1kg obuolių
150g kondensuoto pieno su cukrumi
150g cukraus
2 šaukštai malto cinamono
Obuolius išverdame šiek tiek pasaldintame vandenyje ir pertriname per sietelį. Į gautą masę sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir cinamoną. Tyrę sukrečiame į 0,5l talpos stiklainius ir pridengę dezinfekuotais dangteliais pasterizuojame 100C temperatūrojeapie 20min. Išimtus stiklainius tuojau pat uždarome.
Parašytas: 30 Bir 2007, 19:08
Ramunė
merope87 rašė:PRIESKONINĖ JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ
(Nebandytas receptas, labai mėgstu juoduosius serbentus - šiemet kaip nors pasidarysiu
)
Įdomus recepčiukas. Aš irgi mėgstu juoduosius serbentus
Bet nemaniau, kad jie tinka prie mėsos ar žuvies
Aš tik su blynukais ar sūriu valgau ( kartais ir vieną pakabliuoju
)
Parašytas: 30 Bir 2007, 19:15
Ramunė
Mano irgi nebandytas, bet gal kuri bandėt
Aktinidijų kompotas
1 kg aktinidijų
200-400 g cukraus
1 l vandens
pagal skonį citrinų rūgšties
Paruošti vos pradėjusias minkštėti aktinidijas ir sudėti į stiklainius. Iš vandens, cukraus ir citrinų rūgšties išvirti sirupą ir karštą užpilti ant uogų. Pasterizuoti 80-85° C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-12 min. Sandariai uždaryti.
Parašytas: 30 Bir 2007, 19:21
merope87
Oho
kilogramas aktinidijų.. pas mus tik pasvajoti apie tiek
išsišiepus vaikštau jei saują prisiskinu.
Parašytas: 30 Bir 2007, 21:51
Ramunė
Na taip, iš saujos kompoto nedarysi
, geriau jau prie vietos suvalgyt
Parašytas: 01 Lie 2007, 09:17
Ramunė
Vyšnių-vyno kompotas
3 kg vyšnių,
800 g cukraus,
1 l vandens,
0,5 l raudonojo desertinio vyno.
Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min.
Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.
Parašytas: 01 Lie 2007, 09:23
Ramunė
Šiuos receptus vis ruošiuosi išbandyt, bet... uogos kažkaip susivalgo netyčia
Gervuogių kompotas
Kilogramas uogų,
300-400 gramų cukraus,
litras vandens.
Uogas sudėti į stiklainius, užpilti sirupu ir sterilizuoti 15-20 minučių.
Gervuogių uogienė
Kilogramas gervuogių,
kilogramas cukraus,
2 stiklinės vandens.
Uogas užpilti verdančiu sirupu. Atvėsus sirupą nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant uogų. Kai atvės, virti ant silpnos ugnies.
Sirupas
Kilogramas uogų,
500 gramų cukraus,
stiklinė vandens.
Išspausti sultis, įpilti vandens, cukraus ir pavirinti 15 minučių. Po to išpilstyti į butelius ir uždaryti dangteliais.
Parašytas: 01 Lie 2007, 12:27
Lilina
Ramunė rašė:Mano irgi nebandytas, bet gal kuri bandėt
Aktinidijų kompotas
Turbūt atrodau neišprusėlė....kas tos aktinidijos? Jūros gėrybės kažkokios?
Parašytas: 01 Lie 2007, 13:13
merope87
Aktinidijos - žalios pailgos uogos, auga ant vijoklinių krūmų. Skonis labai panašus į kivių.
Parašytas: 03 Lie 2007, 09:39
vitele
LIEPŲ ŽIEDŲ UOGIENĖ
0.5kg. žiedų,0.5kg.cukraus.1 stikline vandens,1g.citrinos rugštelės Žiedai sudedami i kiaurasamtį ir nuplaunami po tekančiu vandeniu.Išverdamas sirupas i jį sudemi liepų žiedai,viskas gerai išmaišoma ir paliekama kelioms valandoms pastovėti ,kad žiedeliai prisigertų sirupo.Kartais pamaišomas puodo turinys.Uogienė verdama ant silpnos ugnies kol masė taps vienalyte,sirupas nebesiskirs nuo žiedų.Baigiant virti įberti citrinos rugštelės.
Labai skanu prie arbatos,ir sveika.Valgoma po truputį , kaip medus.
Parašytas: 03 Lie 2007, 09:44
Ramunė
Jau pradeda žydėti liepos. Kia išeinu gatvėn - dieviškas kvapas