Puslapis 55

Parašytas: 25 Lie 2008, 00:39
nieko_nemoku
visko gali but. na bet ner ko noret kad idealiai gautusi, juk pirma karta gyvenime dariau. :roll: nors va pernyksciai agurkeliai tai superiniai gavosi, net teta recepto prase :D bet va beda nepamenu pagal koki dariau :twisted: nes dejau kazko pagal mama ir kazko is akies :oops:

Parašytas: 25 Lie 2008, 08:17
Tutsi
tikrai ismoksi,kai as pradejau gaminti kompotus,tai kokius 3 metus is eiles vis raugdavau vyna :oops: Nes pastoviai nušaudydavo :!: Viskam reikia igudziu :P NENUSIMINK :geles: Tikrai ismoksi :!:

Parašytas: 04 Rgp 2008, 12:52
Ramunė
Trešnių ir agrastų uogienė

250 g trešnių (be kauliukų),
250 g agrastų,
700 g cukraus.
Agrastams pašaliname kotelius, po to kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, vėliau mažame kiekyje vandens verdame, kol suminkštės. Suminkštėjusius agrastus susmulkiname virtuviniu kombainu.
Trešnes nuplauname, pašaliname kauliukus, pasveriame, supilame susidariusias sultis, įpilame keletą šaukštų vandens ir verdame 5 min. Sudedame ¼ reikalingo cukraus, supilame agrastų tyrę ir verdame toliau, kol trešnės suminkštės.
Į suminkštėjusias trešnes pamažu pilame likusį cukrų taip, kad uogienė nenustotų virusi. Toliau intensyviai verdame, kad uogienė pradėtų tirštėti. Atsiradusias putas nugraibome virimo pabaigoje.
Verdančią uogienę supilame į paruoštus stiklainius, iš karto uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir uždengiame rankšluosčiu, kol atvės.

Parašytas: 04 Rgp 2008, 12:53
Ramunė
Vyšnių ir melionų uogienė

500 g vyšnių (be kauliukų),
250 g meliono (minkštimo),
750 g cukraus,
cinamono žievelės,
2-3 valg. šaukštų vyšnių trauktinės
Išgliaudytas vyšnias sumaišykite su meliono minkštimu, supjaustytu plonais gabalėliais. Suberkite cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir palikite pastovėti 1-2 val. arba per naktį.
Virkite 4 min. ant labai stiprios ugnies. Supilkite 2-3 valg šaukštus trauktinės. Uogienę iš karto išpilstykite į paruoštus stiklainius ir uždarykite užsukamais dangteliais.

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 01 Vas 2009, 23:13
Cukinija
Gavosi išties skani, gaivi uogienė. Dariau iš dvigubos porcijos ir vietoj kinkanų naudojau apelsinus, skonis nenukentėjo.

Paveikslėlis

"Mano Namų" kolekcija, "Gardžios dovanos"

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 11:09
daida
Cukinijų kompotas su svarainiais
1 kg paruoštų cukinijų,
250-300 g svarainių.
Sirupui:
400-500 g cukraus,
600-500g vandens,
2 gvazdikėliai,
citrinų žievelių,
1 g citrinų rūgšties.
Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80ºC pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.

Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis
1 kg cukinijų,
500 g kaukazinių slyvaičių,
1,5-2 g citrinų rūgšties.
Sirupui:
1 l vandens,
600-700 g cukraus,
stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų.
Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75ºC parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima
vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 11:56
Lina13
Gal kuri žinote kokių receptukų su aronija? Žiūriu sode visai nemažai noksta...

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 12:49
sinsan
labai skani tokia kaip uogiene ziemai, mes ziema is jos arbata darydavom. tiesiog verdi kaip uogiene, truputeli ilasini citrinu sulciu , cukraus. o ziema atsidarai, dedi sauksteli i puoduka su vandeniu ir nuostabi arbata

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 15:51
Lina13
Reikės bandyt išsivirt. Dar senais laikais pamenu viriau sirupą iš aronijų ir vyšnių lapų (tik proporcijų bebepamenu).

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 16:45
Forelle
Lina13 rašė:Reikės bandyt išsivirt. Dar senais laikais pamenu viriau sirupą iš aronijų ir vyšnių lapų (tik proporcijų bebepamenu).
Kažką panašaus tėvai virdavo, skanu būdavo

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 06 Rgp 2009, 17:06
Tutsi
ir mano mama virdavo :roll: Reikia jos paklausti, gal pamena receptuka :D

Sake daro taip-

Sumala uogas, tada isspaudzia sultis ir issuka su cukrumi 1:1. Sukti tol, kol istirpsta cukrus. Ir virti nereikia :!:

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 07 Rgp 2009, 08:37
Lina13
O laiko šaldiklyje ar užtenka ir šaldytve? Ir nekaitina jų visai :shock: ?

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 07 Rgp 2009, 09:26
Tutsi
ir nekaitina, ir saldytuve nelaiko, laiko rusyje. Matyt didelis kiekis cukraus neleidzia sugesti :roll:

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 11 Rgp 2009, 18:06
Lilina
Reiškia rusyje pakankamai vėsu, kad negenda. :roll:

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 20 Rgp 2013, 09:54
daida
Slyvų džemas su šokoladu

1 kg slyvų,
700 g cukraus,
150 g juodojo šokolado,
3 šaukštai brendžio.

Slyvas nuplaukite ir išimkite kaulus. Slyvas sumalkite mėsmale per vidutinio didumo tinkliuką ir pastatytkite virti. Nuolat maišant virkite apie 40 min. kol slyvų masė sutirštės. Tada suberkite cukrų, išmaišykiti dar pavirkite apie 30 min., kol džemas taps tirštu. Į karštą džemą sutrupinkite šokoladą, ir įpilkite brendžio, viską gerai išmaišykite ir dar kartą užvirkite. Išpilstykite į stiklainėlius ir atvėsinkite.

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 23 Rgs 2013, 23:50
Tutsi
kriausiu kompotas...
sirupui- 3 l. vandens, 1 kg. cukraus, 1 arbatinis saukstelis citrinos rugsteles. :P

Re: Uogienės, kompotai, sultys...

Parašytas: 23 Rgs 2013, 23:51
Tutsi
slyvu kompotas...
sirupui- 3 l. vandens+ 1 kg. cukraus. 8)