Puslapis 25

Parašytas: 03 Lie 2007, 09:54
vitele
Jo , pas mane kieme , auga liepa , tik žiedų neskinam , nes prie pat kelio stovi , tai dulkių ten daugiau , negu vaisto... :D Tačiau kvepia tikrai nuostabiai :D :D :D

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:27
Tutsi
Lilina rašė:
Ramunė rašė:Mano irgi nebandytas, bet gal kuri bandėt

Aktinidijų kompotas
Turbūt atrodau neišprusėlė....kas tos aktinidijos? Jūros gėrybės kažkokios? :?:
:laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:28
Tutsi
pasidalinkite patirtimi,kaip gaminate kriausiu kompotus ziemai :shock: As kelis kartus gaminau-nusaude :cry: Gaila darbo :evil:

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:31
Lilina
Ramunė rašė:Jau pradeda žydėti liepos. Kia išeinu gatvėn - dieviškas kvapasPaveikslėlis
parazitės, visas mašinas aptapšnoja savo medumi Paveikslėlis

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:18
Tutsi
Lilina rašė:
Ramunė rašė:Jau pradeda žydėti liepos. Kia išeinu gatvėn - dieviškas kvapasPaveikslėlis
parazitės, visas mašinas aptapšnoja savo medumi Paveikslėlis
gerai,kai pas mus kieme nera liepu,nors masina apysvare kieme buna :merg2:

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:53
Ramunė
Aš kriaušes vakuoju, kaip ir obuolius ( tik ne alyvinius), Tpfu-tpfu-tpuuuuuuuuu, dar nenušaudė nė sykioPaveikslėlis

Parašytas: 03 Lie 2007, 12:08
Tutsi
Ramunė rašė:Aš kriaušes vakuoju, kaip ir obuolius ( tik ne alyvinius), Tpfu-tpfu-tpuuuuuuuuu, dar nenušaudė nė sykioPaveikslėlis
na obuoliai ir man nesaudo,o vat kriauses..... :cry:

Parašytas: 07 Lie 2007, 22:39
Lilina
Koks turi būti santykis aviečių su cukrum, kad nesupelytų? pas mane buvo 800gr,uogu, tai užvariau 500gr cukraus....pakankamai kažin :?: :roll:

Parašytas: 07 Lie 2007, 23:09
Ramunė
Jei virsi tikrai gerai, o jei trintas nori - šaltai laikyk, viskas bus gerai :roll:

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:26
Ramunė
Bruknės su slyvomis

1 kg bruknių,
500 g slyvų ( be kauliuko),
apie 1 kg g cukraus.

Bruknes kaitinti be vandens, kol susproginės.
Sultis nukošti ir pasaldinti (stiklinei sulčių imama nuo 1/2 iki 1 stiklinės cukraus).
Nuplautas slyvas perpjauti pusiau, pašalinti kauliukus. Dėti į karštas bruknių sultis ir 10-12 min. palaikyti.
Išgriebus sumaišyti su bruknėmis, o bruknių sultis virti kol pradės tirštėti.
Tirštėjančias sultis sumaišyti su bruknėmis bei slyvomis, pavirti 5-7 min. ir karštas sukrėsti į stiklainius.
Kai vartojamos minkštesnės slyvos, virimo laiką galima sutrumpinti iki 3-4 min.
Iškaitinus uždaryti metaliniais dangteliais.

Labai tinka prie paukštienos ar liesos kiaulienos patiekalų.

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:28
Ramunė
Kriaušių skiltelės sirupe

3 kg kriaušių,
4 kg cukraus,
3 stiklinės vandens,
3 šaukštai malto cinamono,
7-9 gvazdikėliai,
0,5 šaukštelio citrinų rūgšties .

Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį.
Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:30
Ramunė
Kriaušių kompotas

3 kg gražių, neprinokusių kriaušių,
1 kg cukraus,,
1/2 l acto
gvazdikėlių,
cinamono,

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius.
Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti.
Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val.
Tada marinatą nupilti ir užvirinti.
Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti ataušintu marinatu, uždengti, pakaitinti 20-25 min.

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:32
Ramunė
Slyvų uogienė su razinomis ir riešutais

3 kg slyvų ,
2 apelsinai,
2 citrinų sultys,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė susmulkintų riešutų,
1,2-1,5 kg cukraus.

Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, stambiai supjaustome.
Apelsinus nuplauname, nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustome vieno apelsino žievelę.
Į puodą sudedame visas uogienės dalis ir ant mažos ugnies nuolat maišydami išverdame.Supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.

Man labai tiko pyragiuko pertepimui. :wink:

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:36
Ramunė
Moliūgų uogienė su gervuogių sultimis

1 kg moliūgų,
1 kg cukraus,
1 stiklinė gervuogių sulčių,
1 citrinos sultys.

Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas, supjaustome mažais kubeliais.
Kubelius užpilame cukrumi, įpilame 1/3 stiklinės vandens ir verdame, kol nugaruoja susidariusios sultys, kubeliai tampa permatomi.Tada supilame gervuogių sultis ir vėl verdame, kol uogienė pasidaro tiršta.
Supilame į stiklainius ir atvėsusią uždarome dangteliais.

Skonis nieko, pertepimamas, blynams tinka. Bet man pakako vieno bandymo... :twisted:

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:41
Ramunė
Šitą kompotą ruošiuosi išbandyti jau gal 3-4 metus. :oops: Gal kuri būsit greitesnė už mane :roll:

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

3 kg agrastų,
1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių,
400-500 g cukraus,
1 l vandens.

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min.
Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Parašytas: 08 Lie 2007, 08:48
Ramunė
Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė

1 kg cukinijų,
1 kg obuolių,
5–6 svarainiai,
0,8 kg cukraus.

Cukinijas ir obuolius nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Paruoštus produktus užpilti cukrumi ir palaikyti 6–8 val. Tuomet užvirinti ir vėl palaikyti per naktį. Išsiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Karštas sultis supilti ant cukinijų ir obuolių masės. Palaikyti 3–4 val. ir virti, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

Parašytas: 08 Lie 2007, 11:56
Tutsi
o man labai skanu cukiniju uogiene su apelsinais,ypac prie paukstienos :roll:

Parašytas: 08 Lie 2007, 14:48
Lilina
Ramunė rašė:Jei virsi tikrai gerai, o jei trintas nori - šaltai laikyk, viskas bus gerai :roll:
Įdėjau į šaldytuvą, bet ne į šaldymo kamerą :roll:

Parašytas: 08 Lie 2007, 14:54
Ramunė
Ar tu nori jas užšaldyti, kaip braškes žiemai, ar tu išsukai su cukrumi, kaip uogienę, bet nevirei? Jei pirmas variantas, dėk kameron, nes suges. O jei gerai ištirpinai cukrų, pasukai, supylei į stiklainiukus ir užsukai, gali laikyt šaldytuve arba net rūsyje. Aš j. serbentus trintus su cukrumi laikau rūsy, po 2 metus išstovi. :roll:

Parašytas: 08 Lie 2007, 15:44
Lilina
tada dėsiu į šaldymo kamerą :(

Parašytas: 13 Lie 2007, 21:45
Lilina
merope87 rašė:PRIESKONINĖ JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ
Na Merope, padariau ta prieskonine uogienė...Skani, saldžiarugštė, prie kinišku patiekalų kaip tik....kažin kaip mano hebra namie ją valgys :roll: žiūrėsim.

Parašytas: 13 Lie 2007, 22:34
Tutsi
pagaminciau ir as,tik,kad mano brangenybe purkstauja pries cinamona,net grietiniuociai jam nelabai patiko,nes i varske jo idejau :evil: Ai,bet as juos valgiau,o jis skareles su obuoliais :wink:

Parašytas: 14 Lie 2007, 12:58
Lilina
nei cinamono, nei gvazdikeliu man ten nesijaučia :roll: , Tas uogų skonis tiesiog nepermušamas, aš net nesupratau kam ten actas reikalingas, dabar gavosi grynai juodieji serbentai tik dar parūgštinti ir pasaldinti...negaliu pasakyti ar tinka prie mėsos...verčiau uogienė primena :x

Parašytas: 14 Lie 2007, 13:39
Tutsi
ai,tada visai neidomu :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:38
Ramunė
Vynuogės rome

1 kg didelių saldžių vynuogių,
1 l romo,
1/2 kg cukraus pudros.

Vynuoges nuplauti, perrinkti, nuimti kotelius. Uogas sudėti į švarius stiklainius, sluoksnius pabarstyti cukraus pudra. Užpilti romu ir sandariai uždaryti. Laikyti tamsioje ir sausoje vietoje. Po dviejų mėnesių uogas galima vartoti desertams, kepiniams bei kitiems patiekalams papuošti .

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:45
Tutsi
ko tik zmones neismasto :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:51
Ramunė
Aš esu vynuoges ( raudonas) šaldžiusi į kokteiliukus, į šampaną, vyną. Ir gražu, ir skanu.
Reiks gimtadieniui padaryt. Nors - man alkoholio ni-ni paskutiniu metu, bet kuo čia chebrytė kalta :wink:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 10:18
vitele
Na pas mane vynuogė , baigia namą nugriauti , reiks vynelį daryt :D Kiekvienais metais darau , visko makteliu iš akies , ale skanus gaunasi :D

Parašytas: 02 Rgs 2007, 10:59
Tutsi
man labai patinka naminiu vynuogiu kompotas,gerai,kad priminei,reiks draugu paklausti,gal ir siemet yra,tai reiketu pasidaryti ziemai :roll: :wink:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:03
Mille
tutsi rašė:man labai patinka naminiu vynuogiu kompotas,gerai,kad priminei,reiks draugu paklausti,gal ir siemet yra,tai reiketu pasidaryti ziemai :roll: :wink:
O kaip jis gaminamas? Reiktų apskabyt anytos vynuogę :P