Puslapis 35

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:28
Tutsi
as nuplaunu paprastai vynuoges,sudedu i stiklainius ir uzpilu sirupu isvirtu :wink: Tik reikia nepamazinti uogu ideti,nes spalva,jei jos melynos,bus negrazi.As dedu beveik pilna stiklaini uogu,tada skonis kompoto gaunasi,kaip parduotuveje buna vynuogiu gerymas tetra pakuose :wink: :luks:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:36
Mille
tutsi rašė:as nuplaunu paprastai vynuoges,sudedu i stiklainius ir uzpilu sirupu isvirtu :wink: Tik reikia nepamazinti uogu ideti,nes spalva,jei jos melynos,bus negrazi.As dedu beveik pilna stiklaini uogu,tada skonis kompoto gaunasi,kaip parduotuveje buna vynuogiu gerymas tetra pakuose :wink: :luks:
Ačiū! Galvojau kažkaip neįprastai tas kompotas verdasi :D
Reiks įvertint vynuogių derlių ir pasigamint.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:19
Ramunė
Pabandysiu. Dėkui, TutsiPaveikslėlis

Parašytas: 22 Geg 2008, 19:23
Ramunė
Rabarbarų uogienė su apelsinais

apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero arba tarkuotos imbiero šaknies ( pagal skonį ),
maltų gvazdikėlių
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.
Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais ( sėklas, jeigu yra, išimti ).
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą ( tik ne aliumininį ), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min.
Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.

Parašytas: 31 Geg 2008, 16:05
Ramunė
Braškių uogienė su levandomis

1 kg (2 litrai) braškių;
0,5 litro obuolių sidro;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
1–2 valgomųjų šaukštų džiovintų levandų žiedų.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengę virkite 5–6 min. Suberkite levandų žiedus ir uogienių cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Parašytas: 31 Geg 2008, 16:06
Ramunė
Slyvų džemas su migdolais

1–1,5 kg slyvų;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
2 cinamono lazdelių;
4 žvaigždinių anyžių;
200 g. saldžiųjų migdolų.
Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. Karštu vandeniu nuplikykite migdolus ir nulupkite jų odelę. Slyvas ir prieskonius sudėkite į puodą ir maišydami virkite 10 min. Į slyvų masę suberkite uogienių cukrų bei migdolus ir pavirkite dar 2–3 min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Parašytas: 31 Geg 2008, 16:06
Ramunė

Bruknių uogienė su konjaku


1 kg (2 litrai) bruknių;
400 ml vandens;
1 cinamono lazdelės;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
100 ml konjako ar brendžio.
Uogas nuvalykite ir nuplaukite. Į puodą pripilkite vandens ir užvirkite. Suberkite uogas, įdėkite cinamono lazdelę, ir uždengtame puode masę virkite 5 min. Suberkite uogienių cukrų ir pavirkite 2 min. Konjaką supilkite puodą nukėlus nuo viryklės ir maišykite kol uogienė atšals, kitaip uogos sulips.
Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Parašytas: 02 Bir 2008, 16:08
Ramunė
Spanguolių ir obuolių uogienė

1 kg spanguolių
300 g obuolių
1,3 kg cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1,5 stiklinės vandens
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti.Tuomet uogienę staigiai atvėsinti.Tokią operaciją kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti.Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę.Tuomet virti dar 15-20 min.
Baigianti virti suberti vanilinį cukrų.Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.

Parašytas: 05 Bir 2008, 16:47
Ramunė
Morkų ir apelsinų marmeladas

600 g rudojo cukraus
3 stiklinės tarkuotų morkų
4 vidutinio dydžio apelsinai
1 didelė citrina
Apelsinus ir citriną susmulkinti smulkintuvu. Sumaišyti su morkomis ir cukrumi. Palikti nakčiai. Mišinį virti, kol sutirštės. Karštą marmeladą supilstyti į stiklainius.

Parašytas: 21 Bir 2008, 23:20
nieko_nemoku
sveikos didziodios kulinares :aciu1: gal jums pasirodys juokinga, bet noriu paprasyti, kad parasytumet kaip daryti braskiu kompota :oops:

Parašytas: 23 Bir 2008, 10:51
Tutsi
as darau labai paprtastai,dedu i stiklaini uogas nuplautas,tada isverdu sirupa-3 litrams vandens dedu 1 kg.cukraus ir verdanciu uzpilu :wink:

Parašytas: 23 Bir 2008, 12:59
la major
bijau pameluoti, dar mamos paklausiu, bet ji berods ideda uogas, beria cukraus tam tikra kieki i uzpila verdanciu vandeniu (stiklainiai, savaime suprantama, paruosti ir pasterizuoti... :roll:

Parašytas: 23 Bir 2008, 13:21
Ramunė
Aš visus uogų kompotus darau taip, kaip Tutsi :lol: dar nė karto nepavedė šis paprastas būdas

Parašytas: 23 Bir 2008, 13:31
Tutsi
o pas mane dabar trys kibirai braskiu,bet sveikatos nerasta visai...kaip jas reikes sutvarkyti,tai neisivaizduoju :cry:

Parašytas: 23 Bir 2008, 13:39
la major
Tutsiuk, tu dabar iklak kavos.
O paskiau gal kaip tik prie brashkiu nusiraminsi... :)
Žiūrėk, visas pasaulis toks neteisingas, o štai braškės - tokios pačios sultingos, saldžios ir raudonos. :) Su braškėm į stiklainius keliauja vasara, tapūs lietuvškos saulės spinduliai, pirmi laukti lietūs ir meilė namiškiams, su kuria tas braškes sudedi. :) Už jokius pinigus kitu laiku negautum trijų kibirų šitų nuostabių braškių :wink:

Parašytas: 23 Bir 2008, 13:45
Tutsi
aciu,kad paguodei,aisku as jas sutvarkysiu butinai :wink:

Parašytas: 23 Bir 2008, 22:55
nieko_nemoku
la major taip graziai apie braskytes parasei kad iskart uzsimirso visas vargas kuri siandien patyriau su tom braskem :lol: prisidariau ir kompotu, ir uogienes prisiviriau, ir i saldikli trintu ir "cielu" prisidejau. o kur dar namo tvarkymas, darzu ravejimas, su mergaitem ir mieste pasivaiksciot spejom :D kartais stebiuosi is kur pas mane tiek jiegu :shock: bet tikriausiai mes visos moterys tokios vieninteles ir nepakartojamos 041 . o kaip tau Tutsi sekesi su tais 3 kibirais braskiu?

Parašytas: 24 Bir 2008, 02:33
Tutsi
uzpyliau dali cukrum,ryt isvirsiu uogiene,o dali sutryniau ir sudejau i saldytuva :roll:

Parašytas: 24 Bir 2008, 14:23
la major
oi, trintos šaldytos kaip skanu :!: Po to žiemą paragauji - pilna burna vasaros... 8)

Parašytas: 24 Bir 2008, 14:35
Tutsi
jau bloga nuo braskiu,baigiu uogiene virti :evil:

Parašytas: 24 Bir 2008, 14:51
la major
:lol: :lol: :lol:
Dabar bloga - žiemą gera bus :D

Parašytas: 24 Bir 2008, 18:56
nieko_nemoku
as tai dar ir dzemo padariau mergaitems. siaip uogieniu nemegztu, bet braskes :hubba: pernai prisiviriau juoduju serbentu tai tik 1 sloikuti pradariau, ir tai dar saldytuve stovi. visus kitus vis mamai ir krikstasuniui isdalinau kai i svecius atvaziuodavo

Parašytas: 08 Lie 2008, 09:50
silsta
Šiaip tai aš nelabai jau daug konservuoju žiemai, bet pas sesę sode labai jau daug užderėjo trešnių. Saldžios labai, valgyt labai skanios, tamsios tokios, kaip vyšnios. Gavau tokį įsakymą iš jos - atvažiuoji ir prisiskini kibiriuką. Nuvažiavom, prisiskynėm. O vakar tai vargo vakarienė buvo - kol iėmiau kauliukus, viriau uogienę. Pirmą kartą iš trešnių viriau - ji man kažkokia bekvapė, saldi, nors cukraus dėjau nedaug. Tai sugalvojau kaip skonį pataisyti - turėjau visą puslitrį stiklainį pernykščių serbentų sulčių - supyliau jas į trešnes, vėl užviriau, tai gavosi kiek rūgštesnė uogienė, ir mano nuomone, skanesnė. Gyveni mokaisi... Ar jums kada teko virti iš trešnių?

Parašytas: 09 Lie 2008, 00:29
nieko_nemoku
siaip asmeniskai man tresnes daug skaniau nei vysnios, bet pas mus yra tik vysnaiciu. as cia tokio klausimelio noriu paklausti. ar galima is saldytu uogu daryti kompota?

Parašytas: 09 Lie 2008, 09:21
silsta
Šiaip atsigėrimui galima virti kompotus, bet ilgesniam laikymui, vekavimui... nežinau, nesu vekavusi iš šaldytų.

Parašytas: 09 Lie 2008, 11:13
Tutsi
abejoju ar is šaldytu uogu galima vakuoti...manau NE :roll:

Parašytas: 09 Lie 2008, 20:00
nieko_nemoku
aiskiukas tada. o kiek cukraus reikia deti 3 litrams vandens verdant vysniu kompota?

Parašytas: 09 Lie 2008, 21:04
Tutsi
as visiems kompotams darau-1 kg.cukraus+ 3 l. vandens :!:

Parašytas: 09 Lie 2008, 21:34
nieko_nemoku
na aciu jums labai, didziosios virejukes :aciu1:

Parašytas: 09 Lie 2008, 22:26
Tutsi
nera uz ka :wink: