patiekalai iš faršo
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
patiekalai iš faršo
bukit tokios malonios,pasidalinkit receptukais,ka gaminate is farso Reikia nauju minciu
Aš šito negaminau, bet skaitosi skaniai
"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS
700g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
1 trynys
2 piene išmirkytos batono riekelės
2 svogūnai
20g sviesto
3 šaukštai krakmolo
kiaulienos prieskonių
aliejaus
ĮDARUI: 1 stiklinė bruknių
2-3 kriaušės
1 baltymas
Į faršą įmaišome kiaušinį, trynį, batono riekeles, krakmolą, svieste pakeptus svogūno kubelius ir prieskonius. Faršą minkome kol susidaro vienalytė masė. Į aliejumi pateptą skardą dedame 2/3 faršo ir formuojame 'laivelį' aukštais kraštais.
įdarui iki standžių putų suplakame baltymą ir įmaišome kubeliais supjaustytas kriaušes bei bruknes.
Į laivelio formą sudedame įdarą. Iš likusio faršo formuojame stačiakampį lakštą. Juo uždengiame įdarą. Rankomis išlyginame "zuikio" viršų, patepame aliejumi ir kiapame 220 C temper. apie 1val. Iškepusį 'zuikį' šiek tiek atvėsiname ir patepame aliejumi.
"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS
700g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
1 trynys
2 piene išmirkytos batono riekelės
2 svogūnai
20g sviesto
3 šaukštai krakmolo
kiaulienos prieskonių
aliejaus
ĮDARUI: 1 stiklinė bruknių
2-3 kriaušės
1 baltymas
Į faršą įmaišome kiaušinį, trynį, batono riekeles, krakmolą, svieste pakeptus svogūno kubelius ir prieskonius. Faršą minkome kol susidaro vienalytė masė. Į aliejumi pateptą skardą dedame 2/3 faršo ir formuojame 'laivelį' aukštais kraštais.
įdarui iki standžių putų suplakame baltymą ir įmaišome kubeliais supjaustytas kriaušes bei bruknes.
Į laivelio formą sudedame įdarą. Iš likusio faršo formuojame stačiakampį lakštą. Juo uždengiame įdarą. Rankomis išlyginame "zuikio" viršų, patepame aliejumi ir kiapame 220 C temper. apie 1val. Iškepusį 'zuikį' šiek tiek atvėsiname ir patepame aliejumi.
KEPTI SVOGŪNAI SU KIAULIENOS ĮDARU
3-4 dideli svogūnai
300g neriebaus kiaulienos faršo
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinis
kiaulienos prieskonių
salierų lapelių papuošimui
Svogūnus nulupame, nupjauname viršų bei apačią. Kelioms minutėms panardiname į verdantį vandenį. Tuomet išimame vidurius, palikdami žiedus.
Vidurius panaudojame 'puodelių' vidui iškloti bei supjaustome ir sudedame į faršą.
Kiaulienos faršą sumaišome su išplaktu kiušiniu, džiūvėsėliais ir paskaniname kiaulienos prieskoniais.
Paruoštu faršu įdarome svogūnus, sudedame ant aliejumi pateptos skardos ir kepame 200 C temp.
Patiekiame karštus.
3-4 dideli svogūnai
300g neriebaus kiaulienos faršo
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinis
kiaulienos prieskonių
salierų lapelių papuošimui
Svogūnus nulupame, nupjauname viršų bei apačią. Kelioms minutėms panardiname į verdantį vandenį. Tuomet išimame vidurius, palikdami žiedus.
Vidurius panaudojame 'puodelių' vidui iškloti bei supjaustome ir sudedame į faršą.
Kiaulienos faršą sumaišome su išplaktu kiušiniu, džiūvėsėliais ir paskaniname kiaulienos prieskoniais.
Paruoštu faršu įdarome svogūnus, sudedame ant aliejumi pateptos skardos ir kepame 200 C temp.
Patiekiame karštus.
VIŠTIENOS MALTINIAI SU OBUOLIAIS
3 sumaltos vištų krūtinėlės
2 piene išmirkytos batono riekelės
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 didelis obuolys arba 2 maži
druskos
maltų juodiųjų pipirų
kario
miltų maltiniams apvolioti
aliejaus
Į faršą dedame išmirkytas batono riekeles, krakmolą, įmušame kiaušinį, paskaniname druska, prieskoniais ir gerai išmaišome.
Obuolį nulupame ir supjaustome apvaliais griežinėliais iš vidurio pašalindami sėklas.
Iš vištienos faršo formuojame maltinius, į vidų įdėdami po obuolio griežinėlį ir apvoliodami miltuose.
Kepame gausiai aliejaus pripiltoje keptuvėje.
3 sumaltos vištų krūtinėlės
2 piene išmirkytos batono riekelės
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 didelis obuolys arba 2 maži
druskos
maltų juodiųjų pipirų
kario
miltų maltiniams apvolioti
aliejaus
Į faršą dedame išmirkytas batono riekeles, krakmolą, įmušame kiaušinį, paskaniname druska, prieskoniais ir gerai išmaišome.
Obuolį nulupame ir supjaustome apvaliais griežinėliais iš vidurio pašalindami sėklas.
Iš vištienos faršo formuojame maltinius, į vidų įdėdami po obuolio griežinėlį ir apvoliodami miltuose.
Kepame gausiai aliejaus pripiltoje keptuvėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maltos mėsos kotletukai su siurprizu
500g g maltos kiaulienos,
3 šaukštai pieno,
1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas,
1 citrinos tarkuota žievelė,
0,5 obuolio, nulupto ir be sėklų,
1 šaukštelis susmulkintų petražolių
0,5 šaukštelio susmulkintų krapų,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
Įdarui džiovintų juodųjų slyvų,
mažų marinuotų agurkėlių,
mažų pomidoriukų.
Į skardą įklokite foliją, išteptą aliejumi.
Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų,sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.
Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min.
Patiekite karštus arba šaltus.
500g g maltos kiaulienos,
3 šaukštai pieno,
1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas,
1 citrinos tarkuota žievelė,
0,5 obuolio, nulupto ir be sėklų,
1 šaukštelis susmulkintų petražolių
0,5 šaukštelio susmulkintų krapų,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
Įdarui džiovintų juodųjų slyvų,
mažų marinuotų agurkėlių,
mažų pomidoriukų.
Į skardą įklokite foliją, išteptą aliejumi.
Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų,sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.
Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min.
Patiekite karštus arba šaltus.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 02 Lie 2007, 20:46, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepsnys „Vištelės"
600 g maltos kiaulienos,
2 kiaušiniai,2 šaukštai krakmolo,
druskos,pipirų,aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
konservuotų daržovių,salotų lapų,10 gvazdikėlių .
Į mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, prieskonius ir išmirkome.
Iš mėsos suformuojame 2 didesnes „vištas" ir 3 „viščiukus".
Mėsą kepame orkaitėje 40-50 min.
Tada „višteles" sudedame į lėkštę, iš morkos išpjauname ir uždedame „skiauteres", iš gvazdikėlių padarome akis.
Aplink išdėliojame salotų lapus ir konservuotas daržoves, sumaišytas su trupučiu aliejaus ir šaukštu citrinų sulčių.
600 g maltos kiaulienos,
2 kiaušiniai,2 šaukštai krakmolo,
druskos,pipirų,aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
konservuotų daržovių,salotų lapų,10 gvazdikėlių .
Į mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, prieskonius ir išmirkome.
Iš mėsos suformuojame 2 didesnes „vištas" ir 3 „viščiukus".
Mėsą kepame orkaitėje 40-50 min.
Tada „višteles" sudedame į lėkštę, iš morkos išpjauname ir uždedame „skiauteres", iš gvazdikėlių padarome akis.
Aplink išdėliojame salotų lapus ir konservuotas daržoves, sumaišytas su trupučiu aliejaus ir šaukštu citrinų sulčių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėsos apkepas
1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .
Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .
Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aromatingi mėsos kukuliai
450 g maltos jautienos,,
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako, susmulkintos,
0,5 svogūno, susmulkinto,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1,5 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelis malto imbiero,
2 šaukšteliai garam masala prieskonių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1-1,5 puodelio baltos duonos trupinių,
1 nedidelis čili pipiras, be sėklų ir susmulkintas,druskos ,
aliejaus kepimui .
Sudėkite maltą jautieną į didelį dubenį ir sudėkite kiaušinį, česnaką, svogūną, prieskonius, citrinų sultis, apie 1 puodelį duonos trupinių ir čili pipirą.
Rankomis arba mediniu šaukštu gerai sumaišykite visus produktus. Jei mišinys limpa prie rankų, įdėkite dar duonos trupinių.
Gilioje keptuvėje arba fritiūrinėje įkaitinkite aliejų. Iš paruošto mišinio suformuokite kukuliukus ir kepkite po kelis 5 minutes arba kol gražiai paruduos.
Išimkite kukulius ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
Patiekite su mėgstamu aštriu padažu.
450 g maltos jautienos,,
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako, susmulkintos,
0,5 svogūno, susmulkinto,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1,5 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelis malto imbiero,
2 šaukšteliai garam masala prieskonių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1-1,5 puodelio baltos duonos trupinių,
1 nedidelis čili pipiras, be sėklų ir susmulkintas,druskos ,
aliejaus kepimui .
Sudėkite maltą jautieną į didelį dubenį ir sudėkite kiaušinį, česnaką, svogūną, prieskonius, citrinų sultis, apie 1 puodelį duonos trupinių ir čili pipirą.
Rankomis arba mediniu šaukštu gerai sumaišykite visus produktus. Jei mišinys limpa prie rankų, įdėkite dar duonos trupinių.
Gilioje keptuvėje arba fritiūrinėje įkaitinkite aliejų. Iš paruošto mišinio suformuokite kukuliukus ir kepkite po kelis 5 minutes arba kol gražiai paruduos.
Išimkite kukulius ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
Patiekite su mėgstamu aštriu padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aprengti kotlečiukai
900 g maltos mėsos.
12-18 plonų riekelių rūkytos šoninės,
aliejaus,žolinių prieskonių,
druskos,pipirų.
Mėsą pasūdyti, sudėti pipirus, žolinius prieskonius, padalyti į 6-9 dalis ir daryti apskritus kotletus.
Kiekvieną kotletą įvynioti į 2 riekeles rūkytos šoninės.
Kepti įkaitintame aliejuje, kol šoninė parus (apie 20 min.).
Kotlečiukus galima įvynioti į aliejumi pateptą aliuminio foliją ir kepti orkaitėje arba grilyje / kepsninėje.
900 g maltos mėsos.
12-18 plonų riekelių rūkytos šoninės,
aliejaus,žolinių prieskonių,
druskos,pipirų.
Mėsą pasūdyti, sudėti pipirus, žolinius prieskonius, padalyti į 6-9 dalis ir daryti apskritus kotletus.
Kiekvieną kotletą įvynioti į 2 riekeles rūkytos šoninės.
Kepti įkaitintame aliejuje, kol šoninė parus (apie 20 min.).
Kotlečiukus galima įvynioti į aliejumi pateptą aliuminio foliją ir kepti orkaitėje arba grilyje / kepsninėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grilio mėsainiai
1 kg maltos mėsos,
sviesto tepimui.
Prieskoniai:
1,5 šaukšto kajeno pipirų,
1 šaukštas maltų karčiųjų pipirų,
1,5 šaukštelio čiobrelių,
1,5 šaukštelio česnako miltelių,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1 šaukštelis baltųjų pipirų ,
1 šaukštelis svogūno miltelių,
1 šaukštas druskos .
Prieskonių komponentus gerai išmaišyti.
Mėsą išmaišyti su 3 šaukšteliais prieskonių.
Suformuoti 6 kotletus (1,5 cm storio).
Sudėti į didelį plokščią indą ir įkišti į šaldytuvą.
Po valandos išimti, aptepti išlydytu sviestu, pabarstyti prieskoniais (po 1/4 šaukštelio iš kiekvienos pusės).
Kepti trumpai ant padėklėlio labai karštame grilyje.
1 kg maltos mėsos,
sviesto tepimui.
Prieskoniai:
1,5 šaukšto kajeno pipirų,
1 šaukštas maltų karčiųjų pipirų,
1,5 šaukštelio čiobrelių,
1,5 šaukštelio česnako miltelių,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1 šaukštelis baltųjų pipirų ,
1 šaukštelis svogūno miltelių,
1 šaukštas druskos .
Prieskonių komponentus gerai išmaišyti.
Mėsą išmaišyti su 3 šaukšteliais prieskonių.
Suformuoti 6 kotletus (1,5 cm storio).
Sudėti į didelį plokščią indą ir įkišti į šaldytuvą.
Po valandos išimti, aptepti išlydytu sviestu, pabarstyti prieskoniais (po 1/4 šaukštelio iš kiekvienos pusės).
Kepti trumpai ant padėklėlio labai karštame grilyje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
(Delikatesiniai bifšteksai iš maltos mėsos
Po 150 g jautienos, kiaulienos, avienos,
50 g rūkytų lašinių,
1 svogūnas, 2 skiltelės česnako,
0,5 bandelės, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis čili miltelių, druskos,
4 kiaušiniai,
riebalai skardai patepti,
mėsos sultinys,
šviežių petražolių .
Visas tris mėsos rūšis sumalti mėsmale.
Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Tada su jais pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną.Atvėsintus keptus svogūnus su lašinukais įdėti į maltą mėsą kartu su ištrintu česnaku, piene išmirkyta bandele, čili milteliais ir druska.Viską gerai išmaišyti, suformuoti keturis didelius bifšteksus ir kiekviename jų šaukštu padaryti po įdubimą kiaušiniui.Bifšteksus sudėti į riebalais išteptą skardą, įpili į ją truputį mėsus sultinio ir užkepti įkaitintoje orkaitėje.Prieš baigiant kepti, į kiekvieno bifštekso duobutę įmušti po kiaušinį ir baigti kepti.
Patiekti papuošus petražolės šakele.
Po 150 g jautienos, kiaulienos, avienos,
50 g rūkytų lašinių,
1 svogūnas, 2 skiltelės česnako,
0,5 bandelės, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis čili miltelių, druskos,
4 kiaušiniai,
riebalai skardai patepti,
mėsos sultinys,
šviežių petražolių .
Visas tris mėsos rūšis sumalti mėsmale.
Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Tada su jais pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną.Atvėsintus keptus svogūnus su lašinukais įdėti į maltą mėsą kartu su ištrintu česnaku, piene išmirkyta bandele, čili milteliais ir druska.Viską gerai išmaišyti, suformuoti keturis didelius bifšteksus ir kiekviename jų šaukštu padaryti po įdubimą kiaušiniui.Bifšteksus sudėti į riebalais išteptą skardą, įpili į ją truputį mėsus sultinio ir užkepti įkaitintoje orkaitėje.Prieš baigiant kepti, į kiekvieno bifštekso duobutę įmušti po kiaušinį ir baigti kepti.
Patiekti papuošus petražolės šakele.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bandysiu šiandien pietums paruošti. O tai oras - "fantastika" tik virtuvėj ir suktis O dar ilgasis savaitgalis vadinasiRamunė rašė:Faršas ant iešmo
500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.
Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.