Puslapis 910

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 19 Lap 2009, 18:36
Tylus
Laukiu sestadienio. Turesiu daugiau laiko. Butinai pasidarysiu si makala :).
Aciu uz recepta

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 19 Lap 2009, 19:04
sinsan
prasom praso, kad tik macyt :wink:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 19 Lap 2009, 19:09
Dora
sinsan priimk pas save mane,ka? :wink:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 19 Lap 2009, 20:05
sinsan
Dora rašė:sinsan priimk pas save mane,ka? :wink:
laisvai, jei tik nebijai priaukt svorio :twisted:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 03:54
Nicole
ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! :luks: :geles: Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems! 117
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! :evil: Kaip,beje,ir pas Tutsi! :( 018

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 09:17
Dora
sinsan rašė: laisvai, jei tik nebijai priaukt svorio :twisted:
as pasistengsiu saikingai :oops: :wink: nors kartais valios pastangu neuztenka.. :roll:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 09:53
Tutsi
Nicole rašė:ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! :luks: :geles: Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems! 117
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! :evil: Kaip,beje,ir pas Tutsi! :( 018
tai pas mane reiskias neatvaziuosi :? nes as nesiruosiu laikytis dietos, nes ir taip mazai valgau.... lai laikosi tos, kurios neturi saiko valgydamos 8)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 17:46
Nicole
Jei užrakinsi keliom spynom šaldytuvą,nors ne-virtuvę,tada TAIP! 064

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 18:06
Tutsi
pas mane nera i virtuve duru, nebus kur spynos kabinti :laugh:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 19:48
Nicole
:shock: :shock: :shock: :hypno:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 20 Lap 2009, 20:30
sinsan
ir pas mane virtuvej nera duriu, nei cia nei lietuvoj :twisted:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 22:05
la major
Aintopfas "Provençal"

Aintopfas - labai greitai pagaminamas ir gardus valgis, panašus į ispanišką čili con carne ar tiesiog faršo troškinį :)

Reikia:

2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 cukinijų
2 žalių paprikų (pakeičiau jas morka)
1 baklažano,
1 indelio baltų pupelių,
3 š. alyvuogių aliejaus,
500 g veršienos arba jautienos faršo (naudojau veršienos),
druskos, pipirų, sauso raudono vyno (naudojau baltą),
1 indelis pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė sultinio,
1 š. žolelių rinkinio "Provence" (galima keisti kitais žolelių prieskoniais),
čili miltelių (naudojau šlakelį čili padažo)

Daržoves nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti, pupeles nuvarvinti. Pakepinti faršą, pasūdyti-papipirinti. Pridėti daržoves ir vyną, 10 min, patroškinti. Po to sudėti-supilti likusius produktus ir trokinti dar 30 min. (Kaip rodo praktika, užtenka ir trumpiau). Skanumėlis. Faršas gaunasi labai švelnus, pikantiškas... Kadangi patiekalas aštrokas, ir labai mėsiškas, rekomenduoju valgyti su kokiu nors garnyru. Puikiai tinka ir makaronai, ir bulvės, ir grikiai, ir ryžiai, ir paprasta duona - aš sulapnočiau bet kaip :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 22:08
la major
ir dar: šitas aintopfas puikiai tiktų kaip meksikietiškų tortilijų įdaras :wink:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 23:00
erikiux
Kiek čia daug visko :D Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. :lol: Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 23:10
Forelle
Aš prie paprikos visada morkos pridedu, nekeičiu viena į kitą :) šiandien panašiai dariau su veršienos faršu, tik ne aštriai ir be baklažano. Valgiau su mažąja, vyras tai čili vėliau įsidėjo. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad dar toks troškinys turi tokį mandrą pavadinimą

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 23:13
la major
čia matyt iš kokios užsienio kalbos darinys, gal vokiečių? Receptą radau viename rusų forume, o jį įdėjusioji nužiūrėjo iš vokiško žurnalo. :)
Aš paprikų tiesiog nemėgstu, tai ir nededu, dažniausia keičiu morkomis, o jegu jų ir taip yra - kita daržove arba niekuo.

Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. :) Ir sukimasis skanus gavosi :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 23:16
la major
erikiux rašė:Kiek čia daug visko :D Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. :lol: Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę
skanaus :) Nieko mandra, bet gardus ir gan universalaus skonio dalykas :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 24 Lap 2009, 23:28
Forelle
la major rašė: Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. :) Ir sukimasis skanus gavosi :)
Tai čia mano irgi greitasis patiekalas. Jeigu jau matau kad nieko nespėsiu, o turiu maltos mėsos, tai kažką panašaus ir surezgu. Tinka bet kokios daržovės, kokios tik yra namie. Ir malta mėsa tinka bet kokia, gal tik su kiauliena man nelabai patinka

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 25 Lap 2009, 14:42
Tina
Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 25 Lap 2009, 16:12
la major
Nu va, supaprastėjo mano patiekaliukas: Troškinys su provanso žolelėmis :D
Bet tegu pabūna aintopfu ;) Nu ale mandrai taip skamba :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 01 Gru 2009, 08:51
Nicole
Tina rašė:Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys :)
Teisingai,Tina,pažodžiui"viskas viename puode".Kaip la major rašo,taip ir tariasi. :lol:

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 05 Gru 2009, 18:58
la major
Kiaulienos vėrinukai su citrinžolėmis

Turiu tokią knygelę "Paragauk ir vesk mane". Pirkau dėl pavadinimo, bet dėl keistų reikiamų produktų gausos neprisiruošdvau nieko pagaminti. Vieną pabandžiau... Tikrai gurmaniškas, nuostabus, efektingas, skanus patiekalas, kurį galima praryti kartu su liežuviu. Žinoma, tinkamas ne tik sužadėtiniams!

Dariau trigubą porciją, bet čia rašau originalaus recepto kiekius:

250 g malto kiaulienos kumpio (žalio. faršo pavidalu)
30 g žemės riešutų - susmulkinti (bet ne sumalti), į faršą
1 riešuto dydžio imbiero šaknies gabalėlis - susmulkinti (kuo smulkiau) - į faršą
1 česnako skiltelė - išspausti - į faršą
pusės citrinos sultys - į faršą
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų - į faršą
2 šaukštai sojų padažo - į faršą

Sumaišom - galva svaigsta nuo kvapų :)

Faršu aplipdyti citrinžoles arba pagaliukus - aš nepajutau, kad citrinžolės teiktų papildomą skonį - ir sudėti į šaldytuvą valandai arba kelioms iki kepimo momento :)

Kepame aliejuje, keptuvėje, vartome, dangstome dangčiu, vėl vartome.
Į kitą keptuvę (arba duodą) supilame 250 ml. kokoso pieno, į jį įdedame vieną supjaustytą citrižolę, užviriname. Įdedame druskos-pipirų pagal skonį - tai nuostabus padažas prie šios mėsos.

Svečiai antrą porciją pasitiko žodžiais "ai, nenoriu nenoriu, reikia tortui vietos pilve palikti", bet po 10 min. teliko du nesuvalgyti gabalėliai. Mėsa gaunasi nuostabaus, labai turtingo skonio. tikrai būtinai kada nors kartosiu šitą skanumyną. Gurmaniška, originalu, skanu, neįprasta, ir labai patogiai bei greitai suvalgoma :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 07 Gru 2009, 12:19
Lilina
Turiu ir aš šią knygą. reikės išbandyti ir be citrinžoliu. :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 07 Gru 2009, 15:24
la major
Patikėk, ant pagaliukų irgi kuo puikiausio skonio gaunasi, kadangi jau nuo citrinos ir kitų prieskonių mėsa užtektinai kvapni ir gardi :) Sultinga tokia gaunasi, mmm :)

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 05 Sau 2010, 22:49
la major

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 27 Gru 2010, 16:26
sinsan
Veršienos maltinukai
350 g. veršienos faršo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas miltų;
3 šaukštai maltų džiuvėsėlių;
prieskonių maltai mėsai;
druskos ir pipirų maltų.
Faršą sumaišom su kiaušiniu, miltais ir prieskoniais. Padarom mažus kukuliukus, truputį paspaudžiam, apvoliojam džiuvėsėliuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių. tiekiam su salotom ir bulvių koše.

Re:

Parašytas: 26 Sau 2012, 15:03
Laurela
Ramunė rašė:Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.
ramune,o paskui dar apvolioji dziuveseliuose ?
kvailas klausimas,bet niekad nesu kepusi su tais iesmeliais :oops: , juos reikia deti ant kazkokio indo? tai cia gaunasi,kad kepa visai be jokio riebalo kaip suprantu, taip?

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 26 Sau 2012, 15:42
Tutsi
as tai kartais volioju, kartais nevolioju, bet cia skonio reikalas... jei patinka- pavoliok... tikrai blogiau nebus :wink: kiaulienos/farsas-ant-iesmo-t6510.html

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 26 Sau 2012, 17:31
Laurela
Tutsi, aciu ir uz ats ir uz nuoroda i patobulinta recepteli 038

Re: patiekalai iš faršo

Parašytas: 26 Sau 2012, 18:30
Tutsi
nera uz ka..... pati prisiminiau, reikes iskepti kada :D