Puslapis 55

Parašytas: 16 Lie 2008, 18:52
la major
Daugmaz, kad zele graziai ant pyrago laikytusi, jep?
Manau, cia turetu gautis labai saldus pagrindas su labai gaiviu zele. Zodziu, reiks pabandyt kita savaite.

Parašytas: 01 Rgp 2008, 09:12
Ramunė
Trešnių pyragas

Tešlai reikės:
300 g miltų,
200 g sviesto,
70 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio.
Užpilui:
100 ml riebios grietinėlės,
2-3 šaukšt. cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 šaukšt. krakmolo,
500 g sunokusių trešnių.
Prieš ruošiant tešlą, miltus keletą kartų persijokite. Supylę miltus į krūvelę, viduryje padarykite įdubimą. Ten suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, kiaušinį. Dviem peiliais arba virtuviniu kombainu viską susmulkinkite (sukapokite į mažus trupinėlius), o vėliau suminkykite į vientisą, elastingą tešlą.
Iš jos padarykite kamuolį, įdėkite į maišelį ir palikite šaldytuve per naktį. Po to iškočiokite tešlą, įklokite į pateptą sviestu kepimo formą, padarydami aukštus bortelius prie skardos kraštų. Šakute subadykite tešlą. Sudėkite ant paruoštos tešlos uogas (prieš dedant pašalinkite kauliukus).
Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.
Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje (230°C) apie 10 min. Išimkite iš orkaitės, užliekite grietinėlės užpilu ir kepkite dar 40 min.
Iškepusį pyragą atvėsinkite kepimo formoje.

Parašytas: 01 Rgp 2008, 09:13
Ramunė
Mėlynių pyragas

Tešlai reikės:
100 g sviesto,
½ stiklinės cukraus,
1 kiaušinio,
kelių lašų migdolų esencijos,
1 ½ stiklinės miltų,
1 ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
5 stiklinių mėlynių,
2 šaukštų apelsinų likerio,
1 arbat. šaukšt. citrinos žievelės. 2 stiklinių grietinės,
2 kiaušinio trynių,
½ stiklinės cukraus,
½ arbat. šaukšt. migdolų esencijos.
Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.
Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.
Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Parašytas: 01 Rgp 2008, 09:15
Ramunė
Juodos duonos pudingas su vyšniomis


1/8 sv. ruginių sausainių,
1 sv. vyšnių,
1 stiklinės cukraus,
5 kiaušinių,
6 šaukštų miltų,
1/2 šaukšto sviesto formai,
sausainių,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto saldžių migdolų,
šaukščiuko cinamono.
Padažui:
1 stiklinė vyno,
1 stiklinė cukraus,
šaukščiuko bulvinių miltų.
Šaukštą sviesto gerai ištrinti, įkulti po vieną 5 trynius ir pilant po vieną šaukštą miltų lygiai su kraštais nulyginus peiliu 6 šaukštus, ir cukraus 1 stiklinę, gerai išmaišyti, po to įpilti 1/8 sv. išdžiovintų, persijotų ruginės duonos sausainių (džiūvėsių).
Dar kartą gerai išmaišyti, pridėti šaukštą smulkiai sukapotų saldžių migdolų, pridėti gerai išplaktą putelę iš 5 baltymų, išmaišyti. Formą ištepti sviestu, pabarstyti sausainiais, įpilti tik dalį tešlos, pastatyti į krosnelę.
Kai paraus, išimti, pabarstyti vyšniomis be kauliukų, užpilti vėl dalį tešlos ir vėl pastatyti į krosnelę; kai užkeps, vėl išėmus pabarstyti vyšniomis ir užpilti tešla ir taip iki galo. Paskutinis sluoksnis tur būti tešlos.
Kai iškeps, paduodant užpilti šitokiu padažu: iš vyšnių išimtus kauliukus užpilti 2 stiklais vandens, dalį kauliukų sugrūsti, pavirinus iškošti, įdėti stiklinę cukraus ir stiklinę vyno. Užvirinus įpilti šaukščiuką bulvinių miltų, atskiestų 2 taurėmis vyno, išmaišius užvirinti.

Parašytas: 01 Rgp 2008, 09:18
merope87
O kas per ruginiai sausainiai? Niekada neatkreipiau dėmesio :roll:

Parašytas: 01 Rgp 2008, 09:57
Forelle
merope87 rašė:O kas per ruginiai sausainiai? Niekada neatkreipiau dėmesio :roll:
Aš valgius tik sūrių su kmynais ruginių sausainiukų. O ar saldžių irgi nepastebėjus

Parašytas: 20 Rgs 2008, 08:07
Ramunė
Bruknių pyragas

Sviestinė tešla: 500 g miltų, 200 g sviesto ar margarino, nepilna stiklinė cukraus, 3 kiaušiniai, druskos.
Biskvitinė tešla: 10 kiaušinių, stiklinė cukraus, 1,5 stiklinės miltų.
Įdarui: 500 g bruknių, stiklinė cukraus.

Sviestinei tešlai minkštą margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais, paskui įmaišyti miltus ir druską. Tešlą iškočioti ir ja iškloti riebalais išteptą kepimo formą. Kepti 180 oC orkaitėje, iki pusiau iškeps. Tada sukrėsti įdarą, ant jo supilti iš patiektų produktų paruoštą biskvitinę masę. Pyragą pašauti į orkaitę ir kepti, iki viršus gražiai parus.

Re: Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis

Parašytas: 19 Geg 2013, 09:42
Ramunė
Paveikslėlis

Re: Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis

Parašytas: 19 Geg 2013, 09:43
DanuteL
Ir sito noriu :roll:

Re: Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis

Parašytas: 19 Geg 2013, 16:50
Ramunė
Pamiršau receptą įdėt :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

100 g miltų,
100 g cukraus,
4 kiaušiniai.
Trynius išsukam su cukrum, dedam išplaktus baltymus, išmaišom, suberiame miltus, išmaišom. Kepam 180C orkaitėje apie 10-15 min. Aptepame uogiene dar šiltą.