Puslapis 25

Parašytas: 04 Lie 2007, 09:19
Ramunė
Paveikslėlis

Reikia nebijoti gyvūnėlių, o ne badytis save :lol:

Parašytas: 04 Lie 2007, 14:33
janrri
Čia kokosinis aviečių pyragas tik vietoj aviečių dėjau mėlynes.

Parašytas: 04 Lie 2007, 16:34
Ramunė
:hubba: :luks:

Parašytas: 04 Lie 2007, 16:50
Tutsi
janrri rašė:Čia kokosinis aviečių pyragas tik vietoj aviečių dėjau mėlynes.
tai as taip ir supratau :wink:

Parašytas: 05 Lie 2007, 07:52
Ramunė
Aviečių pyragas

1 stiklinė grietinės;
250 gramų margarino;
1 stiklinės cukraus; 2 kiaušinių ir 1 trynio;
1 stiklinės aviečių uogienės;
2,5 arbatinio šaukštelio sodos;
3-4 stiklinės miltų.

Išsukti cukrų su kiaušiniais, supilti grietinę, margariną, uogienę, sodą, miltus ir išmaišyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Parašytas: 05 Lie 2007, 07:53
Ramunė
Aviečių kremo tortas

800g grietinėlės ar jogurto;
apie 200g cukraus;
3 šaukštai su kaupeliu želatinos;
600g aviečių.

Grietinėlė išplakama su cukrumi, sudedama išbrinkusi ir ištirbdyta želatina, trintos avietės. Viskas sumaišoma ir supylus į formą paliekama sustingti. Puošiama plakta grietinėle, avietėmis.

Parašytas: 05 Lie 2007, 07:57
Ramunė
Pyragas "Gaivus skanumėlis"

1 pakelis lietuviškų sausainių,
200 gr varškės,
200 gr plakamos grietinėlės,
5 šaukštai cukraus,
įvairių sodo ir miško uogų (braškių, mėlynių, žemuogių...),
4 šaukštai želatinos.

Sausainius sulaužyti ir sudėti ant torto formos. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti varškę ir uogas (braškes perpjauti per pusę). Taip pat į varškės masę įpilti ištirpintos želatinos. Padėti tortą į šaldytuvą pusvalandžiui, po to viršų papuošti uogomis ir vėl padėti į šaldytuvą, kad gerai sušaltų.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:08
Ramunė
Bruknės irgi miško uogos, gal tiks :roll:

Tortas "Rudenėlis"

500 g bulvių,
100 g cukraus,
3 kiaušiniai,,
1 pakelis vanilės cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

1 stiklinė kriaušių tyrės,.
1 stiklinė bruknių tyrės ,
3 šaukštai želatinos

Papuošimui:
3 kriaušės , 0,5 stiklinės bruknių,
100 g grietinėlės,1 šaukštas cukraus .

Biskvitui išverdame bulves ir sumalame mėsmale. Trynius išsukame su cukrumi ir supilame į sumaltas bulves. Įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus, vanilės cukrų ir kepimo miltelius. Biskvitą kepame riebalais pateptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje formoje 170°-200° C temperatūroje apie 30-40 min.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padaliname į du lakštus.
Įdarui sumaišome kriaušių ir bruknių tyres. Į jas, nuolat maišydami, supilame ištirpintą želatiną. Į torto formą įklojame vieną biskvito lakštą taip, kad nuo sienelių krašto liktų 1 cm tarpas. Užpilame pradėjusią stingti tyrę, uždengiame antru biskvito lakštu ir truputį paspaudžiame, kad ištekėjusi tyrė susilygintų su torto viršumi. Tortą su forma 30 min. laikome šaltai.
Iš formos išimtą tortą puošiame kriaušių skiltelėmis, bruknėmis ir pasaldintos plaktos grietinėlės bokšteliais.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:12
Ramunė
Uogų pyragaičiai

3 kiaušinių baltymai ,
1 šaukštelis vanilės, druskos,1 puodelis cukraus,
0,25 puodelio susmulkintų pakepintų migdolų,
2 puodeliai šviežių ar šaldytų aviečių ar kitų miško uogų,
3 puodeliai aviečių, citrinų ar papajos šerbeto ,
3 šaukštai migdolų,šviežių uogų.

Atskirkite baltymus ir sudėkite vanilę bei druską. Plakite elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu iki putų. Sudėkite cukrų, po 1 šaukštą, plakdami dideliu greičiu 5-7 minutes. Supilkite maltus migdolus.
Naudodami konditerinį maišelį, išspauskite gautą tešlą į ant popieriaus nupieštus apskritimus ar širdeles, suformuodami nupieštų formų kraštus (viduriukas lieka tuščias).
Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Išjunkite orkaitę. Palikite pyragaičius uždarytoje orkaitėje bent 1 valandai, kad jie išdžiūtų. Nuimkite nuo popieriaus.
Uogų padažui atšildykite uogas, jei naudojate šaldytas. Nenupilkite skysčio. Sudėkite į virtuvinį kombainą. Uždenkite ir plakite iki vientisos masės. Perleiskite gautą masę per smulkų sietelį; išmeskite sėklas (padažo turėtų būti apie 3/4 puodelio). Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
Patiekdami padėkite šerbeto rutuliuką į pyragaitį. Užpilkite uogų padažu. Pabarstykite supjaustytais migdolais. Jei norite, papuoškite šviežiomis uogomis.

Turėtų tikti ledai ar plakta grietinėlė vietoj šerbeto :roll:

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:16
Tutsi
man tai visi receptukai :luks: isskyrus su bruknemis,to tai niekada neismeginsiu :merg2: Bet uosvienei pasiulysiu ismeginti :wink: :!:

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:16
Ramunė
Vyniotinis su avietėmis

3 kiaušiniai, 125 g miltinio cukraus ,
90 g miltų,kepimo milteliai,
2 šaukštai karšto vandens,
185 g grietinėlės, druskos
180 g aviečių džemo, 50 g aviečių.
1 šaukštas miltinio cukraus.

Kiaušinių baltymus išplakti su druska iki baltumo, suberti miltinį cukrų ir plakti, kol šis ištirps.Trynius taip pat suplakti ir įmaišyti į baltymus.
Į kiaušinių masę suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir įpilti karštą vandenį, išmaišyti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą.
Kepti 200 C temperatūros orkaitėje 8-10 min., kol gražiai pagels.
Iškeptą biskvitą greitai išversti ant miltiniu cukrumi pabarstyto rankšluosčio ir, susukus į volelį, palikti atšalti.
Grietinėlę suplakti su 1 šaukštu miltinio cukraus. Biskvitą išvynioti ir patepti aviečių džemu, sudėti avietes, ant viršaus užtepti grietinėlę. Kelias avietes palikti papuošimui.
Biskvitą suvynioti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:19
Ramunė
Pyragas "Vasarėlė"

3 kiaušiniai, 150 g cukraus,
125 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:
400 g grietinės,
0,5 stiklinės cukraus,
1 citrina,.
2 šaukštai želatinos

Papuošimui:
1 stiklinė mėlynių ar aviečių,
1 l gervuogių ,1 pakelis citrinų žele.

Ruošdami paplotį 3 kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir suplakame iki standžių putų. Trynius suplakame su cukrumi ir įpilame 3 šaukštus verdančio vandens. Įmaišome baltymus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Kepimo formą patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 170 C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Iškepusį paplotį iškrečiame ant pergamentinio popieriaus ir atvėsiname.
Kremui grietinę sumaišome su cukrumi, 1 citrinos žievele bei 2 šaukštais sulčių ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Kremui pradėjus stingti jį supilame ant biskvito ir pyragą laikome šaltai 20 min.
Tuomet puošiame uogomis. Citrinų želė ištirpiname 1 stiklinėje verdančio vandens ir jai pradėjus stingti supilame ant uogų.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:21
Tutsi
nu Ramuniuk,tu cia pavarei saldumynu :hypno: ,jei viska isragauti,tai turbut po to tektu dalyvauti projekte XXXXL :laugh:

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:22
Ramunė
Skanėstas su mėlynėmis

1 kg mėlynių ,
1 kg grietinės ,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai cukraus papuošimui ,
4 šaukštai želatinos,
1 šaukštas cinamono.

Papuošimui:
200 g grietinėlės,
1 stiklinė mėlynių,
mėtų lapeliai.

Mėlynes nuplauname ir sumalame mėsmale, sumaišome su grietine, cukrumi, cinamonu ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina.
Šią masę supilame į formą ir paliekame 30 min. šaltai.
Skanėstą su mėlynėmis puošiame pasaldinta plakta grietinėle, mėlynėmis ir mėtų lapeliais.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:53
Ramunė
Trapios tešlos krepšeliai su plakta grietinėle ir uogomis

300 g miltų,
4 kiaušinio tryniai,
100 g sviesto,
60 g cukraus .

Įdarui:
300 g uogų (aviečių, mėlynių, vyšnių),
200 g grietinėlės,
30 g cukraus arba cukraus pudros.

Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą, aplipdome ja formeles ir kepame orkaitėje, kol gražiai pagels.
Atvėsiname ir išimame iš formelių.
Į šiuos krepšelius pridedame uogų, plaktos grietinėlės, papuošiame mėtos šakele.
Iš apelsino odelės galime padaryti lanką krepšeliams.

Parašytas: 05 Lie 2007, 08:55
Ramunė
Raudonų uogų apkepas

500 g uogų (serbentų, aviečių, vyšnių),
1 stiklinė cukraus,
200 g miltų,125 g margarino,
aliejaus ar sviesto formai ištepti .

Margariną sukapoti mažais gabalėlius, išmaišyti su cukrumi (1/2 stiklinės) ir miltais, kol pasidarys košelė.
Nuplautas, nuvalytas ir su išimtais kauliukais uogas išmaišyti su likusiu cukrumi, sudėti į šiek tiek išteptą taukais atsparų karščiui indą, viršuje sudėti tešlą ir 30-40 min. įkišti į karštą orkaitę.
Apkepas bus gatavas, kai viršus šiek tiek apskrus.
Patiekti šiltą su grietine, išplakta su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Parašytas: 05 Lie 2007, 09:28
Tutsi
Ramune,baik gundyti su pyragais :evil: ,o tai jauciu eisiu kepti :oops:

Parašytas: 05 Lie 2007, 09:51
avinuke
tai as jau registruosius sekanciam XXL :laugh:

Parašytas: 05 Lie 2007, 09:53
vitele
šiandien diena suplanuota : už kibirų ir į sodą , po to už bliūdų ir virtuvėn :)

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:12
Ramunė
tutsi rašė:Ramune,baik gundyti su pyragais :evil: ,o tai jauciu eisiu kepti :oops:
O tai o kas temą užvedė, aaaaa :twisted:

Aš nuo šiandien 4 dienom delčios dietą pradėjau. Tai ir užsiiminėju savisadizmu :roll:

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:12
Ramunė
avinuke rašė:tai as jau registruosius sekanciam XXL :laugh:
gerai, mane irgi pasiimk, prireiks, jaučiu :merg2:

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:13
Ramunė
vitele rašė:šiandien diena suplanuota : už kibirų ir į sodą , po to už bliūdų ir virtuvėn :)
Nu jo, perspektyva žadanti daug įdomaus 064

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:13
vitele
Gal galima plačiau apie tą dietą Paveikslėlis

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:18
Ramunė

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:22
Tutsi
paskaiciau,ojojoi kiek daug reikia per diena suvalgyti :hypno: ir dar vynas 078

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:25
Ramunė
Aš porcijas - per pusę, o vyną keisiu žaliąja arbatyte, nes dabar alkoholio negaliu jokio-jokio :evil:
Prisidėjau prie forumiečių ir aš, iš idėjos. Šiaip tai man nereikia dietos, greičiau atvirkščiai :hypno: Nors kalorijas paskaičiuoju :roll:

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:28
vitele
Aha apsišviečiau , per sekančią delčią reiks išbandyt :D

Parašytas: 05 Lie 2007, 10:42
Tutsi
Ramunė rašė:Aš porcijas - per pusę, o vyną keisiu žaliąja arbatyte, nes dabar alkoholio negaliu jokio-jokio :evil:
Prisidėjau prie forumiečių ir aš, iš idėjos. Šiaip tai man nereikia dietos, greičiau atvirkščiai :hypno: Nors kalorijas paskaičiuoju :roll:
ar gerai,jei per puse :shock:

Parašytas: 05 Lie 2007, 11:48
Ramunė
Originalioj dietoj rašo, kad svarbiausia - ne daugiau, o mažiau - visada prašomPaveikslėlis be to, kad jautienos nereikėtų ryti, galima keisti veršiena, vištos ( arba gaidžio :wink: ) krūtinėle arba žuvimi. Tai jau garuose verda upėtakio gabalaitis. Paveikslėlis Šiaip-ne-taip gavau tos žuvytės :lol:

Parašytas: 05 Lie 2007, 12:27
vitele
Na aš , kad dieta lengviau sektųsi , pyragiuko receptą pridėsiu :D :D :D

VARŠKĖS PLOKŠTAINIS SU AVIETĖMIS
Tešla:
150g. kamabario temperatūros sviesto
0,5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
kiaušinis
1,5-2 stiklinės miltų
šaukštelis kepimo miltelių

Viršus:

450g. šviežių arba šaldytų aviečių
5 kiaušiniai
750g varškės
stiklinė cukraus
vienos citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
80g. kambario temperatūros sviesto
pakelis vanilinio pudingo miltelių
2 šaukštai manų kruopų


Išsukti sviestą su cukrumi , įmušti kiaušinį , sudėti kepimo miltelius ir su druska sumaišyti miltus. Trinti , kol tešla pasidarys vientisa. Sulipdyti iš tešlos rutulį ir pusei valandos padėti šaltai . Tešlą plačiai iškočioti ant kepimo popieriaus , kartu su popieriumi uždėti ant orkaitės skardos ir 180 laipsnių orkaitėje , kepti apie penkiolika minučių.
Viršų ruošti taip : atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių , sumaišyti išplaktus trynius , varškę , cukrų , citrinų sultis bei žievelę , sviestą , pudingo miltelius ir manų kruopas.Išplakti kiaušinio baltymus iki standžių putų ir primaišyti prie varškės masės. Sudėti avietes ant apkepto papločio ir užpilti varškės mase . Dar kepti apie 35-45 minutes.