Puslapis 7 iš 7
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 20:35
erikiux
Tutsi rašė:erikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus
galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surio
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)
Tai gi, reikia pačiai atidžiau skaityti
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 20:55
Tutsi
neturiu upo irodineti..... se tau
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 21:06
Živilė
Va iš ko kyla ginčai... Atrodo, kažką ne taip parašiau. Žodžiu, receptui reikia 100g sūrio, geriausia kietojo (parmezano, Džiugo, Gojaus, Žementalio ir t.t.) Jeigu neturit, galit dėt minkštesnį arba fermentinį. Aš nieko neturėjau, tai nedėjau ir sakau, kad su sūriu būtų buvę laaaabai skanu, dabar buvo tik labai skanu
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 21:10
erikiux
Aha, ginčas vardan ginčo! Su sūriu ar be jo, vistiek turėtų būti skanu
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 21:12
Tutsi
geriau jau suris be grybu
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 15 Rgs 2009, 22:12
sinsan
mekstu grybus, bet niekad nebandziau su makaronais
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 16 Rgs 2009, 14:49
Živilė
Tutsi rašė:geriau jau suris be grybu
Gali ir toks variantas būti, bet makaronai be sūrio juk neįsivaizduojami
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 26 Gru 2010, 00:33
sinsan
Kepti kalpokai
1 kg. kalpokų;
70 g. sviesto;
druskos;
5 pipirų žirnelių;
1 lauro lapelio;
džiovintų daržovių arba vegetos.
Kalpokus nuvalome ir išplaunam po tekančiu vandeniu. Jei reikia susmulkinam ir dar kartą perplaunam. Dedam į puodą, užpilam vandeniu, beriam druską, pipirus ir lauro lapelį. Verdam 45 min. Nupilam vandenį, grybus perplaunam švariu vandeniu, nusausinam ir dedam į keptuvę. Dedam sviestą ir kepam apie 15 min. Iškeptus dedame į dubenėlius, barstom džiovintom daržovėm ir uždedam po šaukštelį grietinės.
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 26 Gru 2010, 12:41
Tutsi
o kas yra kalpokai?
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 26 Gru 2010, 14:30
sinsan
grybai
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 00:36
Tutsi
as supratau, kad grybai, bet kokie
kelmuciai
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 09:40
sinsan
ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 16:24
akolade
sinsan rašė:ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Tai gal žaliuokės, nes kalpokai tikrai nežalsvos spalvos, o pikšvai gelsvos spalvos.
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 16:49
sinsan
na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 17:02
akolade
sinsan rašė:na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
Mes tada jas vadiname podzflionkes.
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 17:22
Tutsi
kaip ir maniau, kalpokai yra gudukai
Pasitikslinau nete... bet kodel jie san pas tave tokie juodi
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 17:49
sinsan
ka zinau, gal todel kad jie baisiai slapi buvo kai atnese kaimyne, dar po to apkepti jie .o ten ta fotke kur tu idejei is neto tai marinuotu jaunu grybuku, rinktu tikrai ne lapkricio menesi.
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 17:53
sinsan
va, kaip matai ne pas mane vien ajie juodi gaunasi
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 27 Gru 2010, 18:15
Tutsi
jooo,turbut jau cia jie pajuoduoja, kai seni buna
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 10 Spa 2012, 02:38
Nicole
Sampinjonu uzkepele pagal Bila
Reikės:
12 didelių pievagrybių
2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų
2 šaukštų smulkiai pjaustytos žalios paprikos
1 šaukšto sviesto arba aliejaus
1 česnako skiltelės (trintos)
1 riekelės skrudinto ir smulkiais kubeliais supjaustyto batono
¼ šaukštelio druskos
žiupsnelio paprikos
žiupsnelio smulkintų džiovintų čiobrelių
maltų pipirų pagal skonį
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Kaip ruošti:
1. Grybų kepurėles atskirkite nuo kotelių. Kol kas jas atidėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite (reikės tik pusės stiklinės). Mažoje keptuvėje įkaitinę sviestą, pakepinkite smulkintus grybus, svogūną, česnaką ir žalią papriką, kol daržovės suminkštės, o grybai išdžius.
2. Inde sumaišykite skrudinto batono gabalėlius ir pakepintas daržoves. Ten pat suberkite pusę paruošto tarkuoto sūrio, paprikų miltelius, čiobrelius, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į apverstas grybų kepurėles. Įdarytas kepurėles išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir neuždengę 10 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę pabarstykite likusiu sūriu.
Patarimas. Įdarui taip pat galite naudoti kitas daržoves, pjaustyto kumpio gabalėlius, smulkintas krabų lazdeles, krevetes.
I idara dar dejau sauksta grietines ir kubeliais pjaustytos parukytos desros(italisku cabanosi)Patiko!
http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sko ... eptais.htm
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 10 Spa 2012, 10:18
Laurela
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 10 Spa 2012, 11:08
Ramunė
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 10 Spa 2012, 21:01
Tutsi
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 10 Spa 2012, 22:38
Nicole
Agurkeliu dar vienas kitas liko,bet kepurytes visos prasmego,nors MB ir dievagojos,kad grybu nemegsta
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 16 Spa 2012, 18:44
Tylus
Nicole rašė:Sampinjonu uzkepele pagal Bila
Reikės:
12 didelių pievagrybių
2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų
2 šaukštų smulkiai pjaustytos žalios paprikos
1 šaukšto sviesto arba aliejaus
1 česnako skiltelės (trintos)
1 riekelės skrudinto ir smulkiais kubeliais supjaustyto batono
¼ šaukštelio druskos
žiupsnelio paprikos
žiupsnelio smulkintų džiovintų čiobrelių
maltų pipirų pagal skonį
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Kaip ruošti:
1. Grybų kepurėles atskirkite nuo kotelių. Kol kas jas atidėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite (reikės tik pusės stiklinės). Mažoje keptuvėje įkaitinę sviestą, pakepinkite smulkintus grybus, svogūną, česnaką ir žalią papriką, kol daržovės suminkštės, o grybai išdžius.
2. Inde sumaišykite skrudinto batono gabalėlius ir pakepintas daržoves. Ten pat suberkite pusę paruošto tarkuoto sūrio, paprikų miltelius, čiobrelius, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į apverstas grybų kepurėles. Įdarytas kepurėles išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir neuždengę 10 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę pabarstykite likusiu sūriu.
Patarimas. Įdarui taip pat galite naudoti kitas daržoves, pjaustyto kumpio gabalėlius, smulkintas krabų lazdeles, krevetes.
I idara dar dejau sauksta grietines ir kubeliais pjaustytos parukytos desros(italisku cabanosi)Patiko!
http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sko ... eptais.htm
Labai Jums dekingas. Man ir mano draugei buvo labai skanu.
R.R
Re: Patiekalai iš grybų
Parašytas: 16 Spa 2012, 19:33
Nicole
Tylus,nera uz ka,as pati is Bilo ideja nudziobinau