Puslapis 18

Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:33
Ramunė
kalbam, plepam, o receptų tai kaip ir nėra atskirų iš tų pupelių.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:34
Ramunė
Salotos su svogūnais ir pomidorais

1 stiklinė virtų pupelių,
1 nedidelis indelis luptų konservuotų pomidorų,
2 dideli svogūnai,
aliejaus, druskos, truputis trintų čiobrelių.

Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti (sūdyti tik virimo pabaigoje), svogūnus aliejuje pakepinti, sudėti nuvarvintus susmulkintus konservuotus pomidorus, pasūdyti, sudėti į nuvarvintas pupeles, išmaišyti, pabarstyti čiobreliais.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:35
Ramunė
Salotos su džiovintais obuoliais

1 stiklinė virtų pupelių,
1 svogūnas,
sauja džiovintų obuolių,
aliejaus, druskos.

Pupeles, iš vakaro pamerkus, išvirti. Obuolius pamerkti karštame vandenyje, palaikyti 10 min., supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į aliejuje pakepintą svogūną, pakaitinti 5 min. Viską sumaišyti su virtomis nuvarvintomis pupelėmis, pagal skonį pasūdyti, pridėti truputį aliejaus.

S

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:36
Ramunė
Salotos su brokoliais

1 stiklinė virtų pupelių,
200 g brokolių (žiemą jų rasime šaldytų),
1 skiltelė česnako (jei didelė), majonezo.

Brokolį pavirti pasūdytame vandenyje 10 min., nuvarvinti, „roželes“ nupjaustyti. Sumaišyti su pupelėmis, perspausta česnako skiltele, trupučiu majonezo.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:38
Ramunė
Graikiškas pupelių – faršo apkepas

300 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių,
1 svogūno, 2 česnako skiltelių,
200 g jautienos faršo,
1 šaukšto aliejaus, pipirų, druskos, cinamono,
100 g baltųjų pupelių,
1 dėžutės konservuotų pomidorų,
100 g avies sūrio,
4 šaukštų pieno, 1 šaukšto 15% grietinės,
čiobrelio.

Šparagines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trupučiu cinamono. Išmirkytas ir apvirtas baltąsias pupeles dėti į susmulkintus konservuotus pomidorus, pavirti, paskaninti prieskoniais. Viską sumaišyti su pakepintu faršu, kloti į apkepo formą. Dubenyje šakute susmulkinti avies sūrį, į jį įmaišyti pieną, grietinę, druskos, čiobrelio ir paskirstyti ant apkepo. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:39
Ramunė
Serbiška pupelių sriuba

150 g pupelių, 150 g bulvių,
200 g morkų, 100 g petražolių šaknų,
100 g salierų šaknų,
1 svogūno, 2 skiltelių česnako,
100 g lašinių, 1 šaukšto aliejaus,
250 g pomidorų, 3 šaukštų pomidorų pastos,
1 raudonosios paprikos, 100 g salami dešros,
pipirų, druskos, paprikos miltelių.

Pupeles iš vakaro pamerkti. Ryte vandenį nupilti, užpilti šviežio ir virti 30 min., tik po to pasūdyti.
Tuo tarpu bulves, morkas, petražolių, salierų šaknis supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną, česnaką susmulkinti. Lašinius supjaustyti nedideliais spirgučiais, pakepinti juose svogūną, česnaką (galima pridėti aliejaus), sudėti į pupeles. Pomidorus nuplikinti, nulupti, susmulkinti, kartu su kitomis daržovėmis 30 min. patroškinti, sudėti pomidorų pastą. Salami dešrą supjaustyti griežinėliais. Papriką nuplikinti, nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais, viską dėti į sriubą ir 10 min. patroškinti, pagal skonį pasūdyti, įdėti paprikos miltelių, truputį atskiesti. Ši sriuba turi būti tiršta, kitą dieną atšildyta ji net skanesnė. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais. Prie jos tinka balta duona ar „bagetė“.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:40
Ramunė
Airiška pupelių sriuba su kumpiu

250 g karšto rūkymo kumpio,
200 g bulvių, 100 g morkų,
100 g porų, 1 svogūno,
1 skiltelės česnako, šakelės čiobrelio,
200 g pupelių,
2 šaukštų 15 % grietinės,
pipirų, 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių.

Kumpį supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu, pavirti, vandenį nupilti, jei kumpis sūrus. Bulves, morkas, svogūną, česnaką, porą stambiai supjaustyti, viską sudėti į puodą ir pavirti 20 min. Nuo konservuotų pupelių (čia ir siūlomos konservuotos) skystį nupilti ir jas gerai nuskalauti, sudėti į puodą, užvirinti. Pridėti grietinės, pagal skonį pasūdyti, įdėti pipirų, bet šiaip prieskonių ir taip pakaks nuo kumpio ir daržovių. Prieš patiekiant pabarstyti kapotais petražolių lapeliais.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:56
Ramunė
Troškintos šparaginės pupelės

2 didelės morkos,4 svogūnai,
0,5 stiklinės aliejaus,
500 g šparaginių pupelių ,
3-4 šaukštų neaštraus pomidorų padažo ,
druskos, pipirų ir prieskonių .

Šparagines pupeles apvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti. Morkas ir svogūnus pakepinti su aliejumi. Į troškinimui skirtą indą dėti pupeles , morkas su svogūnais, pomidorų padažą ir prieskonius. Troškinti 15-20 min. Tinka valgyti karštą ir šaltą.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 14:02
Ramunė
Pupelių sriuba

2 šaukštai perlinių kruopų, 2 šaukštai ryžių,
3 šaukštai pupelių, 2 morkos, 1 svogūnas,
2 skiltelės česnako, kmynų,
mairūno, aliejaus,
džiovintų prieskonių, žolių.

Perlines kruopas, ryžius, pupeles pamerkite iš vakaro šaltame vandenyje, išvirkite atskirai. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Į 1,5 litro verdančio vandens sudėkite pakepintas daržoves, išvirtas kruopas ir pupeles , įdėkite supjaustytas česnako skilteles, kmynų, mairūno ir pavirkite 1 min. puodą nukaiskite ir palikite uždengtą 15 min. Įdėkite prieskoninių daržovių, žalumynų.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 14:03
Ramunė
Pupelių sriuba

Pupelės,morkos,
petražolės,svogūnas,
pomidorų tyrės arba pomidorų sultys.

Pupeles 4-5 val mirkyti šaltame vandenyje, paskui vandenį nupilti. Virti pupeles vandenyje, kol suminkštės. Įpjaustyti morkų, petražolių, svogūno. Kai daržovės išvirs, galima įdėti truputį pomidorų tyrės arba įpilti pomidorų sulčių.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 14:04
Ramunė
Pupelių salotos su pomidorais



100 g pupelių, 2 pomidorai,
2 svogūnai, petražolių,
aliejaus, prieskonių.

Pupeles išvirkite, svogūnus pakepinkite aliejuje, pomidorus supjaustykite. Viską sumaišykite, įberkite petražolių, prieskonių.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 14:05
Ramunė
Šparaginių pupelių salotos

300 g šparaginių pupelių,
žalias pomidoras,
česnakas, aliejaus, žalumynų

Pupeles išvirkite vandenyje. Supjaustykite česnaką, svogūną, sudėkite susmulkintus žalumynus, supjaustytą pomidorą, išvirtas pupeles, įpilkite šaukštą aliejaus, sumaišykite.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 15:17
Tutsi
be zodzių Ramunele :geles:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 17:58
Ramunė
Nicos" salotų receptas


250 g šparaginių pupelių,
druskos, 1 pankolio šaknis,
2 svogūnai, 4 pomidorai,
1 gūžė salotų „Frizi“,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 bulvės, išvirtos su lupenomis,
8 česnakų skiltelės,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai baltojo vyno acto,
1 indelis tuno, 50 g alyvuogių.

Pupeles nuplauti ir 6 minutes virti dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens. Supilti į sietelį, perpilti šaltu vandeniu.
Pankolio šaknį nuvalyti, perpjauti pusiau, pašalinti kietąją dalį. Šaknį nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais. Pomidorus nuplauti, kiekvieną supjaustyti į 8 dalis ir išpjauti kotelio pagrindą. Salotas nuvalyti, nuplauti , nusausinti ir stambiai supjaustyti. Virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti kiekvieną į 8 dalis. Virtas bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus paruoštus produktus, išskyrus kiaušinius. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, paskrudinti 2 valg.šaukštuose alyvuogių aliejaus ir leisti pravėsti. Citrinų sultis sumaišyti su actu ir 4 valg.šaukštais alyvuogių aliejaus, įberti druskos, pipirų ir supilti į keptuvę su česnakais. Sumaišyti. Gautu padažu aplieti salotas. Konservuotą tuną perdėti į sietelį ir sutrinti šakute. Salotas išdėti į lėkštes kartu su kiaušinio gabaliukais, tunu ir alyvuogėmis.

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:09
vitele
Paveikslėlis susisuko galvelė , buo tokios gausybės :D Pavarei čia Ramuniuk :D

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:12
Ramunė
Atidirbinėju už praleistas dienasPaveikslėlis

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:15
vitele
Jau kaip ir su kaupu pavarei Paveikslėlis

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:20
Ramunė
Prasidės nuo rytojaus darbelis, bus mažiau laiko receptam, tik paplepėsiu. Tai ir varau, ką turiu pakaupusi. O dar kur nuotraukos, kurias dar reikai sukelt.
Aš darbe visokių soc ėsipareigojimų turiu : atestacinė komisija, humanitarų metodinis, audito grupė, t.t., t.p. Neturėsiu laiko rugsėjo mėn, paskui įsivažiuosiu. Taigi čia šiandien ir skola, ir avansasPaveikslėlis

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:23
vitele
Na ir darbštuolė Tu Paveikslėlis

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:24
Ramunė
Pabandžiau atsikratyt, pavaduotoja taip gražiai šypsosi: " Kas veža, tam ir krauna". Bet gal kokį vieną ir nuims, juk nėra nepakeičiamų žmonių, yra tikdaug darbų :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:28
vitele
Tai valdžia visada gražiai šypsosi :D Pasižiūrėk , seimūnai kokius čyzus išmetę :D Čia , truputį ne į temą, bet staiga šovė galvon Paveikslėlis

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:31
Ramunė
Tu teisi, bet mūsų pavaduotoja labai gera. Tikrai - puikus žmogus, visai nesijaučia, kad valdžia. Ir direktorius pakankamai savas diedas. Todėl ir nepatogu spjaut į viską ir nedaryt. Ir vežam kokios 5 viską, o kiti bimbalą muša tuo metu :evil:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 18:44
vitele
O tie kur bimbalą muša , džiaugiasi ,kad yra kas veža . Panaši situacija ir pas mane darbe buvo , kol į dekretines neįšėjau , o tada truputį suirutė kilo :D Vis direktorius , su retoriniu klausimu skambindavo "Ką daryyyyyyyyyyyt?" :D

Parašytas: 02 Rgs 2007, 19:39
Ramunė
Aha, darbinis arkliukas nusirašė iš bazės :wink:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 20:02
Ramunė
Aukštaičių prėskinys

125 g. pieno, 42 g. bulvių ,
25 g. pupelių,
50 g. cukinijos (geltonosios),
15 g. morkų ,
8 g. sviesto,
85 g. vandens.

Pupelės išmirkomos ir apverdamos. Cukinijos nulupamos, išimamos sėklos ir išverdamos. Bulvės verdamos piene. Baigiant virti sudedamos apvirtos pupelės, cukinijos, pakepintos morkos ir 3–5 min. paverdama.
Patiekiant į sriubą dedamas sviestas.

Parašytas: 03 Rgs 2007, 08:48
Tutsi
vitele rašė:O tie kur bimbalą muša , džiaugiasi ,kad yra kas veža . Panaši situacija ir pas mane darbe buvo , kol į dekretines neįšėjau , o tada truputį suirutė kilo :D Vis direktorius , su retoriniu klausimu skambindavo "Ką daryyyyyyyyyyyt?" :D
Dabar galetu Radžio paklausti :laugh:

Parašytas: 03 Rgs 2007, 13:51
Ramunė
Kiek suprantu, ir tas nelabai žino, vis klausinėja visų iš eilės :roll:

Parašytas: 03 Rgs 2007, 14:18
Tutsi
tai aisku,kad nezino.....tik gudriu prisimeta :laugh:

Parašytas: 03 Rgs 2007, 15:17
vitele
:laugh:

Parašytas: 03 Rgs 2007, 16:33
Tutsi
svarbu ivaizdis :wink: