Puslapis 78

Parašytas: 29 Vas 2008, 12:03
Jacinta
Nu Vitele pavarai! :laugh:

Parašytas: 01 Kov 2008, 12:55
AIRENE
Vitele su idejom pralenke visas,ar taip ta nobelio premija rupi? :roll:

Parašytas: 01 Kov 2008, 15:32
svenis
Daba zinau kaip zirnius gaaminti panasius kaip bare.Pabandziau para laiko pamirkyti zirnius.Tada paviriau apie 10 min.Gavosi birus ir labai skanus su spirguciais. :luks: O jus cia su savo verslu aiskinates,kas gaus nobelio premija kuria as jau buvau nusiziurejas.Mintis gera tik reikes prie zirniu susiburti ir apsvarstyti sia ideja :laugh:

Parašytas: 01 Kov 2008, 23:58
Tutsi
kad tik nepamazinus tu zirniu :D

Parašytas: 03 Kov 2008, 20:30
vitele
AIRENE rašė:Vitele su idejom pralenke visas,ar taip ta nobelio premija rupi? :roll:
Ai , velniai nematė tos premijos , kad nors ant kuro sutaupyčiau , o jei dar kokį pyragiuką su savo nuosavu "gazpromu " išeitų įsikept , tai iš vis šaunu :laugh:

Parašytas: 04 Geg 2008, 20:50
Ramunė
Šparaginių pupelių užkandis

1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska ,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.

Parašytas: 05 Geg 2008, 11:46
Ramunė
Baltųjų pupelių salotos

300 g smulkių baltųjų pupelių
5 bulvės
2 svogūnai
1 citrinos sultys
6 šaukštai aliejaus
cukraus
žalumynų
druskos
pipirų
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, ataušinti, supjaustyti smulkiais kubeliais.
Pupeles užvirinti ir atidėti kelioms valandoms. Kai išbrinks, pakeisti vandenį ir virti, kol suminkštės.Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti.Visus komponentus išmaišyti, įberti druskos, pipirų, cukraus ir citrinos sulčių.
Išmaišyti su aliejumi, pabarstyti sukapotais žalumynais.

Parašytas: 16 Geg 2008, 18:57
Ramunė
Žirnių ankščių sriuba

1 kg žirnių ankščių
150 g sviesto
2 stiklinės grietinės
1 šaukštas krapų
1 šaukštas petražolių
Dalį ankščių išaižyti, žirnius sudėti į verdantį vandenį, pasūdyti, įdėti 100 g sviesto ir ištroškinti.Likusias ankštis supjaustyti, išvirti pasūdytame vandenyje ir pertrinti per sietelį.Supilti žirnius su nuoviru, įdėti likusį sviestą, grietinę, druskos ir pakaitinti neužvirinant.Įberti smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių.

Parašytas: 17 Geg 2008, 20:46
Ramunė
Pupelių salotos su keptais lašinukais

1 stiklinė įvairių spalvų pupelių
1 svogūnas
100 g parūkytos kiaulienos šoninės
3 šaukštai obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
pipirai
aliejus kepimui
Pupeles išmirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Svogūną susmulkiname ir pakepame keptuvėje su aliejumi. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir pakepame keptuvėje.Sumaišome pupeles, svogūną, actą, garstyčias, pabarstome pipirais ir palaikome apie 1 val. Tada sudedame į salotines ir uždedame pakeptų lašinukų.

Parašytas: 23 Geg 2008, 16:29
Ramunė
Pupos – baltymų šaltinis

Ar dažnai ruošiate patiekalus iš pupų ar pupelių? Dietologai rekomenduoja suvartoti tris puodelius pupų per savaitę. Galbūt jūs vengiate pupų, nes jos gali sukelti vidurių pūtimą ar tiesiog nemokate jų tinkamai paruošti. Tačiau pusėje stiklinės pupų yra tik 100 kalorijų, daug baltymų, kurie labai gerai pasisavinami, maistinių skaidulų, kalcio, kalio, geležies, vitaminų A, B, C. Jose yra daugybė maistinių medžiagų, kurios yra naudingos kiekvienai moteriai. Teisingai ir tinkamai paruoštos pupos gali būti labai skanus ir visavertis patiekalas. Taigi įtraukite šiuos vertingus ankštinius augalus į savo valgiaraštį, jos ypač tiks dietinei mitybai ar pasninkaujant.
• Konservuotos pupos taip pat vertingos.
Jos nemažiau maistingos nei šviežios ar džiovintos pupos. Be to, konservavimo procesas neutralizuoja didžiąją dalį sunkiai virškinamo krakmolo, esančio pupose. Todėl konservuotos pupos nesukels vidurių pūtimo. Jose yra nemažai natrio, tačiau jo kiekį galite žymiai sumažinti prieš naudojimą praskalavę ir nusausinę.
• Nepamirškite, jog pupos yra daržovės.
Žinoma, galite vartoti pupas kaip mėsos pakaitalą, vertingą baltymų šaltinį. Tačiau galite iš jų ruošti ir įvairias salotas, kartu su kitomis daržovėmis. Pvz., sumaišykite vieną stiklinę pupų su bet kokiomis turimomis namie daržovėmis, pagardinkite svogūnų laiškais, krapais, pipirais ar kt. mėgiamais prieskoniais ir turėsite puikias vegetariškas salotas.
• Tinkamai paruoškite.
Prieš virdami pupas kelioms valandoms užmerkite šaltame vandenyje, kurį laikas nuo laiko pakeiskite. Virkite jas naujai įpiltame vandenyje, pasūdykite prieš baigiant virti.
• Iš pupų ar pupelių greitai ir gardžiai paruošite valgį!
Įdėkite virtų ar konservuotų baltųjų pupelių į spagečius, pagardinkite alyvuogių aliejumi, česnaku, užtarkuokite fermentinio sūrio. Arba supjaustykite raudonąjį svogūną, raudonąją papriką, įberkite virtų ar konservuotų pupelių ir keletą kubelių mango. Atminkite, tiek konservuotos, tiek džiovintos pupos bei pupelės yra švelnaus skonio, gerai dera su dauguma produktų, dėl to suteikia daug galimybių eksperimentuoti virtuvėje.

Parašytas: 24 Geg 2008, 10:42
Ramunė
Olandiškas pyragas su pupelėmis

250 g miltų
5 kiaušiniai
druskos,pipirų
125 g sviesto
500 g ankštinių pupelių
šv. čiobrelių
0,125 l mėsos sultinio
150 g rūkytos nugarinės (supjaustytos kubeliais)
200 g mažų pomidorų
125 g grietinėlės
100 g grietinės
150 g tarkuoto Gaudos sūrio
1. Suminkykykite tešlą iš miltų, 1 kiaušinio, druskos, sviesto ir 1-2 šaukštų vandens. Šaldykite tešlą 30 min.
2. Virkite pupeles su čiobrelio šakele mėsos sultinyje 30 min. Po to nupilkite vandenį ir išimkite čiobrelį. Supjaustykite per pusę pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3. Sudėkite tešlą į riebalais išteptą formą. Apatinę tešlos dalį subadykite šakute. Sudėkite į formą 2/3 pupelių, pomidorus ir nugarinę. Paimkite 4 kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite.
4. Sumaišykite trynius, grietinėlę, grietinę, sūrį, viską pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite plaktus baltymus. Sudėkite masę į formą ant pomidorų ir nugarinės. Ant viršaus sudėkite likusias pupeles. Kepkite 45 min.

Parašytas: 24 Geg 2008, 10:51
Ramunė
Baltųjų pupelių salotos

300 g smulkių baltųjų pupelių
5 bulvės
2 svogūnai
1 citrinos sultys
6 šaukštai aliejaus
cukraus,žalumynų
druskos,pipirų
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, ataušinti, supjaustyti smulkiais kubeliais.
Pupeles užvirinti ir atidėti kelioms valandoms. Kai išbrinks, pakeisti vandenį ir virti, kol suminkštės.Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti.Visus komponentus išmaišyti, įberti druskos, pipirų, cukraus ir citrinos sulčių.
Išmaišyti su aliejumi, pabarstyti sukapotais žalumynais.

Parašytas: 02 Bir 2008, 18:26
Ramunė
Kažkas kažkur klausė, kokias pupeles naudojam, nes niekaip neranda skanių. galiyu parekomenduot tikrai skanias pupeles, kurias naudoju troškinukams.

Paveikslėlis
Yra, man rodos, ir be pomidorų padažo. Pabandykit, nesigailėsit :lol:

Parašytas: 02 Bir 2008, 20:19
Ramunė
Šparaginių pupelių apkepas

0,5 kg šparaginių pupelių
2 svogūnai
aliejaus
4 skiltelės česnako
4-5 kiaušiniai
baziliko lapelių
prieskonių
druskos
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti.Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi.Pupeles ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti 5 šaukštus aliejaus ir troškinti.Susmulkinti česnaką, išplakti kiaušinius. Plakinį supilti į pupeles, suberti česnaką ir smulkintus bazilikų lapelius. Gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje, kol iškeps kiaušiniai.

Parašytas: 03 Bir 2008, 09:33
silsta
Gaminau tokią mišrainę, labai patiko. Pirkau pupeles su pomidorų padažu, tik ne tokias kaip Ramunė rekomendavo. Dar nežinojau, kad būtent iš tokio stiklainiuko tikrai skanios.

PUPELIŲ MIŠRAINĖ SU GRYBAIS
Indelis pomidorų padaže konservuotų pupelių, 100 g pievagrybių, skiltelė česnako, svogūnas, keli šaukštai aliejaus. Svogūną supjaustykite žiedeliais, pievagrybius pjaukite pusiau, o stambesnius - ketvirčiais. Pakepkite svogūnus ir pievagrybius aliejuje, kol išgaruos skystis. Pupeles maišykite su praaušusiais grybais, smulkintu česnaku. Skanaus

Parašytas: 03 Bir 2008, 09:34
Tutsi
turetu buti skanu,kas megsta pievagrybius :D

Parašytas: 03 Bir 2008, 18:55
Ramunė
Žirnių arba pupelių kotletai


3 stiklinės sausų žirnių arba pupelių
3 vidutinio dydžio bulvės
1 svogūnas
1 šaukštas margarino
2 kiaušiniai
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
mairūno
aliejaus kepimui
druskos
pipirų
Išvirti žirnius arba pupeles (2 valandas pamirkytas užvirintame vandenyje), perkošti, pertrinti per sietelį, sudėti išvirtas ir sutrintas bulves, pakepintą margarine smulkiai sukapotą svogūną, trynį ir vieną kiaušinį. Paskaninti druska, pipirais, mairūnu, išmaišyti.Jeigu pertrinti žirneliai ar pupelės pernelyg skysti, galima įberti šaukštą maltų džiūvėsėlių.Iš masės formuoti kotletus.Kiekvieną ištepti lengvai suplaktų baltymų putomis ir apvolioti maltuose džiūvėsėliuose.Labai atsargiai mentele dėti į keptuvę su karštais riebalais, nes neiškepti kotletai gana lengvai lūžinėja.Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Parašytas: 08 Lie 2008, 19:42
la major
Ramunė rašė:Šparaginių pupelių užkandis

1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska ,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.
Nesitikėjau, bet skonis pranoko lūkesčius... Dariau nedidukę porciją, likusias pupeles patvarkyt reikėjo... Į keptuvę dar verdant pupelėms įmečiau pusę cibuliuko - užsiliko šaldytuve, bėriau salotų prieskonių. Dar manau, kad čia puikiai tiktų česnakas... Bet šiaip tai tobula užkanda. Galėtų būti garnyro dalimi, galėtų- padažu makaronams, bet aš dabar valgau vieną atskirai ir man labai skanu.

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 14:04
Tina
Atvežė man vakar kukurūzų burbuolių. Išlupau tuos kukurūzus, bet jie kieti, sausi. Ką galima būtų su jais padaryti?

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 14:11
Tutsi
ar savi atveze kukuruzu :?:
Nes matem savaitgali, kaip zmones skina kukuruzus, aisku ne savo laukuose ir kraunasi i maisus... o kad jie zinotu, kuo tas laukas buvo purkstas.... Net siurpas nupurto, kaip zmones nepagalvoja....Svarbu is didelio svetimo lauko ir nemokamai :evil:

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 14:48
Lilina
Turiu ir aš iškrapštytus kukuruzus. Kieti žiauriai. Bandžiau kažkada košė iš jų virti, bet viriau-viriau, vistiek nedaviriau. Jas mirkyt reikia, paskui virti. Jeigu kas pames idejų ką iš jų daryt-irgi bučiau dėkinga.

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 15:23
Dora
ieskojau sios temos bet niekaip neradau,gerai,kad Tina atkase reiks ko gero paieskot,bo siandien dariau savos kurybos troskini su konservuotom pupelem ir kumpiu,nes galvojau kiek man jos dar saldytuve stoves reik dorot :roll:

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 20:28
Tina
Tutsi rašė:ar savi atveze kukuruzu :?:
Nes matem savaitgali, kaip zmones skina kukuruzus, aisku ne savo laukuose ir kraunasi i maisus... o kad jie zinotu, kuo tas laukas buvo purkstas.... Net siurpas nupurto, kaip zmones nepagalvoja....Svarbu is didelio svetimo lauko ir nemokamai :evil:
Maišų tikrai neturiu :D Penkios burbuolės :)

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Rgs 2009, 21:03
Tutsi
ne, as tik apie tai, kad negalima skinti pakelese, nes galima rimtai apsinuodyti :!:

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 22 Spa 2009, 18:44
Tina
Bulgariškos šparaginės pupelės

500 g šparaginių pupelių supjaustyti, apvirti. 100 g lašinukų paspirginti. Kepimo riebalus sumaišyti su 2 šaukštais acto, 1 arb. š. garstyčių, 0,5 arb. š. cukraus, žiupsneliu druskos, pipirų, 2 valg. š. raudono vyno. Sudėti 2 pjaustytas paprikas, patroškinti. Viską sumaišyti su pupelėmis ir lašinukais.

Man labai patiko :)

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 23 Spa 2009, 06:45
Forelle
Nežinau ar patiktų dėl tų lašinukų, nors skaitosi labai skaniai.

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 23 Spa 2009, 09:08
Tina
Vietoj lašinkų galima kokią mėsytę pasikepti, ir su karšto rūkymo manau būtų skanu

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 01 Lie 2013, 15:50
daida
Žirnių pyragas

600 g žirnių,
200 ml grietinėlės,
3 kiaušiniai,
100 g mocarelos sūrio su prieskoniais,
Pusės citrinos sulčių,
20 g sėklų mišinio salotoms,
2 skiltelės česnako.
Aliejaus,
Druskos.

Žirnius ir nesmulkintas česnako skilteles virkite apie 15 min. Sutarkuokite sūrį. Nukoškite žirnius, išimkite česnako skilteles ir palikite šaukštą žirnių pyrago papuošimui. Likusius žirnius sutrinkite su kiaušinių tryniais ir grietinėle. Paskaninkite žirnių masę druska. Į žirnių masę sudėkite tarkuotą sūrį ir pusę kiekio sėklų mišinio, išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į žirnių masę. Gautą masę sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite orkaitēje įkaitintoje iki 180°C apie 50 min.
Likusias sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai pyragas bus iškepęs apšlakstykite jį citrinų sultimis ir dar kelas minutes palikite karštoje orkaitėje pastovėti. Prieš patiekiant pabarstykite pyragą sėklomis. Galite papuošti pomidorais.

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 01 Lie 2013, 17:31
juuurate
koks sveikuoliškas pyragas 038 038 038 , norėčiau paragaut :lol: :lol: :lol:

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Parašytas: 02 Lie 2013, 13:11
Arūna
Aha, paragaut būtų įdomu :D