Picos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Aurelija
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 08 Spa 2007, 17:05

Picos

Standartinė Aurelija » 08 Spa 2007, 17:09

gal galite man pasakyti kaip reikia pagaminti skanu picos paploti? ir kad nebutu per daug storas ir kad nebutu kaip batonas :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2007, 17:30


Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 14 Spa 2007, 10:47

Tutsi rašė:va sita nepatinka :roll: forumas/viewtopic.php?t=6711
Matyt nepatiko, kad nebesirodo. :D

Radau knygoj porą receptų: trapi tešla: 400g miltų, 200g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, trupitis druskos. Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti tryniai, vanduo, druska. Išmilkyta tešla palaikoma šaltai, paskui iškočiojama.

pusiau trapi tešla: 300g miltų, 200g margarino, 3kiaušiniai, truputis kėlimo miltelių, druskos. Miltai sumaišomi su kėlimo milteliais, į juos pridedama margarino, išplaktų kiaušinių ir kapojama peiliu; suspaustas tešlos gumulas truputį atšaldomas.

Tešla su varške: 150g miltų, 150g varškės, 150g sviesto, kiaušinis, druskos. Varškė ištrinama pro sietelį, į ją suberiami miltai, sudedamas sviestas, įmušamas trynys. Išminkyta tešla iškočiojama.

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 14 Spa 2007, 11:12

as visada darau picos tesla is malsenos picos miltu.nusiperku pakeli,ipilu tik vandens ir palieku pakilt.puikiai gaunasi.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 14 Spa 2007, 14:06

saule rašė:as visada darau picos tesla is malsenos picos miltu.nusiperku pakeli,ipilu tik vandens ir palieku pakilt.puikiai gaunasi.
O aš kažkodėl vis abejoju kokybe, nes niekada nežinai ko ten būna pridėta į tuos miltelius. :roll:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 14 Spa 2007, 14:20

zinok visai gerai. simta kartu geriau negu pirkti saldyti paplociai.kazkaip pabandziau ir picai sie miltai labai tinka.zinoma kokiu nors kitu gaminiu mieliniu nelabai tinka kept is jos.dar atsimenu buvo pirkt miltu(su mielem) bandelems,tai visokias kepiau,su grybais,su darzovem,su sonine,bet dabar jau neberandu.gal is apyvartos iseme.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 15 Spa 2007, 12:17

negerai tie miltu misiniai lengvai gaminasi bet kas ten zino ko i juos maiso :merg2:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 15 Spa 2007, 12:27

kaip suprast?o ko ten gali buti? perkant miltus,mieles,piena taip pat yra e raidziu,jei pastebejai.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 15 Spa 2007, 13:03

bet tuose miltu misiniuose ju daugiau :( as ju nepirkciau :? man jie tokie itartini :roll:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 15 Spa 2007, 13:15

as asmeniskai neskaiciavau kur ju daugiau.na,cia kiekvieno pasirinkimas

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2007, 13:51

niekas neprilygsta namuose pagamintiems produktams,bet kartais galima ir su valdisku pameginti :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 15 Spa 2007, 13:53

Valdiskas gerai, kai reikia ant staigiuju.
Bet Tutsi teisi - nera skaniau uz savo padaryta, namini ;)

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 15 Spa 2007, 14:29

as puikiai su jumis sutinku,kad viskas,kas namie gaminta-skaniausia ir geriausia,bet kartais leidziu sau "patinginiaut".tik tas pasakymas,kad ten visko primaisyta.....o ko ten gali but?nuodu?juk visi produktai su e.zinoma,jei naudojami naminiai produktai,tada puiku,bet kai mums reikia viska pirkti(nuo sviesto iki mesos),tai nematau as cia jokios blogybes.
Paskutinį kartą redagavo saule 15 Spa 2007, 14:35, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2007, 14:35

na nuodu tikrai nerasi :roll:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 15 Spa 2007, 14:36

vadinasi ta pati gaunu,nes produktus vis tiek perku su e.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 10:00

Trapios tešlos pica su džiovintais grybais

Picos tešlai reikės:

100 g sviesto,

200 g miltų,

1 kiaušinis,

2 šaukštai grietinės,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos,

0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.

2 stiklinės džiovintų žirnių picos pagrindui kepti,

kepimo popieriaus lakštas.

Įdarui reikės:

Apie 150 g džiovintų baravykų arba kitos rūšies grybų,

2-3 svogūnai,

maltų juodųjų pipirų,

druskos,

aliejaus grybams ir svogūnams apkepti,

1 šaukštas alyvuogių aliejaus picos pagrindui aptepti,

1-2 šaukštai pomidorų pastos arba tyrės,

2-3 česnakų skiltelės,

1 šaukštas džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, bazilikų, rozmarinų ar kt.)

apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano, mocarelos arba kt.),

apie 100 g juodųjų arba žaliųjų alyvuogių.

Paruošimas:

Ant lentos peiliu sukapoti atšaldytą sviestą, suberti persijotus miltus, druską, aitriosios paprikos miltelius, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikyti šaldytuve.

Įdarui džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, nuvarvinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti supjaustytus svogūnus, maišant juos pakepinti, tada sukrėsti supjaustytus grybus, įberti maltų juodųjų pipirų ir keletą minučių patroškinti. Baigiant troškinti truputį pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.

Atšaldytą tešlą iškočioti, iš tešlos išpjauti kepimo formos dydžio lakštą, kloti jį į riebalais išteptą kepimo formą, aplink iš tešlos likučių padaryti kelių centimetrų aukščio kraštą.

Kad kepant neiškiltų pūslės, tešlą subadyti šakute. Iš kepimo popieriaus iškirpti picos formos dydžio lakštą ir uždengti juo paruoštą tešlą. Ant popieriaus suberti žirnius ir tolygiai juos paskirstyti ant paviršiaus. Kepimo formą su picos tešla dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min. Išimti iš orkaitės, nuimti popierių su žirniais, picos pagrindą truputį ataušinti. Žirnius palikti kitai picai kepti.

Alyvuogių aliejų sumaišyti su pomidorų tyre, sutrintais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis ir aptepti iškeptą picos pagrindą, kraštus patepti alyvuogių aliejumi.

Ant viršaus dėti paruoštus grybus su svogūnais, alyvuoges, apibarstyti tarkuotu arba sutrupintu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 min.

Vietoj džiovintų grybų įdarui ruošti tiks ir švieži grybai – pievagrybiai, kreivabudės ir kt.

Ant trapios tešlos picos pagrindo galima dėti bet kokį mėgstamą įdarą, paruoštą iš mėsos, jūros gėrybių, žuvies, daržovių ar kt.

Picos pagrindui tešlą galima pasiruošti iš anksto ir užšaldyti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 10:51

o jeigu dar truputi mesytes :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 24 Sau 2008, 10:52

Siandien Vitele ant grybu kazko patrauke! :roll: :roll: :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:23

Kol kas ant grybukų , po piet žiūrėk ant dar ko nors :roll: :D Tokia dabar jau mano dalia :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 12:30

:laugh: nei pridesi,nei atimsi :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:20

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:26

Pica “Karčofi”

300g picos tešlos,
2 šaukštai pomidorų padažo,
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,
280g aliejuje konservuotų artišokų,
8 konservuoti pomidorai,
druskos,pipirų,petražolių.

Picos tešlą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Iš indelio išimkite artišokus ir palaukite, kol nubėgs aliejus (tačiau jo nenuspauskite). Iš indo išimkite konservuotus pomidorus ir palaukite, kol nubėgs konservavimo skystis. Artišokus supjaustykite juostelėmis ir uždėkite ant tarkuoto sūrio paviršiaus. Stambiai supjaustykite konservuotus pomidorus ir sudėkite ant artišokų sluoksnio. Apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite 1 – 2 šaukštais konservuotų artišokų aliejaus. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių), kol tešla švelniai apskrus.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 30 Sau 2008, 22:14

jaucesi kad ramune gryzo :lol: :P

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 30 Sau 2008, 23:34

Net labai jauciasi. Receptuku tik daugeja ir daugeja. Reik tik spet suziuret :D

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 30 Sau 2008, 23:59

suspesi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 09:25

Ne kasdien laiko turėsiu dėt tuos receptukus. Turiu aš per tą "pabėgimo" laiką jų pasirinkusi, reikia sudėliot po truputį :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Sau 2008, 11:05

o dar jei visos taip detu,tai cia jau ju visas kalnas butu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 11:09

Tai pirmyn, mergaites :lol:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 31 Sau 2008, 14:05

vitele rašė:Trapios tešlos pica su džiovintais grybais
o prie ko cia tie zirniai? taip ir nepagavau kampo, kad prilaikytu popieriu?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 31 Sau 2008, 15:09

Kad formą pyragui išlaikytų, Per daug neišsipūstų ir pan. Galiam ir pupeles naudot ;)

Skelbti atsakymą