Kad aš turbūt irgi antrą kartą nerasčiau Ji taip ir vadinasi Armėniška užeiga.Tutsi rašė:butinai isbandysiu ta uzeigele,jei rasiu
Patiekalai mažiausiems
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Jei apie patiekalus, tai aš savo mažyliui gaminu tokį troškinį. Labai paprasta ir skanu. Reikės:
vištienos
morkos
svogūno arba poro
1 stiklinės grikių.
prieskonių.
Višieną reikia nuvirti (paskui bus sriubytei) ir nuimti nuo kaulo (jei naudojate ne krūtinėlę. Jei krūtinėlę, tai supjaustykite mažais gabalėliais). Pakepinkite keptuvėje su morkomis ir svogūnu. Kepkite kol pradės vos vos minkštėti svogūnas. tada dėkite nevirtus grikius ir viską paskrudinkite šiek tiek. dėkite prieskonių (anksčiau dėdavau sultinio kubelį ar vegetos, bet kai sužinojau apie natrio gliutanatą arba E 621, tai naudoju tik natūralius prieskonius, druska, pipiras, petražolė, krapai). viską užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol išbrinks grikiai.
Dar galima dėti kokius du šaukštus pomidorų padažo, taip pat labai skanu, tik aš mažajam darau be.
Skanaus.
vištienos
morkos
svogūno arba poro
1 stiklinės grikių.
prieskonių.
Višieną reikia nuvirti (paskui bus sriubytei) ir nuimti nuo kaulo (jei naudojate ne krūtinėlę. Jei krūtinėlę, tai supjaustykite mažais gabalėliais). Pakepinkite keptuvėje su morkomis ir svogūnu. Kepkite kol pradės vos vos minkštėti svogūnas. tada dėkite nevirtus grikius ir viską paskrudinkite šiek tiek. dėkite prieskonių (anksčiau dėdavau sultinio kubelį ar vegetos, bet kai sužinojau apie natrio gliutanatą arba E 621, tai naudoju tik natūralius prieskonius, druska, pipiras, petražolė, krapai). viską užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol išbrinks grikiai.
Dar galima dėti kokius du šaukštus pomidorų padažo, taip pat labai skanu, tik aš mažajam darau be.
Skanaus.
pagerinti lietiniai
tešlai reikės:
vandens ar pieno
miltų
prieskonių
kiaušinis
malti džiūvėsėliai
ko širdis geidžia įdarui (dešrelė, keptos morkos, pievagrybiai, t.t.)supjaustyto olandiško ar kitokio sūrio
iškepkite lietinius įprastu būdu. į sūrį įvyniokite dešrelę ar kitą įdarą, susukite į blyną. apvoliokite kiausinio plakinyje ir džūvėsėliuose. kepkite įkaitintuose riebaluose. Skanaus.
vandens ar pieno
miltų
prieskonių
kiaušinis
malti džiūvėsėliai
ko širdis geidžia įdarui (dešrelė, keptos morkos, pievagrybiai, t.t.)supjaustyto olandiško ar kitokio sūrio
iškepkite lietinius įprastu būdu. į sūrį įvyniokite dešrelę ar kitą įdarą, susukite į blyną. apvoliokite kiausinio plakinyje ir džūvėsėliuose. kepkite įkaitintuose riebaluose. Skanaus.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Džiūvėsėlių blyneliai
Reikes:
3 v š džiūvėsėlių,
3/4 stiklinės vandens,
2 g mielių,
1 a š sviesto,
1 kiaušinis.
Džiūvėsėlius sumalti mėsmale, užpilti karštu vandeniu, įdėti mielių ir šiltoje vietoje palaikyti porą valandų Į pakilusią tešlą įmaišyti kiaušinį. Iš tešlos suformuotus blynelius kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Reikes:
3 v š džiūvėsėlių,
3/4 stiklinės vandens,
2 g mielių,
1 a š sviesto,
1 kiaušinis.
Džiūvėsėlius sumalti mėsmale, užpilti karštu vandeniu, įdėti mielių ir šiltoje vietoje palaikyti porą valandų Į pakilusią tešlą įmaišyti kiaušinį. Iš tešlos suformuotus blynelius kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Burgeriai "Linksmoji šeimynėlė"
Reikes:
12 vienetų:
1 svogūnas,
100 g duonelės
1 kg faršo, mairūnas,
4 šaukštai kečupo
2 tryniai,
papuošimui:
3 gamburgerių duonelės,
salotos lapai,
morka,
ridikėlis,
žirneliai.
Susmulkinti svogūną, duonelę, sumaišyti faršą, mairūną, 4 šaukštus kečupo, 2 trynius. Suformuoti 12 blynelių ir iškepti juos ant gryliaus 12 - 15 min. Pakeptus dėti į burgerių duonelę, perpjautą pusiau. Papuošimui -plaukai iš salotų lapų, ausys - morkų, akys - ridikėlių, burnytė - kečupo.
Reikes:
12 vienetų:
1 svogūnas,
100 g duonelės
1 kg faršo, mairūnas,
4 šaukštai kečupo
2 tryniai,
papuošimui:
3 gamburgerių duonelės,
salotos lapai,
morka,
ridikėlis,
žirneliai.
Susmulkinti svogūną, duonelę, sumaišyti faršą, mairūną, 4 šaukštus kečupo, 2 trynius. Suformuoti 12 blynelių ir iškepti juos ant gryliaus 12 - 15 min. Pakeptus dėti į burgerių duonelę, perpjautą pusiau. Papuošimui -plaukai iš salotų lapų, ausys - morkų, akys - ridikėlių, burnytė - kečupo.
Pas mane atvirkštinės bėdos Raito mergina kaip didelė , ryte kokia varškytė pusryčiams ar košė , per piet lėkštė sriubos , ir antras patiekalas būtinai , porcijos kaip reikiant , na ir vakarienės nepamirštam, dar viską užgeriam pienu sultim ir t.t. Jei sotu neūbauja , jei trūksta šaukia kiek gerklė neša mamaaaaam
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
O kaip svoris? Ne per didelis? Tiesa ir kokio amžiaus pas tave?vitele rašė:Pas mane atvirkštinės bėdos Raito mergina kaip didelė , ryte kokia varškytė pusryčiams ar košė , per piet lėkštė sriubos , ir antras patiekalas būtinai , porcijos kaip reikiant , na ir vakarienės nepamirštam, dar viską užgeriam pienu sultim ir t.t. Jei sotu neūbauja , jei trūksta šaukia kiek gerklė neša mamaaaaam