Puslapis 2 iš 3
Parašytas: 04 Kov 2008, 21:15
Siesta
- NORVEGIŠKAS LEDŲ TORTAS
- 500g lazdyno riešutų
- 7 kiaušiniai
- 200g cukraus
- 0,5 l grietinėlės
- druskos, vanilinio cukras
Riešutus sumalti arba suskaldyti su mikseriu.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų, įdėti truputį druskos. Sumaišyti su riešutais.
Pusė gautos masės įdėti į tortinę formą ir kepti 15-20 min.
Išplakti grietinėlę su vanilinu ir sumaišyti su likusia mase, įmaišyti pašildytus trynius. Galima pridėti susmulkinto šokolado arba griliažo.
Gautą grietinėlės masę supilti ant iškepto ir atvėsusio pagrindo ir atšaldyti.
Parašytas: 05 Kov 2008, 16:22
Tutsi
Ledai su karšta uogiene
Ingredientai
500 g vanilianiai ledai
200 g grietinėlė
3 šaukštai cukrus
500 ml pertrintų braškių uogienė
papuošimui- raudonieji serbentai .
Kaip gaminti
Į indelį ledams įdedame 4 ledų rutulėlius, kuriuos suformuojame šaukštu. Šalia jų išspaudžiame kelis plaktos grietinėlės bokštelius ir papuošiame raudonaisiais serbentais. Prie ledų patiekiame indelį su karšta uogiene. Prieš valgydami užpilame ja ledus. Skanaus!
(
www.receptai.lt)
Parašytas: 15 Kov 2008, 14:32
Talija
Ledai
(4 porcijos)
Sudedamosios dalys
2 kiaušiniai
100 g cukraus
300 ml plaktos grietinėlės
Skoniui pagerinti
1 – 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
arba
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
arba
1 – 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
arba
2 valgomieji šaukštai koncentruotų apelsinų sulčių
arba
1 maistinis šaukštas kakavos
arba
50 g susmulkintų riešutų ir 50 g smulkinto šokolado.
1. Kiaušinių trynius išplakite kartu su sirupu. Įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų ingredientų.
2. Plakite kiaušinių baltymus tol, kol pasidarys putos.
3. Kitame inde suplakite grietinėlę.
4. Kiaušinių baltymus ir grietinėlę sumaišykite su išplaktais kiaušinių tryniais.
5. Supilkite į formelę ir padėkite į šaldytuvą. Po 5 val. ledai bus sušalę.
Parašytas: 15 Kov 2008, 19:14
Ramunė
Kokosiniai ledai
Jums reikės:
- 400 ml kokoso riešutų pieno,
- 100 g cukraus pudros,
- 4 vid. kiaušinio trynių,
- 1 arbatinio š. skrudintų sezamo sėklų,
- 2 arbatinių š. džiovintų, skrudintų kokoso riešutų drožlių,
- 2 arbatinių š. smulkintų mėtos lapų,
- 150 ml plaktos grietinėlės.
1. Pakaitinkite kokoso pieną iki virimo prikaistuvyje. Tuo metu ištrinkite cukrų su kiaušinio tryniais iki tirštos, kreminės masės. Švelniai maišydami, iš lėto supilkite masę į kokoso riešutų pieną.
2. Supilkite sezamo sėklas, džiovintas kokoso riešuto drožles ir mėtą. Maišydami, pakaitinkite iki virimo ant silpnos ugnies.
3. Supilkite į indą tinkamą užšaldyti. Palaukite, kol masė visiškai atauš ir įdėkite į šaldiklį.
4. Po 2 val. išimkite ledus ir suplakite. Įdėkite į šaldiklį dar kartą, kol masė nusistovės.
Parašytas: 17 Kov 2008, 09:18
angeliuke
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 18 Rgp 2009, 21:12
Živilė
Norit paragauti TIKRŲ karamelinių ledų? Prašom
Karameliniai ledai
Reikės:
1200ml grietinėlės 35% riebumo
8 trynių
270g cukraus
50ml vandens
Trynius labai gerai išplakame su 150g cukraus, kol plakinys taps šviesus ir standokas (net su plaktuvu reikia plakti 6-8 min). Toliau pilam 200ml grietinėlės į šį plakinį, nenustojant
energingai plakame.
1l grietinėlės pakaitinti iki virimo (jeigu grietinėlė užvirs, ledai nepavyks) ir iškart nukeliam nuo ugnies.
Karštą grietinėlę sumaišome su išplaktais tryniais (galim perkošti grietinėlę per sietelį, nes ant viršaus susidaro nevisai maloni plėvelė).
Visą šį mišinį pilam į puodą ir statom ant viryklės. Kaitiname ant nedidelės ugnies iki virimo, nuolat maišydami. Nukeliam nuo ugnies užvirimo akimirką. Viskas, ledai pagaminti.
Dabar gaminsim
karamelinius ledus. Į didelę keptuvę suberiam 120g cukraus, įpilame vandens. Išverdame karamelę. (Tiesiog kaitinti cukrų iki kol jis taps rudas). Karamelę atvėsiname ir supilame į ledų mišinį.
Visą šį gėrį pilam į kokį nors užsdengiamą indą (puikiai pasitarnauja plastmasiniai indeliai) ir laikome šaldiklyje 6-8 val., kas valandą pamaišydami ledus mediniu šaukštu. Toliau žinot ką daryti. Skanaus
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 18 Rgp 2009, 21:15
Živilė
Sekantys ledai, kuriuos gaminsiu artimiausiu metu bus Semifreddo. galbūt pavyks nufotkinti visą eigą, tai irgi pasidalinsiu įspūdžiais.
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 18 Rgp 2009, 21:49
Forelle
Seilė tįsta beskaitant. Reikės kada ir man tokius išbandyti, žinau, kad trynius kaitina ir tiramisu gaminant, tai jau bręstu tam reikalui, kiaušinių parsivešiu iš kaimo. Brangesnis variantas - gaminti su putpelių kiaušiniais, jos salmonelioze neserga.
O mes mėgaujamės uoginiais ledais iš jų sulčių, kartais dar jogurto pamaišom. Įmesiu kada foto, lyg ir turiu padarius.
P.S. nelabai į temą, bet "Kepėjo: parduotuvėje nusipirkau nerealiai gražių ledų formelių: meškutį, begemotuką ir pingviną
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 19 Rgp 2009, 08:16
pyp
Forelle rašė:Seilė tįsta beskaitant. Reikės kada ir man tokius išbandyti, žinau, kad trynius kaitina ir tiramisu gaminant, tai jau bręstu tam reikalui, kiaušinių parsivešiu iš kaimo. Brangesnis variantas - gaminti su putpelių kiaušiniais, jos salmonelioze neserga.
O mes mėgaujamės uoginiais ledais iš jų sulčių, kartais dar jogurto pamaišom. Įmesiu kada foto, lyg ir turiu padarius.
P.S. nelabai į temą, bet "Kepėjo: parduotuvėje nusipirkau nerealiai gražių ledų formelių: meškutį, begemotuką ir pingviną
as ir ne i tema, bet vakar buvau irgi kepeju parduotuvej, pirkau keksiuku formele
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 19 Rgp 2009, 09:04
Tutsi
na man, kol kas nereikia jokiu formu nei skardeliu........ jau ir taip ju visas kalnas
Tiesa... tortines naujos formos reiketu
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 24 Rgp 2009, 13:47
sinsan
kai ves i parda mane uzsiprekinsiu grietineles ir tkrai gaminsiu
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 27 Rgp 2009, 21:18
Forelle
Teko laimė mažąjai paragaut ledų, tai dabar vis nori, tai tenka gamint naminius iš uogų ir jogurto. Proporcijos iš akies, vis paragaujant. Kartais darau vien uogų, kartais pamaišau su jogurtu. Čia jogurto ir šilauogių mix'as
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 09:11
Živilė
Skaniai atrodo
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 11:52
sinsan
noreciau ledu, o ypac su silauogem
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 12:22
Forelle
Tai pasidaryk. Man tai skaniausi braškiniai
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 12:28
sinsan
neturiu jokiu svieziu uogu apart slyvu, neveza kol kas i parde maniskis, valgyt yra ko, o pats dirba kas dien po 14 val minimum. tai savaitgali gal vaziuosim, bet kad kai ziurejau i melynes plaukai pasistojo, 125 gramai pas mus kainuoja 8 litus, ir jo stoookios diiidels, ir taip as ju noriuuuu, bet man tu 125 g. neustektu
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 12:30
erikiux
O aš dar nei karto namie ledų nedariau
. Bet čia viskas taip gardžiai atrodo
, kad manau tikrai verta pabandyti
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 12:33
sinsan
tikrai verta, as pati braskinius darau, tik be jogyro, tai skonis dauk geresnis ir sveikesnis nei pirktiniu
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 14:01
angeliuke
sinsan rašė:neturiu jokiu svieziu uogu apart slyvu, neveza kol kas i parde maniskis, valgyt yra ko, o pats dirba kas dien po 14 val minimum. tai savaitgali gal vaziuosim, bet kad kai ziurejau i melynes plaukai pasistojo, 125 gramai pas mus kainuoja 8 litus, ir jo stoookios diiidels, ir taip as ju noriuuuu, bet man tu 125 g. neustektu
Pas mus Anglijoj lygiai tokios pat melyniu kainos, tai as tik dukrytei nuperku ir viskas
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 20:05
sinsan
tai kai dukryte mazute tai jei 125 g. per akis, o man kokio 1 kg minimum reiketu
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 28 Rgp 2009, 20:30
angeliuke
Tai ir mum su vyru tas pats. Reiktu abiem po kilograma
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 15 Rgs 2009, 14:10
Živilė
Slyvų šerbetas
750g slyvų
4 v.š. (3/4 stiklinės) rudojo cukraus
0.5 stiklinės vandens
2 v.š. kokio nors alkoholio (labai tinka likeris, konjakas)
Į puodą suberti cukrų, supilti vandenį ir užkaisti. Slyvas nuplauti ir supjaustyti bet kokiais gabaliukais, galima palikti ir žievelę, ir kauliukus. Kai cukrus puode ištirps, sudėti slyvas ir pavirti, kol slyvos suminkštės (apie 10-15min). Tada visą mišinį pertrinti per sietą, kad visos negerovės (kauliukai, luobelės) atsiskirtų ir liktų nuostabaus skonio raudonas skystis. Į tą skystį pilam alkoholį ir šaldome apie 4h. Skanaus
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 04 Geg 2011, 18:53
Allure
Forelle rašė:Teko laimė mažąjai paragaut ledų, tai dabar vis nori, tai tenka gamint naminius iš uogų ir jogurto. Proporcijos iš akies, vis paragaujant. Kartais darau vien uogų, kartais pamaišau su jogurtu. Čia jogurto ir šilauogių mix'as
O jogurtas koks dedasi?Naturalus?
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 05 Geg 2011, 20:42
Siesta
Aš kartais įdedu į šaldymo kamerą jogurto indelį ir sušaldau, tikrai labai primena ledus
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 06 Geg 2011, 10:06
Arūna
Reiks mano kulimnarui šitą temutę parodyt - prigamins ledų
Šiaip parasčiausius daro panašiai kaip Cukinijos, tik berods ir jogurtą išplaka, tik vietoj cukraus deda uogienes- geriausia šaldytų trintų uogų - šitie man skaniausi. Ir dar sumaišo pvz dvejas uogienes ir paskui suleidžia į indelį gražiai dvispalvius ledus
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 18 Rgp 2012, 16:16
Ramunė
Atsigaivinam
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 23 Rgp 2012, 22:14
Tutsi
jamu...
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 12 Kov 2013, 19:48
DanuteL
Kazkaip siandien mus prie netradiciniu dalyku patrauke
Vaisinu vaniliniais ledais su moliugo seklu aliejumi
Neperseniausiai dovanu gavusi ta alieju, nezinojau, ka su juo daryt,
dabar pati perku
O tuos ledus nusibezdzionavom is vienos kavines...
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 12 Kov 2013, 19:50
Ramunė
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, kaip čia skaniai rodo. Kadangi nedaug, o aš pirma, taigi po manęs neliks
Re: Ledai ir šerbetai
Parašytas: 13 Kov 2013, 10:33
juuurate