Ką gaminti vakarienei.....?

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 28 Bal 2008, 14:47

Vaizdas ir man patiko, bet su mėsa būtų buvę skaniau :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Geg 2008, 13:30

Kumpiu įdarytas pyragas
Grilyje keptas prancūziškas batonas su kumpio įdaru

1 (prancūziškas) batonas
150 g virto kumpio (3 storos riekės)
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas susmulkintų žalumynų
druskos
1 skiltelė česnako
Batonas, kadangi jis per ilgas griliui - supjaustomas į 2 arba 3 dalis. Atsargiai išskobiamas minkštimas. Batono vidus užpildomas įdaru.Įdarui kumpis supjaustomas mažais kubeliais, įdedamas šakute išplaktas trynys, susmulkinti žalumynai: petražolė, citrininė melisa, builis, svogūnų laiškai, krapai, vaistinė agurklė ir kt., suberiama druska ir pipirai.Įdaryti batonai dedami į įkaitusį grilį ant grotelių ir kepami apie 5 minutes.Atskirai tiekiamos įvairios salotos.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 01 Geg 2008, 14:20

cia geras recepciukas :luks: reikes mamai uzrodyt Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Geg 2008, 14:22

Vakar pasidariau tinginio vakarienė iš pusgaminių :oops:
Bet visai gerai prie alaus toks rinkinukas
Prikabinti failai
DSCF3537.JPG
DSCF3537.JPG (30.44 KiB) Peržiūrėta 3859 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 01 Geg 2008, 14:25

o kas cia yr? :shock: :oops: :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Geg 2008, 14:27

Šaldyti žuvies piršteliai, šaldyti bulvių rutuliukai, raugintas agurkas ir mano gamybos padažas (varškė + raugintas agurkas ir prieskoniai pagal nuožiūrą)
Orkaitėje pakaitinau šaldytus produktus.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Geg 2008, 14:29

Gera mintis, kai tingisi, valgyt norisi, o ko konkrečiai norisi - nežinai :luks: :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Geg 2008, 14:30

Ramunė rašė:Gera mintis, kai tingisi, valgyt norisi, o ko konkrečiai norisi - nežinai :luks: :luks:
Va va, todėl ir sakau "tinginio vakarienė" ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Geg 2008, 14:40

nagi super ta tavo vakariene :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 01 Geg 2008, 18:47

Labai skaniai dabar valgiau varškės apkepą, receptas iš šios svetainės forumas/viewtopic.php?t=6671, tik dar obuolio papjausčiau ir aguonų įdėjau :valg:
Prikabinti failai
fotos 129.jpg
fotos 129.jpg (32.64 KiB) Peržiūrėta 3833 karus(ų)
fotos 126.jpg
fotos 126.jpg (34.32 KiB) Peržiūrėta 3833 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo merope87 01 Geg 2008, 19:06, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Geg 2008, 19:01

o jei tikriau :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 01 Geg 2008, 19:06

Pridėjau nuorodą.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2008, 19:34

super skaniai atrodo :geles: as vakarienei blynu torta dariau, puse dar liko, tai bus naktipieciams :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Geg 2008, 20:18

reikes pameginti prakepti :roll:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 02 Geg 2008, 08:35

merope87, labai gražus tau apkepas gavosi :) Nebandžiau su obuoliais, bet reiks išbandyt ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 13:07

Sumuštinių tortas su varškės pertepimu

1 kepalas forminės duonos
Pertepimui:
400 g varškės
150 g sviesto
petražolių
krapų
salotų
druskos
maltų kvapiųjų pipirų
Papuošimui:
agurko skiltelių
krapų ir petražolių šakelių
Nupjauname forminės duonos plutą ir horizontaliai supjaustome į 4 lakštus.
Pertepimui skirtus produktus sumalame mėsmale, paskaniname druska, pipirais ir gerai sumaišome.2/3 dalimis pertepame lakštus, o likusį padedame šaltai.Kepalą suvyniojame į marlę, paslegiame (šiek tiek) ir laikome per naktį šaltai.Kitą dieną sumuštinių tortą aptepame likusia varškės mase ir papuošiame agurko skiltelėmis bei žalumynais.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 05 Geg 2008, 20:13

Dėkui už pagyrimus mano apkepui :D Šiandien vakarienei - seniai buvo, tai sumuštinių prisikepėm :D
Prikabinti failai
fotos 178.jpg
fotos 178.jpg (47.08 KiB) Peržiūrėta 3772 karus(ų)

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 05 Geg 2008, 20:19

seniai ir aš bevalgiau karštų sumuštiniųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Geg 2008, 20:44

Aš irgi juos darau dabar :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 05 Geg 2008, 20:49

o as eisiu sampinjonu sriubytes virti, kad tik skranduko nakciai neapkrauciau :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 05 Geg 2008, 20:57

Lilina rašė:Aš irgi juos darau dabar :lol:
Maniškiai jau kepaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Geg 2008, 21:27

Aš savo jau sulapnojau :P Vyrui kelis palikau. :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 06 Geg 2008, 08:11

sinsan rašė:o as eisiu sampinjonu sriubytes virti, kad tik skranduko nakciai neapkrauciau :roll:
Bet grybai sunkiai virškinami :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2008, 08:47

Kiek girdejau ir skaiciau, tai sampinjonams netaikoma :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 06 Geg 2008, 09:03

Kai parašiau tik tada susimąsčiau, ar nebus tik šampinjonai kokia išimtis :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Geg 2008, 09:18

yra tam kolektyvas,pasitarti ir pasikonsultuoti galima :wink: :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2008, 12:51

receptukas pievagrybiu megejoms :wink: Neradau kur ideti,tai dedu cia :D

Pievagrybių kotletukai

Reikalingi produktai:
0,5 kg pievagrybių,
200 gramų batono,
2 kiaušinių,
svogūno galvutės,
druskytės ir pipiriukų pagal kiekvieno skonį,
stiklinės džiūvėsėlių kotletukams apvolioti
bei aliejaus kepimui

Pievagrybius pakepinti aliejuje, svogūną taip pat. Po to dubenyje sumaišyti grybus su svogūnais, sudeti išmirkytą ir nuspaustą batoną, įmušti kiaušinius, suberti prieskoniukus ir viską gerai išmaišyti. Iš tokios masės formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Labai skanu su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.

Sitas receptukas yra ne mano,nes puikiai zinote,kad as nemegstu pievagrybiu :D Jis rastas internete :!: O jį pagamino Vituliukas :wink:
Prikabinti failai
279.jpg
279.jpg (7.41 KiB) Peržiūrėta 3718 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 02 Bir 2008, 14:22, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 18:40

:geles: :aciu1: :luks:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 08 Geg 2008, 18:49

super, kaip noreciau tokiu :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Geg 2008, 09:13

O aš sumakalavau tokius kotletukus:
200 gr. krabų lazdelių (perku krabų mėsą arba lašišines lazdeles),
150 gr. kieto ferm. sūrio,
2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako.
Aliejus kepimui.
Prieskonius dėjau žuviai skirtus.

Stambia tarka sutarkkuoti krablazdes ir ferm sūrį, įmušti kiaušinius, smulkintą česnaką. Viską išmaišyti. Jei labai skysta, galima įdėti kokį šaukštą miltų. Šaukštu dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Valgėm su padažu: majonezas+labai smulkiai pjaustytas raugintas agurkėlis. Skanaus :!:
Prikabinti failai
caf85e619e01.jpg
caf85e619e01.jpg (44.08 KiB) Peržiūrėta 3672 karus(ų)

Užrakinta