Ką gaminti vakarienei.....?
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Porų užkanda „Kazanova“
2 porų (apie 400 g), 60 g riekelėmis pjaustyto rūkyto kumpio,
60 g pelėsinio sūrio, 0,5 stiklinės grietinės,
15 g sviesto, skiltelės česnako,
druskos, pipirų,
25 g margarino kepimo indui patepti.
Porus gerai nuvalyti, supjaustyti 10 cm ilgio gabalėliais ir 5 min. pavirti pasūdytame vandenyje. Išgriebus gerai nuvarvinti, apvynioti kumpio riekelėmis ir sudėti į riebalais pateptą karščiui atsparų indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš kepimo pabaigą palaistyti padažu (sūrį sutrinti šakute, pusę jo sumaišyti su grietine, sutarkuotu sviestu, druska, pipirais, pertrintu česnaku) ir dar 5 min. pakepti. Patiekti karštus, pabarsčius likusiu sūriu.
2 porų (apie 400 g), 60 g riekelėmis pjaustyto rūkyto kumpio,
60 g pelėsinio sūrio, 0,5 stiklinės grietinės,
15 g sviesto, skiltelės česnako,
druskos, pipirų,
25 g margarino kepimo indui patepti.
Porus gerai nuvalyti, supjaustyti 10 cm ilgio gabalėliais ir 5 min. pavirti pasūdytame vandenyje. Išgriebus gerai nuvarvinti, apvynioti kumpio riekelėmis ir sudėti į riebalais pateptą karščiui atsparų indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš kepimo pabaigą palaistyti padažu (sūrį sutrinti šakute, pusę jo sumaišyti su grietine, sutarkuotu sviestu, druska, pipirais, pertrintu česnaku) ir dar 5 min. pakepti. Patiekti karštus, pabarsčius likusiu sūriu.