Užkandžiai prie alaus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Užkandžiai prie alaus

Standartinė Tutsi » 09 Vas 2007, 10:02

mano vyras labai megsta alu,kaip tikras lietuvis.O prie alaus visada nori ko nors uzkasti,gal galite patarti,kokiu nors uzkandeliu? Gali buti ir paprastos ir sudetingos :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 10:23

Duoną supjaustyk piršteliais, iškepk arba išvirk fritiūrinėje, įtrink česnakėliu. Sutarkuok labai smulkiai sūrį, padažyk pusę duonos pirštelio į majonezą ir į sūrį. Palaikyk kokias 5 minutes, kad apdžiūtų. Man pačiai labai patinka. Beje, ir į alų nespjaunu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 10:26

Šitam forume, PIGUS MAISTAS pirmame puslapyje yra UŽKANDĖLĖ PRIE ALAUS ir netik... Paskaityk, turėtų patikti.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Vas 2007, 11:02

Turiu aš receptukų, kurie tinka prie alaus, įdedu kelis:
1. keptas sūris su prieskoniais. Nusiperki lietuvišką baltą varškės sūrį, jį gerai paprieskoniuoji norimais prieskoniais, kad būtų aštriau, taip palaikyti jį šaldytuve per naktį, o ryte iškepti orkaitėje;
2. sūrio piršteliai prie alaus, patiekiami su pomidorų, majonezo ir česnakų padažu;
3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Vas 2007, 11:42

siūlau savo užkanda forumas/viewtopic.php?t=5605

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Vas 2007, 13:55

aciu Lilina,jau isbandziau tavo receptuka :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 16:15

Labai man patinka, tik darbo daugoka :

Paprika įdarytas alyvuoges apsukame plonu šoninės griežinėliu ir persmeigiame krapštuku.
Iš ruginės duonos išspaudžiame norimos formos pagrindą, užtepame sviestu ir uždedame pelėsinio ar kitokio sūrio, ant sūrio - griežinėlis pomidoro. Viršų užbarstome maltais pipiriukais, laiškiniais česnakais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 16:19

Pelėsinį sūrį sumaigyti šakute, pridėti truputį minkšto sviesto ir grietinės. Jei reikia pridėti prieskonių. Duonos skritinėlį ( prieš tai nupjauti plutelę) aptepti sūrio mase ir ant viršaus uždėti kitą skritinėlį. Puošti galima pagal skonį :
alyvuogių skritinėliais, ridikėliais, graikiniais riešutais...

8) :roll:

Dubenėlyje išmaišyti majonezą, pomidorų padažą, įdėti truputį garstyčių ir smulkiai tarkuoto sūrio. Išspausti keletą česnako skiltelių, įberti paprikos, jei reikia - druskos. Labai gerai išmaišyti.
Batoną ar duoną aptepti ir kepti orkaitėje, kol skrebučiai gražiai pagels.

Labai skanu prie alaus ir vyno. Esu dariusi ir prie sultinio.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 09 Vas 2007, 16:26, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 16:25

silsta rašė:3. vištų sparneliai prie alaus (kepti vištų sparneliai, čili padažas, prieskoniai). Skanaus
Paveikslėlis

Labai skanu ir kiaulių rūkytos ausys arba liežuviai. Ir darbelio nedaug : parsinešei ir supjaustei skaniai :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Vas 2007, 16:35

tai ausytes ir uodegytes cia kas be ko :D ,bet ta mano brangenybe pats perka.Kai nori man tipo gero padaryti,kad nereiktu nieko gaminti :wink: O seip dar perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus. :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 16:38

tutsi rašė:perka vistu skrandukus,irgi labai skanu....prieskoniukai ir pipiriukai viskas ciki.Jau zinau,kokios firmos gera produkcija,o kurios geriau nepirkti nes neskanus. :D
Jei gali, pasidalink pirkimo ypatumais :wink: Aš irgi skrandukus labai mėgstu, bet vis nepataikau skanių... :?

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Vas 2007, 16:54

Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 18:02

silsta rašė:Pas mus IKI yra pirkti kiaulių šnipai (knyslės) rūkytos. Niekad nebandėm, kas valgė sakė, kad skanu. Gal bandėt :?:
Esu pirkusi porą kartų. Man aplamai patinka tie vadinami"subproduktai" :roll: Pirmąkart buvo :luks: Ir minkštas, ir prieskonių netrūko. Skanumėlis :lol: Kitą kartą - šlamštas guminis ir dar be skonio pakliuvo. :evil: Daugiau ir nepirkau :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Vas 2007, 18:18

Kad tos parukytos ausys, mano vyras irgi mėgsta, perkam prekybos centruose ir irgi kaip kada, kada labai skanu, kada tiesiog šlamštas, jeigu nesveriama, reikia skaityt etiketę, kas parašyta. Virtos, o paskui parukytos, buna š.. skonio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Vas 2007, 18:24

Pas mus IKI mačiau skrudintų lašinių juostelių prie alaus. Nepirkau, nežinau kas per padaras yra :lol: , bet susižavėjimo jų išvaizda nekelia. :roll: Gal kas ragavot? Juk kas tinka prie alaus, tinka ir be jo :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Vas 2007, 13:58

Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Vas 2007, 14:02

gal kas zinote,kaip iskepti fermentinio surio lazdeles? :merg2: Tokios buna kavynese :D

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 10 Vas 2007, 16:06

tutsi rašė:Patys skaniausi skrandukai yra "kaisiadoriu";ausytes-"biovelos"ir"krekenavos".O lasinuku traskuciai irgi skanu,kas nebande,verta paragauti :D
prie visu situ skanestu, mes basturmos dar perkames. :D cia vytinta mesyte tokia.
o dar pasidarom progai kokiai:
dziovintos slyvos
suris
cesnakas
majonezas
migdolo riesutas.
Viska susmulkinus smulkiai, net riesutus sumalt, uztept ant slyvos.
Skanaus :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2007, 16:42

tai,kad cia labai turbut peckelyne gaunasi,ar ne :evil:

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 19 Vas 2007, 14:16

nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2007, 09:27

aguona rašė:nu kad ne. suri smulkiau nei su burokine sutarkuot. riesutus su cesnakinia sutrupint , cesnaka taip pat.ir fsio. na man tai cia nera marmalynes. kaip kam atrodo :roll:
As turejau mintyje,kad cia daug vargo,o ne,kad neskanu :merg2:

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 27 Vas 2007, 13:21

nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2007, 16:20

aguona rašė:nu man nedaug vargo. bet ka daryt virtuveje, reik siek tiek pastangu.
nieks nepasigamina pirstu pamojus :D
O kai vyrai susirenka gerti alaus,dazniausiai nori,kad uzkanda ant stalo atsirastu pirstu pamojus :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 27 Vas 2007, 22:39

tada lengviausia, papjaustyt kiaules ausi, surio, basturmos , ar dar ko :roll: :D

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 00:35

Ir as pasiulisu viena recepteli. Beje, tai ir siaip labai skani uzkanda.

Datiles
Migdolai
Sonines greizineliai

Is datiliu isimti kauliukus (arba nusipirkti be kauliuku, taip geriau :luks: ). I kiekvienos vidu ideti po sveika nulupta migdola. Ir toki vaisiuka su idaru apvynioti sonines greizineliu. Pekepinti siek tiek aliejuje. Nu gaunasi :hubba: Jei kas pabandysite, pasidalinkite ispudziais.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Kov 2007, 11:04

lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku. :D O sonine turi buti rukyta ar zalia? :merg2:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 16:19

tutsi rašė:lauksiu alaus vakarelio ir butinai pameginsiu pavaisinti tokiu patiekaliuku. :D O sonine turi buti rukyta ar zalia? :merg2:
Man tai skaniau su parukyta. Tik greizineliai turi buti gana ploni.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Kov 2007, 16:27

supratau :D

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 16:29

Kai isbandysi pasidalink ispudziai :roll: :wink:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Kov 2007, 16:31

butinai :luks:

Skelbti atsakymą