Kepame duonkepėje
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Kepame duonkepėje
Vakar iškepiau cinamoninės Forelles duonos- laaaabai skani ir kvapni
Re: Kepame duonkepėje
erneka rašė:Vakar iškepiau cinamoninės Forelles duonos- laaaabai skani ir kvapni
Taip, jau kvapas nenusakomas
Re: Kepame duonkepėje
Netepiau. Pagal receptą jas kai formuoji, reikia miltuotom rankom, kad truputėlį apliptų miltais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
TOkais bandeles juk ir pačiam užsiminkyti galima tik mano orkaitė normaliai neiškepa ar tu rankomis minkysi, ar duonkepe
Re: Kepame duonkepėje
Taip, aišku galima. Bet nuo tada, kai pabandžiau su duonkepe tešlą bandelėms ir picai minkyt, pačiai to daryt nesinori prie gero greit priprantama
Re: Kepame duonkepėje
Obuolinis pyragas
Užmaišome raugą (programa Tešla) iš 1/4 puodelio pieno, 1/4 puodelio vandens, 2 valg. š. obuolienės, 2 valg. š. manų kruopų, 1 a.š. cukraus, 1/2 puod. miltų, 1 a.š. sausų mielių.
Į pakilusį raugą dedame 1/4 puod. cukraus, 1 a.š. medaus, 1 kiaušinį, 2 valg. š. sviesto, 1 a.š. druskos, miltų (kad išeitų minkšta nelimpanti tešla). Programa - Saldi duona.
Labai skanus pyragas
Užmaišome raugą (programa Tešla) iš 1/4 puodelio pieno, 1/4 puodelio vandens, 2 valg. š. obuolienės, 2 valg. š. manų kruopų, 1 a.š. cukraus, 1/2 puod. miltų, 1 a.š. sausų mielių.
Į pakilusį raugą dedame 1/4 puod. cukraus, 1 a.š. medaus, 1 kiaušinį, 2 valg. š. sviesto, 1 a.š. druskos, miltų (kad išeitų minkšta nelimpanti tešla). Programa - Saldi duona.
Labai skanus pyragas
- Prikabinti failai
-
- Obuolinebulka.JPG (39.03 KiB) Peržiūrėta 6949 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Bet obuoliai turbūt nelabai jaučiasi?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
abejoju, kad nuo dvieju saukstu obuolienes butu bent jau kvapas obuoliu
Re: Kepame duonkepėje
Nesijaučia obuoliai (kur toks kiekis ten jausis), bet kitokį skonį pyragui suteikia. Daug skaniau kažkaip išeina
Re: Kepame duonkepėje
Penkiagrūdė duona su saulėgražomis, sezamais ir linų sėklomis
300 ml vandens
1,5 valg.š. sviesto
1 a.š. druskos
2,5 valg. š. cukraus
240 g kvietinių miltų
240 g rupių ruginių miltų
60g 5 rūšių grūdų dribsnių (aš naudojau Galintos)
po saujelę saulėgražų, sezamų ir linų sėklų (sudėti po signalo)
2 arb. š. sausų mielių
300 ml vandens
1,5 valg.š. sviesto
1 a.š. druskos
2,5 valg. š. cukraus
240 g kvietinių miltų
240 g rupių ruginių miltų
60g 5 rūšių grūdų dribsnių (aš naudojau Galintos)
po saujelę saulėgražų, sezamų ir linų sėklų (sudėti po signalo)
2 arb. š. sausų mielių
- Prikabinti failai
-
- Penkiagrudeduona.JPG (45.37 KiB) Peržiūrėta 6872 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Bananinis pyragas
3/4 p. cukraus;
2 š. sviesto;
1 kiaušinis;
3 nedideli bananai;
2 š. grietinės;
2 puodeliai miltų;
1 a.š. sodos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
1/2 a.š. druskos.
Produktus (išskyrus vieną bananą) sudėti pagal duonkepės reikalavimus. Parinkti ciklą “kepiniai su kepimo milteliais”. Po pyptelėjimo sudėti griežinėliais supjaustytą bananą. Jeigu bananai dideli, reikės daugiau miltų.
Kepant orkaitėje, cukrų išsukti su sviestu iki purios masės. Įmušt kiaušinį, sudėti sutrintus du bananus grietinę, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska, kepimo milteliais, soda. Gerai išmaišyti, dėti į sviestu pateptą indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
3/4 p. cukraus;
2 š. sviesto;
1 kiaušinis;
3 nedideli bananai;
2 š. grietinės;
2 puodeliai miltų;
1 a.š. sodos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
1/2 a.š. druskos.
Produktus (išskyrus vieną bananą) sudėti pagal duonkepės reikalavimus. Parinkti ciklą “kepiniai su kepimo milteliais”. Po pyptelėjimo sudėti griežinėliais supjaustytą bananą. Jeigu bananai dideli, reikės daugiau miltų.
Kepant orkaitėje, cukrų išsukti su sviestu iki purios masės. Įmušt kiaušinį, sudėti sutrintus du bananus grietinę, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska, kepimo milteliais, soda. Gerai išmaišyti, dėti į sviestu pateptą indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kepame duonkepėje
jau kažkur bananinį pyragą rodei?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Buvo bananinis paprastai keptas, ne duonkepėje ir sviestinis
Re: Kepame duonkepėje
Labai skani, minkšta ir puri Ryžių duona
250 ml pieno
1 valg. š. sviesto
1 kiaušinis
150 g virtų ryžių
1,5 arb. š. druskos
2 arb. š. cukraus
425 g miltų
1 arb. š. sausų mielių
250 ml pieno
1 valg. š. sviesto
1 kiaušinis
150 g virtų ryžių
1,5 arb. š. druskos
2 arb. š. cukraus
425 g miltų
1 arb. š. sausų mielių
- Prikabinti failai
-
- Ryziuduona.JPG (36.6 KiB) Peržiūrėta 6785 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
niam niam...nu prisikaupsiu duonu receptu ir kai nusipirksiu duonkepe, kaip driosktelsiu tik kad butu kas valgo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Va va, kad būtų kas valgo, tai ir aš kasdien kepčiau. O dabar tik aš viena laikinai kepimai sustabdyti, nes vietoj duonkepės dabar virtuvėj mano darbo kompiuteris
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
o as pagaliau nusipirkau miltu juodai duonai, tai butinai dabar ja kepsiu
Re: Kepame duonkepėje
Borodino duona
270 ml vandens
1 valg š. aliejaus
1,5 valg. š. medaus
1,5 arb. š. druskos
370 g ruginių miltų
50 g kvietinių miltų
2 valg š. salyklo
1 arb. š. koriandro (neprisimenu kaip lietuviškai vadinasi)
1,5 arb. š. sausų mielių
270 ml vandens
1 valg š. aliejaus
1,5 valg. š. medaus
1,5 arb. š. druskos
370 g ruginių miltų
50 g kvietinių miltų
2 valg š. salyklo
1 arb. š. koriandro (neprisimenu kaip lietuviškai vadinasi)
1,5 arb. š. sausų mielių
- Prikabinti failai
-
- Borodinoduona.JPG (49.09 KiB) Peržiūrėta 6614 karus(ų)
Re: Kepame duonkepėje
Kefyro duona
260 ml kefyro
50 g aliejaus
1,5 arb. š. cukraus
1,5 arb. š. druskos
3 puodeliai (vienas puodelis 240 ml) miltų
1,5 arb. š. sausų mielių
260 ml kefyro
50 g aliejaus
1,5 arb. š. cukraus
1,5 arb. š. druskos
3 puodeliai (vienas puodelis 240 ml) miltų
1,5 arb. š. sausų mielių
- Prikabinti failai
-
- Kefyroduona.JPG (37.27 KiB) Peržiūrėta 6613 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
Šaunuolė, Tina! O aš tik pagal tuos pačius receptus kepu
- lanna
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
- Pliusai: 18
- Miestas: Airija
- Susisiekti:
Re: Kepame duonkepėje
nu ir grozis tu duoneliu,ir as uzsimaniau duonkepes.
Re: Kepame duonkepėje
Moliūginė duona
150 ml moliūgo tyrės
170 ml pieno
1 kiaušinis
50 g sviesto (ištirpinti)
1 arb. š. druskos
3 arb. š. cukraus
450 g kvietinių miltų
80 g manų kruopų
1,5 arb. š. sausų mielių
150 ml moliūgo tyrės
170 ml pieno
1 kiaušinis
50 g sviesto (ištirpinti)
1 arb. š. druskos
3 arb. š. cukraus
450 g kvietinių miltų
80 g manų kruopų
1,5 arb. š. sausų mielių
- Prikabinti failai
-
- Moliuguduona.JPG (41.57 KiB) Peržiūrėta 6366 karus(ų)
Re: Kepame duonkepėje
Aš tiesą vakar buvau Niuronyse, kepėm duoną (čia vadinasi anykštėnė, dar nė karto nebuvusi ). Ba, kaip skanuuuuu... Tokios duonos gyvenime nesu ragavusi.... Jokių mielių, jokių kvietinių miltų!!!!!!! Tikiu, kad ir namie, orkaitėje, laivai galima išsikepti, tik reikia raugą pasiruošti. Berods, turėjau aš jo receptą kažkur... Gal kas bandėte namie kepti tikrą lietuvišką ruginę duoną? Pasidalinkit patirtimi
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
tai tu pasidalink raugo receptu..... senai ieskau
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kepame duonkepėje
kas turit paprastos duonos receptuka, nerandu savo papkes su duonos receptais
Re: Kepame duonkepėje
Okey, pasieškosiu, būtiniausiai įdėsiuTutsi rašė:tai tu pasidalink raugo receptu..... senai ieskau