krepšeliuose? Dėk vien pomidorus, tik daugiau - bus ir taip skanu! Ai6ku, galima pakeisti kokia kita daržove, bet sultinga taip pat. O šiaip, įsivaizduoj, kad vien su pomidorais bus jau gardu!Nicole rašė:Ieškok,Forelle,nes man dar irgi fetos liko ,o šiam patirkala,kur la major darė,aš nežinau kuo cukinijas pakeist!Forelle rašė:Panašiai kaip čederio lazdelės, tik darau pinigėlius. Proporcijos tik kitos, reiks knygoje paieškoti, tik atsimint kurioje
Įvairūs pyragai II
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Re: Įvairūs pyragai II
Taip ir teks daryti, o tai su mano vaiko kaprizais galiu likti be skanaus pyrago Iki Forelės toli, su ja nesusikoperuosiu, Tutsi mėgsta aguonas, bet vaikas liks nelaimingasNicole rašė:Man tai tooooks labai tinka! Gali būti vien aguonos su tešlos lašeliais!erikiux rašė:Ir aš prisidedu prie pagirų Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
Erikiux,dėk aguonas tik į vieną pusį,į kitą kokios marmaliodės ir bus o.k.
Re: Įvairūs pyragai II
Tikiuos,kad padės! Turiu tik bulvių,pomidorų,kaliaropės,paprikų...ir jokios alternatyvos cukinijai! Taip,krepšeliuos,bet jei vien pomidorčikai....nu...nežinau...
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
pabandyk bulves ir papriką. Bulves prieš tai iškepk arba išvirk. Manau, gausis skaniai Kad neprarastų sultingumo - bulvyčių nepadaugint tik... Manau, būtų skanu šitaip
Re: Įvairūs pyragai II
Gal ir neblogai,la major!Kitus produktus kažkaip be problemų pakeičiu kitais,bet vat beskonią cukiniją...
gali viską tik pagadinti....
gali viską tik pagadinti....
Re: Įvairūs pyragai II
Todėl šiemet bandysiu kepti antį farširuotą su faršu! Sulesim antį šventėms,o faršą užkepsiu su bulvėm ir bus "bulvės su ančių prieskoniu"naujiesiems!
Re: Įvairūs pyragai II
Tai dar blogiau!Tad kuo ją galima pakeist šiame recepte!?la major rašė:šitam derinuke cukinija išlieka savo skonio
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
daržovėmis, kurios atrodo derančios su pomidoraisNicole rašė:Tai dar blogiau!Tad kuo ją galima pakeist šiame recepte!?la major rašė:šitam derinuke cukinija išlieka savo skonio
Aš jamčiau bulbikes ir papriką. Skonis bus kitoks - bet, manau, bus skanu vis viena.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
erikiux, kepk du pyragus... ta kur su aguonom mes sulapnosim, o be aguonu paliksim tavo isrankiajam
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Aš irgi pasirinkčiau bulves ir paprikas.la major rašė:daržovėmis, kurios atrodo derančios su pomidoraisNicole rašė:Tai dar blogiau!Tad kuo ją galima pakeist šiame recepte!?la major rašė:šitam derinuke cukinija išlieka savo skonio
Aš jamčiau bulbikes ir papriką. Skonis bus kitoks - bet, manau, bus skanu vis viena.
Re: Įvairūs pyragai II
Teks bandyt pomidorčikų-svogūnų mišiniuką
Forelle,radai ar ne receptūzą? Nes mano Feta sužiedės!
Forelle,radai ar ne receptūzą? Nes mano Feta sužiedės!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Radau vakar, grįštu nuvežus mažę į darželį ir suveduNicole rašė:Teks bandyt pomidorčikų-svogūnų mišiniuką
Forelle,radai ar ne receptūzą? Nes mano Feta sužiedės!
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairūs pyragai II
Pyragai, Pyrageliai
tai va, mano vyke eksperimentai
pagaliau baigiu itikinti save,kad man sekas kepti pyragelius
foto nelabai ryskios, nes fotografuoju su telefonu, bet vis vaizdas.
CITRININIS PTRAGAS
Ingridientai:
350g miltų
350g cukraus
3 šaukštelių kepimo miltelių
6 kiaušinių
3 citrinų
Trinant sviestą su cukrumi įmušti po vieną kiaušinį ir pilti sulčių ( iš 2 citrinų) . Galima įberti trintos citrinos žievelės . Suberti miltus su kepimo milteliais ir labai gerai išmaišyti . Išpilti į skardą ir kepti vidutiniškai pakaitintoje orkaitėje apie 30min . Ištrinti cukraus pudrą su vienos citrinos sultimis ir glaistyti pyragą.
tai va, mano vyke eksperimentai
pagaliau baigiu itikinti save,kad man sekas kepti pyragelius
foto nelabai ryskios, nes fotografuoju su telefonu, bet vis vaizdas.
CITRININIS PTRAGAS
Ingridientai:
350g miltų
350g cukraus
3 šaukštelių kepimo miltelių
6 kiaušinių
3 citrinų
Trinant sviestą su cukrumi įmušti po vieną kiaušinį ir pilti sulčių ( iš 2 citrinų) . Galima įberti trintos citrinos žievelės . Suberti miltus su kepimo milteliais ir labai gerai išmaišyti . Išpilti į skardą ir kepti vidutiniškai pakaitintoje orkaitėje apie 30min . Ištrinti cukraus pudrą su vienos citrinos sultimis ir glaistyti pyragą.
- Prikabinti failai
-
- Atvaizd0346.jpg (15.88 KiB) Peržiūrėta 8206 karus(ų)
-
- Atvaizd0345.jpg (21.51 KiB) Peržiūrėta 8206 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairūs pyragai II
buvau nusipirkus marcipana, ir nzn ka su juom daryti
tad, susiradau internete toki pyraga ( http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/20 ... u-bum.html ) ir pameginau
zinoma, likom suzaveti jo skoniu, niam niam
Tešlai
100 g sviesto
150 g cukraus
4 dideli kiaušiniai
100 g jogurto (natūralaus) arba rūgpienio arba kefyro
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Obuolių įdarui
1 kg nuvalytų ir supjaustytų skiltelėmis obuolių
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 citrinos sultys
Marcipano užpilui
4 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
~ 250 - 300 g marcipano
Tešlai sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui mušti kiaušinius, po to supilti jogurtą ir suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišyti tešlą.
Obuolius sumaišyti su citrinos sultimis ir žievele.
Užpilui išplakti kiaušinius su cukrumi ir nuolat plakant sumaišyti su sutarkuotu marcipanu. Masė bus nevienalytė. Tada sutrinti viską trintuvu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Stačiakampę (22 x 38 cm) formą, iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą, išlyginti, ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti užpilu. Kepti ~45 - 55 minutes.
tad, susiradau internete toki pyraga ( http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/20 ... u-bum.html ) ir pameginau
zinoma, likom suzaveti jo skoniu, niam niam
Tešlai
100 g sviesto
150 g cukraus
4 dideli kiaušiniai
100 g jogurto (natūralaus) arba rūgpienio arba kefyro
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Obuolių įdarui
1 kg nuvalytų ir supjaustytų skiltelėmis obuolių
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 citrinos sultys
Marcipano užpilui
4 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
~ 250 - 300 g marcipano
Tešlai sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui mušti kiaušinius, po to supilti jogurtą ir suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišyti tešlą.
Obuolius sumaišyti su citrinos sultimis ir žievele.
Užpilui išplakti kiaušinius su cukrumi ir nuolat plakant sumaišyti su sutarkuotu marcipanu. Masė bus nevienalytė. Tada sutrinti viską trintuvu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Stačiakampę (22 x 38 cm) formą, iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą, išlyginti, ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti užpilu. Kepti ~45 - 55 minutes.
- Prikabinti failai
-
- foto daryta velai vakare, todel tokia neriski.
- Atvaizd0356.jpg (47.29 KiB) Peržiūrėta 8206 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairūs pyragai II
na ir dar vienas
mes ji pervadinom "Keptas virtinis"
bet vistiek geras pyragas, jauciu, kuri, gaminsiu tikrai ne viena dar karta receptas tikrasis cia : http://www.manoreceptai.lt/sventiniai-p ... idaru.html
Ingredientai:
Tešlai:
5 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
300 ml grieitnės.
Įdarui:
500 g grybų (džiovintų grybų užteks 200 g),
nedidelis svogūnas,
70 ml grietinės,
po šaukštelį sviesto ir miltų,
truputėlis krapų,
petražolių,
druskos ir pipirų.
Grybus nuvalyti, nuplauti ir apvirti, jei grybai džiovinti - išmirkyti ir išvirti. Grybus nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti aliejuje, kol pagels, tada sumaišyti su grybais, pasūdyti ir dar pakepinti ant silpnos ugnies. Suberti miltus ir nuolat maišant kepti, kol įdaras įgaus aukso spalvą, supilti grietinę, suberti žalumynus, pipirus ir įdarą palikti atšalti. Per tą laiką galima ruošti tešlą: trynius trinti mediniu šaukštu, kol pabals, dėti po šaukštą grietinės, miltų ir t.t., pasūdyti ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais. Pusę tešlos sudėti į sviestu išteptą kepimo skardą. Tešlą turi dengti jos dugną ir kraštus. Į vidų sukrėsti įdarą, udengti iš likusios tešlos iškočiotu blynu, sulipdyti jo kraštus ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
atsiprasau, pjuvio foto neturesiu, nes per daug skanus buvo, nespejau prigauti nufotografuoti, kai valgem ji
mes ji pervadinom "Keptas virtinis"
bet vistiek geras pyragas, jauciu, kuri, gaminsiu tikrai ne viena dar karta receptas tikrasis cia : http://www.manoreceptai.lt/sventiniai-p ... idaru.html
Ingredientai:
Tešlai:
5 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
300 ml grieitnės.
Įdarui:
500 g grybų (džiovintų grybų užteks 200 g),
nedidelis svogūnas,
70 ml grietinės,
po šaukštelį sviesto ir miltų,
truputėlis krapų,
petražolių,
druskos ir pipirų.
Grybus nuvalyti, nuplauti ir apvirti, jei grybai džiovinti - išmirkyti ir išvirti. Grybus nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti aliejuje, kol pagels, tada sumaišyti su grybais, pasūdyti ir dar pakepinti ant silpnos ugnies. Suberti miltus ir nuolat maišant kepti, kol įdaras įgaus aukso spalvą, supilti grietinę, suberti žalumynus, pipirus ir įdarą palikti atšalti. Per tą laiką galima ruošti tešlą: trynius trinti mediniu šaukštu, kol pabals, dėti po šaukštą grietinės, miltų ir t.t., pasūdyti ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais. Pusę tešlos sudėti į sviestu išteptą kepimo skardą. Tešlą turi dengti jos dugną ir kraštus. Į vidų sukrėsti įdarą, udengti iš likusios tešlos iškočiotu blynu, sulipdyti jo kraštus ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
atsiprasau, pjuvio foto neturesiu, nes per daug skanus buvo, nespejau prigauti nufotografuoti, kai valgem ji
- Prikabinti failai
-
- cia kaip atrodo katik iskepes
- Atvaizd0347.jpg (37.48 KiB) Peržiūrėta 8206 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairūs pyragai II
Aciuu, Tutsi
isivaizduokit, kaip pasiseke musu namo gyventojams as gaminu, o jie ragauja
isivaizduokit, kaip pasiseke musu namo gyventojams as gaminu, o jie ragauja
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Šaunuolė, šitiek pyragų pažėrei. Aš irgi norėčiau tavo name gyvent
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
na jei visos gyventume viename name, visos keptu ir nebebutu kam ragauti
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Įvairūs pyragai II
Tutsi teisi
as tuom ir naudojuos, kad cia mazai kas rodo iniciatyvos gaminime, visko imuosi as, nes tada atsiranda upas nustebinti kuom nors ir pavaisinti visus ar tai balandeliu diena, ar pyragai, ar kugeliai
as tuom ir naudojuos, kad cia mazai kas rodo iniciatyvos gaminime, visko imuosi as, nes tada atsiranda upas nustebinti kuom nors ir pavaisinti visus ar tai balandeliu diena, ar pyragai, ar kugeliai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Paprasčiausias pyragėlis, tik įdomiau dekoruotas. Keptas vyro gimtadieniui, gaila, kad nenufotografavau viso, nuotraukoje jau likučiai
Pyragėliai „Domino“
1 ¼ puodelio miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
¼ puodelio kakavos miltelių;
1 v.š. tirpios kavos granulių;
1 a.š. karšto vandens;
3 kiaušiniai;
¾ puodelio cukraus;
170 g kambario temperatūros margarino ar sviesto;
100 g šokolado;
¼ puodelio grietinėlės;
Cukraus pudros, citrinos sulčių.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava. Kavos granules užpilti karštu vandeniu ir ištirpinti. Sviestą ar margariną išsukti su cukrumi iki purios masės, vis maišant po vieną įmušti kiaušinius, supilti kavą, miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Atvėsinti.
Šokoladą su grietinėle ištirpinti virš garų, aptepti pyragą. Kai sukietės, supjaustyti pyragą į 28 gabalėlius ir dekoruoti iš cukraus pudros ir citrinos sulčių padaryta mase.
Pyragėliai „Domino“
1 ¼ puodelio miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
¼ puodelio kakavos miltelių;
1 v.š. tirpios kavos granulių;
1 a.š. karšto vandens;
3 kiaušiniai;
¾ puodelio cukraus;
170 g kambario temperatūros margarino ar sviesto;
100 g šokolado;
¼ puodelio grietinėlės;
Cukraus pudros, citrinos sulčių.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava. Kavos granules užpilti karštu vandeniu ir ištirpinti. Sviestą ar margariną išsukti su cukrumi iki purios masės, vis maišant po vieną įmušti kiaušinius, supilti kavą, miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Atvėsinti.
Šokoladą su grietinėle ištirpinti virš garų, aptepti pyragą. Kai sukietės, supjaustyti pyragą į 28 gabalėlius ir dekoruoti iš cukraus pudros ir citrinos sulčių padaryta mase.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Irmutė šiemet du domino gavo, tai mes vis žaidžiam, taip kilo mintis ir pyragėlius papuošt, kad linksmiau būtų