Puslapis 5 iš 28
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 18:46
la major
Forelle, bet iš šitiek tešlos tiek ir tesigavo pyragėlių. Skonis nuostabus! Dar šiltoki buvo visai nieko, bet ryte atvėsę - pasaka, valgėme su sultiniu, tiesiog nuostabu!
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 18:48
Forelle
Matyt aš labai plonai kočiojau
o man irgi šalti skanesni buvo
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 18:53
la major
O aš nekočiojau, aš pirštais klojau į formeles. O kiek tau gavosi?.. Tik nesakyk, kad 10, daugiau 6 iš tokio kiekio negalėtų būti...
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 19:58
Forelle
8 vnt. Keksiukų dydžio. Gal pas tave forma didesnė?
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 20:04
la major
tikriausia didesnė
arba svarstyklių gramas - mažesnis
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 20:39
Forelle
Mano svarstyklės dažnai pievas rodo, gal daugiau visko ir būsiu įdėjus
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 21:12
la major
manosios , tuščios būdamos, rodo 30 g, anksčiau atimdavau 30 g, bt dabar dedu kaip rodo - apstebėjau, kad taip geriausiai nutaikau proporcijas. tai gali būti, kad aš nedadėjau
Svarbiausia, Forelle, kad pyragėliai labai skanūs, aš netgi kaip šaltą užkandį ant šventinio stalo tokius drąsiai dėčiau ir pasididžiuodama svečiams siūlyčiau. Labai smagūs pyragėliai. Ir fetą pagaliau sunaudojau
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 22:31
Forelle
Šie pyragėliai ir buvo sukurti fetos sunaudojimui
Dar vienas geras būdas - fetos sausainiukai. Super prie alaus
Reiks receptą susirast, išsikept ir jums parodyt, o tai taip nė karto ir nepavyko nufotografuot
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 22:33
sinsan
va fetos sausaniukus tai kepki, nes ir as isbandyti noriu
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 22:42
Forelle
Panašiai kaip čederio lazdelės, tik darau pinigėlius. Proporcijos tik kitos, reiks knygoje paieškoti, tik atsimint kurioje
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 30 Lap 2009, 22:44
la major
jo, būtinai parodyk
O čia tavo kūrybos pyragėliai? mmm, tikrai geri, ir labai apgalvotas, išbaigtas receptas
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 01 Gru 2009, 00:16
Forelle
Tešla paimta kaip visada nesaldiems pyragams, o įdaras iš to, ką reikėjo sunaudoti
Feta viską ir užbaigia, akcentas pagrindtinis, be jos nebūtų taip skanu. Čia mano tokia nuomonė
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 01 Gru 2009, 00:25
la major
Na, žinoma, tokiems dalykams reikia prieskonio. Manau, jeigu be fetos, tuomet reiktų sūdyti kiaušinio ir grietinės plakinį, dar kokio prieskonio sugalvot pomidorams. Bet su feta
Mums tiko labai. Ypatingai su sultiniu
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 01 Gru 2009, 00:54
Forelle
Sultinių nemėgstu, tai nežinau tinka ar ne
bet džiaugiuosi, kad patiko
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 02 Gru 2009, 17:09
la major
Na, kadangi mano mielas tebeligoniauja - aš aktyviai tebešeimininkauju. Šiandien pietums ir vakarienei padariau tokį patiekalą:
Vištienos ir cukinijos pyragas su sūreliu
Tešlos pagrindui:
100 g rupių kvietinių miltų
200 g kvietinių miltų
100 g sviesto
druskos
1 a. š. kepimo miltelių
truputis vandens
Įdarui:
cukinijų (turėjau 200 g)
vištienos (turėjau apie 250 g)
poro gabalėlio
prieskonių
Užpilui:
lydyto sūrelio su žolelėmis pakuotė (naudojau Philadelphia - 125 g)
tarkuoto sūrio
1 skiltelė česnako
poro gabalėlis
100 g grietinėlės
prieskoninių žolelių
Scviestą sukapojame su abiejų rūšių miltais, druska ir kepimo milteliais. Su 3-4 šaukštais vandens išminkome vientisą tešlą, kuria išklojame apvalią formą. Subadę šakute kepame 5 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Ant ištraukto pagrindo dėliojame cukinijų gabaliukus (norint minkštesnių galima prieš tai pakepinti), pakepintą su porais ir vištienos prieskoniais smulkintą vištieną.
Sūrelį sumaišome su smulkintu poru bei česnakais, įmaišome grietinėlę, tarkuotą sūrį (apie 50 g). Gautą masę apskirstome ant pyrago viršaus. Užtauruojame dar šiek tiek sūro, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis.
NB: pyragui ypatingo skanumo teikia lydytas sūrelis
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 02 Gru 2009, 17:38
Lilina
Nu brač, kokia šeimininkė pasidarei.
Sunku patikėt kad anksčiau nuo maisto ruošos nosį vartei.
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 03 Gru 2009, 00:17
la major
Lilina rašė:Nu brač, kokia šeimininkė pasidarei.
Sunku patikėt kad anksčiau nuo maisto ruošos nosį vartei.
na, maisto ruoša namuose niekada nebuvo pateikiama kaip kūrybinis veiksmas
Dabar laukia žygdarbiai gimtadienio: 2 tortai, sumuštinukai, lavašai ir kiaulienos vėrinukai bus... Daugiau, manau, nieko nebesuspėsiu padaryti...
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 16 Gru 2009, 23:32
janrri
LABAI KALĖDIŠKAS PYRAGAS
TEŠLAI
100 gsviesto;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
150 g miltų;
ant galo šaukštelio kepimo miltelių.
Iš šių produktų užminkome minkštą tešlą, truputį tešlos paliekame patrupinti ant pyrago, o iš likusios išklojame formos dugną ir šonus.
VARŠKINĖ MASĖ
250 g rikotos (tiks ir paprasta varškė)
2 v.š. citrinos sulčių;
2 v.š. cukraus pudros;
1 kiaušinis;
20 g krakmolo;
1 pak. vanil. cukraus;
Viską gerai išsukame.
AGUONŲ MASĖ
125 ml. verdančio pieno;
40 g cukraus;
70 g maltų aguonų;
1 kiaušinis;
30 g džiuvėsėlių.
Maltas aguonas užpilame verdančiu pienu ir atvėsiname. Sudedame cukrų,kiaušinį ir džiuvėsėlius, gerai išsuakme.
Ant tešlos dedame ratais įdarus, pabarstome tešlos trupiniais ir kepame 45 min. 170 l temperatūroje.
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 16 Gru 2009, 23:35
Tutsi
labai kaip visada man tavo pyragai skaniai ir patraukliai atrodo
Matyt skoniai panasus
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 16 Gru 2009, 23:37
janrri
Ačiū Tutsi, tu kaip visada pagiri
.
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 00:04
Tutsi
tai, kad man tavo pyragai visada prie dusios
Tai ir pagiriu
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 00:09
erikiux
Ir aš prisidedu prie pagirų
Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 08:15
Dora
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 10:51
ram-une
noooriuuu , nors maaažo gabaliuko
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 12:20
Forelle
Labai gardžiai žiūrisi, kaip tik dabar prie arbatos tiktų
erikiux rašė:Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
Reikai mums kooperuotis, pas mane irgi nieks nevalgo aguonų
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 12:31
Tutsi
o pas mus labai visi jas megsta ir kuo didesniais kiekiais
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 15:15
la major
pas mane visų rūsių saldumynai mėgstami, nespėju bandyti visko...
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 20:38
Rubine
Superinis pyragelis janrri,tavo pyragai vsi labai nuostabus
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 21:38
Nicole
erikiux rašė:Ir aš prisidedu prie pagirų
Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
Man tai tooooks labai tinka!
Gali būti vien aguonos su tešlos lašeliais!
Erikiux,dėk aguonas tik į vieną pusį,į kitą kokios marmaliodės ir bus o.k.
Re: Įvairūs pyragai II
Parašytas: 17 Gru 2009, 21:43
Nicole
Forelle rašė:Panašiai kaip čederio lazdelės, tik darau pinigėlius. Proporcijos tik kitos, reiks knygoje paieškoti, tik atsimint kurioje
Ieškok,Forelle,nes man dar irgi fetos liko
,o šiam patirkala,kur la major darė,aš nežinau kuo cukinijas pakeist!