Kalėdiniai kepiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Kalėdiniai kepiniai

Standartinė daida » 13 Lap 2006, 16:21

Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Kalėdiniai kepiniai

Standartinė Ramunė » 13 Lap 2006, 16:51

daida rašė:Ne už kalnų Kalėdos, norėčiau sužinoti, ką skanaus ir įdomaus gaminate kalėdoms. Norisi kažko naujo, bet žinoma neatsisakysiu savo tradicinių kepinių - Aleksandro sausainėlių, kuriuos kepu tik šiai šventei, bet norisi ir dar kažko naujo :roll:



O receptėlį Aleksandro galima būtų? :aciu1:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 14 Lap 2006, 16:54

Žinoma galima :)

ALEKSANDRO SAUSAINĖLIAI

250 g miltų,
200 g cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
žiūpsnelis druskos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
ant peilio galo kepimo miltelių,
žiūpsnelis maltų gvazdikėlių,
250 g sviesto,
250 g susmulkintų migdolu.

Iš visų išvardytų ingridientų užminkyti tešlą ir padėti ją į šaldytuvą maždaud vienai valandai. Tada išimti ir iškočioti apie 0,5 cm storio. Iš jaustyti vienodą skaičių tuščiavidurių žvaigždučių ir pilnavidurių.
Kepti orkaitėjė, kol gražiai pagels. Atvėsinti.

Tada pasidaryti užpilą:
100 g aviečių uogienės,
puse stiklinės cukraus pudros,
puse stiklinės vandens,
2 šaukštai želatinos.
Želatina ištirpinti vandenyje ir sumaišyti su uogiene beu cukraus pudra.

Ant kepimo popieriaus sudėti pilnavidures žvaigždeles, o ant jų tuščiavidures. Į vtuščios žvaigždės vidų pilti paruoštos aviečių želė. Palaukti kol sustings.

Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lap 2006, 20:03

:aciu1: Bus Kalėdoms naujiena :!:

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 15 Lap 2006, 21:59

valio turėsiu šeimynai šį tą naujo Kalėdom.Ačiū.Tik aišku pradėsiu gaminti reikės pagalbos,pagelbėsi?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Lap 2006, 00:14

zita rašė:valio turėsiu šeimynai šį tą naujo Kalėdom.Ačiū.Tik aišku pradėsiu gaminti reikės pagalbos,pagelbėsi?

Jei pagalba ne fizinė, tai padėsiu :wink:
O tai dar kas nors ką nors kalėdom kepa ar ne :?
Ar man pačiai teks ieškot kažko naujo?
Pasidalinkite savo paslaptimis :roll:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 16 Lap 2006, 18:43

Kažkaip labai daug darbo tuose sausainiuose atrodo :?
Mes tai kalėdoms nieko ypatingo nedarom :oops:
Su mama kepam meduolius, jei žinom, kad bus svečių tai dar kokią antį :roll:
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 19:14

Aš darau šokoladinį keksą. Ne būtinai tik ant kalėdų bet didesniems šventėms. Ypač kai einu į svečius, kur yra vaikų.

reikia:
tešlai
graikiniai riešutai - 2 stiklinės
šokoladas - 200gr
kiaušiniai - 4 vnt.
cukrus - 150gr.
miltai - 200gr.
sviestas - 100gr
vanilinė esencija

Kremui:
šokoladas - 100gr.
sviestas - 70gr.
cukraus pudra - 100gr
pienas - 2-3 šaukštai
vanilinė esencija

paruošimas:
graikinius riešutus biški padžiovinti įkaitintoje orkaitėje. Šokoladą ištirpinti. Kiaušinius suplakti su cukrum ir įdėti vanilinės esncijos ir miltų. Į ištirpintą šokoladą įdėti sviesto, sumaišyti. Gavusia masė ipilti į tešlą. Įdėti graikinius riešutus ir viską išmaišyti. Idėti į formą, pašauti į orkaitę ir kepti apie 40 min.

kremas:
šokolądą ir sviestą ištirpinti, įdėti cukraus pudros, esencijos, viską išmaišyti. Jeigu kremas bus per tirštas, įdėti porą šaukštų pieno.

Ir gavusią masę ištepti keksiukus.

Keksiukus, kad suteikti kalėdinę išvaizda galima ant viršaus pabarstyti kokoso drožlėmis, bus kaip sniegas ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 19:20

Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus :) ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 16 Lap 2006, 19:29

Lilina rašė:Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus :) ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.

Tai štai iš kur tas receptas :lol:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 19:32

:hypno:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Lap 2006, 19:44

Dėja šokolado ir kakavos negaliu valgyti labai beria :cry: Tai jei darysiu tai nebent svečiams 8)
Sniego vaišiai labai įdomus receptas :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 19:47

O tu vietoj tikro šokolado bandyk baltą šokoladą dėt

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 19:49

Žiok tie sniego vaišiai skanesni būna kai šaldytuve pastovi. Vakar padariau , šiandien ištraukiau ir nežinodamas nelabai suprasi, kad ten varškė ;)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Lap 2006, 19:54

Lilina rašė:Žiok tie sniego vaišiai skanesni būna kai šaldytuve pastovi. Vakar padariau , šiandien ištraukiau ir nežinodamas nelabai suprasi, kad ten varškė ;)

Kaip tik mane ir domino ar labai ta varškė jaučiasi :)
Tikriausiai moki skaityti mintis :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Lap 2006, 20:00

:laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Lap 2006, 10:10

Andron rašė:
Lilina rašė:Dar manau labai "kalėdiškas" patiekalas "sniego vaišės" , jį įdėjau į receptus :) ne formue, bet priestalo.lt puslapyje.

Tai štai iš kur tas receptas :lol:



Jį aš jau išbandžiau. Liuks gavosi. Įdomu, skanu, nauja :valg:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Lap 2006, 10:51

Tai ne kepinys, bet Kaledom visad darau tokį saldumyną. Ir ne tik Kaledom...

Reikės:
1 ltr šaltibarščių kefyro (7 proc.rieb.),
2 pokelių skirtingų spalvų žele,
želatinos 2 šaukštai,
cukraus pagal skonį (apie puse stiklinės)

Iš vakaro pasiruošiu želiukus. Į atskirus indelius pasiruošiu žele skirtingų spalvų, kaip parašyta ant pakelio ir į šaldytuvą. Kitą dieną gerai mikseriu išplaku šaltib.kefyrą su cukrum, ištirpinu 2 šaukštus želatinos ir supilu į kefyrą, tada gabaliukais supjaustau jau sustingusius indeliuose želiukus, paimu kekso formą didelą su tuščiu viduriuku (žiedas) ir viską į tą formą supilu. Želiukai turi tolygiai pasiskirstyti masėje, kad jų būtų visur vienodai. Ir į šaldytuvą... Kai sustingsta, išverčiu ant lėkštės, atrodo labai gražiai. Ir skanu... Baltas su spalvotais želiukais 041

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Lap 2006, 11:27

Kaip idomu 041 ir isivaizduoju kad labai gražu :luks:

O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas :) Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas :)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 17 Lap 2006, 12:58

Mano uošvienė pastoviai kepa karpį orkaitėje :hubba:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 19 Lap 2006, 00:53

Lilina rašė:Kaip idomu 041 ir isivaizduoju kad labai gražu :luks:

O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas :) Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas :)

Įdaryti karpį ar lydeką nėra taip sudėtinga kaip visi pasakoja 8)
Tiesiog manau, kad taip sako todėl, kad tik jie patys nori puikuotis, kad moka pagaminti atseit tokį sudėtingą patiekalą
:wink:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 19 Lap 2006, 00:55

Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali :|
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3483
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 19 Lap 2006, 00:56

ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali :|

Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale :wink:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 19 Lap 2006, 00:57

daida rašė:
ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali :|

Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale :wink:

Manau neįkalbėsite pasiryžti tokiam žingsniui :?
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 19 Lap 2006, 01:47

ade rašė:
daida rašė:
ade rašė:Na manau įdaryti žuvį tikrai ne kiekvienas gali :|

Tiesiog niekada nebandei pati padaryti, bet jei pabandytum ir padarytum bent kelis kartus taptum profesionale :wink:

Manau neįkalbėsite pasiryžti tokiam žingsniui :?

Visada būna pirmas kartas :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lap 2006, 09:51

Mano anyta irgai daro tą karpį. Skanus, velniūkštis. :hubba: Ir tikrai nėra sudėtinga padaryti. :wink: Jau bandžiau. Ir pavyko iš pirmo karto. Visa problemytė - nurengti žuvį, neįplėšus odos. :roll:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 19 Lap 2006, 11:22

O jeigu gražia paprašyti, tai gal tas karpis pats odą nusiims :lol:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Lap 2006, 14:20

Gal tą odą užsiūti galima, kur praplyš :lol:

Naujas variantas "sniego vaišiu" paimti varškės, kondensuoto pieno, aguonu, kokoso drožliu. technologija gaminimo - tą patį. :) tik proporciju nežinau. Bet turėtų būti skanu.

AS

Standartinė AS » 19 Lap 2006, 18:01

ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau :cry:

labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lap 2006, 18:48

Andron rašė:O jeigu gražia paprašyti, tai gal tas karpis pats odą nusiims :lol:


Reikės prieš Naujus pabandyti, jei tik nepaklius karpis iš žemaitijos telkinių... :wink:

Skelbti atsakymą