ŽVĖRIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

ŽVĖRIENA

Standartinė Tutsi » 12 Lap 2007, 13:34

gal kas zinote ar turite kokiu receptuku is stirnienos,šernienos ir kitu misko zveriu mesytes :roll: Labai reikia draugei padeti,vyras velka zveris,o ji nemoka ju paruosti :!: Ir as ju mazai gaminusi,tai nelabai ka zinau :oops:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 12 Lap 2007, 14:13

O as jau maniau, kad Tutsi koki serna nugalabijo... :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 15:12


Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lap 2007, 15:57

aciu Ramunyte,matai...ant smugio reikejo nebuvo kada ieskoti :oops: Bet ten tik 1 recepciukas :cry:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:09

Man kai reikėjo, prisirankiojau. Palauk, sudėsiu kada. O tas receptas - labai skanus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lap 2007, 16:09

jau issiunciau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:09

Šrnmą labai gerai pamirkyti išrūgose arba pasukose ( tik gauti sudėtinga). Tada mėsa labai sultinga ir minkšta būna 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:10

Man kai reikėjo, prisirankiojau. Palauk, sudėsiu kada. O tas receptas - labai skanus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:11

Šernienos kepsnys

1 šernienos kepsnys arba karbonadas
2-3 lašinių juostelės
sviesto arba aliejaus

Marinatui:
2 puodeliai balto vyno
1 morka
1 mažas svogūnas
1 lauro lapas
1 puodelisvynuogių acto
keletas pipiro grūdelių
pakepinti migdolai

Šerniena (tik jaunų žvėrių) nakčiai pamerkiama į marinatą iš balto vyno, smulkiai supjaustytų morkų, svogūnų, lauro lapo ir pipiro grūdelių.
Po to mėsa nusausinama virtuvine krepo servetėle.Lašinių juostelės uždedamos ant mėsos ir prismeigiamos specialiais smeigtukais.Šerniena panardinama į ištirpintą sviestą arba aliejų ir taip paruoštas šernienos kepsnys arba karbonadas įkaitintame grilyje ant grotelių kepamas 4-5 minutes.
Kepsnys apibarstomas pakepintais, susmulkintais migdolais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:13

Šerno šonkauliai su imbieru

250 g šerno šonkaulių
1 kiaušinis,džiūvėsėlių
druskos,pipirų,aliejaus

Marinatui:
1 svogūnas
2 laurų lapai
0,5 šaukštelio šviežio sutarkuoto imbiero
3 šaukštai obuolių acto
druskos,vandens
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir jame 12 val. laikome šernieną.Marinuotą mėsą nusausiname, pavilgome kiaušinio plakinyje su druska bei pipirais, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje.
Jeigu džiūvėsėliai greitai apkepa, kepsnį baigiame kepti orkaitėje, riebalais pateptoje skardoje.Patiekiame su gruzdintomis bulvėmis, troškintais mėlynaisiais kopūstais, pomidorais bei šparaginėmis pupelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:14

Šerniena su daržovėmis ir cinamonu


1 kg šernienos, 1 salieras
2 morkos,2 svogūnai
1 poras,1 šaukštelis cinamono ,
druskos,pipirų
žvėrienos prieskonių
aliejaus
Mėsą supjaustome norimo dydžio gabalais ( aš dariau kaip befstrogeną), pabarstome druska, pipirais, žvėrienos prieskoniais ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Atskirai apkepame susmulkintas daržoves (morkas, svogūnus, salierą).
Į puodą sudedame daržoves, ant jų mėsą. Užpilame vandens, kad vos apsemtų mėsą, įberiame cinamono ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja.Iki troškinimo pabaigos likus 10-15 min. sudedame supjaustytus porus.
Patiekiame su virtomis bulvėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:16

Stirnienos nugarinė


150 g stirnienos (3 kepsniai po 50 g)
50 g aliejaus
1 šaukštas supjaustytų svogūnų
1 šaukštelis supjaustytų petražolių
1 šaukštelis susmulkintų kmynų
1 šaukštelis susmulkinto peletrūno
200 g supjaustytų miško grybų
2 šaukštai garstyčių grūdelių
100 ml grietinės
50 ml konjako
miltų
pipirų
druskos

Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą.Apvoliokite kepsnius miltuose. Greit apkepkite.Iš keptuvės išimkite mėsą ir sudėkite ten svogūnus ir žalumynus. Apkepkite.Sudėkite grybus ir, apipylę konjaku, padekite. Supilkite grietinę ir kepkite, kol sutirštės.Supilkite garstyčių miltelius ir suplakite. Sudėkite pipirus ir druską bei kepsnius.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 16:17

Stirnienos kepsnys marinuotas pasukose
2 kg stirnos (elnio) mėsa kepsniui (iš kojos)

Įtrynimui:
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai maltų čili pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis šalavijo
1 šaukštas acto

Marinatas:

2 l pasukų
4 supjaustyti svogūnai
4-5 lauro lapai
6 skiltelės česnako, susmulkintos
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
nedidelė lazdelė cinamono

Įtrinkite nurodytųjų produktų mišiniu.Kelias valandas kepsnį palikite marinate iš nurodytųjų produktų. Padėkite į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apverskite. Nusausinkite kepsnį, marinatą galite išpilti.
Gerai apkepkite kepsnį (iki rudumo) orkaitėje patepę jį kiaulienos taukais.
Nupilkite riebalus.Supilkite butelį gero alaus arba sidro. Uždenkite ir lėtai kepkite 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėkite porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilkite kai reikės daugiau alaus, sidro ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepkite kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.Pateikite su žalių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Lap 2007, 16:23

oho ramunyt kad pavarei :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lap 2007, 17:09

aciu Ramunyte,jau issiunciau :aciu1: :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lap 2007, 17:10

:bis: :bis: :bis:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 09:54

Laukinės anties krūtinėlės kepsnys su apelsinų padažu

· 1 anties krūtinėlė,
· druskos, pipirų,
· 1 kriaušė,
· 300 ml raudonojo vyno,
· gvazdikėlių,
· cukraus,
· šlakelis degtinės,
· spanguolių džemo,
· 1 švž. kopūstas,
· skiltelė česnako,
· muskatų,
· virtas cepelinas, įdarytas balta duona.

Padažui
· Ančių kauliukų sultinio,
· 3 apelsinai,
· apelsinų likerio,
· sviesto.

Anties krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais, apkepkite ant grotelių ir toliau kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Iškeptą anties krūtinėlę supjaustykite riekelėmis.Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, užpilkite raudonuoju vynu ir šlakeliu degtinės, pagardinkite cukrumi bei gvazdikėliais ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Išvirtą kriaušę paskaninkite spanguolių džemu.
Išvirtą cepeliną, įdarytą balta duona, supjaustykite riekelėmis ir kepkite apie 14 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į išorinį kopūsto lapą suvyniokite mažus vidinius kopūsto lapelius, pagardintus druska, česnakais, muskatų prieskoniais ir sviestu. Truputį pakepkite orkaitėje. Kepant išsiskyrusiomis sultimis apšlakstykite kopūstėlį lėkštėje.
Išvirkite ir perkoškite ančių kauliukų sultinį, pagardinkite jį šviežiomis trijų apelsinų sultimis ir trupučiu apelsinų likerio, sutirštinkite sviestu. Tai vadinamasis ančių sulčių padažas, kuriuo apipilta iškepusi mėsa bus dar sultingesnė ir gardesnė.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 09:54


Fazano krūtinėlės kepsnys


1 fazano krūtinėlė,
25 g ančių kepenėlių,
100 g salierų šaknų,
90 g morkų, 50 g pieno,
40 g sviesto,20 g alyvuogių aliejaus,
80 g baravykų, 50 g gervuogių,
100 g raudonojo vyno,
druskos, pipirų, džiovintų mėtų.

Fazano krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais ir mėtomis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir palaikykite apie 15 min.Morkas ir salierų šaknis gana smulkiai supjaustykite, užpilkite pienu ir virkite, kol suminkštės. Įdėkite šalto sviesto ir smulkinkite, kol gausite vientisą masę.aravykus supjaustykite kubeliais ir apkepkite svieste. Pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais. Vieną baravyką perpjaukite pusiau ir kepkite taip pat, kaip ir supjaustytus baravykus. Iš gervuogių, medaus ir raudonojo vyno išvirkite padažą.
Ančių kepenėles įvyniokite į fazano krūtinėlę. Kiekvieną krūtinėlės pusę apkepkite svieste po 1–2 min. Kepti baikite orkaitėje.
Likusius fazano mėsos gabaliukus apkepkite su svogūnais ir morkomis iki tamsiai rudos spalvos, užpilkite vynu, pridėkite druskos, pipirų ir nugarinkite. Perkoškite ir vėl dėkite ant ugnies, sutirštinkite sviestu. Šį padažą užpilkite ant iškeptos mėsos.Mažą morkytę nuplikykite ir, pabarstę cukrumi, apkepkite svieste.Viską gražiai išdėliokite lėkštėje ir papuoškite pieno puta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 09:55


Putpelių mėsos apkepas


1 putpelė,
200 g vištienos filė,
1 kiaušinio baltymas,
20 g ančių kepenėlių pašteto,
20 g brendžio,
mėlynųjų ir žaliųjų vynuogių,
druskos, pipirų,
10 g česnakų (papuošti).

Putpelę išdorokite, nuo mėsos nuimkite odą, nuo kaulų nugrandykite mėsą ir ją sumalkite. Sudėkite visus išvardytus produktus, supilkite brendį ir masę dėkite į keptuvę. Kepkite keptuvėje apie 25 min. ir dar apie 15 min. orkaitėje.Iš mėlynųjų ir žaliųjų vynuogių išimkite kauliukus. Uogas pašildykite keptuvėje su sviestu. Česnakus naudokite patiekalui papuošti – perpjovę pusiau iškepkite juos riebaluose. Patiekalą pagardinkite šalavijo lapeliu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 10:01

Triušiena su baltu vynu

1/3 puodelio miltų;
¼ arbatinio šaukštelio druskos bei tiek pat pipirų;
2 triušių (vienas apie 1 kg svorio), kurių kiekvienas supjaustytas į 6 gabalėlius;
3 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus;
1 arbatinio šaukštelio sviesto;
3 susmulkintų česnakų skiltelių;
2 smulkintų svogūnų; 2 smulkintų salierų;
2 mažų smulkintų morkų; 1 puodelio balto vyno;
2 puodelių vištienos sultinio; 2 arbatinių šaukštelių smulkintų itališkų petražolių.

Sumaišykite miltus, druską ir pipirus. Tuomet mišiniu gerai įtrinkite triušieną. Į didelę negilią keptuvę įpilkite du arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite, tuomet apskrudinkite triušieną (kepti apie 10 minučių vis įpilant aliejaus). Triušieną įdėkite į lėkštę. Tuomet sumažinkite keptuvės karštį iki vidutinio ir pakepinkite česnaką, salierą bei morkas (maišant kepti apie 10 minučių). Apšlakstykite likusiu miltų, druskos ir pipirų mišiniu bei pakepinkite dar apie 1 minutę. Pakepintą masę užpilkite vynu bei virkite apie 2 minutes, kol išgaruos pusė skysčio. Tuomet supilkite vištienos sultinį bei pavirinkite apie 5 minutes. Įdėkite triušieną atgal į keptuvę ir pakepinkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies. Sudėkite triušieną į lėkštę, apibarstykite petražolėmis bei užpilkite padažu. Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Vas 2008, 10:02


Strutiena su pipiruotomis spanguolėmis


Strutienai:
¼ puodelio raudono vyno;
1 susmulkintos skiltelės česnako;
1 arbatinio šaukštelio pipirų grūdelių;
1 arbatinio šaukštelio sauso raudonėlio;
0,5 kg strutienos medalionų;
1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus;
¼ arbatinio šaukštelio druskos.
Padažui:
2 arbatinių šaukštelių sviesto;
¼ puodelio susmulkinto askaloninio česnako (arba paprasto svogūno);
1 puodelio vištienos sultinio;
1/3 puodelio sausų spanguolių.

Strutienos paruošimas. Dviejų litrų talpos stikliniame kepimo inde sumaišykite vyną, česnaką, pipirų grūdelius ir raudonėlį. Tuomet į indą sudėkite strutieną ir palaikykite šaldytuve nuo 1 iki 8 valandų. Išimkite strutieną iš marinato ir įdėkite į iki vidutinio karštumo įkaitintą keptuvę. Mėsą apibarstykite druska ir pakepkite apie 3 minutes.
Padažo paruošimas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepkite askaloninį česnaką (ar svogūną) apie septynias minutes. Tuomet į keptuvę sudėkite spanguoles ir supilkite sultinį. Mišinį pakaitinkite apie 8 minutes.
Strutieną įdėkite į didelę lėkštę bei apipilkite padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2008, 19:23

Šernienos kepsnys

1 šernienos kepsnys arba karbonadas
2-3 lašinių juostelės
sviesto arba aliejaus
Marinatui:
2 puodeliai balto vyno
1 morka
1 mažas svogūnas
1 lauro lapas
1 puodelisvynuogių acto
keletas pipiro grūdelių
pakepinti migdolai
Šerniena (tik jaunų žvėrių) nakčiai pamerkiama į marinatą iš balto vyno, smulkiai supjaustytų morkų, svogūnų, lauro lapo ir pipiro grūdelių.
Po to mėsa nusausinama virtuvine krepo servetėle.Lašinių juostelės uždedamos ant mėsos ir prismeigiamos specialiais smeigtukais.Šerniena panardinama į ištirpintą sviestą arba aliejų ir taip paruoštas šernienos kepsnys arba karbonadas įkaitintame grilyje ant grotelių kepamas 4-5 minutes.Kepsnys dedamas ant pašildytos lėkštės, apibarstomas pakepintais, susmulkintais migdolais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2008, 15:09

Kurapkų troškinys

6 kurapkos
12 gabaliukų kiaulienos
6 gabaliukai virto kumpio
0,5 puodelio brendžio
0,5 puodelio sviesto
0,75 puodelio jautienos sultinio
2,25 puodelio apelsinų sulčių
druska
pipirai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Nuvalykite, nuplaukite, išdorokite kurapkas ir suriškite sparnus bei kojas. Uždenkite krūtinėles kiaulienos (bekono) gabaliukais. Išklokite indą, kuriame troškinsite, kumpio gabaliukais. Sudėkite į jį paukščius, tada uždenkite.
Kepkite ant mažos ugnies 15 minučių. Nuimkite dangtį ir užpilkite brendį ant paukščių. Vėl uždenkite ir kepkite dar 20 minučių 200 C temperatūroje. išimkite paukščius ir kumpį. Nuimkite riebalus nuo likusio sultinio, tada jį perkoškite.Palaipsniui sudėkite sviestą ir jautienos sulčių, maišydami ir užvirinkite. Supilkite apelsinų sultis, druską ir pipirus.Sudėkite paukščius ir kumpį į padažą, tada patiekite.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:09

PIKANTIŠKAS ŽVĖRIENOS TROŠKINYS
Ingredientai:
750 g žvėrienos
2 kadagių uogos
4 pipirų grūdeliai
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai miltų
druskos, juodųjų pipirų
1/4 l raudonojo vyno
8 maži svogūnėliai
250 g mažų pievagrybių
3 šaukštai sviesto

Kaip gaminti?
Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, išpjauti visas plėveles.
Sugrūstais prieskoniais, aliejumi ir miltais aptepti mėsą, uždengti puodą ir atšaldyti.
Keptuvę įkaitinti, mėsą padalyti į dvi dalis, kiekvieną porciją apkepinti vartant ir išimti. Į keptuvėje likusius riebalus supilti raudonąjį vyną ir užvirinti ant silpnos ugnies.
Mėsą įdėti į padažą, paskaninti druska bei pipirais ir troškinti uždengtame puode, kol suminkštės.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, 10 minučių patroškinti su šaukštu sviesto, pasūdyti. Nuvalytus pievagrybius nuplauti, nusausinti ir 5 minutes pakepti su 2 šaukštais sviesto. Svogūnus ir pievagrybius pagardinti prieskoniais, sukrėsti į troškinį, gerai išmaišyti ir patiekti.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:09

STIRNIENOS MUŠINIAI
Ingredientai:
2 svogūnai
3 pomidorai
žiuspnelis druskos
1 šaukštelis aliejaus
125 g plonų šoninės riekelių
4 stirnienos muštiniai (po 150 g)
žiupsnelis pipirų, druskos
2 šaukštai sojų padažo
4 fermentinio sūrio griežinėliai
Kaip gaminti?
Nuluptus svogūnus supjaustyti žiedeliais. Pomidorus nulieti verdančiu vandeniu, nulupti, supjaustyti griežinėliais ir pasūdyti.
Įkaitintame aliejuje greitai pakepinti svogūnus ir perdėti į lėkštę. Likusiuose riebaluose iš abiejų pusių apkepti šoninę ir išimti. Muštinius iš abiejų pusių kepti po 2 minutes ir išimti iš keptuvės.
Svogūnus ir pomidorus sudėti į karščiui atsparų indą, sudėti muštinius ir apibarstyti 1/2 šaukštlio druskos bei pipirais. Apšlakstyti sojų padažu ir apdėti sūrio griežinėliais. Šoninę ant viršaus išdėlioti taip, kad neuždengtų viso sūrio.
Patiekalą kepti ant grotelių, ko, sūris išsilydys.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:11

STIRNIENOS DIDKEPSNIAI SU RYŽIAIS IR RIEŠUTAIS
2009 01 19
Ingredientai:
1 svogūnas
2 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
1/2 šaukštelio druskos
40 g lazdynų riešutų
1 šaukštas sviesto
4 stirnienos didkepsniai (po 150 g)
žiuspnelis pipirų
Kaip gaminti?
Svogūną nulupti, smulkiai sukapoti, sumaišyti su ryžiais, užpiti 4 stiklinėmis vandens, pasūdyti ir troškinti ant silpnos ugnies 20 minučių.
Lazdynų riešutus stambiai sukapoti.
Didkepsnius kepti su įkaitintu sviestu po 4 minutes iš kiekvienos pusės, iškeptus apibarstyti druska ir pipirais. Mėsą laikyti šiltai.
Į riebalus, kuriuose kepė stirniena, suberti riešutus, pakaitinti ir sumaišyti su ryžiais. Tiekti kartu su mėsa.
Patarimas
Aliejų sumaišyti su pipirais ir maltais džiovintais svogūnais. Šiuo mišiniu įtrinti šaldytą stirnieną, pamažu atšildyti ir kepti be riebalų.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:12

PIKANTIŠKAS ŽVĖRIENOS GULIAŠAS
2009 01 15
Ingredientai:
700 g stirnienos ar elnienos mentės
druskos ir pipirų
4 šaukštai konjako
1/4 l raudonojo vyno
1 svogūnas
40 g kiaulinių taukų
1/2 šaukštleio šalavijų
1/2 šaukštelio čiobrelių
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
1/2 l mėsos sultinio
1 šaukštas miltų
1/8 l grietinės
75 g konservuotų voveraičių
Kaip gaminti?
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Apibarstyti pipirais, užpilti konjaku bei raudonuoju vynu ir palikti 3 valandoms.
Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepti įkaitintuose taukuose, kol suminkštės. Mėsą nuvarvinti, sudėti į keptuvę su svogūnais ir apkepti. Suberti šalavijus, čiobrelius, maltas saldžiąsias paprikas, supilti marinatą bei sultinį. Troškinti 50 minučių. Pasūdyti.
Į guliašą sukrėsti miltus, sumaišytus su grietine. Virti 10 minučių.
Voveraites nukošti ir sudėti į guliašą. Valgį nukelti nuo viryklės ir 5 minutėms palikti, tada pagardinti prieskoniais ir patiekti.
Patarimas
Vietoje taukų galima dėti 2 šaukštus aliejaus arba sviesto.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 18:12

STIRNIENOS TROŠKINYS SU AGURKAIS
2009 01 15
Ingredientai:
700 g stirnienos mentės su kaulu
2 šaukštai aliejaus
70 g morkos
50 g saliero
2 svogūnai
4 šaukštai raudonojo vyno
2 šaukštai miltų
1/8 l grietinės
1 ilgavaisis agurkais
2 šaukštai sviesto
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Išpjauti mėsos kaulą ir plėveles. Mėsą supjaustyti 1 cm pločio šiaudeliais, apšlakstyti 1 šaukštu aliejaus ir palikti šaltai.
Nuluptas daržoves supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su aliejumi, kaulu bei mėsos nuopjovomis. Užpilti vynu bei vandeniu ir virti 2 valandas. Mėsą suversti į sietelį, o nuovirą sukrėsti su miltais suplaktą grietinę. Padažą pavirti 10 minučių, dažnai maišyti.
Nuluptą agurką išilgai perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti šiaudeliais, apiplikyti karštu vandeniu, išgriebti ir iškart apipilti šaltu vandeniu.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek sviesto, porcijomis dėti mėsą ir apkepti. Keptuvėje likusius rieblus supilti į padažą, užvirinti ir pasūdyti. Apkepintą mėsą ir agurko šiaudelius suversti į padažą ir šiek tiek pakaitinti.

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Dora » 19 Spa 2009, 19:04

nu ir pazeriai cia idomybiu,gaila,kad mano tetuko sioj zemej nebera,tas tai uzkietejes medziotojas buvo ir patiekalus bais ruost megdavo,cia jam patiktu....ateity vyras sake nori but medziotoju,tai ziuresim :oops:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: ŽVĖRIENA

Standartinė Isia » 19 Spa 2009, 20:47

radau tuos receptukus internete, ikėliau čia, kad kitą karta žinočiau kur atrasti. Nes ir taip kiekviena diena čia lankausi :) o kas liečia žverienos receptukus, sunku ir atrasti :idea:
:wink:

Skelbti atsakymą