Re: Ką gaminti vakarienei.....? II
Parašytas: 09 Vas 2014, 18:22
Na ka, idarytu burokeliu nenorit, tai gal midiju vyno-grietineles padaze?
Siandien su mamike kartu pietus ruosem. Tiksliau ji ruose, o as mokiausi
Receptukas
Reikia:
3 kg midiju,
3 svogunu,
3 skilteliu cesnako,
3 saukstu pomidoru pastos,
aliejaus pakepimui,
¾ l balto sauso vyno,
druskos, pipiru, gero ziupsnio petrazoliu (geriasia svieziu),
1 indelio grietineles (200 ml)
Eiga:
Midijas labai gerai nuplaunam saltu vendeniu, kad neliktu kur smeliuko. Geros midijos yra tik tos, kurios neprasidariusios, kurios prasidariusios – nebetinkamos (na dar galima, jei nedaug prasidariusios, joms bastelti i sona dantu krapstuku, jei uzsidaro, tai dar galima, pasak mamikes, naudoti).
Smulkiai supjaustom svoguna, cesnaka spaudziam spaudykle. Svoguna ir cesnaka pakepinam apiejuj, imaisom pomidoru pasta, sudedam petrazoles, uzpilam vynu, padruskinam, papipirinam. Kai viskas uzverda sudedam midijas ir uzdengus ant vid.karst.ugnies verdam. Karts nuo karto atsargiai pamaisom, kad visoms kliutu paplaukioti tame vyne (nes ju daug ir nevisas is karto apsemia). Verdam nezinau kiek (nepaziurejau tiksliai i laikrodi)… gal kokias 10, 15 minuciu. Zodziu, kol visos midijos visiskai atsidaro. Jei yra tokiu, kurios visai neprasivere – jos netinkamos valgyti.
Atsidariusias midijas kiaurasamciu isimam ir dedam i didele lekste. Padaza gardinam grietinele, jei reikia dar druskinam… ir uzpilam ant midiju.
Valgem su bagete. Merki i padaziuka gabaliuka batoniuko, issiimi midija… skanuma!
Ir tikrai paprasta.
Tie 3 kg tai taip: kiek zmoniu, tiek kg midiju reikia ir viso kito atitinkamai…
Siandien su mamike kartu pietus ruosem. Tiksliau ji ruose, o as mokiausi
Receptukas
Reikia:
3 kg midiju,
3 svogunu,
3 skilteliu cesnako,
3 saukstu pomidoru pastos,
aliejaus pakepimui,
¾ l balto sauso vyno,
druskos, pipiru, gero ziupsnio petrazoliu (geriasia svieziu),
1 indelio grietineles (200 ml)
Eiga:
Midijas labai gerai nuplaunam saltu vendeniu, kad neliktu kur smeliuko. Geros midijos yra tik tos, kurios neprasidariusios, kurios prasidariusios – nebetinkamos (na dar galima, jei nedaug prasidariusios, joms bastelti i sona dantu krapstuku, jei uzsidaro, tai dar galima, pasak mamikes, naudoti).
Smulkiai supjaustom svoguna, cesnaka spaudziam spaudykle. Svoguna ir cesnaka pakepinam apiejuj, imaisom pomidoru pasta, sudedam petrazoles, uzpilam vynu, padruskinam, papipirinam. Kai viskas uzverda sudedam midijas ir uzdengus ant vid.karst.ugnies verdam. Karts nuo karto atsargiai pamaisom, kad visoms kliutu paplaukioti tame vyne (nes ju daug ir nevisas is karto apsemia). Verdam nezinau kiek (nepaziurejau tiksliai i laikrodi)… gal kokias 10, 15 minuciu. Zodziu, kol visos midijos visiskai atsidaro. Jei yra tokiu, kurios visai neprasivere – jos netinkamos valgyti.
Atsidariusias midijas kiaurasamciu isimam ir dedam i didele lekste. Padaza gardinam grietinele, jei reikia dar druskinam… ir uzpilam ant midiju.
Valgem su bagete. Merki i padaziuka gabaliuka batoniuko, issiimi midija… skanuma!
Ir tikrai paprasta.
Tie 3 kg tai taip: kiek zmoniu, tiek kg midiju reikia ir viso kito atitinkamai…