Šis tas apie silkutę
O koks pavadinimas to normalaus pomidorų padažo Aš kažkodel manau (ir perku) Suslavičiaus klasikinį pomidorų padažą. Ten paskaičius sudėtį yra daugiausia pomidorų dedama (apie 33-35 proc. tūrio). O kituose tik 15-18 proc...Eli rašė:Kad ir kokių silkių uždarų nedaryčiau, visada skaniausia mums :
Kepti svogūnai, pomidorų normalaus padažo, (kur apie 3 Lt. kainuoja), ir jo daug, dar bekepant cukraus įberiu, kad skonis pagerėtų tada su duonyte, niam-niam
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Del grietinės atkyra tema apie Pieno produktusEli rašė:Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks Žmonės, žiūrėkite ką perkate
Turiu tokių biški mandresnių, tik terlionės daugiau reikia:
SILKĖ DREBUČIUOSE: 5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipirų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarinėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, susukti voleliu ir persmeigti mediniu smaigtu. Sudėti į tam skirtą indą, užpilti paruoštu marinatu, pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais, pastatyti šaltoje patalpoje ir, kai želatiną sustings, duoti į stalą. Silkių volelius galima dėti gulsčiai arba statyti kaip statinaites. Puošti iš kietai virtų kiaušinių išpjautytomis "vandens lelijomis"
SILKĖ SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS: 4 silkių filė, 200 g džiovintų slyvų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, malto cinamono, 2 šaukštai citrinų sulčių. Silkių filė ir džiovintas slyvas supjaustome pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus suskaldome. Viską užpilame aliejaus, cinamono ir citrinų sulčių mišiniu. Gerai sumaišome ir paliekame per naktį. Patiekdami silkę sudedame taip, kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų. Puošiame graikiniais riešutais.
ŽUVIES KUKULIAI DREBUČIUOSE: 500 g žuvies filė be ašakų, 2 kietai virti kiaušiniai, didelis žalių petražolių ryšulėlis, 1/2 apvalios bandelės, 1/3 stiklinės pieno, 1 morka, 1 salieras, 1 mažas poras, 1 mažas svogūnas, druska, 1 pakelis želatinos (1/2 litro skysčio) Daržoves nuvalyti ir išvirti nuovirą. Bandelę pamirkyti piene ir kartu su filė sumalti mėsmale, suberti susmulkintus kiaušinius ir labai smulkiai supjaustytas žalias petražoles.
Iš žuvies masės suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir išvirti daržovių nuovire.
Perdėti į gilesnį pusdubenį, nuovirą perkošti, į karštą supilti ištirpdytą želatiną, kruopščiai išmaišyti ir užpilti kukulius. Ataušinti. Patiekti su krienais.
Sekmės bandant
SILKĖ DREBUČIUOSE: 5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipirų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarinėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, susukti voleliu ir persmeigti mediniu smaigtu. Sudėti į tam skirtą indą, užpilti paruoštu marinatu, pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais, pastatyti šaltoje patalpoje ir, kai želatiną sustings, duoti į stalą. Silkių volelius galima dėti gulsčiai arba statyti kaip statinaites. Puošti iš kietai virtų kiaušinių išpjautytomis "vandens lelijomis"
SILKĖ SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS: 4 silkių filė, 200 g džiovintų slyvų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, malto cinamono, 2 šaukštai citrinų sulčių. Silkių filė ir džiovintas slyvas supjaustome pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus suskaldome. Viską užpilame aliejaus, cinamono ir citrinų sulčių mišiniu. Gerai sumaišome ir paliekame per naktį. Patiekdami silkę sudedame taip, kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų. Puošiame graikiniais riešutais.
ŽUVIES KUKULIAI DREBUČIUOSE: 500 g žuvies filė be ašakų, 2 kietai virti kiaušiniai, didelis žalių petražolių ryšulėlis, 1/2 apvalios bandelės, 1/3 stiklinės pieno, 1 morka, 1 salieras, 1 mažas poras, 1 mažas svogūnas, druska, 1 pakelis želatinos (1/2 litro skysčio) Daržoves nuvalyti ir išvirti nuovirą. Bandelę pamirkyti piene ir kartu su filė sumalti mėsmale, suberti susmulkintus kiaušinius ir labai smulkiai supjaustytas žalias petražoles.
Iš žuvies masės suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir išvirti daržovių nuovire.
Perdėti į gilesnį pusdubenį, nuovirą perkošti, į karštą supilti ištirpdytą želatiną, kruopščiai išmaišyti ir užpilti kukulius. Ataušinti. Patiekti su krienais.
Sekmės bandant
As siandien gaminau silke su morkomis ir dziovintomis slyvomis . Ja pirkau visa sudyta su galva ir visais kitais organais . Isvaliau ismirkiau, nors labai suri ir nebuvo, bet pienelyje dar teko paguleti. Morkytes isviriau, tik nepervirti , kad butu dar truputi standesnes. Aliejuje pakepinau svoguno galvute, kai jis apkepe, sudejau kubeliais pjaustytas morkytes ir ismirkytas slyvas, cinamono truputi. Viska atvesinau ir ant silkutes. Skanaus
O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
silsta rašė:O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai.