Šis tas apie silkutę

Visokie įdomūs faktai virtuvės pasaulyje.
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Gru 2006, 17:11

Vis užmirštu silkutės prekybos centre nusipirkti.....bet kaip pasakaitau, seilės pavarvinu nuo jūsų receptų. :hubba:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai:1175
Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai:0
Miestas:Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 05 Gru 2006, 21:47

Teko kažkur skaityti, kad Anglijos ir Arijos "emigrantų" parduotuvėse vos ne pusę asortimento sudaro įvairios silkių rūšys :idea:

Čia kad emigrantai Tėvynės nepamirštų :wink:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:66
Užsiregistravo:27 Lap 2006, 16:42
Pliusai:0

Standartinė Eli » 06 Gru 2006, 10:53

Mano bendradarbių vaikai gyvena mžuose Anglijos miesteliuose, nuo Londono apie 400 km, tai jie tos silkutės, kur emigrantų parduotuvėse didmiesčiuose yra, nė kvapo nejaučia, o pasiilgsta nerealiai, sako vien pagalvoję seilę varvinam :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 06 Gru 2006, 12:39

Eli rašė:Kad ir kokių silkių uždarų nedaryčiau, visada skaniausia mums :
Kepti svogūnai, pomidorų normalaus padažo, (kur apie 3 Lt. kainuoja), ir jo daug, dar bekepant cukraus įberiu, kad skonis pagerėtų :lol: tada su duonyte, niam-niam :hubba:
O koks pavadinimas to normalaus pomidorų padažo :?: Aš kažkodel manau (ir perku) Suslavičiaus klasikinį pomidorų padažą. Ten paskaičius sudėtį yra daugiausia pomidorų dedama (apie 33-35 proc. tūrio). O kituose tik 15-18 proc... :help:

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:66
Užsiregistravo:27 Lap 2006, 16:42
Pliusai:0

Standartinė Eli » 06 Gru 2006, 12:48

Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti :?:
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks :evil: Žmonės, žiūrėkite ką perkate :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Gru 2006, 13:14

Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Gru 2006, 13:15

Eli rašė:Na dar yra Kėdainių naturalus, panašus į tą kur Jūs rašote, ten pomidorų tikrų gal dar daugiau procentų, reikės pažiūrėti :?:
O šiaip tai aš paskutiniu metu irgi prie etikečių daugiau užtrunku, ypač studijuodama grietinės sudėtį. Tai ten irgi vaizdelis nekoks :evil: Žmonės, žiūrėkite ką perkate :!:
Del grietinės atkyra tema apie Pieno produktus ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Gru 2006, 15:48

Lilina rašė:Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)

`Vasarą iš savų darau ir aš. Tinka prie silkės net labai :lol: O iš pirktinių nebandžiau...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Gru 2006, 16:16

Mama irgi iš savų daro. Aš vasarą pomidorus perku, tai irgi prisidarau. Vasarą jie skanesni. Žiema ne bandžiau daryt.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3484
Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai:51
Miestas:Vilnius

Standartinė daida » 06 Gru 2006, 16:28

Lilina rašė:Pas mane mama daro 100% pomidorų padažą: pomodorai, česnakas, druska, viska sumali su mikseriu ir gatavas padažas prie dešreliu, prieskonis į sriubą, prie kotletų :hubba:

Reikės ir su silkė išbandyti... ;)
Mano mama tokio padažo ir žiemai pasidaro :roll:
Tikrai dug skanesnis nei pirktinis 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Gru 2006, 16:28

Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo :roll: Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu ) :shock:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3484
Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai:51
Miestas:Vilnius

Standartinė daida » 06 Gru 2006, 16:30

Ramunė rašė:Na, nekelia man tie žieminiai pomidorai pasitikėjimo :roll: Nusiperku kartais susigundžiusi, bet jie man į kažkokius vos ne fanerinius panašūs ( skoniu ) :shock:
Beje ir papuošimus patiekalams iš tų žieminių irgi nelabai sekasi daryti :oops:
Vasariniai geresni :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Gru 2006, 18:08

Atrodo, kad saulytė ne tik žmonėms tinka ir patinka :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Gru 2006, 20:14

Pagaliau prisiruošiau ir susisluoksniavau silkutę su svogūniukais ir cinamonu, kaip mokė Silsta. Rytoj bandysiu. :roll: Manau, kad bus :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 13 Gru 2006, 09:47

:laugh: Ir aš vakar tokią dariau... Nu geras

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:66
Užsiregistravo:27 Lap 2006, 16:42
Pliusai:0

Standartinė Eli » 13 Gru 2006, 09:49

O aš tokią dar tik gaminsiu :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Gru 2006, 13:33

Neišlaikiau aš tos silkutės paros laiko, jau paragavau. Tikrai :hubba: Tik, man rodos vos-vos pagailėjau cinamono. Bet paragausiu vėliau, gal padaugės :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Gru 2006, 14:04

O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 13 Gru 2006, 17:25

Lilina rašė:O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:
Truputį aukščiau puslapyje aš jau buvau parašiusi kokią silkutę naudoju. Jokiu būdu ne file... 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Gru 2006, 18:45

Lilina rašė:O kokia jus silkute perkat, kad patiems ją pamarinuoti? Šaldytą kokia nors???

Aš šiandien mišrainė su silkė padariau : svogūnai, pomidorai, silkė, majonezas :hubba:
O aš perku filė, bet su oda, bet žiūriu į kainą.Mažiausiai turi būti apie 10 litų. Yra žuvies skyriuose.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Gru 2006, 18:52

Paprastai, per Kūčių vakarienę būnam kur nors pas tėvus. Šiemet planuojam namuose. Būkit geros-gerutėlės, mestelėkit silkės ir žuvytės receptukų paprastų, skanių ir labai skanių :merg2: Ačiū :aciu1: :aciu2:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 21 Gru 2006, 15:50

Turiu tokių biški mandresnių, tik terlionės daugiau reikia:

SILKĖ DREBUČIUOSE: 5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipirų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarinėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, susukti voleliu ir persmeigti mediniu smaigtu. Sudėti į tam skirtą indą, užpilti paruoštu marinatu, pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais, pastatyti šaltoje patalpoje ir, kai želatiną sustings, duoti į stalą. Silkių volelius galima dėti gulsčiai arba statyti kaip statinaites. Puošti iš kietai virtų kiaušinių išpjautytomis "vandens lelijomis"

SILKĖ SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS: 4 silkių filė, 200 g džiovintų slyvų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, malto cinamono, 2 šaukštai citrinų sulčių. Silkių filė ir džiovintas slyvas supjaustome pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus suskaldome. Viską užpilame aliejaus, cinamono ir citrinų sulčių mišiniu. Gerai sumaišome ir paliekame per naktį. Patiekdami silkę sudedame taip, kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų. Puošiame graikiniais riešutais.

ŽUVIES KUKULIAI DREBUČIUOSE: 500 g žuvies filė be ašakų, 2 kietai virti kiaušiniai, didelis žalių petražolių ryšulėlis, 1/2 apvalios bandelės, 1/3 stiklinės pieno, 1 morka, 1 salieras, 1 mažas poras, 1 mažas svogūnas, druska, 1 pakelis želatinos (1/2 litro skysčio) Daržoves nuvalyti ir išvirti nuovirą. Bandelę pamirkyti piene ir kartu su filė sumalti mėsmale, suberti susmulkintus kiaušinius ir labai smulkiai supjaustytas žalias petražoles.
Iš žuvies masės suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir išvirti daržovių nuovire.
Perdėti į gilesnį pusdubenį, nuovirą perkošti, į karštą supilti ištirpdytą želatiną, kruopščiai išmaišyti ir užpilti kukulius. Ataušinti. Patiekti su krienais.

Sekmės bandant 024

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 16:09

:aciu1: Be galo dėkinga :aciu2: nei vieno nesu bandžiusi. Tikrai darysiu. Ačiū :!: :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Gru 2006, 14:52

O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas :P ir labai skanu :)

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai:254
Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai:0

Standartinė ade » 22 Gru 2006, 16:28

Na ir skanumynų prirašėt :P
Svarbu, kad šiuo laiku man tai labai aktualu 116
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai:66
Užsiregistravo:27 Lap 2006, 16:42
Pliusai:0

Standartinė Eli » 22 Gru 2006, 17:38

As siandien gaminau silke su morkomis ir dziovintomis slyvomis . Ja pirkau visa sudyta su galva ir visais kitais organais :lol: . Isvaliau ismirkiau, nors labai suri ir nebuvo, bet pienelyje dar teko paguleti. Morkytes isviriau, tik nepervirti 018 , kad butu dar truputi standesnes. Aliejuje pakepinau svoguno galvute, kai jis apkepe, sudejau kubeliais pjaustytas morkytes ir ismirkytas slyvas, cinamono truputi. Viska atvesinau ir ant silkutes. Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Gru 2006, 18:20

Lilina rašė:O jeigu kalbėti apie silkės konservus, tai skaniausi yra "baltijos delikatesai". be konservantu, druska ir viskas :P ir labai skanu :)
Besąlygiškai sutinku :lol: Neteko skanesnių ragauti :luks:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:3484
Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai:51
Miestas:Vilnius

Standartinė daida » 27 Gru 2006, 01:27

Kalėdoms gaminau silkę su graikiniais riešutais. tai buvo labai labai skanu :P
Ačiū silstai už tą paslaptėlę :D

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 27 Gru 2006, 10:42

O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2006, 12:10

silsta rašė:O aš kaime sugalvojau, kad reikia padaryti žuvį kitaip: yra pirkti MAXIMOJ toks UŽPILAS ŽUVIES DREBUČIAMS. Tai išsikepiau žuvį, pasidariau tuos drebučius kaip užrašyta ant pakelio, tada į dubeniuką sudėjau gabaliukais keptą žuvį, pripjausčiau lašišinių krablazdžių, žirnelių, paprikos gabaliukų, kiaušinio baltymo gabaliukų ir viską užpyliau tais drebučiais. Kai pradėjo stingti, pamaišiau kad vienodai pasiskirstytų visi produktai ir pastačiau į šaldytuvą. Prieš nešant į stalą išverčiau į lėkštę, papuošiau - nu atrodė gražiai ir valgėsi skaniai. :lol:
:hubba: :aciu2:

Skelbti atsakymą