Puslapis 11

Auksinis šokoladas

Parašytas: 13 Lap 2006, 11:49
daida
Šveicarų kompanija DeLafee pagamino šokoladinius saldainius, kurie padengti 24 karatu aukso sluoksniu. Jie skirti ypatingoms progoms.
Aukso sluoksnis labai plonas, todėl yra valgomas ir visiškai nenuodingas, likusi šokolado dalis įprastas šveicariškas šokoladas.
Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
Taip pat ši įmonė dar prekiauja labai plonais auksiniais "dribsniais", kuriais galim puošti ne tik saldūmynus, bet ir sūšį ar pabarstyti
į taurę šampano :idea:

Re: Auksinis šokoladas

Parašytas: 13 Lap 2006, 14:53
Andron
daida rašė:Šveicarų kompanija DeLafee pagamino šokoladinius saldainius, kurie padengti 24 karatu aukso sluoksniu. Jie skirti ypatingoms progoms.
Aukso sluoksnis labai plonas, todėl yra valgomas ir visiškai nenuodingas, likusi šokolado dalis įprastas šveicariškas šokoladas.
Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
Taip pat ši įmonė dar prekiauja labai plonais auksiniais "dribsniais", kuriais galim puošti ne tik saldūmynus, bet ir sūšį ar pabarstyti
į taurę šampano :idea:
Ir skanu ir sveika :lol:

Parašytas: 14 Lap 2006, 15:37
daida
Gal ir skanu, bet dėl sveikatos :? ir dar už tokią kainą :roll:
Geriau suvalgysiu paprastą saldainį :roll:

Re: Auksinis šokoladas

Parašytas: 05 Bal 2007, 13:29
Hazel
daida rašė:Yra dvejopi saldainių rinkiniai. Rinkinyje Intimacy yra du saldainiai ir kainuoja 37 $. Didesnį rinkinį sudaro 8 saldainiai ir kainuoja jis 98,4 $.
:!: kainytė tai gera :!:

Parašytas: 05 Bal 2007, 17:37
Tutsi
oho,kiek galima Lietuvisku paciu geriausiu saldainiu prisipirkti uz tokia suma :hypno:

Parašytas: 05 Bal 2007, 17:43
Ramunė
tutsi rašė:oho,kiek galima Lietuvisku paciu geriausiu saldainiu prisipirkti uz tokia suma :hypno:
Man turbūt iki gyvenimo galo pakaktų , jei vyras nesurastų Paveikslėlis

Parašytas: 05 Bal 2007, 19:00
Tutsi
kas megsta,tas uzuodzia.Rastu.As nuo mazylio niekaip nepakavoju,randa visada :roll:

Parašytas: 05 Bal 2007, 19:09
Ramunė
Žinau, visada taip būna Paveikslėlis

Parašytas: 06 Bal 2007, 08:59
Tutsi
todel jei nori ,kad nerastu,reikia,kad namie nebutu :laugh:

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:04
Ramunė
Ko Paveikslėlis Vyro ar saldumynų Paveikslėlis

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:17
Tutsi
jei vyro nebus,tai kas ieskos Paveikslėlis ,aisku saldumynu :wink:

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:22
Ramunė
Pasitaiko, kad abiejų nesinori matyt :evil: :wink:

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:30
Tutsi
:laugh: :laugh:

Parašytas: 24 Kov 2008, 19:52
Ramunė
Šokoladinis eksperimentas: ar Velykų zuikučiai parduotuvėse šokoladiniai?

Prieš kiekvienas Velykas parduotuvių lentynose ima straksėti velykiniai zuikučiai, pasipuošę blizgiais spalvotais popierėliais. Šiuos šokoladinius mažylius dedame į pirkinių krepšius net nesusimąstydami, kad kažkas, o gal ir patys, juos valgysime. Tuo tarpu tradicinį šokoladą daugelis renkasi iš tiesų kaprizingai, neužmiršdami pasižiūrėti, kiek procentų kakavos sudaro šokoladą, kas dar yra šio produkto sudėtyje. Galbūt nevertėtų į šokoladinius zuikučius žiūrėti tarsi į interjero elementą?
Dažniausiai parduotuvių lentynose įprasto šokolado sudėtyje pamatysite, kad kakavos jame – ne mažiau nei 50 proc. Jei kakavos mažiau, šokoladas vadinamas saldžiąja plytele. Galbūt todėl baltas šokoladas pagal kai kuriuos standartus net neįrašomas į šokolado gaminių sąrašus, nes jį gaminant nenaudojamas kakavos likeris.
Ragauta Prancūzijoje (100 g), Belgijoje (35 g) ir Lenkijoje (60 g) gamintus Velykų zuikius.
Prancūziškame zuikyje kakavos sausųjų medžiagų (miltelių) ne mažiau kaip 31 proc., belgiškame – 32 proc., o lenkiškame – 25 proc. Žinoma, šalia procentų visada pridedami žodžiai „ne mažiau kaip“. Vadinasi, mūsų ragauti zuikiai yra daugiau saldžiosios plytelės nei tikras šokoladas.
Šokolado paviršius – blizgus. Anot ekspertų, toks jis ir turi būti, kai šokoladas – be priedų. Nors tie patys ekspertai teigia, kad šokoladas be priedų turėtų būti laikomas ne ilgiau nei pusmetį, ant pakuotės nurodytas galiojimo laikas kiek ilgesnis nei dešimt mėnesių.
Išvyniojus zuikius iš pakuočių pirmiausia, kas pasiekia receptorius, yra kvapas. Silpniausiai kvepia prancūziškas zuikis, stipriausiai – lenkiškas. Taip yra todėl, kad tik lenkiško šokolado sudėtyje rašoma „kvapioji medžiaga“. Šokolado gamintojai teigia, kad uostant šį produktą neturėtų jaustis cheminės priemaišos ir kokoso kvapas.
Visi trys šokoladiniai zuikiai puikiai tirpsta burnoje, tačiau laužiasi nevienodai. Sunkiausia atsilaužti prancūziško zuikio, o lenkiškas pabandžius laužti pradeda trupėti į smulkius gabaliukus. Beje, lenkiško patartume nelaikyti ilgai rankose, mat šis greitai tirpsta ir ištepa pirštus.
Kaip ir minėjome, šių šokoladinių zuikių negalime laikyti tikru šokoladu dėl sudėties, todėl jie neprimena ir gero pieniško šokolado. Vis dėlto, prancūziškas ir belgiškas zuikis, kurio sudėtyje daugiau kakavos miltelių, švelnesnio skonio, lenkiškas – aitresnis ir paragavus jo burnoje lieka šiek tiek nemalonus skonis, pradeda perštėt gerklę.
Taigi, jei vis dėlto nuspręsite artimiesiems šalia margučių pridėti ir panašius velykinius zuikučius, gerai apžiūrėkite, kokia jų sudėtis ir stenkitės rasti pačius panašiausius į tikrą šokoladą. Taip pat atkreipkite dėmesį į kainą: mūsų didžiausias zuikis kainavo kiek daugiau nei tris litus, belgiškas – du, o lenkiškas – pusantro lito. Galbūt už tokią kainą geriau pirkti tikrą šokoladą?