Puslapis 11

Raudonos daržovės

Parašytas: 14 Lap 2006, 20:12
Ramunė
Pasak mokslininkų, raudonos daržovės - pomidorai, morkos, paprikos -yra natūralios raukšlių žudikės ir organizmo jaunintojos. :twisted: Beta karotinas ir likopinas sulaiko laisvuosius radikalus ir stabdo senėjimo procesą. :oops:
Man jos paprasčiausiai labai skanios

Parašytas: 14 Lap 2006, 20:18
Andron
Va kodėl tie ispanai pomidorais mėtosi :lol:

Parašytas: 17 Lap 2006, 11:45
Lilina
O žalios daržovės, tos pačios paprikos, svogūnų laiškai, salotos, porai, skatina smegenų veiklą. Ir valgant jas pastoviai sumažėja tikimybė susirgti alzhaimerio liga. Arba tiesiog padeda ne susilpnėti atminčiai.

Parašytas: 22 Lap 2006, 17:51
ade
Vienu žodžiu jei valgysi daug daržovių tai senatvėje būsi ir graži ir protinga :lol:

Parašytas: 22 Lap 2006, 19:28
Ramunė
ade rašė:Vienu žodžiu jei valgysi daug daržovių tai senatvėje būsi ir graži ir protinga :lol:
Jooo :!: Kaip mano mama sako dar ir sveika numirsi :wink:

Parašytas: 30 Kov 2007, 17:37
Ramunė
Raudonosios paprikos yra tikros vitaminų bombos.100 g raud. paprikos yra net 400mg vitamino C, o tokiame pat kiekyje geltonosios ir žaliosios paprikos - tik 140mg. O nuo vėžio apsaugančio beta karotino raud. paprikose yra net 30 kartų daugiau, nei kitose.

Parašytas: 30 Kov 2007, 20:19
Lilina
O kiek jose nitratu?

Parašytas: 30 Kov 2007, 21:07
Ramunė
Apie tai straipsnyje kukliai nutylima :wink:
Bet jei auginsi savas, žinosi ką beri.
Pas mane darže viena vienintelė trąša - iš tvartų. :twisted: Taip kad nitratų pertekliaus neturėtų būti. :roll:

Parašytas: 19 Rgp 2007, 21:20
Ramunė
Lėkštė pomidorų sriubos kasdien spermą pavers supersperma

Kasdien suvalgoma lėkštė pomidorų sriubos pagerina vyrų vaisingumą. Tokios išvados priėjo Portsmouth universiteto mokslininkai. Jie nustatė, kad likopenas, suteikiantis pomidorams skaisčiai raudoną spalvą, gali pagerinti vyrų vaisingumą jų spermą paversdami supersperma.
Atlikdami eksperimentą studijos autoriai 6 savanoriams 2 savaites kasdien duodavo suvalgyti po lėkštę tirštos pomidorų sriubos. Patikrinus jų sveikatą paaiškėjo, jog ši sriuba išties paveikia spermos kokybę. Likopeno lygis tyrimo dalyvių spermoje išaugo nuo 7 iki 12 proc.
Likopenas turi antioksidacinių savybių, saugančių DNR ląsteles, bei neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie gali pakenkti galimybėms apvaisinti.
Tiesa, kol kas mokslininkai mano, jog norint pomidorų sriubą rekomenduoti kaip vaistą nuo nevaisingumo, dar reikia atlikti papildomų studijų ir tyrimų, kol kas tai gali būti tik viena iš rekomendacijų įtraukti šį patiekalą į sveikos mitybos dietą.
Beje, likopeno apstu ne tik pomidorų sriuboje, bet ir kečupe.

Parašytas: 20 Rgp 2007, 10:49
Tutsi
:laugh: :laugh:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:26
Lilina
Turiu drauge, kuri sako , kad jos vyrui reikia tik nusičiaudyt-ji jau neščia...Tai gal jis pomidoru daug valgo :laugh:

Parašytas: 20 Rgp 2007, 11:45
Tutsi
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 25 Bal 2008, 19:11
Ramunė
Mityba pagal spalvas

Maisto spalva dažnai atskleidžia ir produkto sudėtį, kadangi spalvą suteikia jame esančios bioaktyviosios medžiagos. Dietologai tikina - kuo daugiau valgiaraštyje spalvotų patiekalų, tuo geriau. Žinant pagrindinių patiekalų spalvų spektrą, galima pasirinkti, ar vakarienė po darbo nuramins, ar suteiks energijos.

Oranžinė -
morkos, oranžinė paprika - juose esantys flavonoidai kovoja su laisvaisiais radikalais, reguliuoja kraujotakos sistemą, stabdo senėjimo procesus, saugo nuo UV spindulių,
apelsinai, mangai, abrikosai, nektarinai - turi pektinų ir beta karotino, mažinančių vėžio ir infekcijų grėsmę, suteikiančių odai gražią spalvą,
kiaušinių tryniai - juose esanti geležis saugo nuo anemijos.

Žalia -
salotos - jose esantis laktucerolis ramina,
porai, petražolės - stabdo uždegimus,
špinatai, cukinijos, brokoliais, Briuselio kopūstai, salierai, agurkai, žirniai ir pupelės, žiediniai kopūstai - turi flavonoidų ir karotinoidų, kurie saugo nuo auglių, infarkto, stiprina organizmo atsparumą,
žaliosios vynuogės - turi geležies, saugančios nuo mažakraujystės,
kiviai, žaliosios paprikos, citrinos - turi vitamino C, būtino ląstelėms augti.

Raudona -
raudonieji kopūstai, burokai, raudonoji paprika, aitrieji pipirai, raudonosios pupelės, pomidorai - turi daug likopeno, kuris padeda organizmui kovoti su toksinais,
vyšnios, serbentai, obuoliai, braškės, spanguolės - turi vitamino C, flavonoidų, pektinų,
jautiena, kiauliena, lašiša - turi augti būtinų baltymų ir geležies.

Geltona -
bananai, greipfrutai, ananasai, melionai - turi geležies ir pektinų bei vėžį slopinančių karotinoidų,
kukurūzai - gerina protinę veiklą,
geltonoji paprika, lęšiai - juose daug magnio,
bulvės - gydo žaizdas, slopina alergiją.