Puslapis 24

Parašytas: 23 Lap 2006, 15:30
daida
Lilina rašė:Mano mama nėra smalyžė, o sesuo - yra. Tėvas šiaip mėgsta saldumynus, bet nepasakyčiau kad beprotiškai...irgi be ju gali gyventi. Ir man saldumynu gali nebūti, nu nebent ypatingom progom :P Tai į ką sesuo atsigime - nežinau.
Gal į senelius, o gal į kaimyną :lol:

Parašytas: 24 Lap 2006, 15:24
Ramunė
O jeigu apie saldumynus - tai nesu ragavusi skanesnių, nei mūsiškiai - tiek saldainiai, tiek šokoladas, netgi ir tos vadinamos bambonkės :luks:
Ar čia jau nesveikas patriotizmas :hypno:

Parašytas: 24 Lap 2006, 15:28
Andron
Mūsų saldainiai irgi užima gan aukštą vietą mano saldainių reitinge :idea:

Parašytas: 24 Lap 2006, 15:39
Lilina
Vokiški man irgi ne tokie skanūs pasirodė nei musų saldainiai :)

Parašytas: 24 Lap 2006, 20:41
Ramunė
" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai. 018

Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais 024

Parašytas: 24 Lap 2006, 21:32
Lilina
O jis brangus? Pagal ideją turėtų būti.

Parašytas: 24 Lap 2006, 23:32
Ramunė
Lilina rašė:O jis brangus? Pagal ideją turėtų būti.
Šiaip tai visi ekologiški produktai brangoki. Man jo matyti neteko, tik skaičiau :roll:

Parašytas: 26 Lap 2006, 21:26
Andron
Ramunė rašė:" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai. 018

Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais 024
Reikės prie progos paragauti :idea:

Parašytas: 11 Gru 2006, 19:28
Lilina
Ramunė rašė:" Rūta " pradėjo gaminti ekologišką šokoladą. Jam pagaminti naudojama 100% ekologiška žaliava : kakava, cukranendrės ir vanilė, kurie yra auginami Pietų Amerikos nedidelėse plantacijose nenaudojant jokių herbicidų. Be to gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai priedai. 018

Gal kas jau ir ragavot? Pasidalinkit įspūdžiais 024
Nusipirkau ekologišką šokolądą, tiesą ne "Rūtos", prancūziškas, kaina ~ 7Lt , skonis: kakava su rugštelė...visai nieko :)

Parašytas: 27 Sau 2007, 18:18
Ramunė
Radau įdomų dalyką:

šokolado valgymas XVI amžiuje buvo laikomas nuodėme :shock:

Tikriausiai iš čia ir kilo posakis "saldi nuodėmė" :lol:

Parašytas: 27 Sau 2007, 22:10
Lilina
Kad žmonyjoje viskas, kas yra nauja priimama sunkiai. Kopernikas su savo įsitikinimų kad žemė apvali irgi turėjo atsisakyti teorijos vardant savo gyvybės :!:

Parašytas: 08 Rgp 2007, 19:18
Ramunė

Parašytas: 10 Rgp 2007, 19:43
Tutsi
net burna apsalo,kol paskaiciau :hubba:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:44
Guci
Viduramžių Europos medikai pacientus tikino, kad šokoladas raminančiai veikia kepenis, gerina virškinimą, mažina širdies skausmus. Šokoladą žmonės valgė gydydamiesi nuo tuberkuliozės, anemijos, podagros, juo buvo mažinama kūno temperatūra.
O ir šiais laikais, pavyzdžiui, Amerikos dietologų asociacijai priklausantys medikai tvirtina, jog šokolade esantys mineralai ir antioksidantai padeda apsisaugoti nuo kai kurių ligų.

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:45
Guci
Tiems, kurie rūpinasi savo sveikata, kardiologai dažniausiai rekomenduoja negerti kavos ir ją pakeisti šokoladu. Pastarasis širdžiai naudingesnis už raudoną vyną, arbatą ir obuolius: mažina trombų susidarymo riziką, gerina kraujospūdžio rodiklius. 40 gramų juodo šokolado teikia tiek naudos, kiek raudono vyno taurė.

Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkų atlikto tyrimo duomenys rodo, kad tinkamai vartojant šokoladą kraujyje mažėja leukotrienų, skatinančių kraujo krešulių susidarymą, koncentracija – kitaip tariant, mažina trombų susidarymo ir kraujagyslių užsikimšimo tikimybę.

Liaudies gydytojai jau seniai savo praktikoje panaudoja gydančiąsias šokolado savybes. Kardinolas Rišeljė buvo gydomas šokoladu nuo pačių įvairiausių ligų. O šiuolaikiniai mokslininkai mano, kad šokolado vartojimas sukuria malonumo pojūtį, pakelia nuotaiką, padeda mažinti stresą.

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:45
Guci
Šokoladas smegenyse padidina junginio feniltalamino koncentraciją. Šis junginys sukuria pojūčius, primenančius juntamus tuomet, kai įsimylima. Šokoladas padeda moterims geriau iškęsti „kritinių dienų“ negalias, mano JAV Kalifornijos valstijoje dirbanti medikė Deborah Wosterhouse.

Šokoladas tonizuoja, didina darbingumą. Ir kaip gi ne – jame yra fiziologiškai aktyvaus junginio teobromino. Šis alkaloidas yra stipriai veikianti medžiaga, kurios vienas gramas yra mirtinas triušiams. Dėl to šokolado (ypač - karčiojo) mėgėjams derėtų prisiminti: piktnaudžiauti negalima jokiu produktu. O tokiu ypač.

Taip pat derėtų nepamiršti, kad kakavos sėklose yra daug azotinių junginių – pavyzdžiui, šlapimo rūgšties, kuri neigiamai veikia medžiagų apykaitą. Apie tai verta pagalvoti tiems, kurie turi viršsvorio problemų, jau nekalbant apie cukrinį diabetą, kepenų ir inkstų ligas, hipertenziją.

Kakavos sėklose raugų yra daugiau nei skaidulų ir vandens – iki 5,8 procento. Šis faktas svarbus žmonėms, kuriems dažnai užkietėja viduriai. O jau minėtas teobrominas ir kofeinas aktyvina širdies raumens bei nervų sistemos veiklą.

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:46
Guci
Paprastai žmonės šokoladą renkasi pagal skonį – į receptą ir pakuotes niekas per daug dėmesio nekreipia. Šokoladas pagal apibrėžimą – tai konditerinis gaminys, pagamintas iš kakavos pupelių ir cukraus, kuriame gali būti ir kitokių žaliavų (riešutų, razinų, sauso pieno ir kt.). Riebalų (kakavos sviesto pakaitalų) vartojimas gaminant šokoladą yra draudžiamas, išskyrus atvejus, kuomet gaminamas įdaras.

Natūraliame šokolade visada būna kakavos sviesto. Rudą spalvą jam suteikia kakavos milteliai, o nuo kakavos miltelių procentinės dalies priklauso spalvos intensyvumas. Spalvai įtakos taip pat turi ir pieno riebalų kiekis. Šokolado skonis priklauso nuo kakavos pupelėse esančių junginių ir cukraus.


Natūralaus šokolado ingredientų sąraše kakavos sviestas dažniausiai būna pirmoje vietoje. Jei gamintojas nurodo, kad šokoladas pagamintas iš hidrogenizuotų riebalų ar augalinių aliejų, tai iš tikrųjų produktas nėra šokoladas, o „konditerinis gaminys“. Toks konditerinis gaminys negali būti vadinamas šokoladu ir paprastai kainuoja gerokai pigiau už tikrą šokoladą.

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:46
Guci
Pirkdami dėmesį atkreipkite į pagaminimo datą ir tinkamumo vartoti laiką bei tai, prie kokių prekių parduotuvėje šokoladas gulėjo.

Šokoladas nesunkiai sugeria aplinkos kvapus ir netenka savo malonaus aromato, o taip pat jis yra gana jautrus temperatūrai bei aplinkos drėgmei.

Jei šokoladas yra be priedų, tai jo tinkamumo vartoti laikas yra pusė metų. Jei šokolade yra pieno produktų ar įdaro – tinkamumo laikas yra trys mėnesiai. Laikymo temperatūra turi būti tarp -3 ir +18 laipsnių. Jei laikymo temperatūra yra aukštesnė nei 24 laipsniai, tai šokoladinių saldainių glaiste pradeda tirpti kakavos sviestas.

Parašytas: 11 Rgs 2007, 11:58
vitele
Gera info :luks:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 12:48
Guci
Reiks siandien sokoladu pasmaliziaut :)

Parašytas: 11 Rgs 2007, 13:40
Lilina
Einu kavutę su šokoladu atsigersiu :P

Parašytas: 11 Rgs 2007, 13:44
Tutsi
o as nevalgysiu sokolado,nusibaudziau 2 savaitems :wink:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 13:49
Lilina
Aš kaip išprotėjusi rijau šokoladą kai neščia buvau. O šiaip man tų saldumynų nelabai reikia, jau kokius 2 mėn nevalgiau šokolado. Tik šis straipsnis sugundė kokius porą skilteliu užvalgyt. :roll:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 14:23
Guci
Aha, ir as taip pat susigundziau :lol:
Tutsi, uz ka taip nusibaudei? :shock:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 14:37
Tutsi
reikia pora trejeta kg.nusimesti :evil:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 14:48
Guci
man tai kazkaip neiseina saves nusibaust :roll: :D :D :D

Parašytas: 11 Rgs 2007, 14:51
Tutsi
o man iseina Paveikslėlis

Parašytas: 11 Rgs 2007, 15:09
Guci
as saves neskriaudziu :mrgreen:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 17:27
Tutsi
tai kur ten tau save skriausti,ir taip kaip dviratis :evil: :wink: :!:

Parašytas: 11 Rgs 2007, 21:57
Guci
tiuninguotas :laugh: :laugh: :laugh: