Puslapis 1 iš 2
Maisto spalva ir mūsų sveikata
Parašytas: 09 Sau 2007, 13:29
daida
Balti maisto produktai (pienas ir jo gaminiai, ryžiai, česnakas, kalafiorai) žmonės veikia raminančiai, valo toksinus iš organizmo.
Mėlyni maisto produktai (mėlynos vynuogės, slyvos, mėlynės) saugo regėjimą ir kraujagysles.
Žali maisto produktai (salotų lapai, brokoliai, žirniai...) stiprina smegenų veiklą, didina aktyvumą, nuima įtampą.
Raudoni maisto produktai (paprika, braškės, pomidorai, burokėliai) stimuliuoja apykaitos procesus, gerina kraujotaką, didina darbingumą. Tačiau jei jų vartosime per daug gali kankinti nemiga.
Oranžiniai (persimonai, abrikosai, apelsinai, morkos...) padeda atsistatyti nervinėms ląstelėms, atsinaujinti raumenų audiniams, tonizuoja šlapimo sistemą, gerina nuotaiką, mažina galvos skausmus.
Geltoni maisto produktai (citrinos, ananasai, obuoliai, bananai, kukurūzai, sūriai, kiaušinio tryniai...) stimuliuoja virškinimą, gerina apetitą, duoda daug energijos ir valo kraują.
Parašytas: 09 Sau 2007, 13:40
daida
Toronto universiteto mokslininkai darė eksperimentą, kur prie gražiai serviruoto stalo susodino grupelę žmonių. Stalas lūžo nuo visokių gražiausių ir skniausių patiekalų. Tik staiga išjungus paprastą šviesą ir įjungus žalias, mėlynas ir raudonas lempas maisto produktų spalva labai pasikeitė. Dėl to daugelis eksperimento dalyvių tiesiog negalėjo valgyti.
Tai kas saldu atrodė sausa ir sprangu, rūgštūs patiekalai tapo karčiais...
Taigi padarė išvadą, kad skonio receptoriai veikia kartu su regėjimu ir maisto spalva skoniui taip pat turi daug reikšmės
Parašytas: 09 Sau 2007, 13:45
Andron
O kaip jūs žiūrit į mėlyną arba žalią kečiupą
Parašytas: 09 Sau 2007, 14:05
daida
Andron rašė:O kaip jūs žiūrit į mėlyną arba žalią kečiupą
Gal jis irgi gerina regėjimą arba didina aktyvumą
Bet man tai jo net ragauti nesinori
Parašytas: 09 Sau 2007, 14:22
silsta
Mėlyno kečiupo neteko matyti, neįsivaizduoju, kaip jis atrodo..
Parašytas: 09 Sau 2007, 15:19
Andron
silsta rašė:Mėlyno kečiupo neteko matyti, neįsivaizduoju, kaip jis atrodo..
Neprisimenu, kokį mačiau - mėlyną ar žalią
Bet prekyboj buvo.
Parašytas: 09 Sau 2007, 16:34
Ramunė
Andron rašė:silsta rašė:Mėlyno kečiupo neteko matyti, neįsivaizduoju, kaip jis atrodo..
Neprisimenu, kokį mačiau - mėlyną ar žalią
Bet prekyboj buvo.
O čia tai bent
Na, tikrai nusipirkčiau, jei tik pamatyčiau.
Parašytas: 09 Sau 2007, 17:20
daida
Žalias kečiupas tai tikrai yra, dėl mėlyno nesu garantuota
Parašytas: 09 Sau 2007, 17:43
Ramunė
daida rašė:Žalias kečiupas tai tikrai yra, dėl mėlyno nesu garantuota
Kieno gamybos gal žinai? Nes man tokio matyti tikrai neteko
Gal ti didžiuosiuose miestuose ar specializuotose parduotuvėse jo būna
Parašytas: 09 Sau 2007, 18:08
Andron
Ramunė rašė:daida rašė:Žalias kečiupas tai tikrai yra, dėl mėlyno nesu garantuota
Kieno gamybos gal žinai? Nes man tokio matyti tikrai neteko
Gal ti didžiuosiuose miestuose ar specializuotose parduotuvėse jo būna
Kažkoks užsienietiškas. Hellmans berods.
Parašytas: 10 Sau 2007, 13:07
Lilina
Dešra turi būti dešros spalvos, o ketčupas , ketčupo...spalva neabejotinai turi reikšmės skonio receptoriams
Parašytas: 26 Kov 2007, 16:35
Vilmusia
Mes daug metu atgal esame pirke zalios spalvos kecupa. Atrode bus smagu, bet jis prastovejo saldytuve kol galiausiai ismeteme. Kazkaip labai neestetiskai atrode
Parašytas: 29 Kov 2007, 11:59
Tutsi
Vilmusia rašė:Mes daug metu atgal esame pirke zalios spalvos kecupa. Atrode bus smagu, bet jis prastovejo saldytuve kol galiausiai ismeteme. Kazkaip labai neestetiskai atrode
Visai be reikalo,spalva tiesa nekokia,bet skonis geras
Parašytas: 29 Kov 2007, 12:02
Vilmusia
Tai zinojom kad skonis geras, nu bet zinok nei vienas nepersilauzem ziuredami i ta zalia pliurza su makaronais
Parašytas: 29 Kov 2007, 15:19
daida
Gerai, kad mes ir nepirkom
Parašytas: 29 Kov 2007, 16:38
Tutsi
mes irgi nepirkom,lauktuviu buvo parveze
Bet nereikejo ismesti,labai su traskuciais skanu
Parašytas: 29 Kov 2007, 16:39
Lilina
Vilmusia rašė:Tai zinojom kad skonis geras, nu bet zinok nei vienas nepersilauzem ziuredami i ta zalia pliurza su makaronais
tai gal tas žalias ketčupas iš žaliu dar nesunokusiu pomidoru buvo padarytas?
Parašytas: 29 Kov 2007, 17:13
Tutsi
kad jis ne tik is pomidoru,ten gyvo velnio i ji prikliukinta be pomidoru
Parašytas: 29 Kov 2007, 19:45
Lilina
Mes kažkada lyginom kur daugiau pomidoru, ar pomidoru padaže ar ketčiupe, tai santykis buvo panašus, apie 30 % +- o visą kitą ...... E, aksidantai, papildai ir t.t.
Parašytas: 30 Kov 2007, 09:55
Tutsi
naturalus tik tas kur namie gamintas pacios.
Parašytas: 30 Kov 2007, 11:19
Ramunė
Kėdainių pomidorų natūralus, su baziliku ir Daumantų karališkas. Netgi su pomidorų gabaliukais.Kaina apie 4 litus. Bet verta
Parašytas: 30 Kov 2007, 11:23
Lilina
Ramunė rašė:Kėdainių pomidorų natūralus, su baziliku ir Daumantų karališkas. Netgi su pomidorų gabaliukais.Kaina apie 4 litus. Bet verta
Būtinai išbandysim
Parašytas: 30 Kov 2007, 12:23
Tutsi
Ramunė rašė:Kėdainių pomidorų natūralus, su baziliku ir Daumantų karališkas. Netgi su pomidorų gabaliukais.Kaina apie 4 litus. Bet verta
Gerai,prikalbejei
Parašytas: 30 Kov 2007, 13:23
Ramunė
Sako, kad kėdainių su tunu, su daržovėm irgi labai jau
Bet aš pati nebandžiau, nenoriu meluot
Parašytas: 10 Rgp 2007, 19:47
Tutsi
tai reikia ismeginti,bendram issilavinimui
Parašytas: 10 Rgp 2007, 19:59
Ramunė
Jau išbandžiau. Pasakėlė
Parašytas: 10 Rgp 2007, 20:15
Tutsi
su darzovemis tai viskas aisku,o kaip skonis su tunu
Parašytas: 10 Rgp 2007, 21:57
Ramunė
Panašu, kad žuvį su pomidorų padažu valgai. Man patiko, bet tik ne prie mėsos patiekalų
Parašytas: 11 Rgp 2007, 13:44
Tutsi
aaaaaaaa,as ir galvoju,kaip butu su mesa toks padazas
Parašytas: 11 Rgp 2007, 14:49
Ramunė
Man patinka neįprasti derinukai, bet šis - netiko