Puslapis 2 iš 2
Parašytas: 11 Rgp 2007, 18:05
Tutsi
as irgi taip manau,viskas su saiku
Parašytas: 18 Rgp 2007, 22:27
Lilina
Atsakykit man, panos. Kai perki šaldytas šparaginės pupelės, jos būna ryškiai žalios. Pas mano mama sodė, jos būna šviesiai žalios, o paskui staigiai geltonuoja. Tos ryškios žalumos kaip parduotuvėse - nepasieka...tai kaip tokias žalias prekybcentruose padaro???
Parašytas: 19 Rgp 2007, 08:45
Ramunė
Šparagines pupeles auginu jau daug metų. Jos būna 2 spalvų : geltonos ir žalios. Forma vie noda, o skonis - truputį skiriasi : geltonos švelnesnės, jos labiau salotoms tinka, žalios - troškiniams, aštresnėms sriuboms.
O parduotuvėse jos tokios ryškios nuo purškalų, kaip ir obuolių raudonis - nenatūralu. Jei perki - plauk po karštoku vandeniu kokias 5-8 min, kad nuplauti chemikaliukus ( nors sako, kad jie nekenksmingi, bet...
)
Parašytas: 02 Rgs 2007, 07:42
Tutsi
as tai jei jau perku,tai tik turgelyje pas bobules,vis naturalesnes
Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:06
Ramunė
Aš taip pat turguj, jei prireikia arba kaiman varau ieškot pas babulkas. Vis tiek gaunu
Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:51
Lilina
jo...tavo tiesa, Ramunė. Ilgiau pavirus, tas gražiai žalias pupelės, jos tampa gelsvesnės
Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:55
Ramunė
Aš šiemet buvau sojos pupelių pasisėjusi, su ankštimis - viau, nepatiko. O be ankščių - kaip ir šparaginės. Gal maistingumas skiriasi, mbet skonis - tip-top
Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:24
Tutsi
kitais metais ir as sparagines liepsiu seti,kad nereiketu pirkti
Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:27
Lilina
Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:35
Tutsi
Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:26
Ramunė
Aš darau paprasčiau : šparaginės noksta nevienodai, tai kas antrą dieną ir nuskinu panokusias pupeles ( bet ne visiškai prinokusias). Tada arba marinuoju arba šaldau.
Jokių siūlų, jokių kietų pupų viduje. Pernokusios jos kietos ir nebeskanios būna
Parašytas: 30 Kov 2008, 17:50
Ramunė
Kaip vartoti vaisius
Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.
Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.
Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.
Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.
Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:
1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.
2. Persikai, abrikosai.
3. Obuoliai, vynuogės.
Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.