Puslapis 22

Parašytas: 11 Rgp 2007, 18:05
Tutsi
as irgi taip manau,viskas su saiku :wink:

Parašytas: 18 Rgp 2007, 22:27
Lilina
Atsakykit man, panos. Kai perki šaldytas šparaginės pupelės, jos būna ryškiai žalios. Pas mano mama sodė, jos būna šviesiai žalios, o paskui staigiai geltonuoja. Tos ryškios žalumos kaip parduotuvėse - nepasieka...tai kaip tokias žalias prekybcentruose padaro??? :?:

Parašytas: 19 Rgp 2007, 08:45
Ramunė
Šparagines pupeles auginu jau daug metų. Jos būna 2 spalvų : geltonos ir žalios. Forma vie noda, o skonis - truputį skiriasi : geltonos švelnesnės, jos labiau salotoms tinka, žalios - troškiniams, aštresnėms sriuboms. :lol:
O parduotuvėse jos tokios ryškios nuo purškalų, kaip ir obuolių raudonis - nenatūralu. Jei perki - plauk po karštoku vandeniu kokias 5-8 min, kad nuplauti chemikaliukus ( nors sako, kad jie nekenksmingi, bet... :roll: )

Parašytas: 02 Rgs 2007, 07:42
Tutsi
as tai jei jau perku,tai tik turgelyje pas bobules,vis naturalesnes :oops:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:06
Ramunė
Aš taip pat turguj, jei prireikia arba kaiman varau ieškot pas babulkas. Vis tiek gaunu :lol:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:51
Lilina
jo...tavo tiesa, Ramunė. Ilgiau pavirus, tas gražiai žalias pupelės, jos tampa gelsvesnės :roll:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 09:55
Ramunė
Aš šiemet buvau sojos pupelių pasisėjusi, su ankštimis - viau, nepatiko. O be ankščių - kaip ir šparaginės. Gal maistingumas skiriasi, mbet skonis - tip-top :lol:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:24
Tutsi
kitais metais ir as sparagines liepsiu seti,kad nereiketu pirkti :evil:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:27
Lilina
Kad su jom atsargiai reikia. Mano mama pradžioj nuskina šviežias, dar neprinokusias, tai jos skanios, nežinau kam, bet dalį palieka. Paskui tą antrą dalį nuskina kai jau tipo proniko, ir toks š juos valgyt :evil: nes tada tame kevale atsiranda kietu nekramtomu siūlų, o mama aišku neišmeta, gaila ... ir man vis brunka sušaldytas :evil: :evil: :evil: Tenka išmesti man.... ir ko iš karto nenuskina :?: :?: :?: :evil:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 11:35
Tutsi
mamos yra mamos :merg2: Gal kai mes pasensim dar "gudresnes" busim :roll: :wink: :!:

Parašytas: 02 Rgs 2007, 13:26
Ramunė
Aš darau paprasčiau : šparaginės noksta nevienodai, tai kas antrą dieną ir nuskinu panokusias pupeles ( bet ne visiškai prinokusias). Tada arba marinuoju arba šaldau. :? Jokių siūlų, jokių kietų pupų viduje. Pernokusios jos kietos ir nebeskanios būna :evil:

Parašytas: 30 Kov 2008, 17:50
Ramunė
Kaip vartoti vaisius

Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.
Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.
Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.
Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.
Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:
1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.
2. Persikai, abrikosai.
3. Obuoliai, vynuogės.
Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.