Puslapis 1 iš 1
Naminiai makaronai
Parašytas: 05 Geg 2007, 18:53
Hazel
Pasiūlysiu labai paprastą ir užmirštą receptą produkto, kurį galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje, todėl šeimininkės jo nebegamina ir nežino net kaip reikėtų jį pasigaminti. Nemačiau, kad kas nors ir besiūlytų pasigaminti kaimiškų makaronų. O tai visai paprasta.
Paruošimo būdas: išplakame kiaušinį, įpilame vandens bei dedame miltų, kad telšą būtų galima kočioti. Kiekiai pirklauso nuo norimo pasigaminti makaronų kiekio. Jei norime pasigaminti nedaug makaronų, vandens reikėtų pilti nedaug, 0,5 stiklinės. Galima įdėti druskos. Tada gerai išminkome ir tešlą kočiojame. Iškočiojus peiliu pjaustome norimo dydžio ir formos makaronus arba juos pasigaminame kokiu nors kitu būdu. Taip supjausčius juos dedame šiltai kol jie išdžiūsta ir sukietėja, kas kart juos apvartant. Tuomet iš jų galima gaminti įvairius patiekalus. Makaronai yra tuo skanesni, kuo aukštesnės kokybės yra miltai. Pabandykite!
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:05
Tutsi
o gal zinot kaip leistinukai daromi,zinau mano baba darydavo
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:10
Ramunė
Moku, nes mama dažnai daro, išmokino. Man labai skanu saldi sriuba su jais.
Miltai, pienas, druska, kiaušinis ir trynys. Užmaišai tešlą, bet nelietą, o kad apsuktum šaukštą. Tada užvirini vandenį ar pieną ( žiūrint, ką virsi) ir su šaukštekiu leidi po vieną . Šaukštelį gakima ir kyštelėt vandenin. Tik reikia imt mažesnį kiekį, nes išsipučia.
O mano draugė tokius daro didelius, verda pasūdytam vandenyje, paskui sudeda į troškintuvą, užpila grietine, sumaišyta su tarkuotu sūriu. Skanu - fantastika
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:26
Tutsi
padarysiu kada
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:31
Ramunė
Dar užmiršau parašyt, kad draugė kartais deda ir varškės į tuos tipo virtinukus. Vėl kitoks skonis.
Parašytas: 07 Geg 2007, 11:45
Tutsi
kaip varskes,i tesla
Parašytas: 07 Geg 2007, 12:06
Ramunė
Taip, į tešlą. Nedaug, gerai pertrintos. O principas toks pats : kad šaukštas apsisuktų ir į vandenį būtų galima suleist
Parašytas: 07 Geg 2007, 12:31
Siga
Kažkur skaičiau, kad namie galima pasigaminti ne tik makaronus, bet ir lazanijos lakštus
Parašytas: 07 Geg 2007, 12:47
Tutsi
supratau
Parašytas: 07 Geg 2007, 13:11
Hazel
Siga rašė:Kažkur skaičiau, kad namie galima pasigaminti ne tik makaronus, bet ir lazanijos lakštus
tikriausiai taip pat gaminti kaip ir paprastus makaronus reikia, tik kitokia forma suteikti
Parašytas: 07 Geg 2007, 15:16
Tutsi
o kaip isdziovinti
Parašytas: 08 Geg 2007, 16:26
Ramunė
Radau
Tešlą supjaustyti reikiamo dydžio gabaliukais ir sudėti anr drobulės ar lentelės ir palikti per naktį.
Parašytas: 08 Geg 2007, 16:27
Tutsi
ir viskas
Parašytas: 11 Geg 2007, 14:40
silsta
Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ...
Parašytas: 11 Geg 2007, 15:44
Ramunė
tutsi rašė:ir viskas
Rašo, kad viskas
Parašytas: 11 Geg 2007, 15:46
Ramunė
silsta rašė:Prisimenu, mano mama dar virdavo tokią pienišką sriubą. Suminko tokią tešlą kaip ir leistinukams, tik ji būna kietesnė. Kada užverda puodas, ima tarką burokinę ir pritarkuoja tos tešlos. Taip pat virdavo ir saldžią sriubą. Tokia tiršta, labai skani ...
Va šitą ir aš moku
Tik tingiu daryt dažnai
Parašytas: 11 Geg 2007, 18:41
Tutsi
kokia tu mokyta
Parašytas: 11 Geg 2007, 18:44
Ramunė
O tu manei
Aš iš anytos išmokau, bet tik kartą metuose darau saldžią, o ne pienišką sriubą. Ta terlionė su tešla mane veda iš proto
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:21
Tutsi
o man labai patinka saldi sriuba
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:28
Ramunė
tutsi rašė:o man labai patinka saldi sriuba
Tai saldžią ir aš dažnokai verdu, bet su ta tarkuota tešla - kartą metuose
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:44
Tutsi
as paprastu makaronu imetu ir vsio
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:57
Ramunė
tutsi rašė:as paprastu makaronu imetu ir vsio
Aš irgi. O sykį dariau su ryžiais : kažkas ne taip, bet skanu
Parašytas: 11 Geg 2007, 20:25
Tutsi
man tai ir su ryziais skanu
Parašytas: 15 Geg 2007, 09:10
silsta
Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu...
Parašytas: 15 Geg 2007, 09:48
Tutsi
silsta rašė:Ką jūs, nepatingėkit išsivirti saldžios sriubos. Į ją dedu džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų obuoliukų. Ir uogienės gerą šaukštą rūgštesnės... Dar kartais patiršinu su krakmolu...
gal tu miegi
mes gi verdam ta sriuba,bet snekam apie tai,ka i ja dedam leistinukus ar ryzius
Galetum nuo toliau paskaityti,o ne paskutine zinute
o saldi sriuba visada su krakmolu,o ne kartais
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:05
silsta
Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:19
Tutsi
silsta rašė:Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip
bet tikroji saldzioji sriuba yra su krakmolu
o gamina,kaip kas sugeba.
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:23
Ramunė
tutsi rašė:silsta rašė:Tai tik tau gal visada su krakmolu, bet yra žmonių, kurie tirštokų sriubyčių nemėgsta, juk taip
bet tikroji saldzioji sriuba yra su krakmolu
o gamina,kaip kas sugeba.
Man skani ir tokia, ir tokia
O gaminu pagal tingėjimo laipsnį ir norą
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:29
Tutsi
taigi,as ir sakau,kad kaip kas sugeba
Parašytas: 24 Bal 2008, 15:47
Ramunė