pabandyk vietoj pistaciju prideti anakardzio riesutu,irgi laaabai skanuRamunė rašė:Aš jau bandžiau su pistacijomis LABAI patiko
Originaliausios kiaušinienės konkursas
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
kiausiniene
Omletas su šparagais
6 kiaušiniai
800 g šparagų (Šparagai)
60 g sviesto arba margarino
2 šaukštai vandens
druskos
cukraus
salotų arba petražolių lapelių
Maišytuvu išplakti kiaušinius su vandeniu, pasūdyti, išpilti į keptuvę ant pakaitintų riebalų.
Kepinti 8-10 min., kol omletas sukietės (viršus turi būti panašus į želė, o apačia truputį rusva).
Šparagus išvirti sūdytame ir saldintame vandenyje.
Gerai nusunktus sudėti vienoje omleto pusėje, pašlakstyti ištirpintu sviestu.
Omletą sulenkti ir atsargiai perdėti į pusdubenį.
Supjaustyti ir papuošti salotų arba petražolių lapeliais.
6 kiaušiniai
800 g šparagų (Šparagai)
60 g sviesto arba margarino
2 šaukštai vandens
druskos
cukraus
salotų arba petražolių lapelių
Maišytuvu išplakti kiaušinius su vandeniu, pasūdyti, išpilti į keptuvę ant pakaitintų riebalų.
Kepinti 8-10 min., kol omletas sukietės (viršus turi būti panašus į želė, o apačia truputį rusva).
Šparagus išvirti sūdytame ir saldintame vandenyje.
Gerai nusunktus sudėti vienoje omleto pusėje, pašlakstyti ištirpintu sviestu.
Omletą sulenkti ir atsargiai perdėti į pusdubenį.
Supjaustyti ir papuošti salotų arba petražolių lapeliais.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Omletas su silke
1 silkės filė
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
žali krapai
malti juodieji pipirai
aliejus kepimui
Papuošimui:
1/2 mažo pomidoro (Pomidorai)
poras
krapai
Kiaušinius išplakame su pienu, paskaniname krapais bei pipirais.
Silkę supjaustome pailgais gabalėliais ir sudedame į kiaušinių plakinį.
Omletą iškepame keptuvėje su aliejumi ir papuošiame susmulkintais krapais, pomidoro pusele, poru.
1 silkės filė
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
žali krapai
malti juodieji pipirai
aliejus kepimui
Papuošimui:
1/2 mažo pomidoro (Pomidorai)
poras
krapai
Kiaušinius išplakame su pienu, paskaniname krapais bei pipirais.
Silkę supjaustome pailgais gabalėliais ir sudedame į kiaušinių plakinį.
Omletą iškepame keptuvėje su aliejumi ir papuošiame susmulkintais krapais, pomidoro pusele, poru.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Prancuziskas omletas
7-8 kiausiniai
1-2 saukstai sviesto ar aliejaus
druska,pipirai
keli svogunu laiskai ar 0,5 galvutes
kuokstas krapu,petrazoliu(jei kas megstat-peletruno)
5 riekeles "daktariskos" desros ar gabalaitis sonines
Pirmiausia isplaku kiausinius,sudedu prieskonius.Svogunus pakepinu,kubeliais supjaustau desra,suberiu i plakini.Sviesta ar alieju reikia ikaitinti,supilti i plakini,gerai isplakti,o keptuve dar truputi pakaitinti.Tada viska supilti i keptuve ir nemaisyti!!!Kai prades pustis,svelniai pabadyti sakute,bet nepazeisti apacios.Kepti apie 5min.Tada perlenkti per puse (tik atsargiai,nes gali subyreti!) ir-i lekste.As puosiu zalumynais,padarau linksma veida arba tiesiog kecupu pripiesiu sirdeliu
PASTABA:prancuzai niekuomet nepila pieno,man taip irgi skaniau.Receptas nesudetingas,bet iki tobulo rezultato reikia padirbet(man tik is 5-6 karto pavyko skaniai pagamint).Labai lengva prisvilint!Skanaus
7-8 kiausiniai
1-2 saukstai sviesto ar aliejaus
druska,pipirai
keli svogunu laiskai ar 0,5 galvutes
kuokstas krapu,petrazoliu(jei kas megstat-peletruno)
5 riekeles "daktariskos" desros ar gabalaitis sonines
Pirmiausia isplaku kiausinius,sudedu prieskonius.Svogunus pakepinu,kubeliais supjaustau desra,suberiu i plakini.Sviesta ar alieju reikia ikaitinti,supilti i plakini,gerai isplakti,o keptuve dar truputi pakaitinti.Tada viska supilti i keptuve ir nemaisyti!!!Kai prades pustis,svelniai pabadyti sakute,bet nepazeisti apacios.Kepti apie 5min.Tada perlenkti per puse (tik atsargiai,nes gali subyreti!) ir-i lekste.As puosiu zalumynais,padarau linksma veida arba tiesiog kecupu pripiesiu sirdeliu
PASTABA:prancuzai niekuomet nepila pieno,man taip irgi skaniau.Receptas nesudetingas,bet iki tobulo rezultato reikia padirbet(man tik is 5-6 karto pavyko skaniai pagamint).Labai lengva prisvilint!Skanaus
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Ispaniškas omletas
4 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 didelės bulvės, supjaustytos nedideliais kubeliais
2 dideli svogūnai, smulkiai sukapoti
6 kiaušiniai
druska, pipirai
1 šaukštelis kapotų petražolių
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Dėkite bulves ir kepkite. Po poros minučių įdėkite ir svogūnus. Kepkite apie 10 min. Kiaušinius įmuškite į indą, ir paplakite juos šakute su druska ir pipirais. Užpilkite bulves ir kepkite dar 10 min. Serviruokite supjaustytą į keturias dalis ir pabarstytą kapotomis petražolėmis.
4 porcijos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 didelės bulvės, supjaustytos nedideliais kubeliais
2 dideli svogūnai, smulkiai sukapoti
6 kiaušiniai
druska, pipirai
1 šaukštelis kapotų petražolių
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Dėkite bulves ir kepkite. Po poros minučių įdėkite ir svogūnus. Kepkite apie 10 min. Kiaušinius įmuškite į indą, ir paplakite juos šakute su druska ir pipirais. Užpilkite bulves ir kepkite dar 10 min. Serviruokite supjaustytą į keturias dalis ir pabarstytą kapotomis petražolėmis.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Sufle omletas su žolelėmis ir sūriu
2 porcijos
3 dideli kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštas grietinės
po 2 šaukštus petražolių, krapų, peletrūno, smulkiai sukapota
druska ir pipirai
25 g sviesto
truputis aliejaus
55 g sūrio
Trynius, grietinę, druską, pipirus ir žoleles išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų atskirai. Tada įdėti iš pradžių 1 šaukštą baltymų į trynių masę, išmaišyti, tada visus baltymus sudėti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir pilti truputį aliejaus. Tada supilti kiaušinių masę ir kepti ant nedidelės ugnies. Nemaišyti. Kai jau bus beveik iškepę, pabarstyti tarkuotą sūrį ir kepti dar truputį. Valgyti su salotomis ir virtomis bulvėmis.
2 porcijos
3 dideli kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštas grietinės
po 2 šaukštus petražolių, krapų, peletrūno, smulkiai sukapota
druska ir pipirai
25 g sviesto
truputis aliejaus
55 g sūrio
Trynius, grietinę, druską, pipirus ir žoleles išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų atskirai. Tada įdėti iš pradžių 1 šaukštą baltymų į trynių masę, išmaišyti, tada visus baltymus sudėti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir pilti truputį aliejaus. Tada supilti kiaušinių masę ir kepti ant nedidelės ugnies. Nemaišyti. Kai jau bus beveik iškepę, pabarstyti tarkuotą sūrį ir kepti dar truputį. Valgyti su salotomis ir virtomis bulvėmis.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su pomidorais
3 kiaušiniai,
80 g pomidorų
60 g pieno,
10 g sviesto,
žalumynų,
druskos.
Kiaušinius išplakite su pienu ir pasūdykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinius. Kepkite maišydami kol pasidaro košelė. Kiaušinienę sudėkite į nedidelę pašildytą vazelę. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir iškepkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Keptus pomidorus sudėkite ant kiaušinienės ir apibarstykite žalumynais. Skanaus!
3 kiaušiniai,
80 g pomidorų
60 g pieno,
10 g sviesto,
žalumynų,
druskos.
Kiaušinius išplakite su pienu ir pasūdykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinius. Kepkite maišydami kol pasidaro košelė. Kiaušinienę sudėkite į nedidelę pašildytą vazelę. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir iškepkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Keptus pomidorus sudėkite ant kiaušinienės ir apibarstykite žalumynais. Skanaus!
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušiniai, virti grietinėje:
6 kiaušiniai,www.skanus.lt
1 stiklinė grietinės,
svogūnų laiškų,
krapų lapelių,
druskos.
Dubenėlyje užvirinama grietinė, pasūdoma, suleidžiami kiaušiniai be lukštų ir išverdami. Išvirę kiaušiniai užbarstomi smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, krapais ar kitokiais žalumynais. Patiekiami tame pačiame inde, kuriame virė. Valgoma su bulvėmis, miežinių kruopų ar kitokia koše, su duona ar ragaišiu. Tai Žemaičių patiekalas.
6 kiaušiniai,www.skanus.lt
1 stiklinė grietinės,
svogūnų laiškų,
krapų lapelių,
druskos.
Dubenėlyje užvirinama grietinė, pasūdoma, suleidžiami kiaušiniai be lukštų ir išverdami. Išvirę kiaušiniai užbarstomi smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, krapais ar kitokiais žalumynais. Patiekiami tame pačiame inde, kuriame virė. Valgoma su bulvėmis, miežinių kruopų ar kitokia koše, su duona ar ragaišiu. Tai Žemaičių patiekalas.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Apkepinti kiaušiniai su svogūnų padažu:
7 kiaušiniai,
40 g sviesto,
1 šaukštas pieno,
pyrago džiūvėsėlių.
Padažui:
30 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
3 svogūnai,www.skanus.lt
1 stiklinė vandens,
1/2 stiklinės grietinės,
cukraus,
druskos.
6 švieži kiaušiniai išverdami be lukštų, kaip nurodyta recepte "kiaušiniai,virti be lukštų", išgriebiami ir apdžiovinami. Likęs kiaušinis suplakamas su trupučiu pieno, juo aptepami virti kiaušiniai, pabarstomi džiūvėsėliais ir apkepinami karštame svieste. Tada jie sudedami į pakaitintą pusdubenį ir patiekiami su svogūnų padažu. Padažui svogunai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste suberiami miltai ir kepinama, kol jie kiek pagels. Tada pilamas karštas vanduo, gerai išmaišoma, pasūdoma, įberiama cukraus pagal skonį, supilama grietinė, pakaitinama, bet neužvirinama.
Be lukštų virtus kiaušinius galima užpilti ir kitokiais padažais: grybų, krienų, grietinės, pieno, garstyčių.
7 kiaušiniai,
40 g sviesto,
1 šaukštas pieno,
pyrago džiūvėsėlių.
Padažui:
30 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
3 svogūnai,www.skanus.lt
1 stiklinė vandens,
1/2 stiklinės grietinės,
cukraus,
druskos.
6 švieži kiaušiniai išverdami be lukštų, kaip nurodyta recepte "kiaušiniai,virti be lukštų", išgriebiami ir apdžiovinami. Likęs kiaušinis suplakamas su trupučiu pieno, juo aptepami virti kiaušiniai, pabarstomi džiūvėsėliais ir apkepinami karštame svieste. Tada jie sudedami į pakaitintą pusdubenį ir patiekiami su svogūnų padažu. Padažui svogunai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste suberiami miltai ir kepinama, kol jie kiek pagels. Tada pilamas karštas vanduo, gerai išmaišoma, pasūdoma, įberiama cukraus pagal skonį, supilama grietinė, pakaitinama, bet neužvirinama.
Be lukštų virtus kiaušinius galima užpilti ir kitokiais padažais: grybų, krienų, grietinės, pieno, garstyčių.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su grybais:
6 kiaušiniai,
1 stiklinė virtų šviežių ar sūdytų grybų,
50 g sviesto,
1 svogūnas, www.skanus.lt
pipirų,
druskos.
Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, užpilami pasūdyti suplakti kiaušiniai. Keptuvė sandariai uždengiama, kad kiaušinienės viršus apkeptų. Valgoma pietums su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.
Pastabos:
Panašiai kiaušinienė kepama ir su virta smulkiai supjaustyta mėsa. Jos imama 200 g.
6 kiaušiniai,
1 stiklinė virtų šviežių ar sūdytų grybų,
50 g sviesto,
1 svogūnas, www.skanus.lt
pipirų,
druskos.
Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, užpilami pasūdyti suplakti kiaušiniai. Keptuvė sandariai uždengiama, kad kiaušinienės viršus apkeptų. Valgoma pietums su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.
Pastabos:
Panašiai kiaušinienė kepama ir su virta smulkiai supjaustyta mėsa. Jos imama 200 g.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su įvairiomis daržovėmis
6 kiaušiniai,
6 šaukštai pieno,
1—2 morkos,
1 stiklinė žaliųjų žirnelių,
1 bulvė,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su pienu ir pasūdomi. Pasūdytame vandenyje išverdami žalieji daržo žirneliai. Virtos morkos ir bulvės supjaustomos mažais gabalėliais ir sumaišomos su žirneliais. Sviestas ištirpinamas keptuvėje, suberiamos daržovės, porą minučių pakepinama, užpilama plaktais kiaušiniais ir kepama orkaitėje.
Patiekiama su tirpytu sviestu ir grietine.
6 kiaušiniai,
6 šaukštai pieno,
1—2 morkos,
1 stiklinė žaliųjų žirnelių,
1 bulvė,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su pienu ir pasūdomi. Pasūdytame vandenyje išverdami žalieji daržo žirneliai. Virtos morkos ir bulvės supjaustomos mažais gabalėliais ir sumaišomos su žirneliais. Sviestas ištirpinamas keptuvėje, suberiamos daržovės, porą minučių pakepinama, užpilama plaktais kiaušiniais ir kepama orkaitėje.
Patiekiama su tirpytu sviestu ir grietine.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su šonine ir sūriu
4 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
2 stiklinės pieno,
100 g tarkuota lietuviško sūrio,
150 g rūkytos šoninės,
druskos.
Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, sūris, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Šoninė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir keptuvėje pakepinama. Ant pakepintos šoninės užpilama kiaušinių tešla ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Iškepusi kiaušinienė supjaustoma, sudedama į pakaitintą pusdubenį ir valgoma su pomidorais, šviežiais ar raugintais agurkais ir duona.
4 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
2 stiklinės pieno,
100 g tarkuota lietuviško sūrio,
150 g rūkytos šoninės,
druskos.
Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, sūris, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Šoninė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir keptuvėje pakepinama. Ant pakepintos šoninės užpilama kiaušinių tešla ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Iškepusi kiaušinienė supjaustoma, sudedama į pakaitintą pusdubenį ir valgoma su pomidorais, šviežiais ar raugintais agurkais ir duona.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kepti kiaušiniai su lašiniais
6 kiaušiniai,
150 g rūkytų lašinių,
druskos.
Lašiniai supjaustomi riekutėmis, sudedami į keptuvę ir pakepinami. Tada įmušami kiaušiniai, trynys apibarstomas druska, kas mėgsta — pipirais, ir kepama palaistant riebalais, kol visai sukrekės baltymai ir pusiau apkeps tryniai.
Patiekiama sudėjus į įkaitintą lėkštę. Prie jų duodama lapinių salotų, svogūnų laiškų, agurkų. Valgoma su duona.
6 kiaušiniai,
150 g rūkytų lašinių,
druskos.
Lašiniai supjaustomi riekutėmis, sudedami į keptuvę ir pakepinami. Tada įmušami kiaušiniai, trynys apibarstomas druska, kas mėgsta — pipirais, ir kepama palaistant riebalais, kol visai sukrekės baltymai ir pusiau apkeps tryniai.
Patiekiama sudėjus į įkaitintą lėkštę. Prie jų duodama lapinių salotų, svogūnų laiškų, agurkų. Valgoma su duona.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su bulvėmis
6 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
4 bulvės,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su druska. Nuskustos, nuplautos bulvės sutarkuojamos, sukrečiamos į kiaušinius, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubenėlis ar apkepo indas storai ištepamas sviestu, supilama kiaušinienė ir kepama orkaitėje ar krosnyje.
6 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
4 bulvės,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su druska. Nuskustos, nuplautos bulvės sutarkuojamos, sukrečiamos į kiaušinius, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubenėlis ar apkepo indas storai ištepamas sviestu, supilama kiaušinienė ir kepama orkaitėje ar krosnyje.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Kiaušinienė su varške
6 kiaušiniai,
200 g varškės,
1/2 stiklinės grietinės,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su druska, supilama grietinė, sudedama labai gerai ištrinta varškė ir išmaišoma. Keptuvėje ar apkepo inde ištirpinamas sviestas, supilama kiaušinienė ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Valgoma su lapinėmis salotomis ar svogūnų laiškais.
6 kiaušiniai,
200 g varškės,
1/2 stiklinės grietinės,
50 g sviesto,
druskos.
Kiaušiniai išplakami su druska, supilama grietinė, sudedama labai gerai ištrinta varškė ir išmaišoma. Keptuvėje ar apkepo inde ištirpinamas sviestas, supilama kiaušinienė ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Valgoma su lapinėmis salotomis ar svogūnų laiškais.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
Olandiška kiaušinienė
5—6 bulvės,
5 kiaušiniai,
3 svogūnai,
150 g lašinių,
šaukštas susmulkintų petražolių lapelių, truputis muskato riešuto,
100 olandiško sūrio,
pipirų,
druskos.
Lašiniai supjaustomi gabaliukais ir pakepinami, sudedami stambiais griežinėliais supjaustyti svogūnai, smulkiai supjaustytos bulvės, keptuvė uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies kepama, kol bulvės gražiai pagels. Tada užberiamas sutarkuotas sūris ir petražolės, ant jų supilami išplakti su muskato riešutu, pipirais ir druska, kiaušiniai. Kepama orkaitėje. Valgoma su salotomis.
5—6 bulvės,
5 kiaušiniai,
3 svogūnai,
150 g lašinių,
šaukštas susmulkintų petražolių lapelių, truputis muskato riešuto,
100 olandiško sūrio,
pipirų,
druskos.
Lašiniai supjaustomi gabaliukais ir pakepinami, sudedami stambiais griežinėliais supjaustyti svogūnai, smulkiai supjaustytos bulvės, keptuvė uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies kepama, kol bulvės gražiai pagels. Tada užberiamas sutarkuotas sūris ir petražolės, ant jų supilami išplakti su muskato riešutu, pipirais ir druska, kiaušiniai. Kepama orkaitėje. Valgoma su salotomis.
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
-
- Naujokas
- Pranešimai:30
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 18:49
LIetuviska kiausiniene
Išplakti 7 kiaušinius su 2 stiklinėm pieno, pridėti miltų tiek, kad masė būtų tiršta kaip grietinė. Pridėti pailgų supjaustytų lašinių griežinėlių. Išmaišius masę supilti į keptuvę išteptą sviestu, pastatyti į krosnelę. Kai viršus paraus, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir baigti kepti.
Išplakti 7 kiaušinius su 2 stiklinėm pieno, pridėti miltų tiek, kad masė būtų tiršta kaip grietinė. Pridėti pailgų supjaustytų lašinių griežinėlių. Išmaišius masę supilti į keptuvę išteptą sviestu, pastatyti į krosnelę. Kai viršus paraus, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir baigti kepti.