Puslapis 4 iš 6
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 26 Spa 2011, 20:58
Tutsi
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 26 Spa 2011, 21:08
Nicole
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 26 Spa 2011, 22:32
Tutsi
nera nei vieno, nei kaimisko, nei miescionisko
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 26 Spa 2011, 23:50
sofe
duonele skanumelis atrodo,net seiles susitvenke,o ir forma fainuole
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 29 Spa 2011, 00:52
Nicole
Forma tai labai grazi,bet tik karta metuos naudojama
Nors visai neprastai butu paverst arbuzu ar pelenes karieta....va
priejau isvados-kooperuokites su Ramunyte-ji daro princeses,Tutsiukas kepa moliugines karietas ir i trasa!
O as ,mergiukai,nedalyvausiu,jei kaimynka moliugo nepasefuos
Na man knieti daug ka isbandyr,nes as esu tik uzkepeles kazkada gaminus
bet nieko neiseis,nes MB visai tokiu nepripazysta,o ir as ne fanas
Nepaisant to-pasikartosiu-labai geras konkursas ir jo tema!Palaipsniui susipazinsiu ir MB "pavaisinsiu"(ka gali zinot-gal patiks)
Tad linkiu dideles sekems!
Daida,tik nesumastyk uz viena balsavima daryt,nes be triju nieko nebus,tiek skanumynu panos pridejo
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 29 Spa 2011, 01:33
Tutsi
nicole, jei atidziai skaitei, tai mes nebalsuosim... rinks prizo isteigejei...
O ta forma ne tik viena karta naudojama... as ja daznai naudoju.... Cia esu ikelusi varskes boba
ir dar kazka... ai, dar lasisos zieda joje kepiau..... IR ZUIKI JOJE KEPU
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 29 Spa 2011, 18:39
Nicole
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 30 Spa 2011, 09:50
Ramunė
Tinginys atėjo, nesinori eksperimentuot
Bet dabar kaip ir atostogėlės bus - gal pajudėsiu
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 30 Spa 2011, 13:17
Danute
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 30 Spa 2011, 15:02
Tutsi
tiksliai, gi tik 3 galima
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 17:02
sinsan
kiek savijauta ir sveikata leidžia - startuoju ir aš
Pikantiškas moliūgų džemas
1 kg. išdarineto moliūgo,
6 obuoliai,
2 dideli apelsinai,
500 - 600 g. cukraus,
100ml. vandens,
žiupsnis cinamono.
Moliūgą sutarkuojame, obuolius nulupame ir taip pat sutarkuojam. Apelsinus nuplikom vandeniu ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Į puodą sudedame moliūgą, obuolius ir apelsinus, pilame vandenį, cukrų ir viską išmaišome. Užkaitiname, ir verdame 30 minučių. Pabaigoj beriam cinamono, išmaišome, paverdam dar 3 - 4 min ir dedame į dezinfekuotus stiklainius. Sandariai uždarome ir pastatome apverstus. Skanaus
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 17:18
Tutsi
esu ir as su cukinijom dariusi tokia, labai gardu
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 17:21
sinsan
Tutsi rašė:esu ir as su cukinijom dariusi tokia, labai gardu
maniskis kai cukiniju baidosi, tai su moliugais dziaugiuosi, kad draugauja, cia pirmasis moliugu dzemas kuris ir jam patinka.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 17:51
Nicole
Sinsan,dar ir dzemas bus asortimente
Saunu!
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 20:58
Tutsi
dar vienas mano eksperimentas sia tema
Moliūginiai sausainukai su aguonomis ir cinamonu
Reikes:
200 g. moliugu tyres;
400 g. miltu;
1 kiausinis;
100 g. cukraus; (kas megsta saldziau- dekite dvigubai)
1 saukstas grietines;
100 g. aliejaus;
1 saukstelis sodos;
1 saukstelis cinamono;
2 saukstai aguonu.
I tyre sudekite cukrus ir imuskite kiausini. Ismaisykite. Idekite soda ismaisyta grietineje ir supilkite i tyre. sudekite aguonas ir cinamona. Sudekite miltus ir supilkite alieju. Viska gerai ismaisykite saukstu.
I skarda tieskite kepimo popieriu ir sauksteliu dekite tesla.
Skarda dekite i orkaite ikaitinta iki 180 laipsniu ir kepkite apie 15-20 min.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 21:12
juuurate
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 02 Lap 2011, 21:41
Nicole
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 11:12
Danute
sausainukai kokie fainuciai!!!
Ir dzemo mielai uzkabinciau!
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 12:19
gutiss
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 12:52
Kumucia
Noriu pasidalinti savo išradimu, jau antrus metus neatsivalgom šio patiekalo...
Sudėtinės dalys:
Moliūgai, iki 5 kg, 1 vienetas
Sviestas
Grietinėlė, 200 mililitrų
Fermentinis sūris, tarkuotas, 400 gramų
Česnakai, 2 skiltelės
Baltas vynas, sausas, 100 mililitrų
Muskatas, truputį
Druska, jūros, truputį
Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis).
Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų ant lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200 ml neriebios grietinėlės, 400g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos, gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.
Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius... Kad neprisviltų šildomas moliūgas, padedu folgos skrituliuką.
Pats skanumynas lieka pabaigai - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.
Pabandykit
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 12:54
Tutsi
o kaip tas visas vidus atrodo, neturit nuotraukos?
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 13:54
Kumucia
Neturiu, reiktų laukti sekančio gamybos proceso ir tada nufotografuot
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 14:02
sinsan
sausainiai tai rimatai su su dzemu tikstu, jau tokie geltoooni, as dabar plokscia duona moliugu kepu, tikiuos gausis viskas.
o sitas moliugo puodynes vaisdelis neblogas, tik man irgi vidaus noretusi, kaip atrodo, o jum moliugas kaitinant zvakute nepajuodo??? mes kai sriuba pomidoru - moliugu i moliuga supyle buvom, tai kai padejom ir uzdegem zvakute apacioj, pradejo rukti ir juoduoti moliugas.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 14:24
Kumucia
Ne-a, nepajuodo, pirmus kartus būdavo aprūkęs, bet po to, kai pradėjau dėti folgą, viskas gerai.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 14:30
Kumucia
Paruoštas kepimui atrodo taip:
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 03 Lap 2011, 23:21
Nicole
Kumucia,kokioj tu valstybej gyveni?Per kokia programa keli nuotraukas?
Mintis labai gera,jei buciau gavus moliuga,norejau pasiulyt troskiny moliuge kapta orkaitej
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 04 Lap 2011, 08:14
Ramunė
Tutsi, pasakiški sausainiai,o dar su aguonėlėm, be konkurencijos mano namuose eina.
O fondiu - nesižaviu aš juo, neužkabino, prietaisas kažkur nusimėtė, bet atrodo gan neblogai.
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 04 Lap 2011, 08:22
Tutsi
pas mane irgi jie tiko
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 04 Lap 2011, 08:44
Ramunė
Tikiu, tikiu
Bandysiu ir aš kada iškept.
Dabar planuose dar vienas patiekalas konkursui. Jau seniai planuojamas, bet vis ko nors trūksta... Dabar viską turiu, tik reikia laiko ir noro
Re: Moliūgas ant mūsų stalo
Parašytas: 04 Lap 2011, 14:45
pyp
Moliūgų džemas su romu
2,5 kg moliūgo (ne sėklų ir odos)
175 ml vandens
500 g cukraus
6 šaukštai citrinos sulčių
4 šaukštai romo
2/3 šaukštelio cinamono
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, vandeniu ir užkaiskite ant lėtos ugnies. Virkite kol moliūgas suvirs.
Į suvirusią masę supilkite citrinos sultis, romą ir cinamoną. Pavirkite dar 3-5 minutes.
Džemą supilstykite į paruoštus stiklainius ir užsukite.