Puslapis 2 iš 2
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 24 Lap 2013, 15:22
juuurate
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 03 Gru 2013, 18:22
ram-une
Varškės sausainiukai
Tešlai :
1pokelis varškės
1 pokelis sviesto
8-9 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis
cukraus
Iš varškės, sviesto, kiaušinio ir miltų užminkome tešlą.
Tešla neturi būti labai kieta, tokia,kad galima butų ją kočioti.
Stalą pasibarstome miltais ir iškočiojam tešlos lakštą.
Su stikline prispaudžiame apskritimų.
Įsipilam į lėkštutę cukraus.
Tešlos skritulį viena puse dedam ant cukraus, paspaudžiame pirštais,kad cukrus gerai priliptų.
Tada skritinėlį lenkiame per pus (cukruota puse vidun ) ir dar kartą per pus.
Viena ranka sulipdom kraštelį, kita ranka-truputį atlenkiam vieną skritulio kraštinę, gaunasi kažkas panašaus į rožytę.
taip pagamintus sausainukus dedam į skardą ir kepam
200 laipsnių orkaitėje, vidurinėje lentynoje kol gražiai , švelniai paruduoja.
Skanaus
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 04 Gru 2013, 11:31
DanuteL
Imu visa lekste
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 04 Gru 2013, 12:13
ram-une
skanaus ir į sveikatą , Danute
pabandyk-labai paprasta, greita, pigu..ir labai skanu
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 05 Gru 2013, 23:29
Tutsi
ir as dalyvausiu...
Mano pirmas bandymas
Kaštonai.
450 g miltu, 150 g cukraus, 100 g margarino, 2 kiausiniu, 100 g medaus, 2 sauksteliu gesintos sodos, vaniles, cinamono. Viska isskyrus miltus ir soda, dejau i dubeni ir maisiau virs garu kol istirpo, paskui soda, ismaisom ir galiausiai miltai. Glaistas- 1 baltymas+ stikline cukraus pudros ir truputi citrinos rugsties. (dazai).
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 06 Gru 2013, 22:45
sandruca
Oi kaip mamos darytus kastonus priminei, ot laukdavom baliu vaikystej, kad tokiu skanumynu gaut !
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 06 Gru 2013, 22:47
sandruca
ram-une rašė:Varškės sausainiukai
Tešlai :
1pokelis varškės
1 pokelis sviesto
8-9 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis
cukraus
Iš varškės, sviesto, kiaušinio ir miltų užminkome tešlą.
Tešla neturi būti labai kieta, tokia,kad galima butų ją kočioti.
Stalą pasibarstome miltais ir iškočiojam tešlos lakštą.
Su stikline prispaudžiame apskritimų.
Įsipilam į lėkštutę cukraus.
Tešlos skritulį viena puse dedam ant cukraus, paspaudžiame pirštais,kad cukrus gerai priliptų.
Tada skritinėlį lenkiame per pus (cukruota puse vidun ) ir dar kartą per pus.
Viena ranka sulipdom kraštelį, kita ranka-truputį atlenkiam vieną skritulio kraštinę, gaunasi kažkas panašaus į rožytę.
taip pagamintus sausainukus dedam į skardą ir kepam
200 laipsnių orkaitėje, vidurinėje lentynoje kol gražiai , švelniai paruduoja.
Skanaus
Labai skaniai atrodo!!! o pakelis sviesto, tai cia kiek gramu??? atsiprasau uz kvaila klausima, bet pas mus jie skirtingu kiekiu buna
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 07 Gru 2013, 11:13
ram-une
lygiom dalim su varške
pas mane buvo abu pokeliai po 180 g
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 07 Gru 2013, 16:42
juuurate
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 10 Gru 2013, 15:27
DaivaSe
Sveikos,
Skubu ir aš su savo Kalėdiniais pipiriniais meduoliais su karamele!
Reikės:
800 g miltų
280 g smulkaus cukraus
120 g sviesto
110 g medaus
4 kiaušinių
3 a. šaukšteliai kepimo miltelių
4 a.š. cinamono
1 - 2 a.š. juodųjų maltų pipirų
1/2 a.š. malto imbiero
1 - 2 a.š. malto kardamono
Sviestą ir medų ištirpinti ant garų vonelės. Persijoti miltus ir sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais ir prieskoniais. Šiek tiek paplakti kiaušinius. Sujungti skystus ir birius produktus. Užminkyti tešlą. Užminkytą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir keletui valandų dėti į šaldytuvą. Meduolinę tešlą šaldytuve galima laikyti ilgai, svarbu, kad būtų sandariai supakuota.
Jeigu tešla ilgai buvo šaldytuve, prieš kočiojant reikėtų keletą valandų palaikyti kambario temperatūroje. Iškočioti tešlą, išspausti norimus meduolius. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (10 - 15 min.).
Iškeptus meduolius atvėsinti ir sudėti į sandariai užsidarantį indą. Taip jie nesuminkštės. Galima dekoruoti glajumi, tirpintu šokoladu.
Mūsų meduoliai gavosi labai prieskoniniai, tačiau vaikams patiko. Tiek prisikirto, kad net pietų nereikėjo.
o kad nenusibostų meduolių skonis, siūlau šiemet prie jų išsivirti medaus su druska karamelės.
Karamelei reikės:
200 ml riebios grietinėlės
200 ml natūralaus medaus
1/2 a.š. druskos
Grietinėlę su druska supilti i puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies. Kai grietinėlė jau ruošiasi užvirti supilti medų ir nuolat maišant kaitinti kol karamelė pasieks 125-127 C temperatūrą (neturintiems termometro apie 20 min.). Karamelės puodą nukelti ir statyti į indą su šaltu vandeniu, kad karamelė nustotų virti. Supilstyti į nedidelius stiklainėlius ir palikti kad atvėstų. Valgyti vieną, su meduoliais, su blynais ir kuo tik sugalvosite!
Skanaus!
kolvaikaimiega.blogspot.com
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 10 Gru 2013, 16:14
ram-une
mmm..Kalėdom pakvipo
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 12 Gru 2013, 23:45
daida
Valio
dar suspėjai sudalyvauti
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 13 Gru 2013, 00:32
Nicole
daida rašė:Valio
dar suspėjai sudalyvauti
aga,o as naslaite likau
Kepiau kepiau ir negaliu parodyt ,nebent aprasyt
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 13 Gru 2013, 10:03
ram-une
Nicole ..
...
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 11:57
Tutsi
o as va dar kokiu grazuoliu prikepiau
receptas teslos toks pats kaip ir kastonu.
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 12:44
ram-une
liuks kepinukai
tokius riešutėlius drąsiai galima krimst nesaugant dantų
bet vištytės-mano favoritės
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 13:16
Nicole
Ar dar galiu ikelt bent vienus sausainius?
O man lazdyno riesutai!!!
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 15:09
Tutsi
kelk Nicole
manau per galva niekas neduos
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 15:09
DanuteL
O kodel ne, Nicole? Tik kelk
Jei gerai suprantu, tai siandien dar tesiasi konkursas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 15:10
DanuteL
Tutsi, man irgi riesutu prasom
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 17:17
Aussrrine
Suspejau ir as su savo sausainiukais
Imbierinukai
500 g. miltu
100 g. margarino kepimui
200g. medaus
200 g. cukraus
2 kiausiniai
1 a.s. kepimo milteliu
2 a.s. imbieriniu sausainiu prieskonių misinio.
Medu, cukrų ir margarina sildom, kol viskas suskysteja iki vienalytes mases. Atvesta, imusti kiausinius, ismaisom, tada miltus su kepimo milt. ir priesk. viska gerai isminkom ir dedam maziausiai valandai i saldytuva, galima ir nakciai. Tada iskocioti 0,5 cm laksta ant miltais pabarstyto pavirsiaus, isspaudziam formeles ir kepam 10-15 min. 200 laipsniu ykaitintoj orkaitej.
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 17:36
Nicole
Kaizerio sausainiai
Reikes:
50 g.krakmolo
250 g.miltu
100 g.maltu migdolu
125 g.cukraus pudros-
1 pak.van.cukraus
225 sviesto
ziupsnelio druskos
miltu pabarstymui
dekorui:
60 g.cukraus pudros
1 pak.van.cukraus
puodelio avieciu marmelado
arba pertrintos avieciu uogienes su trupuciu zelatinos
Krakmola sumaisyti su miltais ir persijoti i dubeni.Supilti cukraus pudra,vanilina,druska,sviesto gabaliukus ir viska issukti mikseriu didesniu greiciu.Supilti smulkiai maltus migdolus ir isminkyti tesla iki vientisos mases.Suvynioti i dregna ranksluosti ir maziausiai 1 val.i saldytuva.
Tada ant pamiltuoto stalo dar karta perminkyti.Plonai iskocioti,puse teslos panaudoti "pinigeliams"(apie 6 cm.),kita puse "ziedams".Kepti 180° apie 8-10 min.
Sumaisyti cukraus pudra su van.cukrumi ir apibarstyti iskeptus dar siltus "ziedus".Atvesusius sausainius suklijuoti su truputi pasildytu marmeladu.Leisti pilnai isdziuti ir i dezutes Kaledoms!
- 1623133457.jpg (78.06 KiB) Peržiūrėta 12938 karus(ų)
Kitu turbut nespesiu ikelt,nes nuotrauka prasta,o fotkint jau nelabai yra ka
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 22:09
daida
O, paskutinę dieną dar atsirado sausainiukų
Gal dar kas iki 24 val. įkels?
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 16 Gru 2013, 23:03
Nicole
Nors nuotrauka ir ne kokia,uztat skanus,todel ir ikelsiu
Kokosiniai "kastonai" su varske
6 kiaus.baltymai
225g. cukraus pudros
100g.varskes
1 v.s. citrinos sulciu
375g. kokoso drozliu
Standziai isplakti kiaus.baltymus,imaisyti cukraus pudra,tada varske,citrinos sultis,gerai issukti,pabaigoj imaisyti kokosa...Dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba formuoti "kastonus" ant kep.popieriaus.Kepti 15 min. 200°.Laikyti vesiai skardinese dezutese arba uzsukamuos stiklainiuose.Lieka sviezi apie 2 sav.
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 17 Gru 2013, 17:53
Tutsi
man kokosas bet kokiame pavydale tinka
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 19 Gru 2013, 05:27
Nicole
Ramuniuk,kiek laikosi sviezi tavo "varskinukai",labai knieti isbandyti?Danutes "Niciukai" jau isbandytas ir pamirstas reikalas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 19 Gru 2013, 16:51
ram-une
Nicole- nežinau
man skaniausi būna dar šilti.. rytojaus dieną-sūnus ,,dakala"
trečiai dienai -nelieka
nes kepu tik po dvi skardas
Re: Sausainiai, sausainiukai, sausainėliai...
Parašytas: 20 Gru 2013, 01:19
daida
Konkursas baigėsi, balsavimas baigėsi
Skelbiu rezultatus:
Dvi garbingos trečiosios vietos atiteko:
Nicos sausainiams ir Macarons
Antroji garbinga vieta:
Kaštonai
Pagrindinio prizo laimėtojai:
Imbierinukai
Mergaitės atsiūskite savo adresus kur išsiūsti laimėjimus. Žinoma būtų puiku, jei juos galėtumėte atsiimti iš mūsų be siuntimo