Puslapis 3 iš 6
Parašytas: 16 Gru 2006, 20:20
Ramunė
Šis man labiau patinka.
Būtinai pabandysiu kepti
Parašytas: 16 Gru 2006, 20:23
Ingrida
O man garbė, kad mano aprašytą keksą kepsite... Man tai jis labai skanus, kątik baigiau valgyti... Dar ne kartą kepsiu!
Parašytas: 17 Gru 2006, 10:02
Ingrida
Kiaušinienė su sūrio įdaru
6 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
30 g sviesto,
druskos,
150- 200 g fermentinio sūrio,
krapų,
petražolių lapelių.
Kiaušiniai išplakami su druska, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Į keptuvėje ištirpintą sviestą pilamas nestoras tešlos sluoksnis. Kad kiaušinienė neprisviltų galima viduryje skylutę pradurti, apkepus vienai pusei- apversti. Kai kiaušinienė apkepa (paviršius pradeda sausėti) ant vidurio uždedama sūrio įdaro, kuris prieš tai yra stambiai sutarkuojamas, kraštai užlenkiami taip, kad iš galų matytusi įdaras.
Kiaušinienei baigus kepti užpilti tirpytu sviestu ir užbarstyti supjaustytų žalumynų. Išeina apie 2- 3 porcijos.
Parašytas: 17 Gru 2006, 21:35
Lilina
Nu ką gi, įdėsiu ir aš savo trigrašį į šį konkursą. Radau labai įdomu ir paprastą receptą. Rusu kalba vadinamos jos
KOZULĖS
Taigi reikia: vanduo, druska ir miltai.
Viskas išmaišoma iki tol, kol tešla pasidarys gan kieta ir blizgi ir nelips prie ranku, taps tokia kaip plastilinas. Atlaužam nedidelį gabaliuką ir formuojam elniuką, avinėlį ar dar kokį padariuką su ragučiais. Ragučiuose yra esmė, jie paskui gražiai apskrūsta ir niekuo puošti nereikia. Taigu sulipdom figurėlės ir dedam į šaldymo kamerą. Palaukiam kol sušala, tada užkaičiam vandenį, ištraukiam figurelės ir paimam su kiaurasamčiu po vieną figurėlė ir panardinam į 10-5 cm gyli , palaikom 5 sek ir ištraukiam, tada tiesiai dedam į kepimo formą. Ir kepam apie 20 min, kol apskrusta.
Labai abėjojau dėl skonio, kas čia gali gautis iš tokiu negausiu produktu, o pasirodo kad labai skanu, kaip riestainiai, kaip barankos ar kažka panašiai. Labai tinka saldumynams alergiškiems žmonėms.
Arba jų nemėgstantiems...
Prie alaus irgi tinka
Taigi kaip turi atrodyti procesas
Parašytas: 17 Gru 2006, 21:37
Lilina
Ir štai kas gavosi pas mane, nes nežinojau kad ragučiose esmė
Parašytas: 17 Gru 2006, 21:43
Lilina
Subrendo receptelis, taip sakant
Parašytas: 17 Gru 2006, 21:49
Ingrida
Visai skaniai tas tavo pribrendęs receptas atrodo, bet kiek apytiksliai Jūs miltų dėjote ir vandens?
Parašytas: 17 Gru 2006, 21:55
Lilina
Pradėjau nuo stiklinės vandens ir susinaudojo gal 300-400gr miltų.
Parašytas: 18 Gru 2006, 12:56
Ramunė
Sveikinu subrandinus
Vertėjo laukt tokių ožkiukų fainulkų
Parašytas: 18 Gru 2006, 16:06
zita
Parašytas: 18 Gru 2006, 16:16
Lilina
Parašytas: 18 Gru 2006, 18:36
Andron
Oho...
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti
Parašytas: 18 Gru 2006, 19:31
Ramunė
Andron rašė:Oho...
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti
Tai mes galim padėti, ir dar veltui
Parašytas: 18 Gru 2006, 22:04
Ingrida
Česnakynė
300 g varškės,
15 g česnako,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas majonezo,
petražolių lapelių,
druskos,
duonos,
sviesto.
Varškė gerai ištrinama dubenėlyje, sudedamas smulkiai supjaustytas česnakas, grietinė, majonezas ir gerai išmaišoma. Tada gerai pasūdyti ir valgyti su duona, užtepta sviestu.
Parašytas: 18 Gru 2006, 22:27
Lilina
Man tai patinka kefyras, kuris patiekiamas "berneliu užeigoj"
:
Kefyras, česnakas, krapai, sumaišai ir su karštom bulvikėm
Parašytas: 18 Gru 2006, 22:28
Lilina
Ramunė rašė:Andron rašė:Oho...
Jau tampa sunku apsispręsti, kam kokius prizus davinėti
Tai mes galim padėti, ir dar veltui
Galim pabalsuoti...tik ar ne balsuos kiekvienas už savo patiekalą
Parašytas: 18 Gru 2006, 23:04
Ramunė
NEGRIUKAS
Parašytas: 20 Gru 2006, 13:32
Ashai7
I dalis
: 1,5 stiklinės aukšč. r. kvietinių miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių.
II dalis
: 1,5-2 stiklinės cukraus,
3 š. kakavos,
7 š. vandens,
200 gr. margarino (riebesnio).
II dalies viską sudedame į indą ir statome ant ugnies iki užvirimo ir paviriname 7 min.
Iš išvirtos masės atidedame 7-10 šaukštų viršaus papuošimui, likusią masę truputį ataušiname ir sumaišome su miltais. Idedame 7 šaukštus kefyro, 3 išplaktus kiaušinius. Pilame į formą ir kepame karštoje orkaitėje apie 20-30 min. Išėmus, viršų aptepame pasiliktu glajumi.
Skanumėlis - tirpsta burnoje...
Parašytas: 20 Gru 2006, 16:07
Ramunė
Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus
Parašytas: 20 Gru 2006, 17:07
Ashai7
Ramunė rašė:Gal aš labai jau žiopla, bet čia tortukas - bus
Nežiopla, nežiopla,
Gaunasi keksiukas - Negriukas, aš jį dar spalvotais saldžiais trupiniukais pabarstau išrašau metus ar ką nors (pagal poreikį)
O pertepimui galima pasigaminti plaktos grietinėlės su vaisiais bus superskanu
Parašytas: 20 Gru 2006, 17:12
Ramunė
SVENTINIS MEDAUS PYRAGAS
Parašytas: 20 Gru 2006, 19:39
AIRENE
REIKES
3kiausiniu,3saukstu medaus,50g sviesto,1nubr arb saukst kepimo milteliu,60g cukraus,70g miltu,megiamo jogurto 500g indelio ,2bananu ir megstamu vaisiu papuosimui.
Medu su sviestu istirpyti.o po to galima viska daryti greituoju budu-mikseriu isplakti kiausinius sucukrumi,supilti medu su sviestu ,isplakti,sudeti miltus ir kepimo miltelius vel isplakti.deti i 2 skardeles ir iskepti.
pertepimui-bananus sutarkuoti ir sumaisyti su jogurtu.atsaldytus biskvitus pertepti,aptepti ir virsu.apibarstyti trupiniais is to pacio kepinio liekaneliu,papuosti vaisiais.
Parašytas: 20 Gru 2006, 19:57
Lilina
geras patiekalo pavadinimas
REIKES
tik patarimas
Parašytas: 20 Gru 2006, 20:06
AIRENE
Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.
Parašytas: 20 Gru 2006, 20:07
Ramunė
Lilina rašė:geras patiekalo pavadinimas
REIKES
Ir kiek peno vaizduotei
Re: tik patarimas
Parašytas: 20 Gru 2006, 20:16
Lilina
AIRENE rašė:Megstu palepinti seimyna pyragais.jau kiek esu visokiu sudeciu isbandzius,o dabar galiu pasakyti,kad norint iskepti gera biskvita,vidutinio dydzio kiausiniui reikia 20-30g cukraus(pagal saldumo poreiki) ir 30-40g miltu(pagal kitus dedamus produktus)o prie sito pagrindo galima visokeriopa fantazija-priedu,ko tik sugalvosit.O ir vien is to misinio pagrindinio-gardus dalykelis.Tik papuosti-ir nereikes nieko.
Čia jau prie gerų patarimu tinka
Dėja saldumynu nelabai mėgstu, gal teks pratintis, bo dar neaišku tą mažulė, kuri šalia ropoja, smalyžė ar ne.
KALEDINIO PATIEKALO KONKURSAS
Parašytas: 21 Gru 2006, 02:47
AIRENE
KIMSTA VISTIENOS KRUTINELE a la Beata
(ar dabar jau nesisaipysit is pavadinimo?)
Produktai
vistienos krutineles file,kiausinis ,dziuveseliai,druskos,prieskoniu,aliejaus.,surioFermentinio.
idarui-
fermentinis suris,morkos,konservuoti kukuruzai,paprika,prieskoniai,druska,truputis majonezo..Apskritai galima deti darzoves (ir ne tik- pvz.ananaso,pievagrybiu),kokias megstate,taciau skaniausia ,kai surio ir darzoviu santykis-surio-1:1.Tai yra puse surio,likusios darzoves.
gaminimas-
pirma pasidaryti idara-suri supjaustyti kubeliais,sudeti sutarkuota morka,iberti kukuruzu,juostelemis pjaustytos paprikos(tinka LECO ,kas megsta),pagal skoni druskos ir prieskoniu,majonezo truputi ir viska ismaisyti.
Vistienos file ipjauti ,,kisenes".sukimsti idara,uzsmeigti smeigtuku.
pasidaryti kiausinio plakini su druska ir prieskoniais.Apvolioti toki,,cepelina"plakinyje,po to dziuveseliuose.is abieju pusiu apkepti gerai ikaitintame aliejuje,kol apgels.Deti i skardele ,galima ant patarkuotu morku,ipilti siek tiek vandens ir troskinti orkaiteje apie 15 min.pries baigiant uzdeti po surio riekele plona,kad apsilydytu.O iskeptus galima pabarstyti smulkiai pjaustytais zalumynais.Nepamirsti istraukti pagaliuku :-)O garnyrui-kas patinka-ryziai,bulves,ir t.t.Skanaus!!
kaledinio patiekalo konkursas
Parašytas: 21 Gru 2006, 03:42
AIRENE
Saslykai antrai Kaledu dienai
Kiaulienos ispjova supjaustyti gabalais.pamarinuoti 12-24val majoneze ,i kuri dar idekite megiamu prieskoniu ir druskos pagal skoni.
kepti ant iesmo (saslykinej ant zariju).Prie mesytes -ryziai,pomidoru padazas,darzoves
kaledinio patiekalo konkursas
Parašytas: 21 Gru 2006, 03:53
AIRENE
VARSKES SPURGOS
200g riebios varskes,2kaiusiniai,3sauktai sukraus,truputis kepimo milteliu,miltu tiek,kad is teslos galima butu daryti rutuliukus.Kepimui-aliejaus.
viska gerai simaisyti,kad gautusi vienalyte mase(varske gerai istrnti,ar permalti).Tesla neturi buti kieta.Ikaitinti alieju.Formuoti mazus rutuliukus(kad lengviau ir lygesni butu-pasidrekinti rankytes),ir virti aliejuje,kol apgels.Siltus pabarstyti cukraus pudra,galima imaisyti kokoso drozliu.
Parašytas: 21 Gru 2006, 13:58
Geneira
Silke su obuoliais
Gal tiks, nors obuoliai cia reikalingi tokie zali dideli, bet saldus
Silkes file (Zigmo silpnai sudyta),
2 dideli obuoliai,
2 virtos vidutinio dydzio morkos (arba burokeliai),
juodieji pipirai,
smulkiai pjaustytas svogunas,
majonezas.